Gość: jila Re: IDM Systems Warszawa IP: *.chello.pl 13.11.07, 19:39 napisz jeszcze ile czasu poswiecasz na prace zawodowa. ile spedzasz godzin w pracy, kiedy ostatni raz wyszedles po "regulaminowych" 8 godzinach. napisz takze ile czasu prywatnego po godzinach zajmuja ci zadania ktore zmuszone byles zabrac ze soba do domu oraz uswiadom wszystkich o presji jaka panuje w psychodelicznych korporacjach karierowiczow. z pozoru przyjemna atmosfera, a tak naprawde to wykorzystywanie pracownika do granic mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idm systems Re: IDM Systems Warszawa IP: 194.246.107.* 14.11.07, 13:04 NO wykorzystywanie to chyba do perfekcji ma opanowane cobra, ja pracuje w podobnej firmie i nie ma mowy o tym o czym piszesz, pracuje w przybliżeniu 8 godz i nic żadnej pracy nie zabieram do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: IDM Systems Warszawa IP: 82.177.11.* 14.11.07, 13:28 Właśnie, właśnie...wykorzystywanie to ma do perfekcji opanowana cobra i to ciągłe gadanie, że nie ma pracy nigdzie tylko w hipermarketach;/ pracy ze sobą do domu nie zabieram, pracuję programowe 8 godzin (czasami mi się zdarza zostać dłużej ale tylko dlatego, że sama tego chce bo wiem, że muszę się wywiązać ze swoich obowiązków). Mam czas na doszkalanie języka (który jest mi naprawdę potrzebny w pracy, a nie tylko mi się mówi, że będzie mi potrzebny). Nikt mi nie każe przychodzić w soboty do pracy!!!! i przy obiedzie nie muszę nikogo pitchować tylko umawiamy się na wódkę np;) Motywacją do pracy dla mnie jest kasa, ale realna kasa którą dostaję! I podwyżki, które też dostaję!!!! Ludzie nie dajcie sobą manipulować. Jak jesteście dobrzy znajdziecie pracę lepszą niż chodzenie od domu do domu (ew. od firmy do firmy) i wciskanie ludziom kitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mula Re: IDM Systems Warszawa IP: *.chello.pl 14.11.07, 21:11 ze zmiana pracy jest jak ze zmiana dziewczyny. kiedy sie nudzi partnerka, zaczyna sie szukac nowych wrazen, doznan. w koncu znajduje sie (z pozoru lepsza. jest sie podjaranym, ze laska jest doskonala niczego jej nie brakuje. po pewnym czasie, jak opadna emocje dostrzega sie ze jednak nie jest idealem, czegos jej brakuje. znowu zaczyna sie poszukiwac nowych doznan, wrazen az znajduje sie kolejna osobe. i tu kolo sie zamyka. pisze to do wszystkich zachlysnietych nowymi pracami po rezygnacji z pracy w cobrze. niech kazdy z was w tym miejscu za 3 miesiace wypowie sie na tym forum plusy, a jakie negatywy maja w swojej pracy. a kto mnie przekona ze jego firma jest idealna i kladzie na kolana cobre - stawiam flache. ps. kolezanko "jr". coz to za wielka firma z ktorej wypuszczaja po 8 godzinach? nasuwaja mi sie dwa wnioski. albo piszesz nieprawde ze duzo zarabiasz albo ta "korporacja" jest gowniana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: IDM Systems Warszawa IP: *.toya.net.pl 14.11.07, 22:58 Rozumiem mula, że jesteś pracownikiem Cobry. Otóż w swojej firmie pracuję od marca, więc znacznie dłużej niż 3 miesiące i poprostu lubię swoją pracę! Czuję się w niej dobrze i naprawdę się w niej rozwijam. I nie jestem zachłyśnięta nowością, bo zdążyłam poznać wszystkie plusy i minusy mojej pracy. Wymienię kilka różnic między Cobrą a moją firma: 1.Mam umowę na czas nieokreślony a co za tym idzie?-chociażby to, że jak będę chciała kupić mieszkanie(co zamierzam zrobić)będę wiarygodnym kredytobiorcą. PS. Proszę mi nie wmawiać, że pracując w Cobrze można kupić mieszkanie nie biorąc kredytu, bo w to nigdy nie uweirzę! 2.Mam prywatną opiekę lekarską i nie dlatego, że nie mam ubezpieczenia tylko dlatego, że pracodawca mi je zapewnia 3.Mogę korzystać w ramach ZFŚS z dofinanosowania aktywności sportowej i co przedewszystkim mam na to czas!!!! 4.Jak się spóźnię 5 minut do pracy nikt mi nie robi wyrzutów, że nie wkładam 100% wysiłku, bo najwyżej zostanę 5 minut dłużej po południu! 5. Co do godzin pracy-owszem jak jest busy sezon zdarzało się, że pracowałam znacznie dłużej 8 godzin, ale po sezonie mieliśmy dni do wybrania. 6. W sobotę nikt mi nie każe pracować wmawiając mi, że nie wkładam 100% wysiłku! 7. Co do zarobków - zarabiam powyżej średniej krajowej! 8. Kolego wpisz sobie w google (jak masz czas) wielka czwórka i będziesz wiedział o czym piszę. 9. Od Cobry jest chyba każda firma lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mula Re: IDM Systems Warszawa IP: 83.238.160.* 15.11.07, 13:46 ad1. bedac ownerem rowniez bez problemu mozna zaciagac kredyt - poniewaz prowadzi sie wlasna dzialalnosc gospodarcza ad2. nie placac zusu samemu sie decyduje gdzie chce sie oplacac skladke. do wyboru ma sie prywatne firmy lub panstwowego molocha ad. 3 znam ownerow ktorzy regularnie uczeszczaja na treningi sportowe ad.4 nie zdarzylo mi sie zeby ktos mi robil wyrzuty ze sie sponiam. z drugiej strony punktualnosc jest cnota ad. 5 "busy sezon" - niech w koncu zostanie powiedziane ze w korporacji nie wypada wyjsc zaraz po 8 godzinach. a jak to piszesz w szczycie sezonu praca oznacza oprocz poznych godzin spedzonych za biurkiem, dodatkowa i nieunikniona prace po godzinach w domu ad. 6 nie ma obowiazku pracy w cobrze w sobote ad. 7 nie watpie ze zarabiasz duzo, gdybys powiedziala ze w korporacji zarabiasz malo to bym cie wysmial ad8. mialem stycnosc z jedna z firm z tej czolowki, dlatego wiem o czyym mowie ad. 9 owszem, jest cala masa firm lepszych od cobry, ale nie mozna tego uogolniac. w angli praca w cobrze jest zaszczytem w polce wstydem. cobre tworza ludzi i cale szczescie pesymisci tacy jak juz tu nie pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: IDM Systems Warszawa IP: *.toya.net.pl 15.11.07, 22:08 ad.1. tylko, że tym ownerem można nigdy nie zostać i dobrze o tym wiesz, jeśli tam pracowałeś. ad.2.chyba nie doczytałeś, że też korzystam z prywatnej opieki zdrowotnej bo zapewnia mi to pracodawaca;/ ad.3. piszesz o ownerach, którzy uczęszczają na zajęcia sportowe a co z szarakami?-nie uczęszczają bo nie mają na to czasu! a ja jestem tylko zwykłm szarym pracownikiem i mam czas na rozrywki;) ad.4.a mi się zdarzyło, że zwrócili mi uwagę, że przyszłam za późno tzn, w porę. W cobrze bądź zawsze punktualny oznacza chyba bądź 10 minut przed czasem;/ ad.5.może i nie wypada wyjść po 8 godzinach ale ja wiem za co pracuję-widzę to co miesiąc na koncie i nie muszę się martwić o to, że za 40 lat nie będę miała, za co żyć, bo nie będę miała emerytury;/ (PS.też uwarzam, że nasz system emerytalny jest chory i trzeba go zmienić!) ad.6.Jeśli nie będziesz chciał przychodzić w sobotę powiedzą Tobie, że nie wkładasz 100% wysiłku czyż nie tak? ad.7.cieszę się, że wiesz o czym piszę;) ad.8. wolałabym pracować w mc donald-taki sam zapierdziel, ale przynajmniej ciepło by mi było;) szczególnie, że zbliża się zima i mrozy! PS. ile pracowałeś w Cobrze i w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urs Re: IDM Systems Warszawa IP: 80.55.14.* 16.11.07, 09:52 jr Masz bardzo dużo racji. 1. Już wcześniej Zombi napisal, że ownerem się jest do pierwszych złych humorów Alana. 2. Prywatna opieka zdrowotna, to opłacalna rzecz. Dla pracodawcy bo pracownik szybcie wraca do swoich obowiązków, dla pracownika, bo szybciej i przyjemniej dochodzi się do pelni sił. 3. Zajęcia sporowe dla ownerów - rzadkość. Siedzą od 7 rano do 22- 23 w biurach. No chyba, że te zającia to mecz siatkowki plażowej raz miesiąc. 4. W Cobrze się nie zwraca uwagi. Za spoźnienie są bluzgi i wywalenie na pysk... Oczywiście takie zachowanie jest tylko w stosunku do Ld , bo ci już mają "urobione głowy". 5. Dlaczego skoro wszystko jest jawne ownerzy nie opiszą warunków kontraktu z Cobra Group? Ownerów jest kilku pracuje/pracowało na nich kilka tysięcy osób. Jeśli porównać ich zarobki i wysiłek z zarobkami szefa pirwszej z brzegu firemki zatrudniajacej 50 osób, to śmiech na sali. Obecnie przeciętny pracownik junior account zaczyna zarobki od 3500. 6. Soboty są obowiązkowe!!!, każde zwolnienie z soboty, to wielka szopka, prośby, cele itd.... One nie są po to by zarobić dodatkowe pieniądze. one są po to, by nie spotykać się z przyjciółmi/rodziną i nie łapać "negatywów". Bo taki "Klemens" z rodziny jeszcze może czegoś niekorzystnego powiedzieć... 100% wysiłku jest, by "wymęczyć ludzi". 7. 8.Praca w Mac Donaldzie 10PLN netto/h zapewnia wyżywienie, ciepłe miejsce, ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków i możliwośc szukania lepszej pracy w międzyczasie. Cobra ma wszystko tak zaplanowane, aby po za nią nie było czasu nawet dla chomika... W MDonaldzie za przepracowany czas płacą, a nie zabierają 35% z wypracowanej pensji w razie przyszłego odszkodowania, dla klienta co to mógłby się zachłystnąć zimnym hamburgerem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. B. Re: IDM Systems Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:55 Odeszłam stamtąd jakiś miesiąc temu. Owner, przynajmniej w AOTP Promotions w Poznaniu, zabiera pracownikom 50% (!!!) od każdej podpisanej umowy. Przeliczcie sobie - średnio 10 umów tygodniowo (po 28,35 jak to wyliczyłam, za umowę) wychodzi 283,5 PLN/tydz., czyli niecało 1150 PLN na miesięc. Ale odliczcie od tego koszty dojazdów, brania Obserwacji, wymiana butów, które niszczą się 4 x szybciej niż w innej pracy, czyli min. 150 PLN tygodniowo. Zostaje Wam na wyżywienie i opłaty raptem 550 PLN na miesiąc. Brak ubezpieczenia, o innych świadczeniach nie wspomnę... Myślę, że więcej faktów nie trzeba przytaczać, gdyż mogłabym jeszcze wiele napisać. PS. I nie jestem jakąś sfrustrowaną pracownicą, tylko dostałam znacznie lepszą (w moim mniemaniu) pracę. A to się najbardziej liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:50 Ludzie pomyślcie choć trochę, nikt z Was nigdy nie pracował w Cobrze, nikt z ownerów nawet przez ułamek sekundy nie pracował w Cobrze, za to miał podpisaną umowę z Apcco. Rozwiązania prawne tam zastosowane są obliczone na skuteczność. Przestańcie sobie wpisywać w CV, że pracowaliście w Cobrze albo Apcco, bo smiech ogarnia :) Rozumiem rozgoryczenie, ale warto ruszyć głową z jaką firmą miało się podpisaną umowę.Pozdrawiam i bez urazy, ale myślcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potargany Re: AOTP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 14:27 dzwonili do mnie z AOTP - jakas laska z tej agencji :) mam rozmowe we wtorek ? mam isc czy raczej sobie odupscic ? Jakos mi sie nie chce lazic po chatach i wciskac ludzia kit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: AOTP !!! IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.12.07, 17:18 Idź na pierwszą rozmowę, zobaczysz jaki to będzie bełkot o niczym. Najlepiej,jak sobie przygotujesz pytania,którymi będziesz mógł im przerywać. "Ile godzin dziennie spędza się w pracy? Najlepiej zapytaj czy podpisują umowę o pracę na czas oznaczony,czy na nieokreślony? Pójdziesz popatrzysz jak to wygląda i będziesz wiedział czego unikać. Jeśli zaprosili ciebie na tzw. "drugi etap", to idź napij się dobrej kawy i patrz uważanie jak zachowuje się osoba mająca nóż na gardle, zaganiana, wymęczona, która MUSI CIEBIE z rekrutować aby awansować o oczko wyżej.... Będzie na początku obniżać twoją samoocenę, szargać dotychczasowe doświadczenie w pracy pokazywać, że i tak na nie wiele się nadajesz. Pytać ciebie o cele życiowe albo op twoje wady i zalety... Potem będzie mówić,że to obojętne czy cię zatrudni, czy nie,że robi to dla kasy, że firma jest pewna, sprawdzona doświadczona, że odnieśli sukces w Polsce, ale co to za sukces, jak przez 3 lata zaledwie kilka biur otworzyli... Będą mówić o olbrzymich zarobkach ownerów, tylko nie powiedzą, że ownerzy nie zarabiają dobrze. Myślą, że to oni kontrolują sytuację i że bawią się osobami szukającymi pracy, ale to Ty możesz się nimi pobawić. Wystarczy, że powiesz, że to co co mówią jest bardzo interesujące i niech jeszcze raz powiedzą o tym jak firma działa, itd.. Zobaczycie, że będzie to gadanie jak z taśmy... Dokładnie tak samo mówią świadkowie jechowy, gdy wdajesz się z nimi w dyskusję tylko "zgadzam się,masz rację,ale spójrz na to i z drugiej strony..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: AOTP !!! IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 15.12.07, 17:24 Aha Czy zwróciliście uwagę ile to już się tych nazw firemki przewineło. GQ Marketing ,MT Marketing, Atena Marketing , DTC Marketing, IDM Systems, AOTP, El Llopard, Lupus... Wszystko Promotion, albo markeing w nazwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raja Re: AOTP !!! IP: *.146.rev.vline.pl 15.12.07, 18:26 nie będą drugi raz opowiadać, bo z gadania nie mają kasy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potargany Re: AOTP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 10:52 zagadam ich :) praca z klientem ( gadanie przez tela 8 h ) zrobila swoje - nie podam co dokladnie - bo mnie zlinczuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiesz V To taki "surviwal" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 14:29 Nigdy nie przypuszczałem, że ten wątek tak się rozwinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: To taki "surviwal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:03 rozwinął się tak ponieważ ludzie którzy dali się w to gó.. wkręcić chcą się podzielić tym co przeżyli z innymi żeby jak najmniej ludzi w to się wkręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:39 Praca polega na chodzeniu. Dwie mile panie w tanich butach cię egzaminują. zadają pytania i udają wielkie specjalistki od rekrutacji. Ogłoszenia co tydzień w GW. Standardowe. ostatnio ktoś się nawet wysilił i zmienia kształt tych ogłoszeń. treść taka sama. Awans i międzynarodowa kariera jest w każdej firmie. Pytanie jest jedno jak długo taki delikwent ma czekać 1 rok czy 10lat. Nie warto na wet startować bo szkoda czasu. Przestrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: former Re: GQ MArketing? IP: *.icpnet.pl 30.01.08, 04:13 www.ripoffreport.com/reports/0/070/ripoff0070328.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 09:47 Naprawdę świetny artykuł. Dokładnie tak samo jest w Polsce. Niektórzy Ownerzy czy Asystenci już się zorientowali, co to za shit (vide: Adam z Poznania czy Aneta Frączak a Wa-wy). Jeżeli byliście dobrzy w Cobrze, na pewno znajdziecie sobie pracę jako przedstawiciel handlowy w dużej firmie, gdzie warunki będą godziwe, a czas pracy ściśle określony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :=P Re: GQ MArketing? IP: 217.17.40.* 03.02.08, 01:34 Zgadzam się w 300% z poniższą wypowiedzią... Dokładnie tka wygląda psycho-manipulacja stosowana w tej firmie, po to by nie utrzymywać kontaktów z tymi, co odchodzą do lepszej pracy... "Gdy odchodzisz z własnej woli, zaczynają stawiać Cię jako najlepszy przykład najgorszego przykładu (że brakuje Ci ambicji, motywacji, i jeszcze szereg innych głupstw) Ta firma nie istnieje bez wykorzystywanych przez nią w nieludzki sposób pracowników. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd moja przygoda z GQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 18:24 Ta praca to jakiś żart. Najgorsze jest to, że ludziom, którzy zdecydowali się tam pracować zrobiono pranie mózgu. I tak ogromna grupa domokrażców jest dumnych ze swojej pracy,która trwa od rana do wieczora. Mami się ich wizją szefowania w nowo otwieranych biurach. Tylko ile takich ma niby powstać? Gdyby każdy pracownik szeregowy czyli domokrążca zostawał po pewnym czasie kierownikiem to nie byłoby w Polsce żadnej mieściny bez biura tej firmy :P Żal mi tych zapaleńców, ja wytrwałem 3 godziny łażąc po domach z moją guru- bardziej doświadczoną koleżanką. Nie dlatego, że podoba mi się wciskanie ludziom na siłę Tele2, ale chciałem dociec kto i dlaczego tak pracuje. Dziewczyna która miała mnie podszkolić- po studiach ekonomicznych na państwowej uczelni(tej samej którą ja ukończę za 2 lata, więc mogłem zweryfikować czy to prawda gadając z nią o profesorach). Wydawała się spoko. Wyciągnąłem z niej, że pracuje tak już prawie dwa lata, ma jedne z lepszych wyników sprzedaży (faktycznie, świetnie mamiła ludzi)a kiedy spytałem o awans zaczęła cos kręcić, że "już niedługo awansuje, ale za to jej kolega wyjechał prowadzić biuro tu i tam..taka ściema. Pytałem się czy jest jakaś podstawa, ubezpieczenie, cokolwiek z pakietu socjalnego, to mi zaczęła gadać, ile to ma forsy od pojedynczej sprzedaży Tele2. Po 3 godzinach powiedziałem, że rezygnuję i poszedłem na piwo :) Pracuję teraz jako asystent działu marketingu firmy farmaceutycznej. Nie obiecują mi kokosów, znam za to realną ścieżkę rozwoju zawodowego w firmie. Naciągaczom z firm typu GQ mówimy zdecydowane nie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: moja przygoda z GQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 08:39 Haha, w takim razie musiałeś mieć kontakt z niezniszczalną Anetą K. z AOTP Promotions z Poznania:))) Słuchaj, dobrze zrobiłeś, bo Ona już ponad 2 (!) lata pracuje w COBRZe, a daję sobie głowę uciąć, że przez kolejne 2 się nie wypromuje (ma beznadziejny stusunek do ludzi, których ma włączyć do drużyny). Nie wiem, ile mówiła Ci, że ma za 1 podpisaną umowę, ale jest to aż 28,35 PLN na rękę:P Nie wiem, czy Ci także powiedziała, że kasy, którą wydała na kawę dla Ciebie i przejazd, także Jej nikt nie zwróci. "Buduj - Burz - Buduj" - słynne powiedzonko ludzi z COBRY. Tylko w znakomitej większości przypadków "Burz" jest już zanim cokolwiek uda się "Wybudować". Pozdro dla wytrwałych, ciekawe jednak, kiedy w końcu zrozumieją, ile tracą przez ten shit, a straconego czasu i przyjaciół nic im nie zwróci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stercz... Re: GQ MArketing? IP: 80.51.199.* 08.02.08, 09:21 Pracowałam w AOTP Promotions w Poznaniu w wakacje. Byłam w drużynie Matusiaka i mogę powiedzieć, że jest on jeszcze większym ściemniaczem niż Pakos i Chendoszko. Kumpela mi mówiła, że wyjechał już z Pakosem i innymi do Wrocławia tak więc uprzedzajcie kogo możecie z tego miasta żeby nikt nie wszedł w to g****. Bonda nie dostał nikt - to całe gadanie jest jedną wielką ściemą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: GQ MArketing? IP: *.gprs.plus.pl 11.02.08, 14:22 Cześć, jestem byłym pracownikiem "polskiej" cobry. Pracowalem prawie rok i dorobiłem się swojego własnego teamu w któym oprócz mnie ktoś jeszcze był ;] Odszedłem bo płacili za mało. Miałem średnie wyniki sprzedażowe. NIe pracuję już tam jakiś czas jednak dużo poświęciłem na analizę tego biznesu. Nie zgadzam się z 99% złych opini na temat cobry. Dlaczego? Zawsze mówiono mi prawdę. Wiedziałem ile będę zarabiał za jedną umowę. Wiedziałem że nie zwrócą mi kosztów "kawy" itp. Wiedziałem co to jest bond i po co jest. Zawsze jakiego pytania nie zadałem CountryHeadowi uzyskałem odpowiedź, prawdziwą. Jaka jest praca w Cobrze? JEst ciężka. Wymaga dużo poświęcenia, czasu i wysiłku. W dodatku robisz jedną z rzeczy której nikt nie chciałby robić - pukać ludziom do drzwi. Wiecie co? Oni tam piorą mózgi. Poważnie ALE JA CHCĘ ŻEBY MI GO PRALI BO DZIęKI TEMU CZUJę SIę LEPIEJ, MOJE żYCIE JEST LEPSZE. Do dzisiaj chodzę nakręcony, nie chcę przebywać z życiowymi narzekadłami. Nie chcę żeby ktoś móiwl mi do której muszę siedzieć w pracy i ile dostanę za godzinę. NIE CHCĘ MIEĆ WŁAŚCICIELA. I wiecie co? dopóki się nie wypromujesz w cobrze to właśnie tak przesrane masz;] I oto im chodzi. Nie chcą takich ludzi. Chcą nowych właścicieli. NIe chodzi o sam proces promocji ale to kim się podczas niego stajesz. Wolisz pracę na etacie do końca życia? zdywersyfikowne fundusze inwestycyjne i bezpieczne ofe? nie wchodź w to. Ale nigdy nie mów żę ktoś cię okłamał. Bo prawda to podstawa tej pracy. JEśli się jej wypierasz to jesteś kurczakiem, w czyimś kurniku. Chcesz mieć kurnik? Naucz się rozmowy z ludźmi. Zamiast biegać pomyśl. Popatrz na siebie i na to kim jesteś. Twój sukces czy porażka nie zależy od pakosa, frączak, telforda czy blaina. Tylko od ciebie. Jesli oskarżasz ich to jesteś idiotą. Kompletnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąbel Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 16:37 Hehe, dobry, komiczny tekst, kompromitujący piszącą go osobę:))) Ja sobie nie mam nic do zarzucenia, nigdy nikogo nie okłamałem. Od niedawna prowadzę swoje biuro, które niestety w zimie bardzo mało zarabia, a w każdej chwili Telford może przyjechać i kazać mi pakować manatki. Takie życie, jednak wolałem ściemnić swojej rodzinie, że studiuję. Po co bowiem mam dbać o relacje z bliskimi, skoro wolałem wyjechać i zacząć zarabiać grubą kasę, bo w końcu w życiu liczy się tylko kasa, a nie to, jakie masz wykształcenie i co sobą reprezentujesz. Nie wiem, ile potrwa to wszystko, zle chcę się nachapać jak najszybciej tak, jak Aneta F., a potem się urządzę i będę używał życia. Takie są stawiane przeze mnie cele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlo Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 10:12 Ktoś się pod Kogoś chyba bezczelnie i cynicznie podszywa, bo nie wierzę, żeby jakiś owner napisał taki tekst. Oni są solidarni i obowiązuje ich niby zmowa milczenia. wiemy dobrze, że to czytają i obecni i Ci co odeszli. I ani słowa komentarza, zwłaszcza od tych którzy odeszli, czy nikogo to nie zastanawia, czemu Perenc z Poznania i Aneta z Warszawy nigdy nie powiedzieli publicznie prawdy dlaczego już ich nie ma w tym biznesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 11:49 To oczywiste, ze mamy tu do czynienia z podszywaniem się pod innych!!!! Pracowałam tam i oficjalnie jest zakaz rozmowy o tym forum. Żaden właściciel nie ujawni się tu, bo już nie był by właścicielem, a zwłaszcza po tym co napisał. A ten tekst Piotra hehehe, zapewne jest napisany specjalnie na zamówienie aby zmotywować obecnych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: GQ MArketing? IP: 80.50.240.* 15.02.08, 15:03 Cześć byli i obecni!! ja również pracowałam w polskiej Cobrze i to dosyć długo. myślę, że tacy, jak Piotr rzeczywiście istnieją, bo wiele osób jednak coś z tej firmy wyniosło, czegoś się nauczyło. Nie wstydzę się tego wcalę i rozmawiając z innymi też nie widzę wstydu... :) Z tym okłamywaniem też się nie zgodzę, bo-jak pisze Piotr- od początku lider (czy adminka) tłumaczy umowę, bonda, stawki... Więc wszystko jest jak najbardziej jawne. I że praca ciężka nikt nie ukrywa, że pranie mózgu, że klaskanie- to wszystko widzisz już pierwszego dnia pracy!! Tylko do rekrutacji mam zastrzeżenia... Bo pierwsza rozmowa mogłaby się odbyc przez telefon. I tak biorą wszystkich...Jeżeli chodzi o ownerów, to niby po co mieliby się wypowiadać na forum o swoich problemach?? Odchodzą na pewno z różnych powodów i jeśli komuś zależało na prawdzie, to na pewno ją poznał. Ja wiem dlaczego odszedł Adam i cenię go bardzo za tę decyzję :) Co do podszywania się pod Bąbla... no cóż, być może zrobił to ktoś celowo, ale ileż w tym prawdy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: GQ MArketing? IP: *.gprs.plus.pl 18.02.08, 10:41 thx, po co miałbym robić coś na zamówienie? Pracowałem, odszedlem, powiedzialem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: € $ Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 13:12 Strata czasu. Tyle można o tej firmie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjj Re: GQ MArketing? IP: *.lanet.net.pl 13.03.08, 18:20 AOTP Promotions Wrocław tak jak czytalem tak własnie było, trafiłem na to forum po drugim etapie i dobrze bo dzięki temu nie brnąlem dalej w to g... czysta sciema, wszyscy nakreceni i sprzedaz tele2 bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: GQ MArketing? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 16.03.08, 16:35 Jakoś ciężko mi uwierzyć w to co piszesz... U którego "Ownera" i u którego Ld byłeś w teamie, że tak cię dokładnie informowano, bo mnie to nie spotkało? Zastanawia mnie także , jak wyglądało odpowiadanie na pytania, czy to były odpowiedzi, czy też odkręcanie negatywów poprzez pokazywanie dobrych stron...? "Tak to prawda, że nie dostali całego bonda, lecz oni nie pracowali dobrze i uczciwie. Chyba nie chcesz, aby tacy ludzie źle wpływali na Twoją pracę i na twoją przyszłą drużynę. Pamiętaj, że to twój biznes. Ja nie pozwalam szkodzić moim interesom ..." (cóż za hipokryzja... nie pozwalam i mówię kłamstwa). Czy tak wyglądały Twoje rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: GQ MArketing? IP: *.blt.pl 19.03.08, 09:21 Byłem w poniedziałek na rozmowie we Wrocławiu koleś który mnie rekrutował gadał coś o 9 miesięcznym szkoleniu ( Aplikowałem na stanowisko kierownicze ). Szybko rzucał nazwami firm dla których pracują. Z tego co powiedział zapamiętałem tylko American Express. Ale po tym co przeczytałem na tym forum sądze, że nie wybiorę się na drugi etap nawet jeśli zadzwonią bo to jakiś szajs. Szkolenie które miałem odbyc jak mnie poinformował będzie się odbywało od najniższego szczebla czyli pewnie chodził bym po domach tak jak to ktoś wcześniej wspomniał. Facet który mnei rekrutował nie powiedział nic o zakresie obowiązków, godzinach pracy czy chociaż wynagrodzeniu i umowie jaką oferują. Na moje pytania odpowiadał wykrętnie. A cała rozmowa trwała ok. 3 minut powiedział swoje i tyle. Po czym dodał że zadzwonią albo nie. Nie polecam tej firmy przynajmniej na mnie robi wrażenie "FIRMY KRZAK" która nic nie oferuje a może tylko pogrążyć finansowo. Pozdro dla wszyskich którzy też się wycofali. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 etap Re: GQ MArketing? opus itp IP: *.icpnet.pl 03.05.08, 16:04 pracujew te jf irmieod 7mi esięcyje stemna 4 e tapie nigdy wż yciunie z ainwestowałema nizłotówkiz firmen atomiast teraz zarabiam swietnie niczegomi ni ebr akuje a jak niec hcew am sie robić to chociaż nie pie..ie głupot :P pozdrawiam firma jest zajebista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heidi 24 Re: GQ MArketing? opus itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:04 Co za brednie wypisujesz? Po przeczyteniu twojego wpisu, to już nie wiem, czy w to wierzysz, czy też szydzisz sobie, a Twój wpis to jeden wielki "SARKAZM"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GQ MArketing? opus itp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:08 Nie wierzcie w te brednie co ta osoba napisała, zapewne napisał to ktoś z bióra. Do osoby która to pisała - jezeli zarabianie dla ciebie 1000zł jest świetne to gratuluje a poza tym nawet jezeli jesteś na 4 etapie to tu pozostaniesz lub spadniesz na 3... narka osobo z bióra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:01 Zatrudniają tam wszystko co sie zgłosi do pracy. Ogłoszenia zmieniają co tydzień. Podobnie jest w PZU. I innych pseudo firmach marketingowych. ---telemarketer i inny typ to to samo. może należy wziąć się do pracy a nie udawać wielkiego marketera. Krawat każdy chce nosić a potem sie chwalić jakim to jest się specjalistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trutru Re: GQ MArketing? IP: 217.17.40.* 19.03.08, 17:26 Prawdziwy Szef nie musi nosić krawata, by nim być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feel what I feel Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 00:21 Wiecie, jaka jest różnica między firmami "dobrymi" a "złymi"? Te pierwsze nie muszą zabiegać o pracownika, żeby chciał u nich pracować. Do tych drugich zaliczyć można AOTP Promotions i w ogóle wszystkie biura (MT Marketing, GQ Marketing, OPUS Promotions), należące do COBRA Group. Wnioski wyciągnijcie sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi Re: GQ MArketing? IP: *.retsat1.com.pl 21.03.08, 07:22 dobry menadżer w każdej firmie powinien zabiegać o dobrych ludzi i dbać o nich, żeby nie poszli gdzie indziej pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve dla jakich pracowac.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:19 dla takich, ktorych marki sa bardzo dobrze znane ( Nike, Adidas, Pricewaterhouse, Ernst&Young, etc etc ), a el lopart to oszusci juz z nazwy. po prostu nie pracuje sie dla takich, o ktorych dopiero co sie uslyszalo, i tyle...bo cie wydymaja tak, ze az bedziesz piszczec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radość Re: GQ MArketing? IP: *.ztpnet.pl 09.04.08, 13:43 Mam kilka pytan,...hehehe. W jakich pralkach pierzecie mózgi? ...hehehe. Dodajecie środki piorące?...hehehe, i środki zmiękczające?...hehehe. Pierzecie razem ze skarpetami?... hehehe. Wirowanie na 1500?...hehehe. Suszenie na leżąco...hehehe, czy na wisząco?...hehehe. Więcej pytan nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAULA Re: GQ MArketing? IP: *.chello.pl 17.04.08, 10:55 uffffffff dobrze ze i a przeczytalam to wszystko dzis mam rozmowe tzn 2 etap hihihhi.i juz wiem ze nie nalezy tam isc ale tak sobie mysle ze zawsze mozna porobic sobie smieszki prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcx Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:20 Zdecydowanie. U kogo bedziesz miała tą rozmowę... Jeśli w Wawie, to po wszystkim powiedz,że Pani Aneta co innego ci mowiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mickey Hgf Re: GQ MArketing? IP: 83.1.81.* 19.04.08, 09:17 No i co??? Ile zarobiliście "kochani ownerzy" zrobiliście sobie rachunek? Ile czasu poświęciliście na pracę i ile warta jest wasza praca? Przeciętny handlowiec z orzeszkami proszkiem Ariel, czy pastą colgate zarabia po 50-60/h. A wy okłamujecie luzi, wmaiacie im że będa się rozwijać, robicie pranie mózgu, aby zostawili dziewczyny, przyjaciół, ograniczyli kontakt z negatywną rodziną i co...? I nie wiele to warte. Wasze konta należą do Niarchosa. Alan w każdej chwili może powiedzieć ... i zostaniecie z niczym. Ludzie nie wierzcie w tą firmę i jej podobne. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laska C Re: GTM Marketing IP: 83.1.81.* 20.04.08, 12:57 No pięknie. Chendoszko, znany z tego, że non stop przychodziły na niego skargi od klientów. Znany z tego, że: "Jest z Kontroli telefonicznej, i kontrolnie sprawdza czy macie państwo podłączaną odpowiednią usługę". Ale to nie jest ważne, ważniejsze to, by następni ludzie nie dali się wciągać w te mętne interesy... Andrzej Gołota miał rację, ta praca nie jest warta naszego straty najlepszego okresu w żucia... Nie jest warta zawalonych studiów i masy poprawek, nie jest warta ganiania do 23 , zerwanych przyjaźni itd. NIE WCHODŹCIE W TO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACW DPA Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:16 Poważnie takie teksty karzą wciskać...? Czy to jest dokładna treść "szkolenia" w GTM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rody Re: GTM Marketing IP: 217.17.40.* 10.12.08, 22:36 Poważnie... To nie szkolenie a "pranie"... Teraz pewnie tłumaczą : "jakim wielkim zagrożeniem dla psychiki mogą być święta spędzone z rodziną...", - bo "rodziny są takie negatywne...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: try G Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 15:14 Trudno się z Tobą nie zgodzić, ale "smiech" zamieniłbym na hihot vel rechot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idm systems Re: AOTP Promotions!!! IP: 194.246.107.* 22.04.08, 13:39 Z tego co wiem to Pakos już nie prowadzi żadnego biura, zrezygnował po tym jak Angol wstrzymał wypłaty dla ownerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: AOTP Promotions!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:44 To chyba niemożliwe. To prezcież tak super, zajebista firma, z niesamowitymi możliwościami rozwoju. Najlepsza na świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: AOTP Promotions!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:57 Hehe, to było bardzo duża ironia:) Ale czy to jest już potwierdzone, że Pakos zrezygnował????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. P Re: AOTP Promotions!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:21 Ciekawe, kto z Was pamięta Wojtka z administracji na Widok 8 i kto pamięta jak go zatrudniano? Kostek zadał kilka pytan, dlaczego nie zatrudnić na to miejsce kogoś z biura? Alan strasznie chłopaka "sponiewierał", bo był dla niego za inteligentny. Taka jest Cobra, za dużo myślisz, za dużo pytasz, to nie pasujesz do towarzystwa. Ciekawe jak blisko OWNEROM do frajerów, bo niby mają kupę kasy, ale..., ale tak kasa nie leży na ich kontach, czyli w każdej chwili można im kazac spadać i zapomniec o pieniądzach które zdarli z innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza atena marketing... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:41 atmosfera w Warszawskim biurze (obecnie pod nazwą el lopart marketing czy jakos tak;)) jest bardzo żadko spotykana.nawet sławny Filip z konopii nie potrafi tak zorganizować ludzi jak Ulka. ludzie są naprawde bardzo sympatyczni ale tylko jesli chodzi o prace...większość z nich to ludzie z problemami osobistymi. załamania nerwowe to niestety tam normalka tylko że oni potrafią to ukryć przed klientem i szefową.gdy zaczęłam poznawać życie osobiste po kolei każdego z pracowników ogarnął mnie strach że ja też mogę mieć potem problemy ze sobą. trochę żałuję straconych kontaktów ale czy naprawdę warto poświęca całe swoje życie dla takiego g...a????!!!! NIE WARTO!! pozdrowienia dla biur w Warszawie,łodzi i Poznaniu;) pozostali nadal nie zrozumieli na czym polega ten "marketing" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no way Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 20:00 zaproszono mnie do firmy gq marketing na stanowisko office manager. Allan okreslil zakres obowiazkow mniej wiecej i wypytywal mnie o doswiadzczenie i co robilam w poprzednich firmach, strasznie nakrecal mnie na firme i jaka to jest prężna i jak sie rozwija. Wieczorem do mnie zadzwonil i pogratulowal mi stanowiska office manager i zaprosil na nastepne spotkanie w celu ustanowienia pensji i podpisania kontraktu. Na owym spotkaniu dowiedzialam sie ze ze jestem na etapie drugim(!) i ze jest jeszcze jedna osoba ktora jest w tym etapie(!). zapytal mnie kiedy moge zaczac prace bo chca zebym zaczela jak najszybciej. potem zapisal sobie moje preferencje odnosnie pensji i powiedzial ze daje mi 1900zl netto.. i dal mi kontrakt do poczytania i zastanowienia sie czy wszystko w nim mi pasuje i kazal czekac na telefon wieczorem. Objasnil mi ze bede musiala pojechac na szkolenie i jak na nie dojechac i ze wszystko co mam zrobic teraz to czekac az zadzwonia. przeprosil mnie ze jakis tomek nie przyszedl na spotkanie zeby sie ze mna spotkac. kazal czekac na telefon. Telefonu nie bylo..nic, zero odzewu.. zadzwonilam nastepnego dnia, okazalo ze ów tomek ktory nie przyszedl na spotkanie podjal decyzje ze mnie nie przyjmuje do pracy (nawet mnie nie widzial!) nie chcial tez ze mna rozmawiac.. nie wiem tylko po co zapewnienia allana o czekaniu na telefon, po co dawali mi kontrakt i po co objasnial mi jak dojechac na szkolenie.. nie wiem po co gratulowal mi stanowiska office managera! uznalam firme za kompletnie nie profesjonalna i niepowazna.. tak sie nie robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: GQ MArketing? IP: 80.51.231.* 23.05.08, 19:16 we wroclawiu to juz zmienili nazwe biura. Ktos mocno wkur...:)zerwal napis obok bramy i sie wcale nie dziwie hehe jak ich gorzej pozamiataja ;P hehehe , powodzenia wszystkim ukaszonym przez Cobre hahha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: know what I know Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:26 Czy to jest biuro prowadzone przez Matusiaka, najwiekszego sciemniacza w "polskiej" COBRZe?? Jeżeli tak, to się nie dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:26 z tego co pamiętam to w Poznaniu też ściągnęli tabliczkę z nazwą firmy;] a to jest biuro Filipa który nie długo zostanie tatusiem he he. a poza tym jeszcze jedna pracownica jest tam w ciąży...jeśli nie udało jej się usunąć ciąży dla firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUBi Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 11:29 Największy jest Mr. A ... A najbardziej naiwni ci, którzy za niego nadstawiają głowy... Tak właśnie postępujecie i robcie to dalej żeby opłacić rosyjską maskotkę do toważystwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GQ MArketing? IP: *.toya.net.pl 27.05.08, 22:51 a najbardziej zenujace jest to ze na tym forum glownie udzielaja sie osoby, ktore niegdys byly w Cobrze ale odeszly badz wylecialy bo byly beznadziejne i teraz sacza jad :] bo nigdy nie wspomina sie o plusach poprzedniej pracy tylko o minusach, taka prawda:] najbardziej zazdroscicie osobom, ktore traktuja ten biznes jak fun bo takie trzeba miec ogolnie podejscie do zycia... na luzie i z funem. Swoimi wytyczkami i chwytami ponizej pasa co do Filipa, Tomka M czy kogokolwiek nic nie wskoracie :] to swiadczy tylko o waszym miernym poziomie intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 05:31 Jasne... To powiedz w takim razie, dlaczego np. PAkos zrezygnował?! Przyjechał potem do Poznania i po Jego słowach w biurza Chendoszki zostały AŻ 2 osoby - On i Ewka S. Bez ludzi, nawet jeśli jesteś dobry w sprzedaży, jesteś NIKIM w tej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JArib Re: GQ MArketing? IP: 217.17.40.* 28.05.08, 22:09 Możesz opisać dokładniej tą akcję? :-) Ciekawy jestem co też Szyszko powiedział...? Walnął jakiś szczery tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: GQ MArketing? IP: *.aster.pl 28.05.08, 22:35 Czy kiedys przyjdzie czas, że wypowiedzą się ci ktorzy byli najwyzej, czyli ownerzy,byli ownerzy którym sie znudziło zarabianie 2600 i nie wypłacanie regularnie pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GQ MArketing? IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 09:24 i nie rozumiem po co taka zmasowany atak na cobre na forum praca jak praca w kazdej firmie jest rotacja mniejsza czy wieksza, w kazdej firmie dyrektorzy rezygnuja z roznych przyczyn i to jest normalne po cholere rozkminiac kto po co i dlaczego odszedl. tak samo odchodza z innych zawodow, nie wiem po co ten szum, widac, ze nie pracujecie bo siedzicie non stop na forach i filoshit na okraglo, ja lece do pracy, piszcie se te farmazony dalej;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GQ MArketing? IP: 82.177.11.* 29.05.08, 10:48 jeżeli z firmy odchodzi 90% teamu albo więcej to jest powód do zastanowienia się dlaczego tak się dzieje...w każdej firmie jest rotacja to prawda, ale w żadnej nie ma tak wielkiej jak w Cobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: GQ MArketing? IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 23:59 bo jak to zwykle bywa i w zyciu i w pracy nieszczescie chodza parami, jak odchodza to wszyscy. Zgaduja sie ze soba, negatywia sie i razem siup de merch masowy a zreszta mnie to niewiele interesuje nie wszyscy sa stworzeni i wystarczajaco cierpliwi zeby byc w tej firmie, zadnej filozofii tu nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex gogo Re: GQ MArketing? IP: *.retsat1.com.pl 30.05.08, 02:08 uwazaj kolego/koleżanko, jak sie twój menago dowie, że tak aktywnie uczestniczysz w tym forum, możesz miec problemy. jesteś liderem? daj namiary na tę stronę osobom szkolonym, ciekawe, czy ktoś zostanie u ciebie w teamie... kiedyś myślełem podobnie jak ty. życzę ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 08:50 A moze to po prostu laska ktoregos z Ownerow, która staja w obronie firmy (i pieniędzy??) swojego kolesia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the man who knows Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 02:50 "The Cobra Group marketing strategy is selling face to face with customers via door-to-door, in store, shopping centres and other venues, for commission only pay. It is a spinoff of DS MAX, and has proved highly controversial, being investigated by the Daily Mirror for its unconventional practices. The basic structure of the company is akin to pyramid selling, although there is no initial buy in. The company does not offer salary and agents are paid on a commission basis only. Agents are classified as Independent Contractors and thus self employed with average working hours. This practice may be a violation of Australian employment and tax law, where it is illegal to classify a person whose primary tools for their position and training are provided by a company as self-employed." Myślę, że jakiekolwiek komentarze są zbędne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice-man GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 03:24 Pracowałem w biurze Chendoszki w tym roku przez ok. 2 miesiąc. I powiem Wam, dlaczego w biurze Chendoszki poza Ewką S. nikt nie został. Pakos pokłócił się z Telfordem, zrezygnował i obdzwonił wszystkich pracowników z biura w Poznaniu i naopowiadał jaka to dziadoska firma. Z tego co mi wiadomo to na rynku poznańskim słynna ul. Kraszewskiego 2/5 jest znana i wywułuje u wiele odruch wymiotny. Ale nie słyszaliście o najlepszym. Kiedyś wbił do biura koleś, którego Chendoszko oszukał z bondem kiedy jeszcze był Crew Leaderem i naubliżał mu przy wszystkich. Wg mnie biuro TELE2 w Poznaniu stacza się po równi pochyłej w dół i jest jedynie kwestią czasu, kiedy przestanie istnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan koniec żenującego spektaklu IP: 83.238.160.* 05.06.08, 08:47 To juz koniec żenującego spektaklu w wykonaniu marionetek (jedrzeja, chendoszki, misiejuka, walesa i spolki) w rekach telforda w polsce. Telekomunikacja Polska poinformowała wczoraj wieczorem, że przestaje przyłączać nowych abonentów Tele2. To kolejna odsłona konfliktu o tzw. WLR, czyli usługę świadczoną przez Tele2 na łączach TP. Wojciech Jabczyński, rzecznik Grupy TP: - To konsekwencja najnowszej decyzji Sądu Apelacyjnego, który uznał, że uchylona wcześniej decyzja Urzędu Komunikacji Elektronicznej, regulująca świadczenie przez TP tej usługi na rzecz Tele2, traci rygor wykonalności skalec, skalec. michal skalec. czekam na twoj komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: koniec żenującego spektaklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:43 media.netpr.pl/PressOffice/PressRelease.100369.po To jest potwierdzenie wiadomości kolegi Stefana. Ale spoko, Oni bazują na systemie DS-Max, więc mogą z powodzeniem sprzedawać perfumy na Bema:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice-man Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 04:24 Mam tylko dobrą radę dla jedynej normalnej, niestety strasznie zmanipulowanej przez Chendoszkę w GTM Marketing, E. Stelmachowskiej: Nie zmarnuj sobie życia dziewczyno! Sama widzisz po ponad roku pracy w tej firmie, jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GTM Marketing IP: *.man.poznan.pl 27.06.08, 22:59 Miałam dzisiaj okazję poznać Ewę. I myślę, niestety, że jest już stracona:( Mój osobisty apel do Sebastiana z Łódzkiej fili. Stary zwiewaj póki możesz!! Za fajny jesteś na tą pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 08:26 skoro już w ten sposób zaczynamy apelować to proponowałabym skupić się choć na chwile na biurze w Warszawie...tam też są zajebisci ludzie którzy jeszcze mają szansę wymigać się z tego z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 10:32 No w Warszawie są, ale maja juz strasznie wyprane mózgi i nie wiem czy coś da rozmowa z nimi... a Walas pewnie zadowolony ze pierze mózgi kolejnym młodym ludziom, biora tam kazdego jak popadnie, nawet z wyrokami bo tego nie sprawdzają, dla nich liczy się tylko podpis nabitej w butelke osoby na umowie (ALE PRZECIEZ TO NIE UMOWA TYLKO FORLULARZ WSTĘPNY CZY JAK JESZCZE ONI TO NAZYWAJĄ) poraszka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Bla!n Re: GTM Marketing Cobra Group MT Marketing etc. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 08:55 Szkoda mi tych ludzi. Naprawdę szkoda. It takes time to be a smart man. It takes tim to get know the system. It takes time to recognize that your bank account is empty... Powodzenie dla Ownerów. Może kiedyś zauważycie, że manager niższego stopnia w dziale sprzedaży zaczyna zarobki od 8000 NETTO + zwrot kosztów+ samochód+ premie+prawdziwe wycieczki+urlop (nie "pranie" na R&R). Tyle miałem na początku, a teraz jest zdecydowanie lepiej. Bez pleców - po prostu trzeba dobrej autopromocji :P Nie wiem, czy Ania Tomasik jeszcze z wami pracuje, jeśli tak, to ją pozdrówcie. Ona jedyna w tym towarzystwie miała "włączone myślenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juiceman Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:04 Ewa...Pomyśl sama - pracujesz w GTM już ponad rok. Fakt, jesteś świetna w sprzedaży i szkoleniu. Nie zapominaj jednak, że straconego na ten shit czasu nikt Ci nie zwróci, a z Twoim talentem z pewnością otrzymałabyś lepszą - zarówno pod względem finansowym, jak i warunków, pracę w innej firmie. Pomyśl sama - Paweł nic bez Ciebie tam nie znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 20:45 a dzisiaj była u mnie właśnie jedna z pracownic biura;)) hehe i znowu ta wyklepana formułka-szukam właściciela albo osoby decyzyjnej;))a jak jej powiedziałam, że my mamy wszystko w biurze głównym to powiedziała, że tylko sobie coś zaznaczy;)) pewnie to, że się nie kwalifikujemy:D Eh... szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 19:19 znam doskonale tą śpiewkę na wejście.zapewne zanotowała brak kwalifikacji do zapisania he he na mnie tez tak próbowała laska wpłynąć na poczucie straty ale powiedziałam jej wprost że wybrała zły czynnik który na mnie absolutnie nie wpływa więc spaliła cegiełkę i wyszła;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy direct sales -extream sport- who let the dogs out? IP: 217.17.40.* 04.07.08, 23:09 gdzie to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: direct sales -extream sport- who let the dogs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 12:45 w Milanówku,spotkałam sie też z tym nawet w Ciechanowie i Ostrołęce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: direct sales -extream sport- who let the dogs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 13:34 o ! tez ich niedawno widzialam w Milanówku :D rozpoznalam Skalca, ktory to odwrocil glowe gdy mnie zobaczyl- zapewne nie chcial zebym negatywnie wplynela na jego swiezo nabytego nowego pracownika :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenada Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 01.08.08, 21:53 znam Sebe pracuje z nim w lodzi w mt u macka:) za fajny zeby miec biuro i zarabiac fajny hajs? jest crew managerem i zarabia okolo 500pln na reke wiem, bo w firmie zarobki sa jawne i mozna zawsze obejrzec sobie czyjas wyplate;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek D Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:07 Zpraszam Ciebie na Olbrachta, albo na Batalionu Parasol. Mamy tu bloki odpowiednio wysokie, pełne staruszków, którzy są w domach... A może biegacie już po przedmieściach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GQ MArketing? IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 23:57 jakie przestarzale informacje LOL mozemy zapisywac tylko do 60tki;p kiedy ty pracowales w Cobrze/ Chyba jeszcze przed Niarchosem hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za mały pikuś jest Do gogo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:50 Paro zapisywania przed i po 60ce, dają i zabierają. Oczywiście jeest to przedstawiane, jako pozytyw, że nie chcą aby: Były na was skargi, bo Clemensy czegoś nie zrozumieją, nie chcą żebyście tracili czas na tłumaczenie jak w tym czasie można zapisać "2-3 kumatych", chcą byście więcej zarabiali i szybciej się promowali... Niarchos nigdy nie pracował w polu. On kupił patent na powielenie schematu DS Max ze Stanów - wpisz sobie w google nazwisko Niarchos i zobaczysz co to za rodzina... Nie musiał biegać z kalkulatorami i szczoteczkami do zębów... Zbiezność nie jest przypadkowa. Jedyne co mogę ci poradzic, bo jesteś myślący, to kseruj rec-logi, i wydawaj te 2 złote , na kserokopie umów klientów których zapisaleś, bo któregoś dnia zaczną oni rezygnować a po tym jak zapytasz się o bonda w administracji zobaczysz, że klienci się "umwaiają" i rezygnują np. po 5!! jednego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Do gogo IP: *.toya.net.pl 01.06.08, 01:22 moj bond jest jak najbardziej ok ale zaniepokoilo mnie to co napisales napisz cos wiecej :/ troche to dziwne pewne kwestie z bondem w szczegolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pikusia od gogo Re: Do gogo IP: *.toya.net.pl 01.06.08, 01:39 znalezione w google o chrisie niarchosie. Nie za dobrze znam angielski, pomoz mi prosze:) "The main purpose of this report is for individuals in volved with cobra and their subsiddary companies to recognise and scams they are being subjected to. Since you have found this report i assume you have been offered a position with a cobra company, attended an premanagemant meeting, have a fried who is persistantly trying to recruit you to one of these companies or may already be working for them. First you must understand the verry few owners premoted are repeatidly premoted as you almost have to have your promoting owners cock down your throat to stay premoted. Being premoted to owner doesnot guarentee the freedom as premoted to you. The most common practice of premoting owners is to force the owners under them back into the field on a retrain when their own bussiness starts making a loss. they can do this as your agreement to market the products via cobra can be changed at any time they will simply cut the MSF as to effectively cut the pay of your reps to a point where you lose everything having had a taste for the ownership lifestyle you will happily spend another year of two in the field making your premoting owner rich. this is the real preman. As with so many former owners holding up the progfits of their premoting owners this leaves verry little space for premoting new owners remembering it costs an owner $15000 and 15 reps to premote anyone. as many of the cobra campaigns have a customer service component you will oftern be protected from possible complaints as long as you are usefull making money for your owner. building a team lends yourself as a positive example for your owner to show but actually premoting you costs them dearly, you will find in most cases the owner will suddenly withdraw the support in say customer service complaint as soon as an assistant owner gets close and their contract will be terminated. Many of the owners will behind closed doors premote the work as tax free as the government having no way of catching you. this is verry much the case unless someone was to report you to thew tax department which is have seen done by owners when terminated assistant owners questioned the scam they have been brainwashed by for years. Now you have the real preman want the job?? Thought not Best way to escape this scam is to approach a local current affairs program and offer to do undercover filming to show the scam for money. most shows will pay 3 - thousand dollars for a day or twos work and supply all the equipment all you have to do is ask a couple of the wrong questions eg in a morning meeting 'os that before or after tax?' your owner will pull you asside after and tell you in no uncertain terms to comply with his scam or bugger off current affairs love this shit. Too scared to say happy lane Australia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Do gogo IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 20:52 po przeczytaniu całego forum ok 7 godzin stwierdzam że rzeczywiście dużo tu opinii na temat cobry i życia właścicieli biur... jESTEŚCIE NIENORMALNI A CO SIE STANIE JAK FORUM NIE BEDZIE JUZ OGLADANE I ZOSTANIE TYLKO NASZA KLASA I GADU GADU... INTERNAUCI WRZUĆCIE JAKĄS RIPOSTE NO ŻEBY PRZYKRYC MOJA WYPOWIEDZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...zdanieE. do gogo IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 20:58 ta cała cobra to nie jest przymus, jak nie chcesz nie pracuj jak chcesz zapie..alać jak ten pies , sam pracowałem w AOTP zrezygnowalem przez studia .Powiem wam ze chendoszko który tak czesto pojawia sie w opisach napewno nigdy nie zrobil wam nic zlego albo przeciwko wam . mi pomogl nawet po tym jak juz odszedlem z firmy. piszecie tak bo w was jest agresja i albo chcecie zobaczyc jak wszystko sie rozleci i wtedy bedziecie zadowoleni. a drugi powód dlaczego forum jest tak zywe to to ze sie moze steskniliscie za firma czy co ... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M ADTP i inne IP: 83.1.81.* 07.06.08, 13:22 Nie przymus, a robie kasy na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: do gogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:57 W takim razie powiedz mi, dlaczego jest na Chendoszkę i ogólnie na Jego biuro największy odsetek rejectów i skarg klientów?? Dlaczego w ogłoszeniach o pracę nie jest słowem wspomniane, że w tym przypadku "dużym klientem korporacyjnym" jest TELE2?? Dlaczego na początku nikt Ci nie mówi, że będziesz musiał opłacać dojazdy w teren z własnej kieszeni?? Dlaczego tak ściemniają z bondem (Ty też go nie dostałeś) Czy to wg Ciebie świadczy o tym, że ta firma jest uczciwa i wiarygodna?? Nie wiem, czy wiesz, ale obecnie w GTM Marketing w Poznaniu, pomimo tego, że nastał sprzyjający czas na zatrudnianie, jest tak ciężko pozyskać nowych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: do gogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:34 spokojnie z tym bondem ja go dostałam .za pół roku zajebistej roboty (zawsze w pierwszej trójce w biurze najlepszych)dostałam 90 złotych bonda....śmiechu warte ponieważ chodziłam jeszcze pracując w cobrze do klientów których zapisalam na Netie i byli zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor z B Re: do gogo IP: 91.150.165.* 11.06.08, 09:23 No właśnie o tym wszyscy piszą, tlko do niektorych nie trafia. To nie przypadek, że nagle u kilku osó rezygnuje po kilku klientów jednego dnia. Dyrekcja Cobry robi w trąbkę ni tyl;ko FRów, ale także i tych co zostali ownerami. Z Bonda to się dostaje po 10% tego co powinno wrócić. To nie tylko wina Cobry, ale i T2,bo wysyłają nowe umowy do klientów zapisanych przez Cobrę, ale "wielka firma matka" nie umie zadbać o interesy ... Mam pewność co do wałków z Bondem, bo zapisałem jedną sąsiadkę. Do tej pory korzysta, ale oczywisdcie na listach byla jako rezygnacja... No to czego więcej chcieć? własciciele biur mogą mniej niż gość od wypisywania madatów za parkowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maripo Re: do gogo IP: 79.191.45.* 08.01.09, 21:34 Bardzo ale to bardzo zaluje, ze wczesniej nie weszlam na to forum i nie przeczytalam czym naprawde zajmuje sie IDM SYSTEMS. Na rozmowie kwalifikacyjnej zrobili na mnie bardzo dobre wrazenie, przyjemnie wygladajace biuro i mile panie na recepcji ale II etap czyli pranie mozgu ("jestesmy najlepsi, kryzys nas nie dotknie) i pozniejsze lazenie po klatkach i wciskanie ludziom netii sprawilo ze nie moglam uwierzyc w to co sie dzieje! Akwizycja w najgorszym wydaniu o ktorej ani slowa nie bylo w ogloszeniu, rozmowie czy warunkach pracy! Mowie mojemu "opiekunowi" - "troche ciezko tak chodzic w zimie po klatkach od drzwi do drzwi" a on mi na to "nie jest tak zle, na klatkach jest cieplo", LUDZIE i oni to nazywaja spotkaniami z klientami!!! I to wszystko za jakies marne 2000zl na reke z czego wez przezyj. Wspomne jeszcze ze godziny pracy jakie proponuja to 11-20, choc pewnie jest jeszcze gorzej, dziekuje postoje. Ucieklam po 10 minutach lazenia po bloku, NIE POLECAM spotkan z IDM SYSTEMS czy COBRA GROUP, UWAZAJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor z B Re: do gogo IP: 91.150.165.* 11.06.08, 09:23 No właśnie o tym wszyscy piszą, tlko do niektorych nie trafia. To nie przypadek, że nagle u kilku osó rezygnuje po kilku klientów jednego dnia. Dyrekcja Cobry robi w trąbkę ni tyl;ko FRów, ale także i tych co zostali ownerami. Z Bonda to się dostaje po 10% tego co powinno wrócić. To nie tylko wina Cobry, ale i T2,bo wysyłają nowe umowy do klientów zapisanych przez Cobrę, ale "wielka firma matka" nie umie zadbać o interesy ... Mam pewność co do wałków z Bondem, bo zapisałem jedną sąsiadkę. Do tej pory korzysta, ale oczywisdcie na listach byla jako rezygnacja... No to czego więcej chcieć? własciciele biur mogą mniej niż gość od wypisywania madatów za parkowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor z B Re: do gogo IP: 91.150.165.* 11.06.08, 09:32 No właśnie o tym wszyscy piszą, tylko do niektórych nie trafia. To > nie przypadek, że nagle u kilku osób rezygnuje po kilku klientów > jednego dnia. Dyrekcja Cobry robi "w trąbkę" nie tylko FR-ów, ale także i tych co zostali ownerami. Z Bonda to się dostaje po 10% tego co powinno wrócić. To nie tylko wina Cobry, ale i T2,bo wysyłają nowe umowy do klientów zapisanych przez Cobrę (po co mają płacicić za pozyskanego klienta, jak mogą powiedzieć, że to "nadpisany"), ale "wielka firma matka" nie umie zadbać o interesy bo jest za "cienka"... Mam pewność co do wałków z Bondem, bo zapisałem jedną sąsiadkę -do tej pory korzysta, ale oczywisdcie na listach była jako rezygnacja... No to czego więcej chcieć?!!! Własciciele biur mogą mniej niż gość od wypisywania madatów za parkowanie... Nie opłaca się zostać takim włascicielem. Z tego co piszecie, to Zrezygnowali: Adam P., Aneta, Pakos,Matusiak i jeszcze kilku innych ownerow. Cyz byli za słabi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: do gogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:30 Matusiak zrezygnował?! Chyba to nie jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniek Re: do gogo IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 18:41 nasuwa się myśl, że ci co zrezygnowali znają swoją wartość na rynku i tyle i w wała nie dali się robić...co do Matusiaka nie mam pewności czy podziękował wyzyskiwaczom no 1 w Polsce. pozdrawiam wszystkich ludzi myślących (z wyjątkiem tych na górze, którzy system obmyślili i ssą soki z Polaków) ownerzy też są beznadziejnie wykorzystywani, więc nie o nich tu chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta COBRA IP: *.icpnet.pl 13.06.08, 16:13 Matusiak zrezygnował ?? To najnowsza plotka chyba ... Macie cos jeszcze z nowości ?? Historia tej firmy jest taka emocjonująca.... ... ironia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: COBRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:48 Wątpię, żeby Matusiak zrezygnował. To nie jest potwierdzona wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo [...] IP: *.toya.net.pl 01.08.08, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: odpowiedź do gogo IP: *.bph.pl 04.08.08, 09:39 Gogo, jak chcesz zarabiać 500 PLN tygodniowo, to jest dobre miejsce. Masz rację, co więcej jak będziesz ownerem to Alan pozwoli ci, byś sobie wypłacał 700 zł tygodniowo, to znaczy będziesz miał koszty, bo ktos musi płacić za wyjazdy ludzi, którzy pracują na Alana i Niarchosa, ale swoje 700 tygodniowo bedziesz miał. Rzeczywiście ta kasa ownerska to nie dożywotnio tylko, jak bedziesz miał dochodowe biuro, jak nie nie wypłacasz sobie nic, zapytaj każdego ownera, każdy to przeszedł i wstydzi się takiego stanu rzeczy, bo w koncu to jego firma i w normalnym świecie podjęcie racjonalnej decyzji jest łatwiejsze. Gogo, jeśli chcesz zarabiać 2000 tys, miesięcznie odliczając koszty pracy (obserwacje, dojazdy, jedzenie na mieście- ok.600 zł, to zarabiasz 1400 mies.), jako owner masz swoje 2800, albo nic, średnia w sumie mniejsza niż pensja handlowca :( smutne, smutne i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: też do gogo IP: *.bph.pl 04.08.08, 09:50 gogo owszem my pukamy w klawiaturę, tylko zarabiamy 3, albo 4 razy więcej i Ty tez byś mógł, tylko brakuje Ci odwagi...chyba, że jesteś nieopierzonym studenciakiem z I lub II roku, w pozostałych przypadkach tracisz czas w tej firmie. Nie obrazając studenciaków, też kiedyś byłam i dla osób w wieku 18-20 lat każde doświadczenie jest dobre, a 300-400 zł tygodniowo, pozwala na dorobienie do studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: GQ MArketing? IP: 212.123.202.* 24.09.08, 17:53 Nie klam. Nie w kazdej firmie. system jest tak zbudowany by w wyssac kazda krople oszczednosci. By zabracv czas na wszystko inne, by "wylaczyc myslenie". OWNERZY biduja, czy wy tego nie widzicie??? Nie traccie czasu i energii szukajcie innego zajecia i prawdziwej pracy, bo to co proponuja praca nie jest a jedynie umowa, na wykonanie dziela.... nie wierzcie w to co mowia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GQ MArketing? IP: *.toya.net.pl 29.05.08, 09:20 no wlasnie haha jak nie wiesz to sie nie wymadrzaj pakos robil przekrety z kasa do tego doszly jeszcze dragsy i wycial numer chendoszowi i obdzwonil jego osoby to byl chwyt ponizej pasa natomiast budowa teamu to jest kwestia nawet jednego miesiaca ludzie przychodza i odchodza to normalne natomiast owner z dwiema osobami w biurze nie wylatuje tylko rekrutuje dalej i dalej jest ownerem MATKO jacy wy jestescie niedoinformowani ignoranci:p i pozniej idzie plotka za plotka i sie kolomyja z tego robi bo ktos sobie cos dopowiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyra Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:59 coś Ci powiem, Drogi Obrońco Cobry - też była zaangażowana w jej działalność. Zarządzam dużo firmą,a tym samym ludźmi, robię co lubię. Bezsprzeczne jest to, że prostacki styl bycia Allanka ma wpływ na to, jak traktuje się ludzi w Cobrze w Polsce i prawdą jest że ta firemka w naszym kraju jest dnem i wielką ściemą. Bardzo Cię proszę nie pisz, że sami nieudacznicy to widzą - ja nie jestem nieudacznikiem, a zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga MMmmm Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:13 A zapytałaś kiedyś Ulę ile zarabia netto? Ile przelano na prywatne konto Urszuli G., a ile jest na subkontach Appco? Ile kosztuje ją biuro, rekrutacja, księgowość, administracja i ile z tych pieniędzy zostaje? Bycie "wypromowanym" to nie jest końcowy etap. W pewnej chwili zjawia się Alan i mówi : "idź sobie stąd dobry człowieku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GQ MArketing? IP: 82.177.11.* 07.05.08, 14:27 TESCO, BIEDRONKA TO NIE JEDYNE FIRMY ZATRUDNIAJĄCE MĄDRYCH, WYKSZTAŁOCNYCH LUDZI PO STUDIACH!!!!!!(A TO JEDYNE ZAKŁADY PRACY DAJĄCE ZATRUDNIENIE WG. TYCH, KTÓRZY PRACUJĄ W COBRZE I KTÓRZY SIĘ PODDALI NIEZŁEMU PRANIU MÓZGÓW...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:16 ludzie pracujący w Cobrze wiedzą że po odejściu przyjmą ich tylko w biedronce...ponieważ po takim praniu mózgu nigdzie indziej się nie nadają!!wiem,bo musiałam zaczynać całe życie od początku po odejściu z tego bagna...mało brakowało a stoczyłaby się tez moja koleżanka .COBRA TO JEDNO WIELKI G.WNO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OCt Prawdę piszesz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:37 Co złego jest w tej firmie, to pisano kilka razy? Główne wady to: 1. To nie jest praca. Brak umowy o pracę, brak świadczeń, brak urlopów, brak możliwości chorobowego, brak okleślonej liczby godzin pracy, brak wolnych sobót. 2. Celowe psychiczne izolowanie od rodzin i najbliższych (soboty są nie po to by zrobić marne 2-3 umowy, macie wtedy nie spotkać się z przyjaciółmi i nie widzieć co tracicie... zmęczeni ludzie nie mają siły na to by analizować firmę). 3. Firma uczy oszukiwać klientów, a mówi o wysokiej jakości obsługi. Najgorsi i nabardziej nieetyczni sprzedawcy na których wpływają skargi idą w górę, ci z wysokim bondem nie koniecznie... "Uczą pitcha, a nie wkręcania klienta" 4. Firma oszukuje od 1-go dnia. Od ogłoszenia w prasie, poprzez rekrutację, formę umowy, aż po zarobki ownerów (Patrz Poznań i sytuacja z najlepszym handlowcem Adamem Perencem - był włascicielem i sam zrezygnował). 5. Kłamią po odejściu ludzi. Oczerniają ich, że wyrzucili, że byli za słabi, że "siali negatywy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Prawdę piszesz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 18:16 100% prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoWo Re: Prawdę piszesz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 00:43 sorka, że odpowiadam na tak stary post, aale to jest 200% prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 14:53 Dzisiaj dostałem smsa ze jest spotkanie byłych pracowników DTC 31.07.2008 w czwartek o godzinie 21 pod biórem w Warszawie-Centrum-Widok 8, zbiórka pod biórem i pójdziemy do jakiegos fajnego klubu Takiego smsa dostałem, hhhhehehehhehehehhehehehehe Jola nie wysyłaj takich smsów nikomu, po co ci to spotkanie w tej zajeba*** firmie? Niech nikt nie idzie bo się osmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michall Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 14:54 Dzisiaj dostałem smsa ze jest spotkanie byłych pracowników DTC 31.07.2008 w czwartek o godzinie 21 pod biórem w Warszawie-Centrum-Widok 8, zbiórka pod biórem i pójdziemy do jakiegos fajnego klubu Takiego smsa dostałem, hhhhehehehhehehehhehehehehe Jola nie wysyłaj takich smsów nikomu, po co ci to spotkanie w tej beznadziejnej firmie? Niech nikt nie idzie bo się osmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: GTM Marketing IP: 83.1.81.* 10.05.08, 13:10 Poczekaj a zobaczysz. W całym tym temacie chodzi o Młodych ludzi, na których stosuje się chwyty psychomanipulacji, zwodzi się ich obietnicami awansu, zmusza do pracy po 13-14h i wpędza się w dodatkowe długi. Patrzę na tą firmę z punktu widzenia rodzica, którego dziecko, zamiast studiować i znaleźć pracę pozwalającą zdobywać pierwsze doświadczenia życiowe wplątało się w aferę z Cobra Group (nie można kontrolować dziecka gdy wyjedzie na studia). Efekt: Zawalony rok studiów, debet na koncie studenckim na 4000 PLN, Chłopak, i roztrzęsiony chłopak którego rzuciła wielka miłość... Dla Was może to brzmieć śmiesznie, ale przed rozpoczęciem pracy w tej firmie zadajcie sobie pytanie ile możecie stracić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 17.05.08, 21:14 coz...przykro mi z powodu syna, ze stracil milosc i wpadl w dlugi :] niektorzy sa odporni psychicznie inni nie. Patrzac na to w ten sposob to moze w ogole nie powinien pracowac bo kazda wieksza firma bedzie miala na niego zly wplyw. Pracuje w Cobrze juz jakis czas i podobno zmienilam sie na lepsze ( wedlug rodzicow ) stalam sie bardziej odpowiedzialna i rozsadna, poza tym nie marudze:) gdyby cos ze mna bylo nie tak i bylabym ( wasze ulubione slowo ) zmanipulowana to chyba znajomi i rodzina byliby pierwszymi, ktorzy polapali by sie:) takze powtarzam: brednie, brednie, brednie. Ps: to Mc Donalds ma zly wplyw na ludzi bo wpadaja w rutynowa, oglupiajaca prace bez perspektyw i pracuja ciezko za marne grosze:) ludzie, opamietajcie sie. Znam paru ownerow z cobry- to normalni, ciezko pracujacy ludzie, ktorzy po prostu ciut wyzej stawiaja sobie poprzeczke niz inni. To samo tyczy sie crew liderow. W tej firmie mozna wiele osiagnac bez znajomosci i tzw "farta". Tylko i wylacznie ciezka praca i dyscyplina. Tak jest w Stanach. I co? To jedna z bogatszych nacji:) pojdzcie po rozum do glowy zanim zaczniecie nazywac Cobre sekta czy drugim Amway ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GTM Marketing IP: *.man.poznan.pl 27.06.08, 22:26 Goho, Hmmm widać, że pracujesz w cobrze. Taki kit ludziom wciskać?? Przecież cobra współpracuje z McDonaldem. Hmmmm sciema? Oszustwo? MANIPULACJA?? Dzisiaj widziałam jak pracuje się w takiej firmie. I powiem szczerze, dziwie się, jak może to ludziom pasować. Nabijanie w butelke!! Nie zdziw się, jak Ciebie też nabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 08:33 prawdziwa rodzina potrzebuje czasu który trzeba z nimi spedzać aby się kontakty nie rozluźnialy a Ty z tego co mi wiadomo to nie masz bliskiej rodziny!!!i wyglądasz coraz badziej żenująco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroman Re: AOTP Promotions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:37 Witam Was. Pracowalem przez jakis czas w biurze we Wroclawiu. Dopoki Alan nie przyjechal i kazal Pakosowi wypier..... . Niezla sciema z ta niezaleznoscia finansowa, Anglik moze w kazdej chcwili przyjechac i kazac sie wynosic Ownerowi. I zostajesz z niczym! To ma byc porzadna firma?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chendoszko Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:35 Wypromowałem się. Jestem Ownerem; jestem z tego dumny. Zarabiam 2700 PLN/m-c netto. Wiem, że ta firma jest dla mnie wszystkim. Muszę cały czas lizać d*** Telfordowi, żeby mnie nie wyrzucił, jak Szyszkę we Wrocławiu. Studia nic dla mnie nie znaczyły. Bo po co studiować?! W ogóle ludzie, którzy studiują, nic dla mnie nie znaczą, bo nie lubię mieć do czynienia z ludźmi mniej inteligentnymi niż ja. Ich nie można tak łatwo wkręcać w system i od razu wyczuwają i nie chcą się pakować w to g****. W moim biurze są AŻ 4 osoby, ale teraz przychodzi dobry czas i będzie ich więcej, i nie spełni się czarny scenariusz, że Telford mnie wyrzuci za kiepskie wyniki biura. Tak czy inaczej, JESTEM Z.A.J.E.B.I.S.T.Y!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 17.05.08, 21:15 Co ci sie czlowieku z glowa stalo ze sie podszywasz pod menagera z Poznania? Zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnie [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 16:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: GTM Marketing IP: *.aster.pl 19.05.08, 21:49 Jestem zajebistym AKWIZYTOREM!!! Czytając forum o tej firmie jaką jest ta cała Cobra jestem pod jej ogromnym wrazeniem.Chciałbym w niej pracować, ale nie jestem pewien czy firma moze sprostac moim oczekiwaniom. Nie istotne sa dla mnie pieniądze bo mam ich nadmiar i nie wiem co mam z nimi robic. Interesuje mnie cos zupełnie innego tzn: -mozliwość poznawania nowych ludzi conajmniej 10 000 dziennie -latać po blokach nie mniejszych niż 10 pięter a o takie trudno w Warszawie -oblatywać 1000 mieszkań w godzinę -mam juz w swoim dorobku prtwel 10 000 000 klientów w całej Polsce -pracować z tak zajebistą marka jaką jest tele 2 to ogromne wyzwanie -zawesze chciałem pracować w międzynarodowej korporacji a szczytem moich najskrytszych marzeń jest dorabianie Anglika i Rosjankę -mam kłopoty ze snem i chciałbym dokonywać czynnosci akwizycyjny 23 godziny na dobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnie Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 16:40 Obiektywnie rzecz biorąc, na chwilę obecną biuro Chendoszki generuje stratę (po prostu pracuje w nim jedynie 3 czy 4 osoby, wyłączając managera, któremu nie za bardzo chce się już chodzić w teren), co oznacza, że COBRA dokłada do interesu. Jeżeli taki stan rzeczy utrzyma się przez dłuższy okres, wówczas przyjedzie Telford i po prostu zamknie biuro, a ludzi wyrzuci na bruk, tak jak to się już kilka razy zdarzyło w Polsce (vide: Lublin). Nikt przecież nie będzie dokładał do interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 19.05.08, 00:19 to chyba jestes nie za dobrze poinformowany. telford nie wyrzuca ownerów na bruk w przypadku, gdy np w biurze są 3, 4 osoby. Nie wiem czy wiesz ale Misiejuk ma retraina w Łodzi i od nowa buduje team i NADAL jest ownerem a Aga Ch z Lublina przeszła do Netii. Także ownerzy z etapu ownerstwa nie spadają, po prostu albo przechodzą na inny produkt albo wyjeżdżają do innego biura:) w wypadku gdy stracą osoby, tak jak miało sie to w przypadku Challenge Marketing czy biura lubelskiego:) ps: snucie domysłów a sprawdzone informacje:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 19.05.08, 00:21 ps: sprostowanie: Aga Ch z Białegostoku, nie z Lublina:)drobna pomyłka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uto[pia Re: GTM Marketing IP: 217.17.40.* 19.05.08, 22:29 PIęknie :-) Ponownie Lublin połknął ownera :-) :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GTM Marketing IP: *.man.poznan.pl 27.06.08, 22:32 A to wogole sa jakies sprawdzone informacje nt tej firmy?? Wow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amgroup Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 00:53 Tak na początku nie mam nic wspólnego z COBRA. Prowadzę biuro sprzedaży bezpośredniej i zapewniam Cię że 3-4 osoby na biurze to być może nie za dużo ,ale straty to nie przynosi sam przetrwałem zimę z takim stanem biura - po prostu oszczędności nierosły w wakacyjnym tempie:) W moim systemie przy przeciętnych wynikach było by to jakieś 5,9 tys dochodu . Juce dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 11:49 jucik!!!!uwielbiam to wasze słówko mimo że nie cierpię Cobry ludzie z Poznania i część Łodzian to zajebiści ludzie!!Warszawa spada na psy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: GTM Marketing IP: *.aster.pl 19.05.08, 21:23 G..... prawda ze ownerzy zarabiają 2700 miesięcznie. Ludzie nie wiem czy wiecie,ze pracują tak samo jak akwizytorzy w terenie by zarabiać jakiekolwiek pieniądze,gdyz nie mogą wypłacać sobie pensji gdyz Alan im zabronił. Jesli ich biuro nie ma conajmniej 15 akwizytorów nie wypłacają sobie 700 złotych tygodniowo, bo nie są dochodowi.Muszą wciskać kit ludziom,że wypłacają sobie pensje,ponieważ nikt nie byłby zainteresowany dalszą pracą w takiej firmie.Ownerzy są juz tak zmanipulowani i oszukani przez Telforda,że muszą tak samo jak on oszukiwać pozostałych pracowników tej chorej firmy by egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amgroup Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:11 Wtakim razie zapraszam wszystkich ownerów do siebie:) Cobra opłaca lokale? Jakoś niechcem w to wierzyć:) a z tąd można by mówić o dochodowości biura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: GTM Marketing IP: *.gprs.plus.pl 19.12.08, 23:38 jak to czytam to poprostu umieram ze smiechu!!!jak komuś nie pasuje cobra to niech sie zajmie swoja praca na etacie, niech zarabia 3000 na reke przez całe zycie, jak sie uda to moze z 7 tys wyciagnie do emerytury, niech weźmie kredyt hipoteczny na fajny dom (o ile bedzie miał możliwość)i niech nie krytykuje cudzego sukcesu.pracowałam w cobrze, nie ważne w jakim mieście, odeszłam po pół roku i to był błąd mojego życia. teraz pracuje na etacie w dobrej firmie za 3 koła netto i co z tego jak pracuje u kogoś. czasem wpadnie jakas premia wielkie mi wow! chce otworzyc własny biznes, nadal promuje system cobry nawet w zyciu osobistym...co mi bardzo ułatwia życie.to własnego bizesu jest potrzebna kasa, ja jestem o tyle w dobrej sytuacji, ze tą kase mam, ale wiem ze z cobrą miałabym własny pewny biznes duzo wcześniej. a wszyscy ci co tylko krytykują nie dojdą w zyciu do nieczego. uciekam od ludzi negatywnych, to nie sa ludzie z którymi mozna zbudować biznes który zarabia nie 3 tys na m-c a duuuużo więcej. być szkolonym przez Chendosia i Matusiaka to jak wygrać w totka. Dziś zbieram same nagrody za sprzedaż i wiem, że to właśnie dzięki nim. Jak sie komuś ich wizerunek nie podoba, niech sie zajmie swoim zyciem! życze powodzenia ludziom z sektory "P" - i tak pewnie nawet nie wiedzą co to jest. radze poczytać trochę na temat biznesu, inwestowania może coś dotrze do niektorych. chyba ze studia już zbyt bardzo przyćmiły rozsądek. pozdrawiam. Kasia SM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: GTM Marketing IP: 94.254.194.* 20.12.08, 08:11 oj, nie zazdroszczę Ci , Kasiu, zaraz się zaczną na Ciebie ataki... ale wiesz, zawsze masz inne firmy marketingu bezpośredniego skoro z cobry wyleciałaś: DS Max, Amway, jest tego sporo... rzuć robotę i zacznij sprzedawać karty rabatowe albo kosmetyki czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: GTM Marketing IP: 94.254.194.* 20.12.08, 08:13 Kasiu, jest trochę firm marketingu bezpośredniego- amway, ds max i kilka innych. rzuć etat i w teren! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: GTM Marketing IP: *.gprs.plus.pl 29.12.08, 23:07 szukasz pracy? chetnie cie zatrudnie jeśli miałes wyniki w Cobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: GTM Marketing IP: 195.117.27.* 30.12.08, 19:18 Kasiu, masz wiele racji w tym, co piszesz. Jednak prawda jest taka, że okłamywano nas w wielu miejscach. A że kłamstwo ma krótkie nogi, świadczy o tym chociażby wspomniany przez Ciebie przypadek Chendosia. Gdyby był tak rewelacyjnym Ownerem, to nie odeszłyby Mu wszystkie osoby z biura i nie musiałby jechać na re-training do Warszawy... Poza tym, co to za "własny biznes", skoro w każdej chwili możesz być wyrzucona przez Telforda. Swój biznes powinien opierać się TYLKO na Twoim ryzyku, a co za tym idzie, wszelkie zyski (właśnie z racji ponoszonego ryzyka) powinny iśc (oczywiście po popdatkowaniu i innych kosztach stałych, jakie musisz ponosić), tylko do TWOJEJ kieszeni, a nie do kieszeni tych, co są na górze... Gwarantuję Ci, że jeżeli rozkręcisz swój biznes, wówczas będziesz miała z niego nieporównywalnie większą satysfakcję niż z bycia Ownerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: GTM Marketing IP: *.gprs.plus.pl 30.12.08, 21:53 Edi ja nic nie pisałam o Chendosiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: GTM Marketing IP: *.gprs.plus.pl 30.12.08, 21:57 nie wiem o co chodzi, ale ja o Pawle nic nie pisałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:51 Kasiu, pisałaś w swoim pierwszym poście, jakim to Chendoś nie jest wielkim szkoleniowcem. Gdyby był rzeczywiście tak dobry, to nie odeszliby z GTM wszysscy pracownicy. Teraz jest na re-trainingu, bo Telford nie będzie opłacał nierentownego biura... To jest jedynie w bardzo niewielkim stopniu "Twój własny" biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:47 Lepiej powiedz, Droga Kasiu, czy dostałaś zwrot bonda. Z tego, co wiem, to nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: GTM Marketing IP: *.gprs.plus.pl 29.12.08, 23:05 Edi nie dostałam, umowa była zawarta inaczej niż myśleliśmy. Ja pisze o moich odczuciach jakie sa teraz a nie jak było...raz było fajnie, raz było źle, jak wszedzie...buźka Edi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska DO Kasi SM IP: *.gprs.plus.pl 21.12.08, 16:27 Kasiu, po pierwsze przypomij sobie dlaczego JEDNAK odeszłaś z Cobry?? Odpowiedz sobie szczerze. A teraz zastanów się dlaczego odchodzą z niej ownerzy, którzy mieli okazję lepiej poznać system cobry niż Ty..moze nie wiesz co sie stało od czasu, kiedy odeszłas? ostatnim ownerem, który odszedł był Artur z Warszawy.ownerzy odchodzac z firmy maja bardzo powazne długi o czym powszechnie wiadomo, zatem, albo zupełnie nie masz kontaktu z ludzmi z tej firmy, albo Kasiu, jesteś ciągle pracownikiem tej firmy, probujacym sie łapac mżonek, że czynisz dobrze tkwiac w niej jeszcze...pewnie, ze 3 tys, to nie jest duzo, ale z drugiej strony odchodzac z etatu, nie masz długu u pracodawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.08, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tediii [...] IP: 91.150.165.* 29.12.08, 18:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kasi sm Re: DO Kasi SM IP: 213.76.153.* 29.12.08, 20:46 Chcialbym sie z toba skontaktowac Kasiu Sm. Nie chce podawac swoich danych - pierwszy raz tu pisze i w sumie tez rzadko to czytam, wiec prosze cie o kontakt na e-mail: dlakasism@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM [...] IP: *.gprs.plus.pl 29.12.08, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaSM Re: DO Kasi SM IP: *.gprs.plus.pl 29.12.08, 22:47 nie jestem juz pracownikiem firmy, nie mam płacone za reklame i nie błagam nikogo by był w Cobrze. Kazdy ma swoje racje, a ja własnie odchodze z pracy na etacie i zakładam własna firme. ps. nauczyłam sie w firmie bardzo wiele, dzieki temu teraz mam szanse na wiele. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amgroup Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:16 W takim razie zapraszam ownerów do siebie:) Niedokońca wydaje mi sie to być realne niewierze żeby COBRA opłacała lokale itd z koro owner prowadzi swoją działalność...(przynajmniej wszystkie schematy rozwoju biur o jakich dotychczas słyszałem opierały się na schemacie otwierasz działalność firma dostarcza produkt a ty z swoją grupą z poprzedniego biura pozyskujesz nowych współpracowników) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 19.05.08, 23:15 a ja po prostu traktuje to jako zajebista przygode w moim zyciu i jakos mam ochote isc w to dalej:)nigdy wczesniej w zyciu nie bawilam sie tak dobrze jak terazi nigdy nie prowadzilam takiego fajnego zycia jak teraz, w Cobrze wlasnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amgroup Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 00:40 I wielki big up! szkoda że większość ludzi na ty forum nie potrafi rozkminić tego że żeby coś osiągnąć to potrzeba wysiłku. A nic nie przychodzi łatwo:) Ale najwidoczniej taka nasza mentalność narzekaczy. juce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 20.05.08, 22:08 dokladnie :)bez pracy nie ma kołaczy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 08:24 tiaa racja ale czemu polacy mają zpier* jak murzyni i dorabiać obcych skoro mogą dorobić się sami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 22.05.08, 22:57 jakos nie czuje zebym zapier... jak murzyn a i o to chodzi zeby sie samemu dorobic. spojrzmy prawdzie w oczy: najbogatsi ludzie to ci, ktorzy prowadza wlasne firmy. Tutaj mam taka szanse i awansu moge doczekac zanim sie pomarszcze i strace zeby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GTM Marketing IP: *.crowley.pl 23.05.08, 10:42 ale koleś masz zamydlone oczy nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GTM Marketing IP: *.crowley.pl 23.05.08, 10:43 ale koleś masz oczy zamydlone nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: know what I know Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 16:02 Wszystko pięknie - własny biznes, ok. Ale czy nie rozumiesz tego, że pracując w COBRZe, to nie jest tylko Twój biznes i że nie jesteś niezależny finansowo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GTM Marketing IP: *.crowley.pl 23.05.08, 16:19 mają tak zamydlone oczy, że tego nie rozumieją! Trzeba być naprawdę niezłym idiotą, żeby pracować dla kogoś i nie mieć świadomości, ze pewnego dnia można zostać bez niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 01:31 Byłem wczoraj na rozmowie w GTM Marketing na Kraszewskiego 2/5. Wchodzę do biura na ostatnim piętrze, powitała mnie sekretarka, strasznie sztuczny uśmiech. Rozmowę miałem z nijakim Chendoszką. Kiedy się dowiedziałem, że jest on tam bossem to zachciało mi się śmiać. Niewyprasowana koszula, zabrudzone buty. Chwalił się, że w wieku 22 lat może prowadzić swoje biuro, a kiedy spytałem o zarobki, po prostu zmienił wątek i przekierował rozmowę na inny tor. Wkurzyłem się niesamowicie. Powiedziałem wprost, że nie będą pracował dla ściemniczy, trzasnąłem drzwiami i wyszedłem. Nie polecam nikomu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: GTM Marketing IP: *.icpnet.pl 26.06.08, 22:28 czesc KW pracuje w biurze gtm marketing i musze stweirdzic ze kłamiesz troszeczke bo Paweł nie prowadzil rozmów w tym tygodniu. dzieki za podpowiedzi na temat mojego zycia dla specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GTM Marketing IP: *.man.poznan.pl 27.06.08, 22:42 Hmmm to witaj w klubie. Ja bylam tam wczoraj i dzisiaj. Ze mna rozmawiala przemila dziewczyna, ale dzisiaj mialam "okazje" poznac szefa. Za krótkie spodnie, za waskie i hmmm... małolat. Hmmm praca w tej firmie to naprawde mega pranie mózgu i niezla szkola, jak nie dac sie zmanipulowac. Najgorsze jest to, że to są młodzi ludzie, którzy liczą na szybką kasę, nie patrząc na nic. Straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GTM Marketing IP: *.man.poznan.pl 27.06.08, 22:37 I ty biedaku/biedaczko w to wierzysz?? Myslisz ze w wieku 22 lat zostaniesz ownerem, albo menegerem?? Firma jednak spowodowala mega spustoszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
anelka214 Re: AOTP Promotions 19.06.08, 14:59 Witam wszystkich!!miałam nieszczęście pracowac w tej firmie w Poznaniu jakies 4 miesiące temu zrozumialam,ze to nie ma sensu!!oni wysysaja cie do ostatniej kropli potu!!jak pierwszy raz tam poszlam to pomyslalam sobie fajni ludzie...ale poczasie stwierdzilam ze to jakas sekta!oklaski,sztuczne usmiechy,budowanie nastawienia itp...istna szopka!Pracowałam po 12 godzin dziennie a i tak na moim koncie nie bylo zbyt wielkiej kasy!no i oczywiscie bonda takze nie odzyskałam...uważajcie na nich!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:35 Co za ściemy hehe dzięki ze to wszystko opisaliście, bo na pierwszej rozmowie naprawde myslalam, ze moze to byc fajna firma hhehe juz idac na ta rozmowe wszystko wydawalo mi sie dziwne, bo dlaczego szukaja ludzi bez doswiadczenia w marketingu, a poza tym jak taka firma moze nie miec strony internetowej? ale poszlam, wypelnilam tez zenujacy formularz, rozmowa byla w pełni sterowana przez pracownika tej firmy(jakas babeczka zapomnialam nazwiska). Obietnice jak z kosmosu, super szkolenia, wyjazdy no i awans praktycznie jutro hehe Szczerze musze przyznac ze jak wyszlam to bylam zafascynowana, ale naszczescie przeanalizowalam jeszcze raz wszystko. A najsmieszniejsze jest to ze w domofonie jest karteczka QG Marketing, wiec nwet jesli o gtm marketing nie wiele znalazlam to przez ich wlasny blad znalazlam wasze wpisy o tej samej firmie ale pod inna nazwa:) smiac mi sie chce jak o tym pomysle. I zastosowanie metody zaangazowania- niby drugi etap rekrutacji, wszyscy sie wkrecaja wiec pozniej trudno jest sie wycofac:) uwazajcie szczegolnie maturzysci, ktorzy nie zdazyliscie jeszcze poznac technik manipulacji:) pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fressss Re: GTM Marketing IP: 82.139.47.* 11.07.08, 11:13 Ja zrezygnowałem po kawie na która byłem zaproszony w drugim etapie. Chciałem tylko napisać, że praca akwizytora może nie jest super, ale osoba początkująca może sie sporo nauczyć w niej (szczególnie jeżeli chodzi o rozmowę z klientem). Problem w tej firmie polega na tym, że sporo osób pracuje po 12 godzin dziennie (chodząc cz jeżdżąc za swoje pieniądze) a nie maja żadnej umowy o prace. Na takiej formie zatrudnienia wygrywają i kosza niezła kasę tylko pracodawcy (pracownicy są frajerami jak sie na to godzą moim zdaniem) i dlatego ta firma jeszcze nie upadla i jak widzę działa od paru lat w Polsce bo koszty te największe przerzucane są na pracowników. Dlatego stać ich też na piękne biuro w centrum Warszawy. Jeżeli chodzi o usługi które sprzedają to nie uważam, że to jest coś najgorszego TELE2 cz NETIA (porównajcie sobie jakie oferty w przeciągu 2 lat ostatnich mają w stosunku do TP np.). Ja osobiście nie zgodziłem sie na taka prace, ale wiem że sa osoby ktora potrafia sprzedawać bezposrednio ,ale kurde niech przynajmniej maja jakas podstawe. Na koniec zalacze smieszny link z youtuba odnosnie tematu pl.youtube.com/watch?v=fpNCBgXLbhA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:13 Pytacie się, dlaczego przyjmują ludzi młodych, bez doświadczenia... Otóż takim ludziom najłatwiej "wkręcać", ponieważ dla wielu z nich jest to pierwsza praca i nie wiedzą, jak w tej chwili wygląda rynek pracy (nastawiony na pracownika). Gdyby zaprosili na rozmowę kogoś, kto ma np. 30 lat, to osoba to by ich wyśmiała po zapoznaniu się z warunkami pracy. KAŻDY, ale to absolutnie KAŻDY przedstawiciel handlowy ma teraz premię + prowizję od obrotów + samochód służbowy bez limitów + telefon, niektórzy również laptop. Jak chcecie nabić kasy Chendoszce i sami przy okazji zostać z debetem, wierzcie w te wszystkie kłamstwa, Wasza sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi NIE!!! Cobra Group IP: 217.17.40.* 13.07.08, 10:09 Masz rację. To wszystko co napisałeś, to prawda. Każdy przedstawiciel handlowy ma lepiej, tylko, że nie każdy musi być przedstawicielem handlowym. Kończcie swoje studia, zdobywajcie swoje doświadczenia, nawet w Coffe Heaven, czy w butikach. Praca w takich miejscach nauczy was więcej i da wynagrodzenie, pozwalające pobawić się i by studia ukończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:43 A najlepsze jest to, że cały czas podają Maca albo Biedronkę jako "gorszą" alternatywę. W Poznaniu bezrobocie jest na poziomie 3,5%, więc mamy do czynienia z rynkiem pracownika, a nie pracodawcy. Niestety, niektórzy jeszcze tego nie zrozumieli i zapewne jeszcze przez długi czas nie zrozumieją... Na kłamstwach i niedomówieniach polega działanie tej firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 08:26 Takie są techniki NLP z których sporo czepią firmy marketingowe. Maca, Biedronkę, kasę w supermarkecie przytaczają codziennie, by w momencie gdy człowiek pomyśli o innej pracy właśnie taki obraz pojawiał się na pierwszym miejscu w głowie. Prawda jest taka, że w supermarkecie oprócz kasjerek prują jeszcze ludzie na hali, w magazynach, w spedycji, w marketingu, w księgowości itd. Nie zachęcam do pracy w żadnej z sieci supermarketów, bo są ciekawsze i lepie opłacane miejsca pracy na rynku. Ale by te miejsca pracy zdobyć, to trzeba mieć wykształcenie i doświadczenie ( akwizycja tego nie daje). Argumentem jakim chcieli mnie skusić to własna firma itd. Ale z tego co poniżej przeczytałem, to nie jest to żadna własna firma skoro szefowie biur regionalnych mogą być z dnia na dzień "wykopani". Czy ci ludzie byli głupi, że nie potrafili zadbać o dobre warunki kontraktu managerskiego - widocznie tak. A może ta firma nie jest taka kolorowa? Skoro odchodzą szefowie,którzy "robią grubą kasę', to dlaczego zwykli pracownicy mieli by pozostać i dokładać do tego interesu. Dla mnie rachunek jest prosty. Mogę zarabiać gdzie indziej te 3500 netto. ta firma proponuje 2000 - koszty czyli około 1200. Czyli co miesiąc mam 2200PLN straty. 3 miesiące 6600. Rok 26400PLN - dla mnie to sporo pieniędzy - NIE MAM ZAMIARU TYLE TRACIĆ i Wam radzę zainwestować swój czas w poszukiwania innego zajęcia, na którym będziecie mniej tracić, by w końcu sporo zarobić. Każdy miesiąc W strukturze GQ MArketing, MT Marketing, GTM Marketing i innych - Strata przynajmniej 1500 niezarobionych złociszy.Lepiej mieć pieniądze niż ich nie mieć, wiec nie miejcie skrupułów i szukajcie innego lepszego zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgainstYou GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:26 It takes time to recognise that Chendoszko is a liar, It takes time to realise that you will never receive your BOND, It takes a lot of time to regain interior balance after having left this f***ing job. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zombie Re: GTM Marketing IP: *.echostar.pl 18.07.08, 17:37 Pracowałem jakiś czas u Filipa w Opus promotions w Poznaniu. Dałem się wciągnąć w to niestety czego żałuję. Ale zacznijmy od początku i tego jak to wszystko działa. I etat rozmowy. Najpierw telefon, "twoje CV przeszło bardzo szczegółową selekcje, zostałeś wybrany jako jeden z wielu" Myślę sobie co za ściema, moje CV nie jest jakiś rewelacyjne. Ale mówię spoko, praca to praca, zobaczymy co to będzie. Na I etapie rozmowy nie mówią nic konkretnego. Na rozmowie wypadłem na prawdę średnio, a mimo to zostałem zaproszony na II etap, oczywiście żadnych szczegółów jak to będzie wyglądało, tylko to ze będzie to jakieś 6 godzin. II etap Spotkanie z liderem, oczywiście kawiarnia kawka, po tym właśnie można poznać złą firmę, musi walczyć o pracownika tanimi chwytami. Rozmowa o tym co chciałbym w życiu osiągnąć, co zrobię jak będę miał "dużo kasy", mydlenie oczu 5-gwiadkowymi hotelami, wycieczkami. Nie mówili nic na czym ma dokładnie polegać praca. Jak powiedziałem że nie chce pracować w firmie gdzie płacone są prowizje za jakieś zawarte umowy, że chce mięć podstawę - cisza, zbyli mnie czymś innym. Ogólnie pojechałem na ten dzień obserwacyjny który trwał 10 a nie jak mówili 6 godzin. Później rozmowa z Alanem T. i spoko, chce mnie przyjąć. Jak dla mnie straszny teatr, to że mnie przyjmą wiedzili już dawno, bo biorą każdego, chcieli żeby to po prostu profesionalnie wyglądało. Ogólnie atmosfera w biurze jest na prawdę fajna, ludzie są mili, otwarci. Sama praca straszna lipa, chodzisz od firmy do firmy i wciskasz Netie. Zawsze stała gadka "Ja weryfikuje czy 2 tyg. temu bym u Pana kolega w sprawie zniesienia abonamentu telefonicznego." Później oczywiście wszystko wg. schematu. Skuteczność też mają niezłą,w czasie 2 tygodni na obserwacjach było z 25-30 osób, zostały 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 23:45 Po prostu wykorzystują "prawo średniej", jeśli chodzi o rekrutację ( i to w kazdej Marketing Company działającej w Polsce w ramach COBRA Group). Zaproszą 15 osób, 1 zostaje. Jest to jakiś sposób na "rozwój" firmy, a jak takie podejście wygląda w oczach innych, to Ich w ogóle nie obchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękna Zośka Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:13 Prawo średniej, nie prawo średniej... Ludzie powinni omijać tą firmę na kilometr... Nie daje zarobić, a jeszcze wyciąga pieniądzę i pochłnia masę czasu... Gdybym tylko wiedziała wczesniej, to Jędrzej by mnie nie wkręcił. Uważajcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suxxxxxxx Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 01:06 Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, ze na kasie w markecie sie lapiej wychodzi niz w firemkach DOBRA Group. I wcale nie trzeba w nich pracowac do konca zycia, jak to probuja wmowic ludzie (Pawel Ch.) z GTM Marketing i temu podobnych biur. Co do kwestii bycia za*****tym Ownerem, zapytajcie Pakosa, ktory odszedl, jak zostal potraktowany przez prostackiego Telforda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Re: GTM Marketing IP: *.132.murka.net 08.08.08, 21:33 Acha i Ty zapytałaś ,że wiesz tak ? bo na temat odejścia Pakosa krąży wiele legend ;) i Ty pewnie w którąś uwierzyłaś tak ?:) jeżeli tak Ci się podoba na kasie to po co wogóle się wypowiadasz na temat firmy ? a ten tekst ,że trzeba tam pracowac do końca życia to sama wymysliłaś,czy chciałabyś coś takiego usłyszeć czy jak ? bo z tego co wiem , czegoś takiego nie ma w biurze w POznaniu ;) (a jeżeli już podałaś nazwisko,to mniemam ,że chodzi o Poznań) oj dziewczyno bajki pisać ;) pozdrawiam :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 00:52 Oj, Chendoszko, Chendoszko. Darowałbyś sobie te złośliwe komentarze. Skoro pisze, że zarabia 4600 PLN, to raczej nie pracuje na kasie, ośle jeden! I skoro trudno Ci uwierzyć, ze można zarobić naprawdę godziwe pieniądze poza COBRĄ, to znajdź wreszcie kogoś, kto Ci otworzy oczy. Wróżę Ci, że skończysz tak samo jak Pakos. Pogadamy za rok, kłamco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Re: GTM Marketing IP: *.132.murka.net 09.08.08, 19:41 ;) w poście na ,który odpowiedziałAM nie było mowy o żadnych 4600 pln więc tego 'osła' używaj w stosunku do swojej osoby. Nie napisałAM też,że poza Cobrą nie da się zarobić. Trochę czytania ze zrozumieniem ;) pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJ Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 02:10 Po przepracowaniu w firmie ok. 2 miesięcy, zdecydowałem się odejść, ponieważ w 90% nie spełniło się w praktyce to, o czym mnie zapewniano na pierwszych 6-ciu dniach ewaluacji. Do osób gloryfikujących firmy cobra group, mam pytania, na które proszę udzielić mi szczerej i rzetelnej odpowiedzi: 1. Dlaczego firma nie zwraca kosztów przejazdu w teren? 2. Dlaczego trzeba płacić za osoby, które są w Twojej drużynie, a kasę z ich umów przejmuje biuro? 3. Dlaczego już od momentu zatrudnienia przez Ciebie pierwszego pracowanika nie masz prawa otrzymywać części pieniędzy z Jego "utargu", skoro wydajesz pieniądze na Jego wyjazdy, poświęcasz czas na szkolenia itp.? 4. Dlaczego nie jesteś o powyższych kwestiach informowany w momencie podjęcia pracy, tylko wszystko wychodzi "potem"? 5. Dlaczego nikt ze znanych mi osób z COBRY (a znam ich ponad 30) nigdy nie otrzymał zwrotu bonda? 6. Dlaczego na każdym kroku zapewniano Cię, że na 100% otrzymasz bonda i kazano Tobie mówić w ten sposób nowym osobom, pomimo tego, że Ownerzy i Crew Leaderzy od początku wiedzieli, że to kłamstwo? Oczywiście podobnych pytań nasuwa się więcej. Proszę obrońców COBRY o szczerą odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Bear Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 12:07 Nie odpowiedzą Ci. Szczerze - to możesz sobie klepać w klawiaturę. Najwięcej o firmie wiedzą byli ownerzy, ale oni to siedzą cicho. Ciekawe czego się boją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 16:46 No własnie tez się zastanawiam czego się boją byli ownetzry??? Przeciez mozna się podpisać jak chcesz i nik Cię nie nakryje ze to "ty" piszesz na kompie więc nie rozumiem dlaczego nie ma wypowiedzi zadnego z byłych ownerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baduba Re: GTM Marketing IP: *.retsat1.com.pl 20.08.08, 14:59 czy ktoś wie czy biura w Łodzi jeszcze działają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:02 chyba jeszcze działają. Wczoraj widziałam 3 kolesi pod kamienicą na Kościuszki z charakterystycznymi teczkami, czekali pewnie na swojego team leadera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:16 I biedne maleństwa ganiają by Country Head miał na "panienki"... i to nawet nie na te z "wyższej półki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek D. Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 15:07 Sama prawda na tym forum, sama prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoGo Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 01.09.08, 21:41 biura w Łodzi działają i mają się dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:31 skonczyl sie okres wakacyjny, niedlugo rowniez studenci rozpoczna swoje zajecia - nadchodzi okres posuchy dla ownerow. A co do przedmowcy: byles na Roadtripie? Zwrocil ci ktos koszty? Zwraca ci ktos koszty za branie obsow? Wiec nie gadaj glupot, ze wydajesz tyle samo, ile bys wydawal nie pracujac w tej firmie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak myślę [...] IP: 83.1.81.* 14.09.08, 16:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EP Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 20:31 Ciekawe, czy Ewka S., bardzo inteligentna dziewczyna, nadal pracuje w biurze GTM Marketing w Poznaniu i caly czas jest oddana swojej pracy? Wiem ktos cos moze na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:32 A co tam słychać u prymitywa (że użyję najdelikatniejszego określenia) - Telforda?? Ciągle nie mogę pojąć w jaki sposób taki człowiek jak on potrfił omamić tak duża liczbę inteligentnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lololo Re: GTM Marketing IP: 91.120.23.* 16.09.08, 08:44 sorry nie mogę się powstrzymać.... link do ogłoszenia o pracę www.infopraca.pl/pl/praca/stanowisko-biurowe/lodz/900313?referer=agent&utm_source=push&utm_medium=email&utm_campaign=ofertas_p ush i żeby nie było wątpliwości link do stronki, która podana jest w ogłoszeniu: www.highpromotions.pl coż wam to przypomina?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TFR srx Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 13:50 Normalnie praca jak z bajki... Chyba od razu pobiegnę stanąć w kolejce by się załapać... Ciekawe czy z perfumami na Pietrynę też wysyłają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpi Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.eranet.pl 06.08.08, 22:39 Musze powiedzieć że pracowałem w jednym z biur nie będę tu wymieniał ale zgodzę się z większością jeśli szukacie pracy to jej szukajcie a nie mżonek i zapewnień. W skrócie ja pracując w tej firmie straciłem więcej niż zarobiłem popadłem w długi już choćby od pierwszych 6 dni. Co do tego jak to wyglada to nawet klijeci byli zdziwieni że na identyfikatorze pisze przedstawiciel handlowy niektorzy nawet nawet pytali czemu nie mam samochodu służbowgo i telefonu jak sie pytali o kontakt ze mna. Jedno mozna powiedziec jest to wielki wyzysk ludzi w polsce żeby zarobic naprade trzeba pozucic wszystko ja naszczescie sie ocknolem zanim stracilem wiecej pieniadze sa do odrobienia naszczescie pozyczajac od znajomych udalo mi sie splacic samochod ktory przez te firme malo nie stracilem. W te firme trzeba naprawde wlozyc sporo pieniedzy na dojazzdy i telfony moje rachunki za sam telefon siegaly okolo 500zł aby dobijac targu. Ogólnie nie polecam nikomu zatrudniania sie w tej firmie. Bardzo zadko wyplacaja pieniadze na czas, nawet umowa jak tlumacza wszystko wyglada super ale jak ja sobie dokladnie przeczytacie to oni moga was w kazdej chwili wywalic nie placac moga wam nawet zawieszac pensje jest to zenujace znam pare osob ktore z tamtad odeszlo i zadnej jeszcze nie wypalcili Bondów. Firma opiera sie na nie mowieniu nie wygodnych rzeczy tylko pisanie bajki. Przykro mi ze jeszcze cos takiego isnieje w polsce. BARDZO PROSZE O ROZWAGE MLODYCH LUDZI. DZIEKUJE I POZDRAWIAM WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adewa Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:15 Za klepanie w klawiaturę mam 4600 netto. Pracuję po 8h. Jest to Praca w Polsce dla polskiej firmy. Obrażanie innych przez zmanipulowane umysły pracowników Cobra Group jest na porządku dziennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ExLider Re: NIE!!! Cobra Group IP: 195.47.201.* 23.12.09, 15:41 Dla zainteresowanych:D rozwinięcie skrótu AOTP-All over the place:D Wiele zostało napisane na temat Cobry, Appco, Opusa i innych krzaków marketingowych. Większość z waszych wypowiedzi to prawda. Prawdą jest, także zbiorowe pranie mózgów ludzi na każdym szczebelku ,,kariery". Co do bonda, wielu z was zastanawia się pewnie po co on jest prawda?:D odpowiedź jest prosta, bond to nic innego jak niejawna zrzutka narodowa na pensję dla adminki:D Prawdą są konta strzeżóne przez telforda, prawdą jest jawny wyzysk młodych ludzi. Prawdą jest również, iż owa praca ma plusy. Głownym jest klimat stworzony przez ludzi tam pracujących, którzy naspeedowani kawą latają po firmach w przemoczonych ciuchach, dziurawych butach, głodni, spragnieni fajek... Buduj, burz. buduj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf? Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.toya.net.pl 01.09.08, 21:45 nie no bez jaj:] wydaje tyle samo ile wydawalem na studiach (dojazdy, zarcie, komorka:) ktos tu ostro przegina na tym forum, praca jak praca te firme mozna sobie zrobic tak zajebista jak sie chce albo tak ch..owa jak sie chce. mnie tam sie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:33 wtf - zycze powodzenia, a jak juz zostaniesz ownerem (czyli za ok 8 miesięcy) to będziesz miał kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppeeeeeeeeeee kasy. lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk "Nie Piramidzie !!!"powinno być... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:30 A potem przyjdzie zima i powiedzą, że nie będzie więcej obs, by was "oszczędzić" przed nadmiernym szkoleniem innych. skupcie się na sprzedaży przed świętami bo "święta Bożego Narodzenia są traumatycznym przeżyciem. Możecie np. spotkać rodzinę i ta rodzina może się spytać co robicie i w ogóle ile zarabiacie, a potem jest jeszcze sylwester z przyjaciółmi i mogą oni was zdemotywować, bo powiedzą że pracują mało i mają zarobki rzędu 3 tys..." ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.bph.pl 02.09.08, 13:41 wtf - zrozum, że jeśli chcesz zarabiać 2000 miesiecznie, w porywach 2600 to zostanie ownerem jest najrozsądniejszą do tego drogą, zdarzą się oczywiści miesiace, że pensji w ogóle sobie nie wypłacisz, ale co tam, bedziesz mógł się zachwycać przecież ferrari niarchosa i bedzie cool... Jak jestes taki bystrzak to idz do tego swojego bossa telforda i zapytaj czy ownerzy w Polsce zawsze sobie wypłacali pensje...albo Ci skłamie w żywe oczy, albo powie, że ci, którzy NIE pracowali cięzko nie wypłacali sobie pensji przez jakiś czas..., człowieku ja Cię nie znam, nie wiem, jaki poziom reprezentujesz, ale jak przejeżdzam obok Widoku w sobotę samochodem i widzę tych biednych ludzi z folderami, to mi ich naprawdę szkoda..Jeśli chcą być akwizytorami to ok, ale jeśli są tam bo wierzą, że coś osiągną to są podle oszukiwani i niech lepiej się zorientują, póki czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: NIE!!! Cobra Group IP: *.eranet.pl 06.09.08, 17:31 praktycznie to samo : www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdPublication=2&NrIssue=986&NrSection=80&NrArticle=111472&IdTag=18 różnica- w cobrze umowa o dzieło a nie zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytujący MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 11:00 "...I nadejdzie kiedyś ten dzień, gdy pracownicy przestaną "chodzić w teren", a zadłużeni pseudo właściciele poszukają odpowiednio dobrych terapeutów. Bo powiadam Wam kto ludzi oszukuje, ten siebie oszukuje i do przeciwko niemu kłamstwo ze stukrotną siłą się obróci..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.bph.pl 12.09.08, 11:58 Dobre, dobre...może apokaliptyczne teksty uświadomią komuś bezkres oceanu wyzysku i głupoty, w którym tonie ta cała farsa, gdzie wmawia się ludziom iż ciężka praca teraz umożliwi im przejście na emeryturę w wieku lat 40...ciekawe jak to możliwe, że niegłupi ludzie się na to łapią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 11:58 No właśnie. Ludziska powinni wybrać właściwą pigułkę i wreszcie zobaczyć jakim MATRIXem jest ta cała Cobra Group . "Polska Cobra" prowadzona przez Telforda, to nie to co w Anglii. Dno i wodorosty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tores Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: 89.108.243.* 26.09.08, 13:35 Słuchajcie Szukacie dobrej pracy pracujcie bezpośrednio u operatorów.Robicie to samo za dużo większą Kasę i bez tej całej ściemy.Jak myślicie z czego utrzymują ten cały BAJZEL.Ktoś wam wmawia ,że jest Taki wspaniały ,że tylko dzięki swojej potędze może współpracować np.z Netią czy Tele2. Spróbujcie się kontaktować bezpośrednio z firmami dla których wykonujecie sprzedaż.Zobaczycie jak Was obecnie nabijają w butelkę-finansowo.Służę pomocą jeśli ktoś zainteresowany danymi kontaktowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrakSlow Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:49 Ja przy tej okazji mam pare slow do Goski, laski Chendoszki. Wez sie w garsc dziewczyno. Zamiast udawac jaka niby jestes wazna robic wszystko, zeby zoastac wielbiona przez innych, skoncz wreszcie studia albo wez sie do pracy, bo sa pieniadze rodzicow kazdy glupek potrafilby sie lansowac. a w srodku totalne ZERO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tores Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.chello.pl 26.09.08, 21:36 Ponadto co to znaczy że pozwolą zostać managerem i założyć własną firmę jak się napocisz,ubabrasz w błocie,STRACISZ KASĘ itd .Znam wielu młodych ludzi którzy pracują na swoje konto bezpośrednio. Nic nie musieli udowadniać.Idziesz do Urzędu Miasta i rejestrujesz.Nikt ich nie mami i nie ściemnia o wirtualnych pieniądzach.Ludzie czego się boicie.Wynająć biuro za 1500 zł netto miesięcznie ,kupić używany komputer,telefon i meble to maksymalny wydatek 3000 zł netto i DO DZIEŁA.Rekrutacja,Szkolenia i w TEREN. Odpuśćcie sobie Plazmę przy wejściu bo jest niekonieczna.Podpiszesz jako firma 40 umów i zarabiasz na koszty i inwestycję.Czy potrzeba czegoś więcej?.MATEMATYKA JEST KRÓLOWĄ NAUK.LICZ ,LICZ i JESZCZE RAZ LICZ.Nie masz kasy na inwestycję -pożycz lub poszukaj inwestora. Jest recesja na rynku akcji więc znajdziesz sporo osób które szukają możliwości do dobrej inwestycji kilku tysięcy złotych w Twój biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.toya.net.pl 27.09.08, 09:28 Dla osób zakładających działalność gospodarczą jest dotacja unijna do wzięcia w wysokości 14,5 tys. zł na stworzenie miejsca pracy. Jest bezzwrotna, jeśli nie zamknie się firmy przez 12 miesięcy. Koszty to ZUS na preferencyjnych stawkach, około 300 zł/mies. Inna sprawa, że cobra daje handicap,a znaleźć inwestora wcale nie jest łatwo. Ale kredytu są łatwo dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:54 Ale pieniądze z dofinansowania przez unie tez łatwo dostać nie jest bo: 1. Nie mozesz nigdzie pracować (jak jesteś gdzieś zatrudniony/na i chcesz otworzyć działalność to nie mozesz i musisz sie zwolnic z pracy zeby taką działalność załozyć) 2. Musisz utrzymać sie 12 miesięcy. 3. Musisz przedstawić dokładny biznes plan. 4. Czekasz na odpowiedz tak/nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tores Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.chello.pl 27.09.08, 10:18 Mam nadzieję,że piszą tu młodzi ludzie potencjalni klienci Media Markt bo jak czytam ,że coś nie jest łatwe bo to czy tamto stanowi jakiś wyimaginowany problem to mnie krew zalewa.Człowieku łatwo to nie jest nawet siąść na klozecie przy zatwardzeniu. Lepiej poproś mamę żeby zrobiła Ci kolację i wyprała gacie.Jeśli masz takie OPTYMISTYCZNE spojrzenie na otaczające cię problemy to teoria o alternatywie dla takich ludzi na kasie w REALU jest słuszna .Rozumiem ,że pkt.4 jest największym zmartwieniem.To OCZEKIWANIE NA ODPOWIEDŹ URZĘDASA!!!!!!Na 5 znanych mi przypadków 80% kończy się na TAK i trwa do 2 miesięcy .Wszystko zależy od POWIATOWEGO URZĘDU PRACY i miłych urzędników tam pracujących. Na pierwsze 3 pkt przez litość nie odpowiem . PS Masz jeszcze wybór .Zostań NAUCZYCIELEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 15:04 Ale o co ci człowieku chodzi? I po ch... sie rzucasz? Lepiej ci ??? Pracowałem w tym gó...e w DTC marketing - to tak na sprostowanie. Jestem młody studiuje i pracuje w normalnej firmie i mam pomysł jak otworzyć swoją działalność ale MUSZE SIE NAJPIERW ZWOLNIĆ Z TEJ PRACY (a nie karzdemu jest to na reke) jak wyjdzie to fajnie ale co wtedy jak nie wyjdzie ??? Taki mądry jesteś? Co moze masz juz swoją działalność i kokosy zarabiasz???... i po co piszesz o mamusi i ze gacie będzie mi prała? Sory juz dawno w domu nie mieszkam. Jak widać mało wiesz o firmie... (skoro jest tak łatwo to kazdy by kur** miał pootwierane działalności i pracował na swoje a nie na czyjeś...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tores Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.chello.pl 28.09.08, 15:39 No to nadepnąłem Ci na odcisk. Piszesz że masz doświadczenie w pracy w DTC Marketing .Jest to praca którą 90% ludzi wykonuje raz w życiu i to maksymalnie do 3 miesięcy czasu.Dlaczego.Prawo średniej.Tylko maksymalnie 10% odnajduje się w takiej robocie.Nie koniecznie najlepsi tylko najwytrwalsi.POD JEDNYM WARUNKIEM -ZARABIAJĄ GODZIWE PIENIĄDZE WG.UMOWY KTÓRĄ MAJĄ PODPISANĄ Z PRACODAWCĄ.W większości przypadków ten warunek nie jest spełniony.Ludzie są mamieni wirtualnym światem oraz bogactwem róznych patałachów którzy niby dorobili się na tym biznesie.I owszem .Oni się dorobili a 90 % ludzi pracujących w takich firmach straciło czas,nerwy i bardzo często kasę.pamiętaj o tych 10% ludzi.Poniżej wyjaśnienie. Masz rację w jednym .Masz pracę więc ryzyko własnej działalności jest zbyt duże jeśli nie jesteś przekonany co do swojego biznesu (finasowo,itd).Mój wywód dotyczył maruderów którzy chcą ciepłej posady za dużą kasę nie mając jakiegokolwiek doświadczenia.Gdzie je mają zdobyć.Gdybyś miał świadomość ilu managerów dużych korporacji łącznie z prezesami tych firm zaczynało swoją karierę zawodową w takich firmach.Gwarantuję Ci że wielu.Oczywiście jest to najczęściej temat tabu bo to wstyd.Nie wiem dlaczegoReasumując. Takie firmy jak GQ....są były i będą .W USA działają od 40 lat i świetnie sobie radzą firmy marketingu bezpośredniego. Pisałem dla wszystkich którzy czują się oszukani i stanowią te 10% osób które poczuły ten biznes.Otwierajcie własne firmy bądź szukajcie uczciwych pracodawców . PS. Moja pierwsza praca w trakcie studiów to sławny DS MAX .Kto o nich słyszał.W owym czasie byli najwięksi .Pracowałem tam 2 lata.Mimo podobnych do Twoich odczuć (tzn .nie zarabiałem obiecanej kasy ) po latach stwierdzam ,że dzięki tej pracy osiągnąłem obecny status zawodowy. Co by było gdybym zrezygnował i poszedł do pracy np w ZUSie.Aż strach pomyśleć.Siedziałbym pewnie tam do dzisiaj. 12 lat pracowałem w różnych korporacjach od Przedstawiciela Handlowego do Dyrektora Sprzedaży . Od 4 lat prowadzę własną firmę w której zatrudniam 20 Przedstawicieli na umowę o pracę,wyposażam w narzędzia takie jak samochód ,laptop,komórkę,opiekę medyczną i Wiesz co. 90 % ludzi nie nadaje się do tej pracy.Mają stałą pensję,samochód,komórkę ,wypłatę zawsze 25. Okazuje się,że tylko 1 na 10 nadaje się do tej roboty i PRACUJĄ nie mylić z przychodzą do PRACY.Jestem przekonany,że frustracje biorą się z tego ,że na tym forum pisze większość zaliczana do tych 90 % którzy pomimo szczerych chęci nie nadają się do tej pracy .Nieważne co by sprzedawali nie dadzą rady.I nie muszą bo sprzedaż nie jest dla wszystkich. Szkoda mi tylko tych 10 % które się nadają,a zostały skutecznie od Takiej pracy odstraszone przez te kilka Niepoważnych firm oraz niektórych tu piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.toya.net.pl 28.09.08, 23:06 biznes plan na te 14,5 tys dotacji nie jest potrzebny! trzeba rozliczyć się z tej kasy fakturami związanymi z inwestycjami w działalność gospodarczą, np. samochód, komp, materiały biurowe. przez 12 miesięcy nie można zamknąć firmy, trzeba opłacać za siebie zus. to prawda, że mało osób się nadaje do sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.toya.net.pl 28.09.08, 23:10 inna kwestia- ze względu na socjalistyczny system w PL 90% działalności gospodarczych pada w pierwszym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:00 Hmmm ja słyszałem ze jest potrzebny (ale najlepiej sie isc dowiedzieć) a czy mozesz pracować na etacie i otworzyć działalność z dotacją 14.50 tys ? Czy musisz się najpierw zwolnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tores Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.mobile.playmobile.pl 29.09.08, 12:53 Aby otrzymać dotację z Powiatowego Urzędu Pracy na aktywizację zawodową musisz być zarejestrowany jako bezrobotny.Wówczas kończysz kurs przygotowawczy piszesz biznes plan który jest akceptowany bądź nie i wtedy zostają Ci przyznane środki Unijne .Co do kwoty mam wątpliwości.Czy nie jest ona zależna od stopnia bezrobocia w gminie itp.Nie wiem. Temat z ostatnich 2 miesięcy .Dotacja 20 tysięcy złotych dla mojego kolegi na nową działąlność w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 16:54 Ja mam wogóle inny pomysł, nic związanego z akwizycją itp ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 14:09 w każdym PUP-ie jest nieco inaczej, nieco inne kwoty i wymagania. znajomych 12 osób dostało po 14,5 - 14,9 tys. zł na stworzenie miejsca pracy, czyli trzeba najpierw się zarejestrować jako bezrobotny, szkolenie kosztuje 300 zł, bez biznesplanu. w sąsiednim mieście znajomy dostał 14,5 tys., musiał je wydać PRZED zarejestrowaniem działalności, na cele związane z działalnością, którą chciał otworzyć. On już musiał mieć biznesplan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punkt G Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:46 Co wy wypisujecie? Saracje dotacje... Idźcie do pierwszego z brzegu centrum handlowego i już macie pracę w której na pewno zarobicie więcej i nie grozi wam :przeziębienie, pogryzienie, przejścia z policją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.toya.net.pl 11.10.08, 11:18 może i tak, ale w rozwoju osobistym czasem warto zainwestować czas w poznanie nowych umiejętności, spędziłem kilka miesięcy w cobrze i nie żałuję, kilku rzeczy się nauczyłem, nadal zajmuję się sprzedażą, ale za zupełnie inne pieniądze i w innych warunkach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chendoszko&Mrula GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 19:33 Tak jest, moje biuro gtm marketing niezbyt dobrze sobie radzi. gdyby nie mieszkala ze mna laska i gdybysmy nie dzielili sie czynszem i oplatami, to bym nie wyzyl w Poznaniu przy Ownerowskiej pensji, ktora zalezy od tego czy Alan uzna wyniki biura za zadowalajace. Mojej lasce Gosce tez sie nie chce pracowac ani studiowac a to tak naprawde z kasy jej rodzicow jeszcze jakos sie trzymamy. Zaczyna sie robic zimno i nie ma szans na dobre wyniki biura GTM, bo ludzie nie chca pracowac w takich warunkach i za tak niska kase; w dodatku nie ma dla pracownikow podstawy i zwrotu kosztow, wiec nie ma sie co dziwic dlaczego tak ciezko znalezc niewolnikow do pracy po 12h dziennie. Postawilem wszystko na 1 karte i juz nie moge wyjsc z tego g***a. Przychodzcie ludzie do pracy w GTMie na Kraszewskiego 2/5 w Poznaniu bo inaczej nastana dla mnie ciezkie czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kumaty Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:27 Witam. Mieszkam w Poznaniu, na Piątkowie. Niedawno była u mnie osoba, która przyszła w sprawie, jak to Ona nazwała: "sprawdzeniu, czy został obniżony abonament na telefon stacjonarny, bo ludzi masowo przechodzą na komórki i TPSA(!!!) stosuje promocje". Byłem na początku mile zaskoczony - oszczędza czas i w dodatku będę płacił mniej. Wpuściłem ją do domu, po czym jeszcze raz spytałem, czy to TPSA. Ona na to: Oczywiście, proszę Pana". Po czym usiedliśmy w salonie, a ta dziewczyna - o ile pamiętam miała na imię Ewa, była trochę otyła - wyciągnęła jakieś formularze z czarnej teczki i poprosiła mnie o dowód w celu sprawdzenia numeru PESEL. Po wypełnieniu, kazała mi siępodpisać w kilku miejscach. I tu SZOK!!! Zobaczyłem logo TELE2!!! Pewnie moja konsternacja nie osiągnęłaby takich rozmiarów, gdyby dziewczyna powiedziała mi na początku, że jest akwizytorką TELE2. Oczywiście One zaczęła się wykręcać, że TELE2 zawarło porozumienie z TPSA i tym podobne ściemy. Nie chciałem jużJej dalej słuchać, więc wyrzuciłem Ją z domu, używając nieco mocnych słów. Po prostu bylem tak wściekły na Jej kłamstwa, że była to jedyna rozsądna droga potraktowania tej osoby w owej sytuacji... Naprawdę nikomu nie polecam: w ogóle nie rozpoczynajcie rozmowy z ludźmi, którzy chcądać Wam jakąkolwiek obniżkę/upust/bonifikatę/promocję etc. Używają tych słów, aby Was zachęcić, a sami na tym zarabiają i jeszcze się z Was śmieją, jak to jesteście łatwowierni i podatni na manipulację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EGZEKUTOR [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katsmo Re: GTM Marketing 27.01.09, 22:30 spoko ciekawe czy chociaz wiesz gdzie chendoś mieszka, bo z tego co opisuje to ci zal sciska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol2 Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:41 A co mnie obchodzi, gdzie on mieszka. Fakty są takie, że nie powiodło mu sie w Poznaniu, a to najdobitniej o czymś świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 02:03 Informacje z pierwszej ręki - już tylko 6 (!) biur COBRY zostało w Polsce. I co, Chendoszko z Twoimi zapewnieniami, że do końca 2008r. otworzycie 30 biur?? Myślisz, że re-training w Wa-wie coś Ci da?! Jesteś już skończony. Aha, i dbaj o Gośkę - bo z kim będziesz się dzielił kosztami z marnej akwizytorskiej (niepewnej) pensji. Highlife się oddalił, chłopcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armand Re: GTM Marketing IP: *.toya.net.pl 31.01.09, 10:58 tylko 6 biur zostało ? no to ładnie się sypie... wrocław działa? a poznań i łódź? ojojoj, chyba cobra zwieje z polski niedługo... a zapowiedzi o otwarciu 30 biur do końca roku to od 4 lat powtarzały sie co roku i nic z tego nie wyszło... akwizytorom cobry życzę nadejścia wiosny jak najszybciej, bo śnieg, chlapa i mróz to problem w tej "pracy". i jak najszybszej zmiany zajecia zyczę, ja pracuję teraz 3 razy mniej i zarabiam 3 razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:52 No to się wyjaśniło co i jak :) ja myślałem ze o tej działalności piszesz do wszystkich którzy mają prace lub "pseudoprace w np. gtm,dtc,atenamarketing itp) Ja tam pracowałem i uwierz, chciałem, miałem nawet dobre wyniki w sprzedazy ale jak uswiadomiłem sobie ze to jedna wielka ściema to sobie darowałem... A to co napisałeś to napewno prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.aster.pl 17.10.08, 16:53 krótka piłka z mojej strony, przejrzałam posty dotyczące idm systems ale były pisane bardzo dawno. Czy to rzeczywiście akwizycja w pełnej krasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co te pytanie? IDM Systems IP: 217.17.40.* 21.10.08, 22:49 W pełnej krasie, to by była, jakbys mial ,podpisaną "umowę o akwizycji", a tu masz tylko o dzieło.. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: IDM Systems IP: *.mobile.playmobile.pl 27.10.08, 20:42 ile biur teraz działa? kto i gdzie jest menadżerem? może ktoś z firmy odpowiedzieć? pada czy się rozrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: IDM Systems IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 09:03 Pytanie właściwe, to: Ilu sprzedawców i managerów dołożyło do biznesu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: IDM Systems IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 22:08 przypadkiem natknelam sie na te forum, mialam isc jutro na rozmowe do IDM ale po tym co wyczytalam zdecydowanie sobei odpuszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: IDM Systems IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:04 Gratuluję decyzji. Chociaż z drugiej strony fajnie by było, gdybyś mogła powiedzieć Jędrkowi. "Dziękuję ale w akwizycji za grosze nie robię..." Odpowiedz Link Zgłoś
klasyfikatorxxl [...] 03.11.08, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papcio Wizytator Re: IDM Systems IP: 217.17.40.* 10.11.08, 11:52 Ze sprzedawców, to już chyba tysiące przekroczyło... Bo Czas , gdy nie zarabiasz więcej niż wydajesz na codzienne potrzeby, to czas gdy tracisz... Z "managerów" - paskudne słowo do tej pracy, lepiej by pasowało " werbowników"- pewnie 95%. Było ich już kilkunastu, a pieniądze zarabia 2-3. Czyli sama sobie odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
klasyfikatorxxl [...] 03.11.08, 20:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazowiecki [...] IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.11.08, 20:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do klasyfikatorxxl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 21:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: MT Marketing , GQ Marketing , Cobra Group IP: *.chello.pl 01.03.09, 13:53 Oj wiesz co nie zgodzę się z tobą zupełnie... Pracuję w marketingu bezpośrednim od niedawna i zarabiam naprawdę duże pieniądze... ale praca jest średnio 12 h dziennie 6 dni w tygodniu i dlatego ją zmieniam. Nigdy wcześniej nie miałam doświadczenia w sprzedaży do pracy podeszłam z entuzjazmem!!! Mega entuzjazmem!!!! Faktem jednak jest to, że można się wiele nauczyć w bardzo krótkim czasie, i przydaje się to na przyszłość. I moje refleksje z pracy w marketingu w firmie GQ brzmią: PO CO MI CAŁY TEN HAJS SKORO NIE MAM GO KIEDY WYDAĆ... P.S. Taka praca jest świetna dla osób, które dopiero co np. przeprowadziły się do Warszawy i nie mają tu ani żadnych znajomych, ani rodziny, a do domu i tak jeździłyby 1 na 3 miesiące Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Re: AOTP Promotions IP: *.132.murka.net 08.08.08, 21:18 skoro była to dla Ciebie taka harówa to po co siedziałas tam aż 4 miechy ?;) sekta? to sobie poszukaj pracy w której od samego rana ktoś będzie na Ciebie warczał dlatego ,że mu żona nie dała...powinnaś być wtedy w 7 niebie...sztuczne oklaski ?;) taaa bo przeciez to takie durne chwilę poklaskać ,że komuś naprawdę wychodzi nie? sztuczne usmiechy i budowanie nastawienia są po to ,żebyś jakoś psychicznie wytrzymała w tej pracy i powinnaś to wiedzieć skoro byłas tam tyle czasu ... jeżeli Ci godz. pracy nie odpowiadały to trzeba było zmienić pracę po pierwszym tyg. , a nie zarabiałas bo z takim podejściem jakie prezentujesz trudno coś osiągnąc w czymś takim jak marketing bezpośredni. .. również pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:15 "Ja zostaje z Cobrze bo tutaj sa mozliwosci" hhhhheeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeee Jezu dziewczyno ale ci mózdzek twój mały wyprali, popracujesz tam jeszcze z rok i zobaczymy jakie mozliwości ma ta forma i czy bedziesz zarabiała kokosy jak zapewniają, przeciez jako owner miałas zarabiać 10,20 a nawet 30 tysięcy zł miesiecznie a zarabiasz z 2,3 tysiące więc co ty pieprzysz, pracowałem tam i zapewniano wszystkich o takich zarobkach na stanowisku ownera-menadzera a okazuje sie ze zarabiacie grosze i jeszcze wierzycie w ta firemke, ale wy jesteście bezmózgi... zobaczymy czy za pare miesięcy angol alan nie przyjedzie i cię nie wypierdo** i zbióra za to ze nie masz wyników... nara wyprany mózdzku... ten sie śmieje kto się śmieje ostatni, pośmiej sie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: GTM Marketing IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 09:29 To popracuj tam jeszcze kilka miesięcy a włosy ci dęba staną jak sie dowiesz jak jest naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: GTM Marketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 09:29 Hehe, i co tam, Chendoszku? Slyszalem, ze Twoje cudowme biuro niezbyt dobrze przedzie... Ta pseudofiremka jest juz dosc dobrze znana na rynku poznanskim i coraz mniej osob daje sie nabierac na Twoje impulsy. Jestes nikim dla wielu ludzi, z tego powodu, ze ich oklamywales (glownie jesli chodzi o zwrot BONDa, ktorego nikt nie otrzymal!!!). Jezeli to jest w zgodzie z Twoim sumieniem to gratuluje ustawicznego staczania sie na samo dno. A wtedy nikt Cie juz nie uratuje, kmiocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: GTM Marketing IP: 217.17.40.* 29.07.08, 07:01 Ludzie wolno myślą. Zanim się połapią co im intuicja podpowiada, to siedzą w g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan [...] IP: *.bph.pl 31.07.08, 16:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motto do klassyfikatorxxl IP: *.bph.pl 04.11.08, 11:28 mam pytanie do Ciebie, bo jak widzę orientujesz się bardzo dobrze, bo chyba ciągle oglądasz to show na żywo.. czy Jedrzej jest już na pinie u Alana i chodzi w teren, a co z Walasem? bedzie z tego wszystkiego niezły dym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: do klassyfikatorxxl IP: *.mobile.playmobile.pl 05.11.08, 00:18 hihihi! a ja sama puszczałam teksty na rekrutacji "mamy 8 biur , do końca roku planujemy otworzyć jeszcze 30 , w ciągu 5 lat 300, potem wschodnia i południowa europa" hihihi! ostro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OWNERIK Re: do klassyfikatorxxl IP: *.toop.pl 12.08.12, 16:17 tak to jest prawda tak jak po 10 h idziesz do biura i owner cisnie czemu wyniku niema hahah ile razy smiac mi sie chciało to cale cos w zym pracowałem nie to tylko ściema APPCO shit ja tylko dziękuje ze ten koszmar sie skończył wiec trzeba pamietac zeby do tego szitu nigdy nie wrócić ownera zawsze jak widze teraz na miescie to idzie do niego słowo wal sie spasiona świnio każdemu kto chce tam isc to mowie ze to nawieksze gó... jaie widziałem obóz pracy nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDM niee [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: do klassyfikatorxxl IP: 89.108.246.* 07.11.08, 07:33 jak sobie przypomnę to bieganie po 10 h, to mi się słabo robi, jaka naiwna byłam... a ukrywanie identyfikatora Tele2 też było niefajne. dwa razy pies mi ubranie zniszczył. pijani faceci na mnie krzyczeli i wyzywali od złodziejek. i dużo dużo jeszcze. oczywiście menadżer powtarzał ,że w każdej pracy są negatywy, że w innych zawodach mają gorsze. ojojojojoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WELL-INFORMED Re: GQ MArketing? IP: *.bph.pl 24.11.08, 09:52 THE TIME IS COMING... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UY Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 09:32 Ciekawe dlaczego tak szybko usuwają posty z tego forum. Ludzie nie możecie komentować bez wulgaryzmów? Nie rozumiecie, że jak tylko dajcie minimalne podstawy do usunięcie, to "ownerki" z tego skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EGZEKUTOR Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:18 Chciałem tylko napisać, że cieszę się, że Owner z GTM Marketing nie prowadzi już biura. Spójrzcie w posty poniżej - dowiecie się, o kogo chodzi... Świadczy to o tym, że kłamstwo ma krótkie nogi i w końcu zrozumie On, że oszukiwanie ludzi (zarówno klientów, jak i pracowników) nie popłaca. Aha, kiedy organizujesz tą superimprezę na jachcie?? Gdzie jest ta Twoja pensja w wysokości 20.000 PLN miesięcznie?! Widzisz sam, co się dzieje, cfaniaku. Wróciłes do Warszawy na re-training, ale i tak nie masz już szans odbić się od dna!!! Zrozum to w końcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:34 Ten "karierowicz" pochodzi z Ostrowii Maz. Już wiecie dlaczego jest taka zła opinia o "Warszawiakach"... tylko że oni tacy "farbowani" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: GQ MArketing? IP: 82.139.32.* 04.02.09, 07:08 Hah,krótko bo krótko,ale również zachaczyłam o tę firmę. Pralnia mózgów niesamowita. Praca niewdzięczna i smutna. Z drugiej strony - podziwiam osoby które tam sa długo, naprawde podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturoo Re: GQ MArketing? IP: 217.17.40.* 06.02.09, 22:12 Ciekawe kto z Ownerów dorobił się już jachtu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DL Re: GQ MArketing? IP: 82.139.32.* 07.02.09, 13:08 Nie no-obietnice, że na początku chodzisz, później w biurze już siedzisz i zarabiasz są bzdurne. Jak widziałam ownerów którzy biegaja po terenie po kilku latach w firmie to trudno uwierzyć w tę "błyskawiczną" ścieżkę kariery. Kilka lat pukać po domach - ciekawa perspektywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariposa Re: GQ MArketing? IP: 79.191.45.* 08.01.09, 21:45 Bardzo ale to bardzo zaluje, ze wczesniej nie weszlam na to forum i nie przeczytalam czym naprawde zajmuje sie IDM SYSTEMS. Na rozmowie kwalifikacyjnej zrobili na mnie bardzo dobre wrazenie, przyjemnie wygladajace biuro i mile panie na recepcji ale II etap czyli pranie mozgu ("jestesmy najlepsi, kryzys nas nie dotknie) i pozniejsze lazenie po klatkach i wciskanie ludziom netii sprawilo ze nie moglam uwierzyc w to co sie dzieje! Akwizycja w najgorszym wydaniu o ktorej ani slowa nie bylo w ogloszeniu, rozmowie czy warunkach pracy! Mowie mojemu "opiekunowi" - "troche ciezko tak chodzic w zimie po klatkach od drzwi do drzwi" a on mi na to "nie jest tak zle, na klatkach jest cieplo", LUDZIE i oni to nazywaja spotkaniami z klientami!!! I to wszystko za jakies marne 2000zl na reke z czego wez przezyj. Wspomne jeszcze ze godziny pracy jakie proponuja to 11-20, choc pewnie jest jeszcze gorzej, dziekuje postoje. Ucieklam po 10 minutach lazenia po bloku, NIE POLECAM spotkan z IDM SYSTEMS czy COBRA GROUP, UWAZAJCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: GQ MArketing? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 19:10 Właśnie wróciłam z II etapu rekrutacji z firmy Apcco i przyznam się szczerze żenada!!!Najpierw mówili mi że będę się zajmowała kampaniami reklamowymi i marketingowymi dla firmy Netia a potem że będziemy pracować w terenie z klientem... szokiem dla mnie było to że praca z klientem to nic innego jak pospolita akwizycja!!! Łażenie po klatkach a wszystko to za 190 zł od podpisanej umowy...haha chodziłam 4h i żadnej umowy nie podpisaliśmy to ja dziękuję bardzo za coś takiego no i nie ma żadnej podstawy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyAlan Re: GQ MArketing? IP: 217.8.187.* 11.04.12, 12:52 Nie masz co się dziwić. Jest to firma, która zarabia tylko i wyłącznie na systemie wyzysku młodych ludzi. Wypłata ma wystarczyć tylko i wyłącznie na przeżycie. FR nie ma prawa być zadowolony z wynagrodzenia, bo nie będzie chciał szkolić za darmo dodatkowych osób. Szkolenia to strata czasu i pieniędzy trenera. Dokłada on do zabawy z własnej kieszeni i nie ma żadnych zwrotów kosztów. Jest to słuszna kara za powtarzanie kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armand newsy IP: 94.254.165.* 24.01.09, 13:23 hej, hej, może któryś z aktualnych "pracowników" puści tu jakieś newsy na temat firmy? który oddział padł itd. wrzuciłem nazwy mt, centia, opus itd w wyszukiwarki i stron www tych firm już nie ma! wszystko padło czy jak? ucieka cobra z PL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: newsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 03:22 chyba nie ucieka, bo zostałem zaproszony na Widok 8 do gq marketing.. ale jak poczytałem tutaj opinie, to mogę tylko powiedzieć DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ;) zaoszczędziliście mi ludzie cały dzień czasu i sporo kasy na paliwo, bo do Wawki jednak mam kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: newsy IP: *.gprs.plus.pl 13.02.09, 13:51 Ja zostalam zaproszona do GQ Marketing na dzisiaj. Jestem bardzo ciekawa jak bedzie wygladala ta rozmowa (dot. stanowiska senior account), bo wiedza ktora zyskalam na forum jest bezcenna :) Pracuje w agencjach promocyjnych, reklamowych i eventowych od 7 lat i do tej pory jestem zatrudniona (co jest zaznaczone w CV), wiec glupio by bylo jak by mi wyskoczyli z akwizycja ;) w kazdym razie jestem na to przygotowana :) Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orto Re: GQ MArketing? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 11:39 Mam dość ględzenia "wypranych" głów. Nie płaca Wam uczciwie. Narażają na dodatkowe koszty, nie pomagają w sytuacji choroby, więc po co bronicie jeszcze ten cały szemrany interes.? Ilu Ownerow musi podzielić się z Wami wiedzą, byście zrozumieli...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&A Re: GQ MArketing? IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 15:11 ABSOLUTNIE NIE JEDŹ, TO ZWYKŁA AKWIZYCJA.... WIĘCEJ WYDASZ NA BILET NIŻ TO WARTO. JAK SZUKASZ PRACY AKWIZYCYJNEJ NA PEWNO ZNAJDZIESZ JĄ W SWOIM MIEŚCIE. CHCESZ PRACOWAĆ W WARSZAWIE W GODZINACH OD 11 DO 22?? RAZ ZAROBISZ A RAZ NIE... A STAWKI PODAJĄ BRUTTO WIĘC TO JESZCZE MNIEJ NIŻCI SIĘ WYDAJE ŻE DOSTANIESZ !!!!!!!NIE JEDŹ!!!!!!!!!!! MÓWIMY TO Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA- PRACOWAŁYŚMY TAM 2 TYGODNIE. OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY (JAJA) A W RZECZYWISTOŚCI MOŻESZ ZOBACZYĆ JEDYNIE KURZE U KOGOŚ W DOMU ALBO CO GORSZA U JAKIEGOŚ "KLIENTA" OBNAŻONEGO,KTÓRY NIE ZDĄŻY SIĘ UBRAĆ I OTWORZY CI DRZWI JAK GO PAN BÓG STWORZYŁ...=D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Cobra Group/GQ od środka - c.d. 3 + APEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 14:20 Zdecydowanie to ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Cobra Group/GQ od środka - c.d. 3 + APEL IP: 188.33.117.* 11.05.09, 13:10 o którym menago mówisz? biuro z którego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Tam Re: ZWROT BONDA !!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 30.06.09, 16:21 Na bonda nie masz co liczyć za tę kasę oni jadą na wakacje. nie pracuję już tam od dłuższego czasu i z ciekawości zadzwoniłem a tu wkręcają mi że mam -2000 (nigdy nie miałem na minusie) mój niezla.kasa@wp.pl piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daddy Re: ZWROT BONDA !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:01 Nie ma dostępu do ich systemu, a Ty nie masz na żadnym dokumencie, że rzeczywiście ileś tam było na bondzie. Czyli nie licz na kasę? Jedyne, co możesz zrobić, to odwiedzić ich firmę w prime time, albo tuz przed obserwacjami i powiedzieć o tym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki Tam Re: ZWROT BONDA !!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.08.09, 11:28 wolfram.org/scam/ds_max/3.html Ten sam system to jest "sekta Gospodarcza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fo13 GQ Kłamstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:28 prawie wdepnąłem w to wielkie g*wno! łażenie od drzwi do drzwi "na kolędnika"; hahahaha, co za żenada! odradzam wszystkim, bo szkoda waszego czasu i kosztów dojazdu szkoda, że nie wyszukałem więcej info o tej firmie wcześniej, ale to co znalazłem na tym forum jest bardzo dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były p. Re: GQ Kłamstwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 14:04 wie ktoś co się dzieje ostatnio w Polskiej Cobrze? rozkręcają się czy przeciwnie - ludzie odchodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: GQ Kłamstwo ! IP: 217.17.40.* 29.10.09, 21:54 Lepiej żeby się już skręcali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Undefindened Re: G(*wniane)Q(uality) IP: *.elartnet.pl 31.10.09, 15:01 Badziew!! strata cennego czasu...juz muminki wole poogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wierz Alanowi GQ Marketing Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 13:11 Sprawa jest prosta. Pracujesz dla firmy z Widok 8 to wcześniej, czy później na tym stracisz. Najlepiej się na tym wyjdzie, jeśli straci się tylko czas. Większość osób traci i czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: GQ Marketing Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 15:18 przybyłem, zobaczyłem, posłuchałem, wyśmiałem. to chyba nawiększa firma-porażka w Polsce albo Europie. jestem ciekaw czy uwierzyłbym w to wszystko , gdybym nie znał mowy ciała i technik antymanipulacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriano Re: GQ Marketing Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 12:56 Szkoda, że w mordę nie dałeś, za zmarnowany czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprany mozg :) Re: GQ Marketing Sp. z o.o. IP: 188.33.77.* 02.12.09, 00:31 witam wszystkich a zwłaszcza wszystkich niezadowolonych. po pierwsze czujecie sie oszukani?? zawiedzeni?? a ile tam pracowaliscie jesli mozna wiedziec??? na czym was oszukano??? jasne ze lepiej miec prace za 1800 nic nie robic siedziec na dupie w biurze pic kawusie plotkowac i gadac na gg. to wasze ambicje?? i jestescie zawiedzeni ze nikt wam tego nie proponuje??malo tego nie chce placic za taka "prace"?? ja na wstepie dowiedzialem sie ze chodzi o akwizycje ze zarobek to prowizja(dlaczego? napisze za chwile), ze praca jest taka jaka jest i mimo to pracuje, zarabiam, calkiem niezle jak na poczatek wg mnie ( dla dociekliwych ok 2600 netto). tutaj mala uwaga do wysmiewajacych ta robote "pracodawcow" - masz cos lepszego dla mnie??? zaproponuj,zatrudnij, zaplac- podaj konkrety.ja szukalem czegos innego ponad miesiac wyslalem ok 800 CV i nic. wg wielu z was powie ze mozna zarabiac lepiej....ok. pokazcie gdzie? bez doswiadczenia, znajomosci i po maturze. nie mowie ze ta praca to ideal i ze samego Boga w niej widze ale narazie zarabiam, zyje i czuje sie dobrze. mozgu wypranego tez nie mam w kazdej chwili moge zmienic na cos innego. jesli znajde. co do ponoszonych kosztow: za dojazdy do klienta place sam(ok 70 zl mies. na bilet.na kom wydalem 80 zl . to wszystko . DUZO?? ocencie sami. wiem wiem lepiej by bylo gdyby mnie firma limuzynka podwozila do klienta nie?? wiele osob mow ze chcialo by podstawe. ale... tej pracy nikt nie kontroluje, nikt nie sprawdza czy rzeczywiscie pracujemy. w zwiazku z tym jak myslicie ile osob wogole nie poszlo by w teren a pierwszego chcieliby odebrac swoje dajmy na to 1000 zl podstawy??? odpowiem: Wielu. ja tez:) oczywiscie nikomu nie ublizam i nie twierdze ze wszyscy sa nieuczciwi..ale... takze reasumujac: zle nie jest, latwo tez nie , pieniadze zarobic sie da, trzeba napewno wlozyc duzo wysilku w swoja prace. jezeli ktos tak jak ja nie moze nic znalezc od dluzszego czasu- ma prosty wybor- szukac dalej , moze i znajdzie cos super(czego z calego serca zycze) albo sprobowac u nas. nikogo na sile nikt tu nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były owner Re: GQ Marketing Sp. z o.o. IP: *.bph.pl 02.12.09, 10:38 masz bardzo dobre i zdrowe podejście, praca jest pracą, a biznes biznesem, jeśli masz motywację, możesz zarobic pieniądze w terenie, oprócz tego masz wokół siebie fajnych ludzi,co też ważne, jeśli stanowią prawie całe Twoje życie, co do biznesu nie zawsze musi sie udać, bo jest częścia systemu, który jest bardzo dobry, a przez to finansowany przez ownerów, możesz daleko zajść z takim podejsciem w zyciu zawodowym ale poki co spotkasz na tym forum ludzi, którzy nie umieją samodzielnie myśleć i pracę tam zawsze nazwą stratą czasu :) zapewniam,że Ci co uważają, że go tam nie stracili, nie stracili go w istocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byli pracownicy Re: GQ Marketing Sp. z o.o. IP: 91.199.246.* 02.12.09, 14:15 Jaki tam raj według Ciebie jest. Żenada. Tyle biur było. Jeszcze więcej się zamknęło. Tylu świetnych ludzi tam pracowała. I jeszcze więcej ich uciekło. Bondy znikające. Wydatki. Kłamstwa. Oczernianie odchodzących. Nic dodać nic ująć o gq maketingu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek do: wyprany mozg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:31 Widocznie jesteś za cienki, żeby przyjęci Cię do normalnej pracy. Pozatym, jeśli Twoją abmicją jest zostać królem akwizytorów to gratuluję Ci z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek do: byly owner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:34 A Tobie skoro było tak dobrze i byłeś ownerem dlaczego zrezygnowałes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były owner Re: do: Tomek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.09, 23:45 uczciwe pytanie, uczciwa odpowiedź, w Polsce nie ma ownerów, którzy mają z tego biznesu kasę, wszystko jest reinwestowane, dlatego we wczesniejszym moim mailu jest informacja, że system sam w sobie jest bardzo dobrze pomyślany, wierzcie mi, jest. pozdrawiam wszystkich pracujących i wszystkich którzy odeszli również :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advocatus Do byłego Ownera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 00:37 W takim razie, dlaczego dokładnie odszedłeś z tej firmy? Pamiętasz C (h)endoszkę? On masakrycznie okłamywał ludzi, i to się na nim zemściło - odeszli mu wszyscy i Alan zamknął jego biuro w Poznaniu... Odpowiedz szczerze, proszę: dlaczego wszyscy na początku wmawiają ci, że do końca roku COBRA chce otworzyć 30 biur, skoro ma tylko 4(!)? Aha, jeszcze do "wypranego mózgu:)" (nomen omen, trafnie wybrałeś swoją xywkę...): na początek ta praca jest ok, zobaczysz, ile potem będziesz musiał inwestować... Na początku masz klapki na oczach i jesteś "niewrażliwy" na negatywy... Obyś się szybko obudził z Twojego "COBRA dream"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie powiem Re: Do byłego Ownera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 10:10 w momencie kiedy ja przyszedłem do tej "firmy" Ch. był na re-trainingu w Warszawie (to był luty-marzec, ciekawe co teraz robi) i kiedy zapytałem jednego z liderów dlaczego nie ma swojego biura czy zespołu skoro jest ownerem? odpowiedzieli mi, że postanowił, że jeszcze nie będzie zakładał biura, tylko zdobędzie najpierw jeszcze większą wiedzę.. żal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advocatus Re: Do byłego Ownera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 12:41 Widzisz, a prawda jest taka, że Ch. prowadził biuro w Poznaniu przez kilka miesięcy i mu je zamknięto (zero ludzi w biurze=olbrzymie straty dla firmy, więc Alan kazał mu się pokować i wynosić). Wmawiają Ci kłamstwa na każdym kroku, i jak tu im wierzyć?! A takich upadłych Ownerów jest znacznie więcej. ŻADEN Z OWNERÓW, KTÓREMU ZAMKNĘLI BIURO I KTÓRY BYŁ NA RE-TRAININGU, NIE PROWADZIŁ JUŻ POTEM BIURA!!! Jaki z tego wniosek? Re-training oznacza rychły koniec Ownera w tej firmie... I Ch. również nie będzie już prowadził żadnego biura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Do byłego Ownera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 15:15 po prostu cobra zasysa kasę ... System ma zaplanowane niszczenie ludzi i ich relacji z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Do byłego Ownera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 10:19 mnie bardziej interesuje to na czym polega ten cały proces reinwestowania. może ktoś to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do: wyprany mozg IP: 188.33.217.* 03.12.09, 21:07 lepiej byc krolem akwizytorow niz bezrobotnym wiecznie narzekajacym dupkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do: wyprany mozg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 22:43 a kto tu mówił, że jestem bezrobotny kolego/koleżanko? ;) jak cię nadal jarają te sztuczne uśmiechy i okrzyki przed wyjściem na miasto to winszuję zapier*alanie jak murzyni w XVII wieku w Ameryce, a wy to nazywacie rozwojem, tak? ciekawe co to za rozwój w pukaniu w drzwi od rana do nocy i za każdym razem powtarzaniu tej samej formułki jak papuga celem w tej firmie jest zostać ownerem, tak? to dlacego oni również zasuwają w terenie? to ma być mój szczyt kariery w tej firmie? nie wiem czy mam się śmiać czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student marketingu marketing? nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:48 byłem na rozmowie przed świętami, myślałem o tej firmie jako typowej firmie marketingowo reklamowej, domu mediowym, wiecie - kreacja artystyczna, reklama. niewiele informacji wyciągnąłem ze strony internetowej - dużo lania wody, żadnych konkretów, opisów... przychodzę na miejsce, a tu proponują mi sprzedaż. W NAJGORSZYM MOZLIWYM WYDANIU. do tego pralnia mózgów niesamowita. stanowczo odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były wiadomości z GQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 10:37 macie jakieś wiadomości z tego co aktualnie się dzieje w GQ? buira powstają czy padają? nowi ownerzy? Odpowiedz Link Zgłoś