Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co po ARCHEOLOGII?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:30
    Gdzie można znaleźć pracę po archeologii?
    Obserwuj wątek
      • Gość: vinca Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.cbgnet.pl 15.08.05, 19:41
        W turystyce;-)
      • sopelsiasty Re: Co po ARCHEOLOGII? 15.08.05, 19:53
        Budownictwo :) Serio - z tego co wiem, kazdy kto coś buduje (biurowiec, drogę
        itp), przed rozpoczęciem prac ma obowiązek zatrudnić ekipę archeologów która
        przeprowadzi na tym terenie szczegółowe badania archeologiczne (ponieważ
        interesuję się trochę budownictwem drogowym, wiem, że na 16-km odcinku A4 takie
        badania trwały ok. pół roku), więc pewnie jest trochę pracy wbrew pozorom tylko
        trzeba się dobrze zaczepić.
        • daria2910 Re: Co po ARCHEOLOGII? 16.08.05, 18:22
          to prawda, moja kumpela własnie konczy archeologie....dlatego z tego co wiem
          takie akcje zlecane sa uniwerkowi..:)
      • Gość: Żbik Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.08.05, 12:16
        Jestem archeologiem,z moich znajomych po archeologii pracuje 2 osoby, w tym
        pracują dorywczo, na umowę zlecenie. Jeżeli nie masz wejść, dobrych znajomości
        to nie masz co szukać w tym fachu; o etacie zapomnij! do dostają zanjomi
        królika.
      • Gość: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:29
        A wiecie gdzie można się zaczepić w Poznaniu?
      • Gość: Stella Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:54
        Rany, ludzie, po co Wy takie kierunki studiujecie???:))
        To mozna sobie postudiowac hobbystycznie, ja mam za soba 1 rok archeologi :))
        Naprawdę pasjonujace rzeczy, nie żałuję, dużo sie dowiedziałam i jestem pełna
        podziwu i szacunku dla prof. Niwińskiego.
        Ale pracować w tym, nieee :) Tylko dla pasjonatów, archeologów "rodzinnych",
        jednostek wybitnie uzdolnionych. Nasi archeolodzy mają wybitny wkład w światowa
        archeologię, to fakt. Ale naprawdę wystarczy jak rocznie skończy ten kierunek
        kilkadziesiąt osób. Po co przyjmować 400 studentów????????????? Tak było za
        moich czasów na zaocznej ;) Paranoja.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 19:05
          A gdzie studiowałaś (jeśli można wiedzieć)? Ja w przyszłym roku dopiero ide na
          studia więc narazie zbieram opinie.Co to są prywatne firmy archeologiczne?
          • Gość: Stella Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:55
            Ja na U.W. Nie mam pojęcia co to są prywatne firmy archeologiczne.
            Ale nie idż na to, znajdx sobie naprawdę bardziej życiowy kierunek. Potem
            będziesz koeljnym archeologiem bez pracy, który po wielu trudach zatrudni się w
            Banku :)
            Pzdr.
            • Gość: Żbik Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.08.05, 09:54
              Pracy w Poznaniu nie ma bez koneskcji i znajomości. A jak jest to praktycznie o
              etacie nie ma co mówić. Mieszkam w tym mieście, znajomi kolesie nie pracują w
              zawodzie, ja też. Poza tym student i tak jest zawsze tańszy!!
              • Gość: gość Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:00
                W takim razie co robicie?Jesteście bezrobtni?
                • Gość: Żbik Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 13:55
                  moi kumple:
                  1.praca jako informatyk
                  2.budowlaniec
                  3.doradztwo gospodarcze
                  4.policjant
                  5. robi za darmo!!! doktorat i ma zlecenia na archeo.
                  • Gość: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:51
                    To mnie z lekka zdołowałeś!
                  • daimona ja jestem po archeo 19.08.05, 23:03
                    i jestem aktualnie grafikiem - ale zawsze miałam hobby zwiażane z grafiką ;)
                    Nie żałuję jednak studiów, sporo mi dały.
      • Gość: Radek Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:10
        moja siorka skonczyla archeologie w Toruniu. Teraz grzebie przy autostradzie :)
        Od czasu do czasu tez jakies wykopaliska inne ma. calkiem ciekawa praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka