Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w biurze(1200) a PH ???????

20.09.05, 19:00
    Proszę o Wasza opinie. Od ponad 5 lat pacuję w urzedzie -zarobki 1200 na lape,zastanawiam się osttrro czynie zmienić pracy.. patrz zarobki,wypalenie itp.Ile mozna zarobic jako przedstawiciel handlowy np . na przykładzie dzisiejszych ogloszen w GW w Royal Unibrew, Nestle, Zbyszko itp ??????? Nie mam doświadczenia jako ph a z wykształcenia jestem prawnikem.
    Obserwuj wątek
      • opelvectra Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? 20.09.05, 19:09
        Nie wiem ile mozna zarobic jako PH. Jesli wiesz, ze to chcesz na pewno robic to
        smialo probuj. Jednak jesli masz watpliwosci - to co napisze moze sie wydac
        kontrowersyjne i nie chcialabym nikogo urazic - i jesli 73 to rok urodzenia
        doradzam szukania pracy w innym zawodzie. Popracujesz kilka lat zdobywajac
        doswiadczenie i wczesniej czy pozniej bedziesz chcial zmienic prace. Kiedys
        rozmawialam z kims z HR i praca PH postrzegana jest raczej jako praca dla
        mlodych, ktorzy pozniej zmieniaja ja na lepsza, nie wiaza z PH swojej
        przyszlosci. Co nie oznacza, ze tak zawsze jest.
        • Gość: ph Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 20:11
          pracuję jako ph. mam 23 lata. poprzednik chyba ma rację, u mnie w firmie
          średnia wieku przedstawicieli to 23-24 lata. w mojej branży, jeśli robi się
          plany to na miesiąc wychodzi między 2 a 3 tysiące, jeśli nie to podstawy jest
          raptem 900 zł (bo reszta to wynagrodzenie prowizyjne).
          • Gość: ph Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 20:15
            a.. zapomnniałam. często będąc w terenie tęsknię za pracą biurową. czasem
            zdarza się tak, że jeżdzę po miescie cały dzien i nic nie załatwię.. na
            szczęście są też lepsze dni :)
            • Gość: ka Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:02
              Gość portalu: ph napisał(a):

> a.. zapomnniałam. często będąc w terenie tęsknię za pracą biurową. czasem
              > zdarza się tak, że jeżdzę po miescie cały dzien i nic nie załatwię.. na
              > szczęście są też lepsze dni :)

TAK tez czasami jest (doly tez sa- czsem glebokie, ale jezeli robisz to co
              lubisz to da sie przezyc)

• borges73 Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? 20.09.05, 20:19
          Tak faktycznie, jestem rocznik 73 czyli jestem juz za stary na ph???? No ale zarobki 2-3 tys ( rozumiem że wszystko zalezy od planu tzn. czy jest realny czy wyśrubowany na max.?) niezłe
          • Gość: ph Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 20:21
            jest realny, tylko na początku jest ciężko, trzeba się wdrożyć w temat, jeśli
            ma się energię do pracy to jest w porządku - da się robić plany
          • opelvectra Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? 20.09.05, 20:34
            hehe, mlodziak z Ciebie jeszcze, chyba sie nie obraziles?;) mialam na mysli to,
            ze za pare lat bedziesz mial powiedzmy 36-37 lat i stwierdzisz, ze jednak chcesz
            robic cos innego i wtedy bedzie problem, bo moze nie byc tak latwo sie znow
            przekwalifikowac, po drugie tez nie wiadomo jak bedzie wygladal rynek pracy.
            • Gość: ka Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:46
              CO TY??? Nie obrazam sie. mam 24lata i jako ph pracuje juz 4lata
              Pierwsza praca to oczywiscie niwypal bo nie zarobilem nic- doslownie NIC!@!!,
              ALE POMALU , POMALU I ... Mialem mazenie zeby pracowac w firmie X i tak sie
              stalo pracuje tu.
              Powracajac do tematu, jak odp sobie na te kilka pytan i mowisz jest ok to
              Wyborcza i wysylaj CV! fakt- wiek jest bariera ale nie we wszystkich firmach!!!
              ( u mnie jest akurat)
              • opelvectra Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? 20.09.05, 21:19
                Hej, tak w zasadzie pisalam to Borgesa (z tym wiekiem;),jakos sie podczepilo,
                powodzenia dla Was obu i pozdrawiam:)
        • Gość: ka Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:31
          Ja pracuje jako ph. Nie wyobrazam sobie innej pracy. zarabiam ok2200 netto.
          do tej pracy trzeba mic ,,zylke handlowa", odp sobie sam czy taka masz?
          odp sobie jeszcze na kilka pytan
          1. wolisz wtawac regularnie 0 7:00 , isc na 8h czy czsami o 6:00 i pracowas
          troche wiecej ( a czasami o 9:00 i pracowa krocej jak 8h- roznie z tym jest

2. robisz co ci kaza w biurze a jako ph muszsz ,,kombinowac" co zrobic zeby
          wyrobic plan i wziasc premie.

