Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

St Andrews???

IP: *.chello.pl 10.08.05, 09:32
    Szukam Kogoś kto jest lub ewentualnie był i pracował w St Andrews??Jakie
    wrażenia, jakie warunki, klimat itp?...Może ktoś zna Old Course Hotel???
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • metalurg Re: St Andrews??? 10.08.05, 12:53
        A co bedziesz robil w Old Coursie jesli mozna wiedziec?? Ja siedze w St Andrews
        juz dwa miesiace i pracuje w innym tutejszym hotelu. A co do Old Coursa no to
        jest to jeden z najlepszych hoteli w UK z najbardziej znanymi polami golfowymi
        na swiecie. Ceny pokoi to napewno ponad 100 funtow za dobe. Lezy w centrum
        miasta. Zaraz obok plazy. Krotko mowiac jest naprawde fajny.

A co do tutejszej pogody no to napewno mogloby byc lepiej. Czesto lubi sobie
        popadac i slonce chowa sie za chmurami. A czasami jak wieje to zaluje ze czapy
        z Polski nie wzialem. Ale ogolnie jest fajnie. Jak zaswieci mocniej to nawet
        opalic sie mozna. Ale o kapieli w morzu zapomnij od razu. Zimne jak diabli. Ale
        plaze sa, i to nawet dwie. A miasteczko bardzo ladne, mnostwo pieknym starych
        budowli jak np. ruiny zamnku czy katedry.

Tylko ceny tutaj troche wieksze, szczegolnie mieszkan. Duzo ludzi dojezdza np.
        z Cupar albo Dundee bo to dojazd np pol godziny a mieszkanie 30 zamiast 60
        funtow za tydzien za osobe. Rzeczy spozywcze kupuje sie w marketach takich jak
        Tesco, Sommerfield czy Morrisons.

Ludzie sa w miare mili ale maja okropny szkocki akcent. Naprawde ciezko ich
        zrozumiec.

Reasumujac zapraszam a napewno Ci sie spodoba. Jakbys chcial wiedziec cos
        wiecej to pisz: metalurg@gazeta.pl
        • Gość: Brat Re: St Andrews??? IP: *.chello.pl 10.08.05, 13:22
          Nie chciałbym zapeszać...ale prawdopodobnie bede pracował w powyższym Hotelu(
          sam Hotel robi niezłe wrazenie)- w rozmowie z kobieta z HR usłyszłem ze jest tam
          troche Polaków - więc na samotność widzę raczej bym nie narzekał.Dzięki za
          odpowiedz - jak bede znal więcej pewnych szczegulow odezwę sie na majla.Pozdrawiam.
          • Gość: Andrew Re: St Andrews??? IP: *.gov.uk / 193.63.61.* 10.08.05, 13:47
            Bardzo fajne i kameralne miasteczko, no i slynne z wiadomego powodu. Tlumy
            turystow w lecie. Mozna czesto zobaczyc popisy pilotow z pobliskiej bazy
            wojskowej. Katedra jest super, zamek troche mniej (mozna don wejsc bez oplaty
            przez okalajacy go plot o wysokosci metra, jak ktos chce - my bylismy uczciwi i
            sie nie zdecydowalismy). Rozczarowal mnie jedynie uniwersytet - myslalem, ze
            beda jakies super zabytkowe budynki - okazalo sie, ze jest zupelnie inaczej.
      • Gość: Magda Re: St Andrews??? IP: *.chello.pl 10.08.05, 17:42
        Pikna okolica mnóstwo pól golfowych - mam koleżankę pracuje na jednym - dam jej
        znac niech ona się odezwie - raczej sobie chwali -pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka