GoĹÄ: kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:30 Gdzie można znaleźć pracę po archeologii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: vinca Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.cbgnet.pl 15.08.05, 19:41 W turystyce;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sopelsiasty Re: Co po ARCHEOLOGII? 15.08.05, 19:53 Budownictwo :) Serio - z tego co wiem, kazdy kto coś buduje (biurowiec, drogę itp), przed rozpoczęciem prac ma obowiązek zatrudnić ekipę archeologów która przeprowadzi na tym terenie szczegółowe badania archeologiczne (ponieważ interesuję się trochę budownictwem drogowym, wiem, że na 16-km odcinku A4 takie badania trwały ok. pół roku), więc pewnie jest trochę pracy wbrew pozorom tylko trzeba się dobrze zaczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: Co po ARCHEOLOGII? 16.08.05, 18:22 to prawda, moja kumpela własnie konczy archeologie....dlatego z tego co wiem takie akcje zlecane sa uniwerkowi..:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żbik Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.08.05, 12:16 Jestem archeologiem,z moich znajomych po archeologii pracuje 2 osoby, w tym pracują dorywczo, na umowę zlecenie. Jeżeli nie masz wejść, dobrych znajomości to nie masz co szukać w tym fachu; o etacie zapomnij! do dostają zanjomi królika. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:29 A wiecie gdzie można się zaczepić w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stella Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:54 Rany, ludzie, po co Wy takie kierunki studiujecie???:)) To mozna sobie postudiowac hobbystycznie, ja mam za soba 1 rok archeologi :)) Naprawdę pasjonujace rzeczy, nie żałuję, dużo sie dowiedziałam i jestem pełna podziwu i szacunku dla prof. Niwińskiego. Ale pracować w tym, nieee :) Tylko dla pasjonatów, archeologów "rodzinnych", jednostek wybitnie uzdolnionych. Nasi archeolodzy mają wybitny wkład w światowa archeologię, to fakt. Ale naprawdę wystarczy jak rocznie skończy ten kierunek kilkadziesiąt osób. Po co przyjmować 400 studentów????????????? Tak było za moich czasów na zaocznej ;) Paranoja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 19:05 A gdzie studiowałaś (jeśli można wiedzieć)? Ja w przyszłym roku dopiero ide na studia więc narazie zbieram opinie.Co to są prywatne firmy archeologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stella Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:55 Ja na U.W. Nie mam pojęcia co to są prywatne firmy archeologiczne. Ale nie idż na to, znajdx sobie naprawdę bardziej życiowy kierunek. Potem będziesz koeljnym archeologiem bez pracy, który po wielu trudach zatrudni się w Banku :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żbik Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.08.05, 09:54 Pracy w Poznaniu nie ma bez koneskcji i znajomości. A jak jest to praktycznie o etacie nie ma co mówić. Mieszkam w tym mieście, znajomi kolesie nie pracują w zawodzie, ja też. Poza tym student i tak jest zawsze tańszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:00 W takim razie co robicie?Jesteście bezrobtni? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żbik Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.08.05, 13:55 moi kumple: 1.praca jako informatyk 2.budowlaniec 3.doradztwo gospodarcze 4.policjant 5. robi za darmo!!! doktorat i ma zlecenia na archeo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:51 To mnie z lekka zdołowałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
daimona ja jestem po archeo 19.08.05, 23:03 i jestem aktualnie grafikiem - ale zawsze miałam hobby zwiażane z grafiką ;) Nie żałuję jednak studiów, sporo mi dały. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: Co po ARCHEOLOGII? IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:10 moja siorka skonczyla archeologie w Toruniu. Teraz grzebie przy autostradzie :) Od czasu do czasu tez jakies wykopaliska inne ma. calkiem ciekawa praca. Odpowiedz Link Zgłoś