Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak odejść z CITIBANKU?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 20:21
    mam dość. presja na wyniki (karty kredytowe) jest nie do wytrzymania.
    telefony od przełożónego z krzykiem, że "jak to?!? miałaś zrobić X kart,
    dlaczego zrobiłaś tylko Y?!?" (akurat brakuje mi tylko jednej, ale co
    tam...). chcę odejść. pytanie jest takie: na jakich zasadach mogę rozwiązać
    umowę? z dnia na dzień? jesli odejdę w połowie miesiąca zapłacą mi za karty z
    tego miesiąca?

pozdrawiam byłych pracowników Citi :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Iwi Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.ols.vectranet.pl 15.09.05, 22:59
        To zalezy ile pracujesz i jaka masz umowe.
        Do 3 lat pracy jest m-czny okres wypowiedzenia
        po 3 latach to juz dluuugie 3 m-ce (wiem bo wlasnie jestem na finiszu 3go m-ca)
        jesli sie dogadasz to za porozumieniem stron mozna to zrobic z dnia na dzien -
        raczej na to nie licz:(
        jest jeszcze opcja porzucenia pracy - jednak to wiaze sie z "brudem w papierach"
        a kasy raczej nie powinnas stracic, aczkolwiek tego nie jestem pewna...

CIESZE SIE ZE ODCHODZE Z CITI....
      • voodookid Re: jak odejść z CITIBANKU? 15.09.05, 23:32
        no prosze, to w citi prawie tak samo jak w millennium -> psychol-koordynator
        wściekle monitorujący sprzedaż:)
        • viki420 Re: jak odejść z CITIBANKU? 16.09.05, 01:58
          No proszę kolega voodookid w każdym banku obeznany ;)

ale straszysz tym millenium, a miało być tak pięknie!!! a tu strach mi powoli w
          oczy zaglada,a prace mam zaczac juz w przyszlym tygodniu...kurcze moze jednak
          lukas...???.....

pozdrowionka
          • Gość: Anika Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 06:08
            to moze ja do was dolacze :)) dopiszmy do tej listy pekao sa.......
            nigdy wiecej ;)
            • Gość: buciu69 Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.prg / 165.72.200.* 16.09.05, 09:19
              popieram Anike,PEKAO SA, nigdy wiecej za te pieniadze w tym trybie pracy!!!!
              • Gość: Anika Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:43
                buciu "widze" ze nie jestem sama ;)...pozdrawiam
                • Gość: tiax Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 18:27
                  Też byłem w Pekao i wrażenia po odejściu mam podobne. NEVER AGAIN!!!!!!!!!!!
          • voodookid Re: jak odejść z CITIBANKU? 16.09.05, 23:02
            no bo jest fajnie ;) te niedogodności to taka mała cena za całą zajefajną resztę ;)
      • Gość: millllak Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.09.05, 20:38
        Pozdrawiam wszystkich pracujących w bankach. Mam dość pracy w KB totalne niewolnictwo i wyzysk na maksa................
        • Gość: alka Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 20:52
          wiecie co.. mojej rodzince wydaje się, że to świetna praca... pani z banku,
          elegancki żakiecik, teczuszka.. a tak naprawdę to ciągła presja, mobbing i
          naciąganie klientów...
          • Gość: millllllak Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.09.05, 21:04
            dokładnie jest tak jak napisałas, a może jeszcze gorzej!!!!!!!!!!!111
            • iwona.przekop Re: jak odejść z CITIBANKU? 16.09.05, 21:56
              4,5 roku pracowalam w CITI..dzis bylam tam ostatni dzien:) robota spoko ale tak
              by nie bylo gdyby nie zajefajni ludzie.. a jesli idzie o mobing to z tego co
              slysze to jest wszechobecne..w kazdym banku:(
              zrezygnowalam z pracy bo sie przeprowadzam i skladalam swoje oferty w wielu
              bankach takze tych ktore zostaly tu wymienione..jestem przerazona Waszymi
              opiniami..

pozdro dla wszystkich bankowcow
              • voodookid Re: jak odejść z CITIBANKU? 16.09.05, 23:00
                presja na sprzedaż jest bo od tego zależy wynik finansowy banku, no a przede
                wszystkim premia każdego kto stoi wyżej nad nami - a wszystkie pomyje lecą w
                dół, na końcu zalewając oddziały:) no ale trzeba do tego podejść z dystansem i
                robić swoje! ain't banking fun? :>

i mam postulat! załóżmy forum bankowców! albo zaraz założę i wrzucę wam linka :)
                • Gość: A Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:00
                  Ja odeszłam z Citka już ponad rok temu. Dogadałam się z Supervisorem. Za
                  porozumieniem stron. Zrobiłam tak: dowiedziałam sie w kadrach ile mi urlopu
                  zostało, i napisałam wypowiedzenie i wniosek o urlop. Nie wiem jak jest
                  teraz,ale pamiętam,że jest jakiś limit kart za które płacą, więc jeśli to
                  wyrobiłaś to dostaniesz kasę( tak jak za inne produkty sprzedane,o ile wyrobiłaś
                  minimum za które płacą). Tylko pamiętaj, jeśli pracujesz w Wa-wie to czeka cię
                  ganianka z obiegówką po 3 budynkach:(
                  Powodzenia
              • Gość: paweł Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 17:41
                Pracuje tam taki smieszny peda.ł Radek Czachrowski. Ma takiego malego chlopaka
                lukasza molawskiego. ich zapytaj.
      • Gość: hm Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 20:53
        swoją drogą ciekawa jestem, jaka jest średnia czasu pracy przedstawiecieli w
        citibanku... chyba bardzo dużo osób wykrusza się już w okresie próbnym..
      • Gość: adi771 Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:41
        po pierwsze napisz wypowiedzenie z zachowaniem dwutygodniowego okresu wypowiedzenia, popros swojego szefa aby podpisał ci to z uwagą, że nie musisz świdczyć w tym czasie pracy. Jesli nie będzie chcia:ł mniej przygotowane drugie wypowiedzenie gdzie jako przyczyne rozwiązania stosunku pracy artykuł 94 KP podasz mobbing - palant przestraszy sie i podpisze to pierwsze. aaa.. bierz wszystko na papierze- nic na "gębe", bo to oszuści i cwaniaki.jesli choddzi o kase to zależy od twojego szefa, jak będzie sk...em to ci nie wypłaci .
        Gratuluje odwagi i zyczę lepszej pracy.

• Gość: ktos Re: jak odejść z CITIBANKU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:11
        Ewcia ja odeszlam na srugi dzien po podpisaniu umowy to nie zadobra firma nic
        nie oferuja tylko ladnie pisza na ofrcie pracy mial byc samochod itd mialam
        zarabiac 1500 a na umowie jest 830 na reke to jedna z najbardzie krecacych firm
        na rynku bawia sie ludzmi i tyle bardzo Ci wspoczuje na chyba bedziesz
        zmuszona do konca umowy cignac zwolnienie lekarskie i tylko to Ci pozostaje ja
        wiedzialam co sie szykuje i zrezygnowalam odrazu pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka