Gość: M.A. IP: 213.222.195.* 18.10.05, 13:41 Czy ktoś z Was pracuje jako autoryzowany doradca biznesowy w Erze?? Jakie sa warunki pracy, płacy itp... Z góry dziekuje i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ella Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:06 witam ja tam wlasnie pracuje, obecnie czekam na autoryacja. z jakiego jestes wojewodztwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.A. Re: Praca w sieci "Era"?? IP: 213.222.195.* 20.10.05, 11:33 z zachodniopomorskiego:) Mozesz napisac cos wiecej o warunkach i w ogole o pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredi Bobić Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:59 Jestem na 3 etapie rekrutacji i szczeze licze ze ostatnim. Wniosek z rozmowy jeden- rozczarowanie. rozmowę przeprowadził ze mną dyrektor regionu sprzedazy. to było przesłuchanie. dwie sprawy mi podpadły imiona oraz tlefony poprzednich przełożonych(mają podac referencje), oraz scenaka spzredazowa. W ofercie pracy nie było mowy o referencjach, a scenki na tym etapie sa nie na miejscu. Nie mam nic do ukrycia, poprzednie prace konczyłem w cywilizowany sposób. Na koniec dyrektor spytał czy mam pytania to mu powiedziłąem mniej więcej to co teraz wam pisze. Przesłuchanie miało na celu podwazyc moje cV. Polski rynek pracy to patologia. Za mało ofert ludzi za duzo i tzw. pracodawcy wariują. Szmaciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 21.10.05, 07:54 no to teraz już na pewno Cię nie zatrudnią ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredi Bobić. Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 08:15 Tylko dobrze na tym wyjdę. i jeszcze jedno zapytałem o limity sprzedaży. W X wynosi 62 nowe aktywacje. Nie wiem jak to się ma to rynku ale jest to na pewno niezły zysk dla firmy. ERA to patologiczna firma na patologicznym rynku pracy. działją według zasady pustego ewiadra. duzo klientów odchodzi ale ciągle więcej pozyskują. Taki syf poznałem w ubezpieczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 21.10.05, 08:35 To akurat niemiecka firma , z niemieckimi metodami. Jedynie PLUS jest ciągle w miare polski. Orange - francuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:13 Wręcz przeciwnie, Puls należy do sieci Vodafone,tylko nazwe mają jeszcze polską:) A jeśli chodzi o metody rekrutacji,to myśle,ze są one typowo polskie-w Niemczech nie ma takiego bezrobocia i pracodawcy nie pozwalaja sobie na takie akcje. Ostatnio byłam tam w jakimś salonie (chyba właśnie Vodafone)i obsługiwał mnie Turek,który nawe poprawnie po Niemiecku nie mówił:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:23 Rozumiem że tak sobie właśnie wyobrażasz "normalny rynek pracy"? Zatrudniamy każdego kto żyw, bez wzgledu na kwalifikacje? Być może zatrudnienie niekompetnetnego gościa w salonie sprzedajacym telefony kom. nie stanowi zagrozenia narodowego, co najwyzej zniesmaczony klient odejdzie do konkurencji która będzie umiała sprawniej go obsłuzyć - ale juz np. w przypadku naprawy samochodu wolałabym mieć pewnosć że mechanik sie na tym zna. I że ktoś to sprawdził przed jego zatrudnieniem, do jasnej anielci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 12:31 Wręcz przeciwnie! Byłam bardzo zdegustowana gosciem,którego opisałam. Chodzi tylko o to,ze nie powinno przesazdać sie,ani w jedna ani w drugą strone. Jak słyszę, że do pracy sprzedawcy telefonów ktoś robi rekrutacje w 4 etapach,to uważam to za przesade. To strata pieniedzy i czasu:| Myśle,ze kompetenacje potencjalnego pracownika na takie stanowisko mozna sprawdzic podczas 1 rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dilbert Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.chello.pl 22.10.05, 18:02 Niesamowite ! Powinniście się pozamieniać miejscami z pracodawcami. Bylibyśmy rajem na ziemi jak Kuba dzisiaj he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flama@wp.pl Re: Praca w sieci "Era"?? IP: *.elk.mm.pl 07.11.05, 20:59 A ja bym mógł pracować w Erze chocby i za 500zł!! Bo uwielbiam tą sieć i ogolnie telefonię komórkową! a znam się na tym lepiej niz wielu sprzedawców czy konsultantów! Bo nieraz doswiadczylem tego na wlasnej skorze ;) Może ktos mnie zechce przyjąc do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś