Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przedstawiciel handlowy w Erze

IP: *.elk.mm.pl 12.12.05, 16:45
    Powiedzcie mi, czy to dobra praca?
    Jakei sa warunki, jaka forma zatrudnienia, jak przebiega rekrutacja?
    Jakie plany min?
    Dziekuje serdecznie za kazda opinie
    Obserwuj wątek
      • gorilla1 Re: Przedstawiciel handlowy w Erze 12.12.05, 23:31
        To zależy na jakich warunkach cię zatrudnią i kto, bo albo może to być sama Era,
        albo któryś z agentów, albo szef małej firmy sprzedającej usługi Ery i z tym
        radzę uważać najbardziej, bo mogą cię nieźle orżnąć. Mam znajomego, który
        pracował w ten sposób. Dla mnie nie do przyjęcia. To nic, że sam szukał sobie
        klientów i jeździł do nich. Nie miał żadnej podstawy, tylko prowizja - wszystko
        zależy od ciebie. Zawsze nakładane są jakieś normy sprzedażowe do spełnienia,
        ale są i atrakcyjne konkursy - nie powiem - Era stara się. Oczywiście nie było
        żadnej tam umowy o pracę czy nawet zlecenie ale jakaś dziwna nieznana mi umowa.
        Praca nie jest łatwa. Musisz być naprawdę dobry, przedsiębiorczy, obrotny,
        sprytny i wyszczekany, bo będziesz miał do czynienia z naprawdę trudnymi nieraz
        klientami. Procedury i wiedza jaką musisz przyswoić jest potężna, a za pomyłki
        można słono zapłacić. Po serii szkoleń Era orzeka czy się nadajesz i albo
        dostajesz autoryzację albo "do widzenia". Mnie kiedyś zaproponowano takie
        zajęcie, ale odmówiłem - to stanowczo nie dla mnie.Rekrutacja wygląda w ten
        sposób, że najpierw przechodzisz rozmowę z którymś ze specjalistów rynku
        biznesowego w Erze, a potem jeśli mu się spodobasz zostajesz zaproszony albo
        przez przedstawiciela agenta albo przez bezpośredniego pracodawcę.Trzeba
        cholernie uważać na podrabiane przez nieuczciwych klientów dokumenty i na
        perfidnie oszukańcze firmy. Wierz mi - mogą być z tego poważne problemy,
        kończące się nawet deautoryzacją lub prokuraturą, bo problem wyłudzania
        telefonów w ogromnych liczbach jest porażający. Dla mnie to wszystko nie do
        przyjęcie - totalny brak jakiejkolwiek pewności, ale jeśli jesteś dobry i robisz
        świetną sprzedaż, dasz sobie radę.
        A w jakim mieście będziesz pracować i w jakim punkcie???
        Życzę powodzenia!
        • Gość: fla Re: Przedstawiciel handlowy w Erze IP: *.elk.mm.pl 13.12.05, 10:38
          Dzieki za odpowiedz! Ja dopiero jade na rozmowe do Białegostoku, z tego co sie
          dowiedzialem to jest praca bezposrednio dla PTC, a nie dealera, wiec chyba
          lepiej nie? Ciekawi mnie jaka jest swoboda działania takiego PH, czy tylko
          miasto, czy tez dowolny teren? jakie sa szanse na rozwoj? No i co Era mi oferuje
          na początek? bo jak nic to nie dam sie wciagnac, bo bedzie to samo co u dealera!
          Tu tez trzeba przejsc autoryzacje? bo pytalem sie, to nie jest ADB!
      • gorilla1 Re: Przedstawiciel handlowy w Erze 13.12.05, 14:59
        Jeśli zatrudniony zostajesz przez Erę, to wydaje mi się, że jest ok - to poważna
        firma i znacznie lepiej niż u jakiegoś dilera czy prywaciarza - to plus. Ze
        swobodą działania to jest tak, że możesz podpisać umowę z każdym - nie ma
        ograniczeń terytorialnych. Najważniejsze, że podpisujesz dużo uczciwych umów z
        uczciwymi klientami. Jeśli idzie o szanse na rozwój to naprawdę nie wiem. Co
        oferuje Era? Napewno powinni ci dać komórkę ze sporym limitem darmowych minutno
        i samochód służbowy, jeśli miałbyś jeździć w trasy. Nie wiem co ci zaoferują,
        ale jeśli dotychczas pracowałeś jako sprzedawca lub przedstawiciel, byłeś dobry
        i miałeś dobre udokumentowane wyniki, mógłbyś coś ponegocjować, ale raczej nie
        na początku, a po jakimś czasie, jak się dasz sprawdzić jako dobry handlowiec.
        Jeśli nie ADB to kto? Nie masz się zajmować rynkiem biznesowym? Napisz coś
        więcej o tym stanowisku i jak sformułowano ogłoszenie. Jakoś zagadkowo mi to
        brzmi.Czy miałbyś jeździć do klientów i tam podpisuwać umowy? Jeśli nie jesteś
        ADB, to nie widzę możliwości weryfikacji uczciwości klienta, a bez tej umowy nie
        możesz podpisać.
        • Gość: fla Re: Przedstawiciel handlowy w Erze IP: *.elk.mm.pl 13.12.05, 17:53
          Zakres obowiązków:
          sprzedaż usług sieci ERA
          pozyskiwanie nowych klientów biznesowych
          negocjowanie warunków sprzedaży i przygotowywanie umów
          doradzanie klientom w zakresie wyboru usług, telefonów, akcesoriów

Wymagania:
          doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej
          wysokie umiejętności negocjacyjne
          umiejętność rozwiązywania problemów i szybkiego reagowania na potrzeby klienta
          -elastyczność i dyspozycyjność
          prawo jazdy kat. B
          mile widziany samochód prywatny
          W zamian wybranym kandydatom oferujemy:
          możliwość rozwoju zawodowego,
          atrakcyjny system wynagradzania,
          profesjonalne szkolenia
          pracę w młodym, ambitnym zespole

to jest ogloszenie ze strony ery, ale ja wysyłałem na ogloszenie z GW, i mi sie
          wydaje ze nie bylo tam napisane "klientów biznesowych"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka