Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca + włoski?

IP: *.crowley.pl 23.08.05, 14:59
    Mam pytanie: czy ktoś z Was pracuje w Polsce i wykorzystuje przy tym
    znajomość włoskiego? W jakich firmach (nie chodzi mi o konkretna nazwę, tylko
    branżę, no chyba, że ktoś poda nazwę firmy)? Tłumacze, lektorzy, to wiadomo,
    ale gdzie jeszcze przydaje się włoski? Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: vontrubka Re: Praca + włoski? IP: *.pool8248.interbusiness.it 29.08.05, 21:19
        z tego co widze to przede wszystkim branza automotive lub agd, stanowiska>
        logistyka, kontrola jakosci, dzial zakupow
      • Gość: agmaa Re: Praca + włoski? IP: 80.48.73.* 29.08.05, 23:33
        Ja wykorzystywałam-handel: sprowadzaliśmy wyposażenie do lokali gastronomicznych (zaplecza kuchenne). Masa producentów jest we Włoszech.
      • Gość: ala Re: Praca + włoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 00:06
        Hej! Mnie też interesuje ten wątek. Szukam pracy, znam włoski i chciałabym to
        jakos wykorzystać, ale z tego co widzę to nie ma wcale dużo ofert z firm
        włoskich w Polsce. A może po prostu bezpośrednio się zwracać do tych firm nawet
        jeśli nie szukają nikogo, nie zaszkodzi wysłać cv prawda? ale jak tych firm
        szukac?? a propos czy jest ktoś kto pracuje we Włoszech w jakiejs firmie
        współpracującej z Polską? CZy sa jakieś szanse na znalezienie pracy we
        Włoszech? Będę bardzo wdzięczna jeśli podzielicie się swoimi doświadczeniami w
        tej kwestii. dzieki.
        • Gość: agmaa Re: Praca + włoski? IP: 212.244.39.* 31.08.05, 09:01
          Niekoniecznie włoskie firmy, także takie, które współpracują z Italią, właśnie
          handlowe. Niedawno też jakąś ofertę widziałam, z Krakowa, na asystenta zarządu
          z biegłym włoskim, bo szefowie to włosi...
          • Gość: ala Re: Praca + włoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:59
            a może pamietasz gdzie widzialas ta oferte?
        • Gość: vontrubka Re: Praca + włoski? IP: *.pool8250.interbusiness.it 31.08.05, 20:47
          Alu!
          pracuje we Wloszech i wlasnie zastanawiam sie nad powrotem do Polski. Moim
          zdaniem trudno tutaj szybko zarobic (a nawet wolno). Ja moj wyjazd potraktowalem
          bardziej jako zdobycie doswiadczenia, tak ze lepiej chyba ci bedzie w Polsce
          (oczywiscie jezeli masz juz jakies doswiadczenie zawodowe, bo jak nie to ciezko).
          pozdr
          • Gość: ala Re: Praca + włoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:44
            Vontrubka. Dziekuję Ci również za odpowiedź. Ja też traktowałabym ewentualny
            wyjazd do Włoch raczej jako zdobycie nowego doświadczenia niż jako sposób na
            szybki zarobek.. ale nie bardzo wierzę w ten wyjazd, przede wszystkim będę
            szukać czegoś w Polsce. Mam prośbę, możesz do mnie napisać?:) chcialabym
            nawiazac kontakt z kims kto pracuje we Włoszech..i popytac o pare rzeczy..jak ci
            smakuje pasta na przyklad;) dzieki wielkie
            • Gość: ala Re: Praca + włoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:56
              ..z tego wszytskiego zapomniałam podać maila:) majunia@autograf.pl Vontrubka w
              jakim mieście pracujesz?
        • Gość: Ola Re: Praca + włoski? IP: *.altec.pl / *.altec.pl 31.08.05, 22:43
          W Katowicach jest praca dla takich osób jako telesprzedawca. Dzwonisz do Włoch
          i proponujesz im rózne towary czy usługi (jest to podobno łatwiejsze niz gdy
          się dzwoni do Polaków, Włosi są bardziej otwarci). Kolezanka pracuje, podaj
          maila to ci napisze warunki bo w tej chwili nie pamiętam.(ale ma chyba ok. 850
          netto podstawy+ prowizja i umowa o pracę)
      • Gość: contento Re: Praca + włoski? IP: *.polcard.com.pl / *.polcard.com.pl 01.09.05, 07:05
        Jeśli chodzi o Warszawę to przez 10 lat jak tu pracuje i często przeglądam
        ogłoszenia , to bardzo ciężko trafić na oferty z j.włoskim , ja przez 2 lata
        pracowałem non stop z włochami w Rzymie więc język poznałem dość dobrze , i
        raczej przydaje mi się tutaj w polsce sporadycznie w celach prywatnych .

Raz miałem ofertę z j.włoskim ale znów nie pasowało doświadczenie , trochę
        szkoda bo jednak zdążyłem już trochę zapomnieć tego pięknego języka ,
      • Gość: d Re: Praca + włoski? IP: *.wroclaw.mm.pl 01.09.05, 20:29
        Wloski potrzebny jest w firmach, którzy maja wloskich klientów lub dostawców. W
        mojej firmie (branza: automotive) jezykiem obowiazkowym jest angielski, ale
        wloski tez sie bardzo przydaje (glownie w logistyce)
        • Gość: ala Re: Praca + włoski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 01:54
          Dzieki wszystkim za rady. ja jestem z Krakowa, jakbys ktoś słyszał, że w tego
          typu firmach współpracujących z Włochami kogoś szukają to dajcie znać na
          majunia@autograf.pl . Szukanie pracy to jakiś koszmar tak swoja drogą...może
          nieźle zdołować:) JAk miło, że są jescze tacy życzliwi ludzie jak Wy. Pozdrawiam
          i czekam na dalsze posty.
          • przem80 Re: Praca + włoski? 02.09.05, 13:19
            Osób z językiem włoskim poszukują również Zakłady Lotnicze w Świdniku PZL-
            Świdnik S.A. Między innymi do tłumaczeń pisemnych i ustnych, przyjmowania gości
            z Włoch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka