Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

3 zł za godz. to juz przesada...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:56
    to jest czysty polski wyzysk!!!! nie wiem jak mozna wyzyc za taka stawke:(:(:
    (!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mss71 Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 21:12
        Zwłasza że to poniżej najniższej krajowej pensji
        • Gość: Piotrek Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 83.238.70.* 17.06.05, 22:46
          No chyba że płacą za spanie
      • Gość: zbulwersowana Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:41
        jest to placa dla kelnera, ktorego wzywa sie gdy jest potrzebny (tzn.nie stala
        praca) mimo wszystko to ZA MALO!!!
        • Gość: tigrunia!! Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.06.05, 11:48
          Wiesz co? moi znajomi robia w takiej firmie niemieckiej..skladaja plastikowe
          pudełka i dostają na rękę 2,64 zł!! Pracują na umowę zlecenie!!
          • Gość: ja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 213.199.214.* 18.06.05, 15:27
            a moj kumpel pojechal w poniedzialek do ispwich i w pierwszym dniu znalazl
            robote za 5 funtow na godzine

pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 12:11
          Kelnerzy czesto zarabiają grosze, bo każdy pracodawca liczy że dorobią sobie na
          napiwkach.
          • Gość: ja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: 213.199.214.* 18.06.05, 15:28
            znajomy w poznaniu wyciaga jako kelner w dobrej knajpie ok 2 tys

pozdrawiam
            • krol-bush Re: 3 zł za godz. to juz przesada... 18.06.05, 19:38
              Dlaczego "polski" ma to być wyzysk? może raczej "typowy dla pracodawców"?
              czytam to forum, czytam, wszystko co śmierdzi jest polskie. Ludzie, co się z
              wami dzieje? Czy niedługo będziemy myśleć o sobie i naszym kraju jako o jednym
              wielkim polskim gó..e?
              Kiedyś widziałam w tv Niemca, który zapytany o kradzieże Polaków powiedział, że
              nie kradną Polacy - kradną złodzieje.
              • Gość: zbulwersowana Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:51
                jest to wyzysk typowy dla naszych rodzimych pracownikow, co jest zwiazane z
                duzym polskim bezrobociem. Bardzo szanuje Polske jako kraj!
      • kati_p Re: 3 zł za godz. to juz przesada... 18.06.05, 20:53
        w zeszłym roku pracowałam w bardzo eleganckiej knajpie za całe 3,50 zł.
        nie można wyżyć :)
        • Gość: Schuja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 12:28
          Jak 3 PLN sa za malo , wez DWIE albo i TRZY fuchy. Zarobisz wiecej , DWA albo i
          TRZY razy wiecej.
          • Gość: gama Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.chello.pl 20.06.05, 14:58
            Gosciu ty chyba jestes chory co?
            • Gość: Schuja Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 15:53
              Dlaczego mam byc chory ? Ukazuje za darmo prosty sposob podwojenia lub
              potrojenia zarobku.Trzeba tyko chciec pracowac a nie npp . KOMBINOWAC . Jak tu
              czytam te posty , to widze , ze tym ludziom najtrudniej przychodzi jedno.PRACA.
              Calkiem chore jest , to polskie spoleczenstwo.A ze ma sie niska stawke. No
              coz , kazdemu wedlug wartosci jego pracy. Trzeba tylko sie nad tym powaznie i
              odpowiedzialnie zastanowic.Za bardzo sie w Polsce ludzie do prawie DARMOCHY
              przyzwyczaili. Tylko czekaja na to , co im kto inny , obcy da. To nie ma byc z
              mojej strony zadne tam , brzydkie najezdzanie na was , Polakow.Tak was ,
              moralnie wykrzywionych ta wasza polska odmiana rownosci spolecznej zostawila
              lezec.Jestem pewny , ze dosyc duza grupa ludzi mysli podobnie co ja , tylko tu
              nie zagladaja albo nie chca zabierac glosu bo wiedza ze to daremne i tego co
              sie do darmochy przyzwyczail nie przekona sie.
              • Gość: rozsądny Teraz ty przesadzasz IP: *.crowley.pl 20.06.05, 16:04
                Ludzie chcą godziwie zarabiać. 3,50 to kpina. Tak można za tyle pracować.
                Oczywiście tylko co to za życie przy takim zarobku. Ludzie mają większe
                ambicje. Za godzien pracy mozesz sobie kupić butelke wody i kilka kajzerek.
                Naprawde niebywały zarobek. Musze Cię też zmartwić ponieważ bardzo często płaca
                3,50 a pracujesz w pełnym wymiarze znam kilka takich przykładów. Jeśli ktoś ni
                elubi spać to może się pokusić o fuche. Ja mam takie zdanie że pracodawcy
                zostali rozpieszczeni tanią siłą roboczą. I wartość wykonanej pracy ma sie
                nijak do zarobków.
                • Gość: Schuja Re: Teraz ty przesadzasz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 17:48
                  Co to za nowo-staromowa "godziwie". Tyle zarobisz na ile twoj pracodawca twoja
                  robote wyceni.A nie ty , zrobi to kto inny. A do roboty ZAWSZE sie ktos
                  znajdzie. Jak bedzie za drogo , to pewne prace beda przesuwane do krajow o
                  tanszej robociznie. Tak sie caly czas dzieje.Proces trwaly.Tylko jak przed
                  paroma , - nastu laty przesuwano szwalnie , montownie itp , proste czynnosci z
                  Niemiec , Austrii , Holandii ,czy Francji do m.inn. Polski to WSZYSTKO bylo
                  cacy. Czas najwyzszy , zebyscie odczuli to tez na wlasnej skorze. Achinczyk to
                  robi podobno za 0.30 groszy na godzine , i sie nie skarzy. Ciekawe , ile w
                  najblizszym czasie poderwia Polakom roboty np Ukraincy.Aczekaja jeszcze ludzie
                  Lukaszenki. Moj znajomy w Polsce , w srednim wieku, zaryzykowal i zrobil sie
                  samodzielny. I ma na tyle . Ale caly czas ryzykuje, ,pozyczki splaca , MUSI byc
                  operatywny.Aten co TYLKO PODAJE PELNY ALBO ODBIERA PUSTY TALERZ ALBO TYM
                  podobne, zarabie 2.50PLN na godzine.I slusznie .Ja bym takiemu wiecej ,jako
                  pracodawca nie zaplacil.Ale czasem , jak czuje sie dobrze i UPRZEJMIE O B S L U
                  Z O N Y daje takiemu jego godzinna stawke w formie napiwku. Aczasem , jak
                  wyczuwam w nim typowego zulika i barana nie daje mu NIC.
      • Gość: szan Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 17:32
        Jak by ludzie przestali dawać się upokarzać za takie pieniądze, to pracodawcy
        może zaczęliby ich inaczej traktować.
        • Gość: gk Re: 3 zł za godz. to juz przesada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:12
          pracodawcy padną jak ludzią nie dadzą zarobić, bo kto kupi ich wytworzony
          produkt.!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka