Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie chce mi się pracować

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:00
    myślę aby się zwolnić tylko co dalej???
    Obserwuj wątek
      • Gość: drugi leń Re: nie chce mi się pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:44
        ...a racja , zwolnij się, a co się będziesz przemęczać ... niech inni sobie
        pracują , a my odpoczywajmy ...na rybki, na grzybki, poleżeć, na piwko (ktoś
        się przecież zawsze zlituje i da nam te parę złociszy )
        Totalnie nic mi się nie chce :)
        • Gość: leń ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 15:06
          czy jak się zwolnię na własne żądnie to mogę się zarejestrować w urzędzie pracy jako bezrobotny?
          chodzi mi o świadczenia zdrowotne,nie o zasiłek
          • Gość: zuzka Re: ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:14
            możesz
          • agata_s2 Re: ???? 29.08.05, 12:47
            Nie słuchaj głupot. Jeżeli się zwolnisz na własną prośbę to przez co najmniej
            kilka miesięcy (jeżeli nawet nie rok) z urzędu pracy nie należy Ci się
            absolutnie nic. Urząd pracy pomaga tylko tym, którzy stracili pracę nie z
            własnej winy, a nie tym, którzy ją rzucili. Może to głupie ale tak właśnie
            jest. Pozdrawiam
            • zaq28 Re: ???? 29.08.05, 13:44
              Agato jestes w bledzie. Nawet jesli osoba sama się zwolni to jesli nie bedzie
              miala prawa do zasilku, przysluguje jej prawo do ubezpieczenia zdrowotnego o ile
              z innych przepisów nie wynika, ze ma byc ubezpieczona przez Rodzicow,
              wspolmalzonka itd.

ZAQ
              • Gość: leń to jak jest w końcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:55
                mam prawo do swiadczeń zdrowotnych czy nie ?
                • Gość: leń Re: to jak jest w końcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:57
                  i co z moją przyszłą emeryturą? dostanę jakąś cząstkę czy nie?
                  do tej pory przepracowałem 23 lata i szesc lat studiów
              • Gość: monika Re: ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 17:06
                zgadza się, ubezpiecznie zdrowotne przysługuje nawet wówczas
      • Gość: jojo Re: nie chce mi się pracować IP: *.devs.futuro.pl 28.08.05, 22:53
        prpponuje samobójstwo i po sprawie
        • Gość: Bacha Re: nie chce mi się pracować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:14
          A w czy owy Urząd Pracy ponmaga? Bo ja pół roku jestem bezrobotna i bez prawa
          do zasiłku i zostalam zwolniona z pracy. Jak narazie nic mi nie pomogli.
      • Gość: lJona Re: nie chce mi się pracować IP: 217.153.81.* 29.08.05, 18:25
        a kto leniuszkowi papu da, a ubierze , buciki kupi? sponsora leniu masz?pewnie
        obdzrysz swym cięzaremlenistwa rodziców, albo nei daj Boże dziewczyne!
        mysl o zowlnieniu dalej ....zamiast do pracy wziąć sie rzetelnie!
        • dupekzoledny Re: nie chce mi się pracować 29.08.05, 18:28
          robota to głupota. brak chęci do pracy jest najzdrowszym objawem zdrowia
          pwsychicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka