Gość: Agata IP: *.tvkdiana.pl 05.06.05, 20:10 Czy do wymiaru urlopu wlicza się odbyta zasadnicza służba wojskowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lech Re: Urlop - naliczanie IP: 192.168.77.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:18 Witam. Tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Urlop - naliczanie IP: *.tvkdiana.pl 05.06.05, 22:27 Dzięki. Na jaki artykuł mogę się powołac? Mój mąż ma w pracy z tym problem (a raczej z panią kadrową). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: Urlop - naliczanie 05.06.05, 22:54 a mi się wydaje, że nie.... polecam kodeks pracy - wersja kieszonkowa kosztuje 8 zł, a to najpewniejsze źródłó i najłatwiej będzie ewentualnie przekonać panią kadrową pokazując czarno na białym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Urlop - naliczanie IP: 192.168.77.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:33 Witam.Powyższą kwestię reguluje ustawa o powszechnym obowiązku obrony, jezeli dobrze pamiętam to art 125 i następne.Tej kwestii nie regulawał i nie reguluje kp. a pani kadrowa jest obowiązana znać inne ustawy które dotyczą pracowników a nie tylko kp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-29 oto odpowiedź na pytanie IP: *.crowley.pl 06.06.05, 13:44 2.6.2. Inne okresy zaliczalnePoza okresami nauki, jest wiele innych, które dla celów ustalenia wymiaru urlopu wypoczynkowego zostały zrównane z zatrudnieniem w ramach stosunku pracy. Niektóre z tych okresów wymienia Kodeks pracy, inne przepisy odrębne. Najczęściej spotykane to: okres pobierania zasiłku dla bezrobotnych oraz stypendiów przyznanych na podstawie art. 52 i 53 ust. 6 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, okres pracy nakładczej na zasadach określonych w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 31 grudnia 1975 r. w sprawie uprawnień pracowniczych osób wykonujących pracę nakładczą, okres czynnej służby wojskowej na warunkach określonych w ustawie z dnia 21 listopada 1967 r. o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Urlop - naliczanie IP: *.tvkdiana.pl 06.06.05, 14:50 Serdecznie dziękuję za rozwiązanie mojego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Urlop - naliczanie IP: *.tvkdiana.pl 07.06.05, 16:39 Ups i niestety nic nie wyszło. Dzwoniłam nawet do PIP i tam powiedzieli mi dokładnie tak samo (że się dolicza), a pani kadrowa dalej swoje. Czekam teraz na męża i dowiem się dokładnie, ale coś mi się tu nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-29 Re: Urlop - naliczanie IP: *.crowley.pl 08.06.05, 09:59 powiedz może pani kadrowej niech sama zadzwoni do pip-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-29 Re: Urlop - naliczanie IP: *.crowley.pl 08.06.05, 10:02 ja sama jestem kadrową i nawet jakbym sama nie była czegoś pewna to bym szukała wiarygodnych źródeł żeby być pewnym.Radzę aby pani kadrowa napisała wam pismo odmowne zaliczenia stażu, może to da jej do myślenia.Taka łagodna forma zastraszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Urlop - naliczanie IP: *.tvkdiana.net.pl 08.06.05, 19:25 Dziękuję za radę, to chyba jedyna forma doprowadzenia pani kadrowej (a zarazem żony szefa) na właściwy tor myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś