Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na statku?

IP: *.bauholding.pl 31.07.02, 11:14
    Witam Wszystkich!
    Hej dobrzy ludzie potrzebuję Waszej porady, opini, sugestii w kwesti pracy na
    ogromnych statkach wycieczkowych kampani Princess Cruises. Może ktos z Was
    pracował na takim właśnie statku i moze mi powiedzieć jak to w prawdziwym
    życiu wygląda, jakie są plusy i minusy takiego przedsięwzięcia?
    Własnie złożyłam swoją aplikację na stanowisko kelnerki na takim statku i
    wstępnie przeszłam pierwszy etap kwalifikacji, czekaja mnie jeszcze dwa
    następne. Z jednej strony bardzo chciałabym jechac z drugiej ciągle mam wiele
    wątpliwości dlatego też bede bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje na
    temat takiego rodzaju pracy.
    Dziękuję i pozdrawiam słonecznie
    Agrafka
    Obserwuj wątek
      • Gość: burak Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.proxy.aol.com 01.08.02, 07:44
        nie warto
        • Gość: AGRAFKA Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.bauholding.pl 01.08.02, 11:53
          hej buraku dlaczego mowisz, ze nie warto. Przepraszam, ale to jest taka troszke
          enigmatyczna odpowiedz moze rozwiniesz temat?
      • Gość: olo Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.eclub.pl / 10.253.252.* 01.08.02, 19:23
        no właśnie dlaczego nie warto?(też sie tam próbuje dostać)
        • Gość: maniak Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.08.02, 21:31
          Pytanie warte Nobla, pracowac czy nie a swoja droga powinnas za kare
          obowiazkowo udzielac porad bezrobotnym./skazana!/
          • Gość: AGRAFKA Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.bauholding.pl 05.08.02, 09:12
            Gość portalu: maniak napisał(a):

> Pytanie warte Nobla, pracowac czy nie a swoja droga powinnas za kare
            > obowiazkowo udzielac porad bezrobotnym./skazana!/

Drogi maniaku nie jest to pytanie z seri "czy powinnam pracowac czy moze lepiej
            sobie polezec i podłubac w nosie". Widze, ze nie doczytałes całej mojej
            wypowiedzi. Pewnie, lepiej kretynce złosliwie odpowiedziec niz wgłębić sie w to
            co napisała i o co pytała! Ja nie boję sie pracy! Ja poprostu nie wiem czy na 8
            miesiecy wyłaczyć sie z zycia ( tyle trwa kontrakt) dlatego tez szukam kontaktu
            z ludzmi, którzy juz cos takiego przezyli, doswiadczyli i wiedza jak to wyglada.
            Obecnie nie leze sobie w domu do gory brzuchem, malując paznokcie, tylko od
            7:30 do 17 pracuje, a potem zaleznie od dnia ide na zajecia jezykowE lub na
            uczelnie. TEZ PRÓBUJE W OBECNYCH CZASACH PRZETRWAC I ZAPEWNIC SOBIE JAKO TAKA
            PRZYSZŁOSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: mać Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: 62.233.145.* 05.08.02, 15:20
              zależy co lubisz. ja pracowałem w carnival cruise lines ale jako krupier.
              było nieźle. natomiast wiem że kelnerzy /barmani mieli większy zapieprz( a
              właściwie zapierdol) i mniej przywilejów niż my. chcesz więcej napisz na priv
              zyluk@tlen.pl
              poz,mać
              • nona39 Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat 09.08.02, 17:06
                Ja tam bym sie nie wahala, zawsze mozna zrezygnowac, to jakies doswiadczenie.
                Sama szukam od kilku lat takiej mozliwosci, ale cos nmi nie wychodzi.
                Moze mi pomozesz?
                • pawel1971 Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat 09.08.02, 18:10
                  czesc wiara,
                  mialem znajomego co robil na cruzach w 2000. Pracowal jako pomocnik kelnera,
                  zarabial $12-14 na godzine + wikt + miejscowka (czyli niezle mozna odlozyc)
                  Rafal wyjwchal do USA w 97 jako turysta, zostal, pracowal jako barman w NY
                  przez kilka lat, takze znal fach/jezyk. Mowil , ze to naprawde fajna zabawa.
                  Jak sie dostal? Aplikowal z USA z NY, jest tam gdzies ich biuro. Z tego co
                  mowil, ciezko jest sie dostac jako niewykfalifikowany, te prace sa obstawione
                  przez meksykanow/puerto rico.
                  Stracilem z nim kontakt jakis rok temu, poszukam moze go znajde.
      • Gość: joga Re: PRINCESS CRUISES - czy warto pracować na stat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.02, 21:14
        Dla kasy moze i tak .
        A zycie pracownika wyglada tak.
        Praca jak praca trzeba robic co do ciebie nalezy.
        Po pracy nie wolno platac ci sie po pokladzie , wiec przewznie zycie
        towarzyskie toczy sie pod pokladem. Koje pracownicze umiejscowione sa na samym
        dole a wiec ponizej lini zanurzenia.
        Kabiny wyposarzone standartowo
        Na pewno zrobia ci testy psychologiczne czy nadajesz sie
        itd/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka