Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:44 Mam pytanie do uczniów, studentów: Czy pracował ktoś z was w drukarni- chodzi mi głównie o Kraków- jakie warunki, ile płacą i co się robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: el Re: praca w drukarni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:05 w drukarni możesz być np. introligatorem, drukarzem, montazystą, grafikiem, kierownikiem produkcji, handlowcem, sekretarką, sprzątaczką, kierowcą, pracować na obłudze klienta. To co cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:42 chodzi mi o pracę na umowę zlecenie-stawaka jest podobno godzinowa-sęk w tym, że oni właśnie nie chcą udzielać żadnych informacji, co się będzie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: praca w drukarni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:46 to pewnie chodzi o introligatornię. Dostaniesz np. 5 000 kalendarzyków do sklejenia, albo 3000 folderów do zszycia. Nie martw sie, to jest fajna praca, te 3000 leci jak nic. Plecy bolą trochę i nogi, wiadomo, jak to w pracy fizycznej, ale głowa wolna, można myśleć o czym sie chce. Pracę napewno łatwo skumasz. Byłam introligatorem 1,5 roku. Dobrze to wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:52 dzięki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqdkam Re: praca w drukarni IP: *.ds.univ.gda.pl 27.05.05, 15:27 jesli chodzi o prace w drukarni miedzy innymi w krakowie: to praca na umowe zlecenie, bardzo czesto na akord. Czysto fizyczna (ciagle sie schylasz siedzisz cos dzwigaszi przenosisz i ukladasz;) np. instertowanie (czyli wkladanie ulotek do czasopism), wklejanie czegos do czasopism, rozcinanie gazet, dziurowanie gazet, pakowanie ich itp. monotonna praca (bo w systemie zmianowym po 8h) ale jakas kase daje.(w niektorych firmach oreujacych taka prace byly problemy z wyplata, ze sie po kilka dni po nia stalo, ale mam nadzieje ze to juz przeszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piana Re: praca w drukarni IP: *.imet.tu-clausthal.de 27.05.05, 16:41 Ja kiedys pracowalem jeden dzien i nawet nie poszedlem odebrac zaplaty, bylo to chyba wtedy z 15 zl. Placone bylo niby za godzine i uwijalem sie jak moglem ale i tak taka laska na koncu roboty powiedziala mi ze nie wyrabilem normy no i policzyla mi 5 godzin pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Piana Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:15 Czy to Clausta Zelleferd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:47 Kruca fix , fajna okolica. Szczególnie podobało mi sie w Langelsheim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bxa Re: praca w drukarni IP: *.broker.com.pl 04.06.05, 23:04 ja pracuje w drukarni domino w krakowie. przy maszynach jest 3 zl za godzine w dzien i 3,5 w nocy. Jest tez robota na akord przy stolach, wkladania ulotek do gazet, dodatkow, foliowanie.. ogolnie praca monotonna, za marne grosze. no i nie zawsze jest... ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
valentainwiggin Re: praca w drukarni 06.10.14, 15:19 Nie pracowałam w Krakowie w drukarni, ale we Wrocławiu (drukarniadpi.pl/). Generalnie sporo zależy od tego na jakim stanowisku będziesz zatrudniony. Ja przygotowywałam pliki do druku przesyłane przez klientów. Jednak aby być prawdziwym fachowcem drukarzem, to już trzeba naprawdę lat wyuczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
impresario777 Re: praca w drukarni 06.10.14, 15:53 pracapartnerbiznesowy.blog4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś