Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w drukarni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:44
    Mam pytanie do uczniów, studentów: Czy pracował ktoś z was w drukarni- chodzi
    mi głównie o Kraków- jakie warunki, ile płacą i co się robi?
    Obserwuj wątek
      • Gość: el Re: praca w drukarni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:05
        w drukarni możesz być np. introligatorem, drukarzem, montazystą, grafikiem,
        kierownikiem produkcji, handlowcem, sekretarką, sprzątaczką, kierowcą, pracować
        na obłudze klienta.
        To co cię interesuje?
        • Gość: anka Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:42
          chodzi mi o pracę na umowę zlecenie-stawaka jest podobno godzinowa-sęk w tym,
          że oni właśnie nie chcą udzielać żadnych informacji, co się będzie robić.
          • Gość: el Re: praca w drukarni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:46
            to pewnie chodzi o introligatornię. Dostaniesz np. 5 000 kalendarzyków do
            sklejenia, albo 3000 folderów do zszycia. Nie martw sie, to jest fajna praca,
            te 3000 leci jak nic. Plecy bolą trochę i nogi, wiadomo, jak to w pracy
            fizycznej, ale głowa wolna, można myśleć o czym sie chce.
            Pracę napewno łatwo skumasz.
            Byłam introligatorem 1,5 roku. Dobrze to wspominam.
            • Gość: anka Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:52
              dzięki za informacje!
              • Gość: pasqdkam Re: praca w drukarni IP: *.ds.univ.gda.pl 27.05.05, 15:27
                jesli chodzi o prace w drukarni miedzy innymi w krakowie: to praca na umowe
                zlecenie, bardzo czesto na akord. Czysto fizyczna (ciagle sie schylasz siedzisz
                cos dzwigaszi przenosisz i ukladasz;) np. instertowanie (czyli wkladanie
                ulotek do czasopism), wklejanie czegos do czasopism, rozcinanie gazet,
                dziurowanie gazet, pakowanie ich itp. monotonna praca (bo w systemie zmianowym
                po 8h) ale jakas kase daje.(w niektorych firmach oreujacych taka prace byly
                problemy z wyplata, ze sie po kilka dni po nia stalo, ale mam nadzieje ze to
                juz przeszlosc.
      • Gość: piana Re: praca w drukarni IP: *.imet.tu-clausthal.de 27.05.05, 16:41
        Ja kiedys pracowalem jeden dzien i nawet nie poszedlem odebrac zaplaty, bylo to
        chyba wtedy z 15 zl. Placone bylo niby za godzine i uwijalem sie jak moglem ale
        i tak taka laska na koncu roboty powiedziala mi ze nie wyrabilem normy no i
        policzyla mi 5 godzin pracy.
        • Gość: Do Piana Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:15
          Czy to Clausta Zelleferd?
          • Gość: piana Re: praca w drukarni IP: 139.174.237.* 27.05.05, 19:15
            tak
            • Gość: Adek Re: praca w drukarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:47
              Kruca fix , fajna okolica.
              Szczególnie podobało mi sie w Langelsheim.
              pozdrawiam
      • Gość: bxa Re: praca w drukarni IP: *.broker.com.pl 04.06.05, 23:04
        ja pracuje w drukarni domino w krakowie. przy maszynach jest 3 zl za godzine w
        dzien i 3,5 w nocy. Jest tez robota na akord przy stolach, wkladania ulotek do
        gazet, dodatkow, foliowanie.. ogolnie praca monotonna, za marne grosze. no i
        nie zawsze jest... ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma....
      • valentainwiggin Re: praca w drukarni 06.10.14, 15:19
        Nie pracowałam w Krakowie w drukarni, ale we Wrocławiu (drukarniadpi.pl/). Generalnie sporo zależy od tego na jakim stanowisku będziesz zatrudniony. Ja przygotowywałam pliki do druku przesyłane przez klientów. Jednak aby być prawdziwym fachowcem drukarzem, to już trzeba naprawdę lat wyuczenia.
      • impresario777 Re: praca w drukarni 06.10.14, 15:53
        pracapartnerbiznesowy.blog4u.pl/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka