Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy oplaca sie jechac?

IP: *.resnet.cranfield.ac.uk 02.09.05, 18:13
    Wyslalem CV do jednej z agencji, jeszcze tego samego dnia dostalem odpowiedz:

"Thank you for sending us your CV. We would like to invite you in for an
    interview with one of our consultants to register and discuss your employment
    needs further."

Jak myslicie czy oplaca sie jechac 160 kilometrow w jedna strone?
    Czy wg was wynika z kontekstu ze dostane ta posade?
    Prosze o odpowiedz bardziej zaawansowanych anglistow ;)

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: gosc Re: Czy oplaca sie jechac? IP: *.roehlig.pl 02.09.05, 20:13
        jak bym byl zdecydowany na prace / zdobycie pracy / i uwazam , ze mam
        szanse , a firma do ktorej wyslalem cv jest w miare wiarygodna , to
        pojechalbym , 160 km to nie jest duzo / z zalozeniem ,z e zalezy
        ci na pracy i ze beda z tego w przyszlosci jakies money
      • Gość: Ralph Re: Czy oplaca sie jechac? IP: *.server.ntli.net 02.09.05, 20:17
        Hmm... z tego wygląda że oni chcą Cię tylko zarejestrować i dokładnie ustalić
        czego szukasz itd. Teoretycznie więc to żadna rewelacja.
        ALE... Jeżeli dobrze zaprezentujesz się agentowi i zobaczy on że coś potrafisz,
        nieźle znasz angielski i są duże szanse że jakaś firma Cię zatrudni, będzie
        walczył jak lew, bo za skuteczne znalezienie pracownika dostaje kasę. Pojedź,
        porozmawiaj, a potem dzwoń do agenta co drugi dzień i się przypominaj, pytaj czy
        nie znalazł czegoś. Załatwi Ci pracę chociażby po to, żeby nie odbierać ciągle
        telefonów... :)
        • natalia.brzeska Re: Czy oplaca sie jechac? 02.09.05, 20:35
          A nie ma agencji pracy blizej Ciebie?
          • Gość: angielski scaven Re: Czy oplaca sie jechac? IP: 138.250.144.* 02.09.05, 21:21
            niestety nie ma nic blizej, 160 x2 = 320km = 25 litrow paliwa x 0.9 £ = 22.5 £
            to ze mnie zrejestruja i nic poza tym?
            \hmmm
            musze sie z tym przespac
            • natalia.brzeska Re: Czy oplaca sie jechac? 02.09.05, 22:43
              Dokladnie, raczej tylko bedzie to rejestracja. Wypelnianie formularzy,
              podpisywanie roznych druczkow itd itp. Nie sadze, ze bedziesz mial okazje sie
              wykazac. Agencja Cie wysyla na interview do potencjalnego pracodawcy i raczej
              wtedy trzeba sie "wykazac". A zalezy im na wysylaniu pracownikow na
              interviews., bo a noz Cie ktos zatrudni i oni maja z tego kase.
            • Gość: Mikee Re: Czy oplaca sie jechac? IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 02.09.05, 22:53
              Wedlug mnie jesli masz czas, to pojedz. Jesli sie zainteresowali, to warto.
              22.5Ł to w sumie malo. W Irlandii przynajmniej jest tak, ze jesli agencja
              zaprasza, to znaczy ze zamierza wyslac cv do pracodawcy, a to juz bardzo duzo.

powodzenia!
      • Gość: angielski scaven Re: Czy oplaca sie jechac? IP: 138.250.144.* 02.09.05, 23:26
        wlasnie chodzi o to ze fundusze przeznaczone na poszukiwanie pracy sie zawezaja
        i takie 'podroze' juz dosc znacznie uszczuplily moj budzet, wiec zastanawiam
        sie.
        Z jednego z takich wyjazdow juz zrezygnowalem i nie wiem czy za chile nie
        zaczne 'pluc sobie w brode'...bo tak na prawde nigdy nie wiadomo, czy cos z
        tego bedzie...jedna wielka ruletka.

W emailu napisali mi tez numer telefonu do siebie. ze zapraszaja mnie na ta
        rozmowe itp. ale to ja mam do nich zadzwonic (nby ze wzgl na ustalenie terminu
        kiedy mi bardziej pasuje). Ale dziwi mnie to ze nie zadzwonili oni do mnie.
        Poniewaz wpisalem swoj numer komorki do CV. czyzby chodzi o 'obnizanie
        kosztow'? Czy jest to przejaw braku specjalnego zainteresowania moja osoba?
        jak myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka