Gość: prawnik IP: *.chello.pl 07.09.05, 20:44 Człowiek uczył się na dziennych studiach, miał dobre wyniki a teraz zarabia 800 zł:( Dobrze, ze Kwasniewski ustawe podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kauzyperda Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:09 w jakim mieście płacą 800 zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 08.09.05, 22:54 dzisasludzie jak wy sie dajecie wykorzystywac!!!Tyle to u mnie w kancelarii gdzie pracuje to moja sprzataczka zarabia! Nie wiem albo jakies zyciowe fujary jestescie (bez obrazy) albo po prostu nie wiem pech czy co?? Gdzie tyle placa ze sie zapytam??I po jakiej uczelni te dobre oceny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:46 Ja jestem na aplikacji i też zarabiam 800 zł. i to z wielkim bólem. Więc nie narzekaj, bo ze skończoną aplikacją nie będziesz mieć dużo więcej, właśnie dlatego, że Kwaśniewski podpisał nowelizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re:Natka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:09 I starczy! już samo to, że jesteś na aplikacji budzi sprzeczne uczucia. Mamusia, tatuś czy wujek? Jak będziesz dobra to MIMO Kwaśniewskiego będziesz dużo zarabiała. Jak będziesz zła to DZIĘKI Kwaśniewskiemu dobrze będzie zarabiała moja córka (oczywiście jeśli będzie dobra). Jestem pewna, że życie zweryfikuje te dyplomy. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re:Natka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:07 Ja pracowałam w Warszawie w Kancelarii Radców Prawnych . Najpierw jako asystentka prawnika miałam 1500 zł, po kilku miesiącach zostałam kimś w rodzaju menagera kancelarii i zarabiałam 2500 zł. Zaznaczam, że byłam wtedy na drugim roku prawa wieczorowego na uw. Odpowiedz Link Zgłoś
karol.novak Re:Natka 08.09.05, 23:31 co sądzicie na temat możliwości wykonywania zawodu prawnika bez konieczności posiadania 'kwitów' radcowskich? Moim zdaniem ów przezacny dokument nieświadczy o poziomie kompetencji. Ze swojej strony w razie potrzeby (z reguły bronię się osobiście/wiedzę czerpię z zasobów pisanych) zdecydowanie wolałbym zatrudnić energicznego absolwenta Wydziału Prawa studiów wieczorowych UW aniżeli zadufanego w swojej dumie syna mecenasa Rolskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikant Re:Natka IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 13:41 Proszę o więcej komentarzy na temat zarobków w kancelariach Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 12.09.05, 15:00 A co prawnik umie? A specjalizację jakąś posiada? Studia dzienne na WPiA nie stanowią przeszkody żeby pracowac, a przynajmniej nie spędzać bezczynnie całych wakacji. W dobrej kancelarii zarabia się dobrze. jeśli sie jest dobrym. merytorycznie A nie tylko pewnym siebie. Także bez aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 15:37 a co myśleliście?? że jak skończycie 'prawo' to od razu będa wam dawać na good morning 2000 zł?? powinni wam jeszcze kazać kasy fiskalne zamontować, tak jak u szefca czy w sklepie obuwniczym Odpowiedz Link Zgłoś
bonasforza Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 13.09.05, 15:31 ha.. a ja sie uczylam zaocznie na UMK. nie mam aplikacji. nie pochodzę z rodziny prawniczej, nie mam wejsc. poprzednia praca - w kancelarii radców prawnych w warszawie, na piątym roku studiów - 2500 netto. robilam kawe, kserowalam dokumenty. w obecnej pracy zaczynalam jako asystentka - tez kawa, ksero. na pcozątek 2000 netto. rwalam sie do pracy, robilam wiecej, niz ode mnie wymagano. dostrzezono to. teraz pracuje jako ekspert - oprocz obslugi prawnej spolki (z KSH i KC, etc.), zajmuje sie tym, co robi merytorycznie firma. wypracowalam sobie swoja nisze. zarabiam ok. 5,5 tys. netto; plus bogate swiadczenia. pracuje nie dluzej niz 8 godzin dziennie. jak ktos sie ludzi, ze dzienne studia to przepustka do czegokolwiek - gratuluje. nie tryb studiow (przeceniane dzienne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YEST OK Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 15:50 Niestety tak to jest, ja 3 m-ce tyrałem za friko, od dzis już 800pln na rączkę, ale z końcem roku są widoki na znaczącą podwyżę (nawet o 1000pln jak się dalej będę starał - jaaaasne;). To nic, że w wakacje za granica można tyle zarobić w 2 dni, jak chce sie do czegoś dojść, to trzeba wyruszyć, więc nie pierniczcie jak mały Kazio i do roboty! Zresztą na 1 roku pozaetatowej sądowej coś trzeba robić - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 06.01.06, 11:21 zaczynałem od 720 zł na rękę, obecnie (2,5 roku stażu)mam 3500 brutto jako młodszy asystent be zaplikacji w kancelarii "rankingowej". to chyba raczej przeciętnie... Odpowiedz Link Zgłoś
madlen221 Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 09.01.06, 23:29 Ja szukam pracy w kancelarii ,jestem na 4 roku prawa na podkarpaciu.Cięzko cokolwiek znalesc ,nie mam wtyków,nic, zadnych tatusiów ani cioc,jestem zdana na siebie.Dzisiaj obdzwoniłam wszystkie kancelarie i sądy ,niestety. Nawet na bezpłatne praktyki nikt nie chce ,co za porazka,help !!!! I jak tu zarabiac 600zła a 3tysiace to juz magia ,gdzie tyle daja?????? Odpowiedz Link Zgłoś
danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 10.01.06, 12:01 emigruj chłopie, emigruj... gdybym ja miał szukać pracy w Białymstoku skąd pochodzę to też bym się załamał Odpowiedz Link Zgłoś
danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 10.01.06, 12:01 sory, nie "chłopie" a "dziewczyno" Odpowiedz Link Zgłoś