Gość: fla IP: *.elk.mm.pl 12.12.05, 16:45 Powiedzcie mi, czy to dobra praca? Jakei sa warunki, jaka forma zatrudnienia, jak przebiega rekrutacja? Jakie plany min? Dziekuje serdecznie za kazda opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorilla1 Re: Przedstawiciel handlowy w Erze 12.12.05, 23:31 To zależy na jakich warunkach cię zatrudnią i kto, bo albo może to być sama Era, albo któryś z agentów, albo szef małej firmy sprzedającej usługi Ery i z tym radzę uważać najbardziej, bo mogą cię nieźle orżnąć. Mam znajomego, który pracował w ten sposób. Dla mnie nie do przyjęcia. To nic, że sam szukał sobie klientów i jeździł do nich. Nie miał żadnej podstawy, tylko prowizja - wszystko zależy od ciebie. Zawsze nakładane są jakieś normy sprzedażowe do spełnienia, ale są i atrakcyjne konkursy - nie powiem - Era stara się. Oczywiście nie było żadnej tam umowy o pracę czy nawet zlecenie ale jakaś dziwna nieznana mi umowa. Praca nie jest łatwa. Musisz być naprawdę dobry, przedsiębiorczy, obrotny, sprytny i wyszczekany, bo będziesz miał do czynienia z naprawdę trudnymi nieraz klientami. Procedury i wiedza jaką musisz przyswoić jest potężna, a za pomyłki można słono zapłacić. Po serii szkoleń Era orzeka czy się nadajesz i albo dostajesz autoryzację albo "do widzenia". Mnie kiedyś zaproponowano takie zajęcie, ale odmówiłem - to stanowczo nie dla mnie.Rekrutacja wygląda w ten sposób, że najpierw przechodzisz rozmowę z którymś ze specjalistów rynku biznesowego w Erze, a potem jeśli mu się spodobasz zostajesz zaproszony albo przez przedstawiciela agenta albo przez bezpośredniego pracodawcę.Trzeba cholernie uważać na podrabiane przez nieuczciwych klientów dokumenty i na perfidnie oszukańcze firmy. Wierz mi - mogą być z tego poważne problemy, kończące się nawet deautoryzacją lub prokuraturą, bo problem wyłudzania telefonów w ogromnych liczbach jest porażający. Dla mnie to wszystko nie do przyjęcie - totalny brak jakiejkolwiek pewności, ale jeśli jesteś dobry i robisz świetną sprzedaż, dasz sobie radę. A w jakim mieście będziesz pracować i w jakim punkcie??? Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fla Re: Przedstawiciel handlowy w Erze IP: *.elk.mm.pl 13.12.05, 10:38 Dzieki za odpowiedz! Ja dopiero jade na rozmowe do Białegostoku, z tego co sie dowiedzialem to jest praca bezposrednio dla PTC, a nie dealera, wiec chyba lepiej nie? Ciekawi mnie jaka jest swoboda działania takiego PH, czy tylko miasto, czy tez dowolny teren? jakie sa szanse na rozwoj? No i co Era mi oferuje na początek? bo jak nic to nie dam sie wciagnac, bo bedzie to samo co u dealera! Tu tez trzeba przejsc autoryzacje? bo pytalem sie, to nie jest ADB! Odpowiedz Link Zgłoś
gorilla1 Re: Przedstawiciel handlowy w Erze 13.12.05, 14:59 Jeśli zatrudniony zostajesz przez Erę, to wydaje mi się, że jest ok - to poważna firma i znacznie lepiej niż u jakiegoś dilera czy prywaciarza - to plus. Ze swobodą działania to jest tak, że możesz podpisać umowę z każdym - nie ma ograniczeń terytorialnych. Najważniejsze, że podpisujesz dużo uczciwych umów z uczciwymi klientami. Jeśli idzie o szanse na rozwój to naprawdę nie wiem. Co oferuje Era? Napewno powinni ci dać komórkę ze sporym limitem darmowych minutno i samochód służbowy, jeśli miałbyś jeździć w trasy. Nie wiem co ci zaoferują, ale jeśli dotychczas pracowałeś jako sprzedawca lub przedstawiciel, byłeś dobry i miałeś dobre udokumentowane wyniki, mógłbyś coś ponegocjować, ale raczej nie na początku, a po jakimś czasie, jak się dasz sprawdzić jako dobry handlowiec. Jeśli nie ADB to kto? Nie masz się zajmować rynkiem biznesowym? Napisz coś więcej o tym stanowisku i jak sformułowano ogłoszenie. Jakoś zagadkowo mi to brzmi.Czy miałbyś jeździć do klientów i tam podpisuwać umowy? Jeśli nie jesteś ADB, to nie widzę możliwości weryfikacji uczciwości klienta, a bez tej umowy nie możesz podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fla Re: Przedstawiciel handlowy w Erze IP: *.elk.mm.pl 13.12.05, 17:53 Zakres obowiązków: sprzedaż usług sieci ERA pozyskiwanie nowych klientów biznesowych negocjowanie warunków sprzedaży i przygotowywanie umów doradzanie klientom w zakresie wyboru usług, telefonów, akcesoriów Wymagania: doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej wysokie umiejętności negocjacyjne umiejętność rozwiązywania problemów i szybkiego reagowania na potrzeby klienta -elastyczność i dyspozycyjność prawo jazdy kat. B mile widziany samochód prywatny W zamian wybranym kandydatom oferujemy: możliwość rozwoju zawodowego, atrakcyjny system wynagradzania, profesjonalne szkolenia pracę w młodym, ambitnym zespole to jest ogloszenie ze strony ery, ale ja wysyłałem na ogloszenie z GW, i mi sie wydaje ze nie bylo tam napisane "klientów biznesowych" Odpowiedz Link Zgłoś