3. Wolisz patrzec w dotyczczasowej pracy non stop na te same twarze czy codzien
          miec kontakt z innymi(czsami doprowdzajacymi do szewskij pasjii ludzmi a
          czasami ok)

4. W Twojej pracy teraz na pewno nie ale jako ph codzien jest cisnienie w
          firmie czy zrobisz plan czy nie( we wszystkich firmach handlowych to jest tylko
          mniejsze lub wieksze- zalezy jaka firma)

5. u mnie sa jeszcze wycieczki zagraniczne czasami imprezy, itp ( u ludzi za
          biurkami jest tego mniej albo wogole)

6. Ty masz przelozonego co dzien na zywo ja przez telefon- na zywo raz na 2tyg

7. Nie masz samochodu sluzbowego ani kasy na paliwko_ PH maja- w dobrych
          firmach ma sie rozumic, no i jeszcze telefon sluzb
          etc,etc

Napewno w tej pracy masz wiekszy szacunek jako ph jestes dobry jak twoj otatni
          kontrakt albo zakonczony miesiac( 120% planu- czsami nie do osiagniecia
          • borges73 Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? 20.09.05, 20:49
            co do żyłki handlowej- z tym lepiej lub gorzej ale potrafię chyba byc przekonujacy
            1. teraz wstaje 5.30 wiec 7.00 to dla mnie luksus a co do 8 godzin to fakt, nie daje sie zazynac za nieplacone nadgodziny
            2.tez trzeba kombinowac i samemu organizowac sobie prace, przy najmniej ja mam taki margines swobody, ale z kolei jak zrobie teraz wiecej to tylko dorzuca nowej pracy oczywiscie bez premii, bo przeciez jest masa znajomkow zatrudnionych ktorzy nie op..laja a ktos musi pracowac
            3 twarze Ok ,przynajmniej w pokoju reszta... brrrrrr
            4. cisnienia nie ma ,sa bardzo madre wytywcze z centrali, kontrole,akcje itp
            5.nooo. wycieczki.. u nas bilety na Pianiste albo Quo Vadis hehehe
            6. przelozonych unikam jak moge
            7. MZK-godzina jazdy do pracy, za telefony płace , co miesiac jest biling
            8. chodzilo ci o szacunek w MOJEJ pracy... chyba nie wiesz w jakim urzedzie pracuje....hehehe
            • Gość: ka Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:00
              Tak jak mowilem w urzedzie nie pracowalem nigdy!
              To mnie Kolego zaskoczyles!!!

> 8. chodzilo ci o szacunek w MOJEJ pracy... chyba nie wiesz w jakim urzedzie
              pra
              > cuje....hehehe

A myslalem ze przynajmniej w urzedach szacunek jest( ciekaw jestem jaki urzad?
              )

Powiem jeszcze raz jako PH musisz byc kreatywnym KOMBINATOREM (celowo duzymi) w
              pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie

• Gość: ka Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:40
        Zapomnialem dodac,ze jako PH musisz miec troche z ,,wojownika"( w przenosni
        oczywiscie) , tzn musisz sie nastawic na b. duza konkurencje- w kazdej branzy!!!
        Po prostu musisz wtac rano spojrzec w lustro i powiedziec dzis firma X
        wylatuje od kth Y, od dzis ja tam sprzedaje. Prawie jak na wojnie( tez
        oczywiscie w przenosni)

Obejrzyj sobie polski film ,, Nie ma zmiluj " o PH. Duzo daje do myslenia. W
        70% to jest w firmach ale ogladasz to na ekranie zycia a nie tv.

Pozdrawiam wszystkich DOBRYCH PH nie fajtulapow i narzekaczy ze jest zle i
        nic sie nie da juz zrobic!
      • Gość: PH Re: praca w biurze(1200) a PH ??????? IP: *.crowley.pl 21.09.05, 14:58
        Heh...
        Kiedys pracowalem jako Van Seller (podobno najciezszy z zawodow)
        Teraz pracuje jako PH w skromnej/malej ogolno polskiej firmie ktora miesiecznie robi obrot rzedu 400.000 !!
        W tej firmie pracuje jakis 3 miesiac :) Poprzednik ktory pracowal przedemna nie wyrabial sie bo miesiecznie robil obrot rzedu 1.200, ja w 1 miesiacu zrobilem 15.000 !! Szef sie ucieszyl i spoko. W 2 m-cu zrobilem prawie 20.000 !! Szef sie ucieszyl, dodam ze nie bylo rzadnych targetow ani niczego podobnego. Teraz mamy wrzesien i dowiedzialem sie ze jak nie zrobie 25.000 to wylatuje !!!
        Spoko moze sie uda !! Tylko ze juz szukam pracy gdzie indziej bo jak sie nie uda to wyladuje z reka w nocniku.
        Nawet zbytnio mi niedal czasu na rozkrecenie rynku tylko od razu z grubej rury :) Nie zebym narzekal tylko czasami zachlannosc ludzka przerasta moj umysl...

Pozdrawiam wszystkich PH a w szczegolnosci taka jedna z Zywca :-*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka