Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH

IP: *.chello.pl 07.09.05, 20:44
    Człowiek uczył się na dziennych studiach, miał dobre wyniki a teraz zarabia
    800 zł:(
    Dobrze, ze Kwasniewski ustawe podpisał.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kauzyperda Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:09
        w jakim mieście płacą 800 zł??
        • hernandez Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 08.09.05, 22:54
          dzisasludzie jak wy sie dajecie wykorzystywac!!!Tyle to u mnie w kancelarii
          gdzie pracuje to moja sprzataczka zarabia!

Nie wiem albo jakies zyciowe fujary jestescie (bez obrazy) albo po prostu nie
          wiem pech czy co??
          Gdzie tyle placa ze sie zapytam??I po jakiej uczelni te dobre oceny??
      • Gość: Natka Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:46
        Ja jestem na aplikacji i też zarabiam 800 zł. i to z wielkim bólem. Więc nie
        narzekaj, bo ze skończoną aplikacją nie będziesz mieć dużo więcej, właśnie
        dlatego, że Kwaśniewski podpisał nowelizację.
        • Gość: nadzieja Re:Natka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:09
          I starczy! już samo to, że jesteś na aplikacji budzi sprzeczne uczucia.
          Mamusia, tatuś czy wujek? Jak będziesz dobra to MIMO Kwaśniewskiego będziesz
          dużo zarabiała. Jak będziesz zła to DZIĘKI Kwaśniewskiemu dobrze będzie
          zarabiała moja córka (oczywiście jeśli będzie dobra). Jestem pewna, że życie
          zweryfikuje te dyplomy. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
          • Gość: polly Re:Natka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:07
            Ja pracowałam w Warszawie w Kancelarii Radców Prawnych . Najpierw jako
            asystentka prawnika miałam 1500 zł, po kilku miesiącach zostałam kimś w rodzaju
            menagera kancelarii i zarabiałam 2500 zł. Zaznaczam, że byłam wtedy na drugim
            roku prawa wieczorowego na uw.
            • karol.novak Re:Natka 08.09.05, 23:31
              co sądzicie na temat możliwości wykonywania zawodu prawnika bez konieczności
              posiadania 'kwitów' radcowskich?

Moim zdaniem ów przezacny dokument nieświadczy o poziomie kompetencji. Ze
              swojej strony w razie potrzeby (z reguły bronię się osobiście/wiedzę czerpię z
              zasobów pisanych) zdecydowanie wolałbym zatrudnić energicznego absolwenta
              Wydziału Prawa studiów wieczorowych UW
              aniżeli zadufanego w swojej dumie syna mecenasa Rolskiego
              • Gość: aplikant Re:Natka IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 13:41
                Proszę o więcej komentarzy na temat zarobków w kancelariach
      • miriam_73 Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 12.09.05, 15:00
        A co prawnik umie? A specjalizację jakąś posiada?

Studia dzienne na WPiA nie stanowią przeszkody żeby pracowac, a przynajmniej
        nie spędzać bezczynnie całych wakacji.

W dobrej kancelarii zarabia się dobrze. jeśli sie jest dobrym. merytorycznie A
        nie tylko pewnym siebie. Także bez aplikacji.
      • Gość: Ajax Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.05, 15:37
        a co myśleliście?? że jak skończycie 'prawo' to od razu będa wam dawać na good morning
        2000 zł??
        powinni wam jeszcze kazać kasy fiskalne zamontować, tak jak u szefca czy w sklepie
        obuwniczym
      • bonasforza Re: ZAROBKI PRAWNIKOW W KANCELARIACH 13.09.05, 15:31
        ha.. a ja sie uczylam zaocznie na UMK. nie mam aplikacji. nie pochodzę z
        rodziny prawniczej, nie mam wejsc.
        poprzednia praca - w kancelarii radców prawnych w warszawie, na piątym roku
        studiów - 2500 netto. robilam kawe, kserowalam dokumenty.
        w obecnej pracy zaczynalam jako asystentka - tez kawa, ksero. na pcozątek 2000
        netto. rwalam sie do pracy, robilam wiecej, niz ode mnie wymagano. dostrzezono
        to. teraz pracuje jako ekspert - oprocz obslugi prawnej spolki (z KSH i KC,
        etc.), zajmuje sie tym, co robi merytorycznie firma. wypracowalam sobie swoja
        nisze. zarabiam ok. 5,5 tys. netto; plus bogate swiadczenia. pracuje nie dluzej
        niz 8 godzin dziennie.
        jak ktos sie ludzi, ze dzienne studia to przepustka do czegokolwiek -
        gratuluje.
        nie tryb studiow (przeceniane dzienne)
      • Gość: YEST OK Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 15:50
        Niestety tak to jest, ja 3 m-ce tyrałem za friko, od dzis już 800pln na rączkę,
        ale z końcem roku są widoki na znaczącą podwyżę (nawet o 1000pln jak się dalej
        będę starał - jaaaasne;).
        To nic, że w wakacje za granica można tyle zarobić w 2 dni, jak chce sie do
        czegoś dojść, to trzeba wyruszyć, więc nie pierniczcie jak mały Kazio i do
        roboty! Zresztą na 1 roku pozaetatowej sądowej coś trzeba robić - pozdrawiam
        • danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 06.01.06, 11:21
          zaczynałem od 720 zł na rękę, obecnie (2,5 roku stażu)mam 3500 brutto jako
          młodszy asystent be zaplikacji w kancelarii "rankingowej". to chyba raczej
          przeciętnie...
          • madlen221 Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 09.01.06, 23:29
            Ja szukam pracy w kancelarii ,jestem na 4 roku prawa na podkarpaciu.Cięzko
            cokolwiek znalesc ,nie mam wtyków,nic, zadnych tatusiów ani cioc,jestem zdana
            na siebie.Dzisiaj obdzwoniłam wszystkie kancelarie i sądy ,niestety.
            Nawet na bezpłatne praktyki nikt nie chce ,co za porazka,help !!!!
            I jak tu zarabiac 600zła a 3tysiace to juz magia ,gdzie tyle daja??????
            • danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 10.01.06, 12:01
              emigruj chłopie, emigruj... gdybym ja miał szukać pracy w Białymstoku skąd
              pochodzę to też bym się załamał
              • danko Re: ZAROBKI PRAWNIKOOF w KANCELARIACH 10.01.06, 12:01
                sory, nie "chłopie" a "dziewczyno"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka