Gość: zbulwersowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:56 to jest czysty polski wyzysk!!!! nie wiem jak mozna wyzyc za taka stawke:(:(: (! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mss71 Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:12 Zwłasza że to poniżej najniższej krajowej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 83.238.70.* 17.06.05, 22:46 No chyba że płacą za spanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:41 jest to placa dla kelnera, ktorego wzywa sie gdy jest potrzebny (tzn.nie stala praca) mimo wszystko to ZA MALO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigrunia!! Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.06.05, 11:48 Wiesz co? moi znajomi robia w takiej firmie niemieckiej..skladaja plastikowe pudełka i dostają na rękę 2,64 zł!! Pracują na umowę zlecenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 213.199.214.* 18.06.05, 15:27 a moj kumpel pojechal w poniedzialek do ispwich i w pierwszym dniu znalazl robote za 5 funtow na godzine pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 12:11 Kelnerzy czesto zarabiają grosze, bo każdy pracodawca liczy że dorobią sobie na napiwkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 213.199.214.* 18.06.05, 15:28 znajomy w poznaniu wyciaga jako kelner w dobrej knajpie ok 2 tys pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krol-bush Re: 3 zł za godz. to juz przesada... 18.06.05, 19:38 Dlaczego "polski" ma to być wyzysk? może raczej "typowy dla pracodawców"? czytam to forum, czytam, wszystko co śmierdzi jest polskie. Ludzie, co się z wami dzieje? Czy niedługo będziemy myśleć o sobie i naszym kraju jako o jednym wielkim polskim gó..e? Kiedyś widziałam w tv Niemca, który zapytany o kradzieże Polaków powiedział, że nie kradną Polacy - kradną złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowana Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:51 jest to wyzysk typowy dla naszych rodzimych pracownikow, co jest zwiazane z duzym polskim bezrobociem. Bardzo szanuje Polske jako kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: 3 zł za godz. to juz przesada... 18.06.05, 20:53 w zeszłym roku pracowałam w bardzo eleganckiej knajpie za całe 3,50 zł. nie można wyżyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 12:28 Jak 3 PLN sa za malo , wez DWIE albo i TRZY fuchy. Zarobisz wiecej , DWA albo i TRZY razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gama Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.chello.pl 20.06.05, 14:58 Gosciu ty chyba jestes chory co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 15:53 Dlaczego mam byc chory ? Ukazuje za darmo prosty sposob podwojenia lub potrojenia zarobku.Trzeba tyko chciec pracowac a nie npp . KOMBINOWAC . Jak tu czytam te posty , to widze , ze tym ludziom najtrudniej przychodzi jedno.PRACA. Calkiem chore jest , to polskie spoleczenstwo.A ze ma sie niska stawke. No coz , kazdemu wedlug wartosci jego pracy. Trzeba tylko sie nad tym powaznie i odpowiedzialnie zastanowic.Za bardzo sie w Polsce ludzie do prawie DARMOCHY przyzwyczaili. Tylko czekaja na to , co im kto inny , obcy da. To nie ma byc z mojej strony zadne tam , brzydkie najezdzanie na was , Polakow.Tak was , moralnie wykrzywionych ta wasza polska odmiana rownosci spolecznej zostawila lezec.Jestem pewny , ze dosyc duza grupa ludzi mysli podobnie co ja , tylko tu nie zagladaja albo nie chca zabierac glosu bo wiedza ze to daremne i tego co sie do darmochy przyzwyczail nie przekona sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Teraz ty przesadzasz IP: *.crowley.pl 20.06.05, 16:04 Ludzie chcą godziwie zarabiać. 3,50 to kpina. Tak można za tyle pracować. Oczywiście tylko co to za życie przy takim zarobku. Ludzie mają większe ambicje. Za godzien pracy mozesz sobie kupić butelke wody i kilka kajzerek. Naprawde niebywały zarobek. Musze Cię też zmartwić ponieważ bardzo często płaca 3,50 a pracujesz w pełnym wymiarze znam kilka takich przykładów. Jeśli ktoś ni elubi spać to może się pokusić o fuche. Ja mam takie zdanie że pracodawcy zostali rozpieszczeni tanią siłą roboczą. I wartość wykonanej pracy ma sie nijak do zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Teraz ty przesadzasz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 17:48 Co to za nowo-staromowa "godziwie". Tyle zarobisz na ile twoj pracodawca twoja robote wyceni.A nie ty , zrobi to kto inny. A do roboty ZAWSZE sie ktos znajdzie. Jak bedzie za drogo , to pewne prace beda przesuwane do krajow o tanszej robociznie. Tak sie caly czas dzieje.Proces trwaly.Tylko jak przed paroma , - nastu laty przesuwano szwalnie , montownie itp , proste czynnosci z Niemiec , Austrii , Holandii ,czy Francji do m.inn. Polski to WSZYSTKO bylo cacy. Czas najwyzszy , zebyscie odczuli to tez na wlasnej skorze. Achinczyk to robi podobno za 0.30 groszy na godzine , i sie nie skarzy. Ciekawe , ile w najblizszym czasie poderwia Polakom roboty np Ukraincy.Aczekaja jeszcze ludzie Lukaszenki. Moj znajomy w Polsce , w srednim wieku, zaryzykowal i zrobil sie samodzielny. I ma na tyle . Ale caly czas ryzykuje, ,pozyczki splaca , MUSI byc operatywny.Aten co TYLKO PODAJE PELNY ALBO ODBIERA PUSTY TALERZ ALBO TYM podobne, zarabie 2.50PLN na godzine.I slusznie .Ja bym takiemu wiecej ,jako pracodawca nie zaplacil.Ale czasem , jak czuje sie dobrze i UPRZEJMIE O B S L U Z O N Y daje takiemu jego godzinna stawke w formie napiwku. Aczasem , jak wyczuwam w nim typowego zulika i barana nie daje mu NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szan Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 17:32 Jak by ludzie przestali dawać się upokarzać za takie pieniądze, to pracodawcy może zaczęliby ich inaczej traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:12 pracodawcy padną jak ludzią nie dadzą zarobić, bo kto kupi ich wytworzony produkt.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś