Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie ta praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:32
    Od pięciu miesięcy poszukuję pracy-przez osiem lat pracowałam w dziale
    obsługi klienta,angielski znam w stopniu komunikatywnym(dalej się
    uczę),posiadam tytuł licencjata(na dalsze studia nie mam na razie środków)
    zrobiłam kurs sekretarsko-asystencki,obsługa komputera w stopniu bardzo
    dobrym.Zastanawiam się czy popełniam gdzieś błąd szukając
    zatrudnienia,ponieważ posiadam wiele cech dobrego pracownika a praca omija
    mnie szerokim łukiem.
    Obserwuj wątek
      • seth.destructor To moze inaczej 04.01.06, 19:37
        Ile godzin spedzilas na poszukiwanie pracy?
        • Gość: bezrobotna Re: To moze inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:45
          oj dużo godzin znam wszystkie ogłoszenia prasowe,portale pracy,wiedzą koledzy i
          koleżanki,rachunek telefoniczny też to obrazuje.
          • Gość: jacobs Re: To moze inaczej IP: *.brda.net 04.01.06, 19:50
            No widzisz, tak juz jest. Dzieki tobie tyle osob ma prace, a zadna z nich nawet
            ci nie podziekuje, zycie ... .
      • Gość: Martynka Re: gdzie ta praca IP: *.lama.net.pl 04.01.06, 20:43
        moze CV masz zle napisane? moze nie potrafisz sie odpowiednio zaprezentowac?
        sadzac z tego co napisalas nie powinnas miec problemow bo przeciez na
        stanowiska asystenckie czy w obsludze klienta nabor zaawsze jest. wiec problem
        moze jednak jest w nieodpowiednim szukaniu? moze nie poswiecasz odpowiedniej
        ilosci czasu na anpisanie dobrego CV czy listu, moze robisz w nich bledy
        (zdarza sie), moze np. jestes za malo elegancka na rozmowach.. a moze np. za
        pozno odpowiadasz na ogloszenia (na niektore nie warto nawet odpowiadac po 3
        dniach od ukazania sie). podejrzewam ze chodzi o to: na takie stanowiska
        asystenckie czy w obsludze w gruncie rzeczy nie wymaga sie wiele, wiec aplikuje
        na nie mnostwo osob bo mnostwo osob ma odpowiednie kwalifikacje. wtedy trzeba
        umiec sie jakos przebic, dac zauwazyc, poprzez dobre CV, potem dobre
        zaprezentowanie na rozmowie.
        trzymam kciuki!!!
        • Gość: Piotr 79 Re: gdzie ta praca IP: *.acn.waw.pl 04.01.06, 21:02
          Tu nie chodzi o sztukke pisania dobrego CV czy LM, czy też "sprzdania się " podczas rozmowy. Jest dużo chetnych wiec pracodawca, a raczej "pionek" człowiek z HR sobie wybiera. W pierwszej kolejnosci znajomi a potem część ludzi zgłaszających się. NIeprzejmuj się. Dziś mi Biurwa z HR napisała nieprzyjemną odpowiedź po moim job interv. Że nieodpowiada jej ton mojego głosu - mam 3 latnie doswiadczenie w call center i to w różnych dzaiąłch. Wiec paragraf zawsze się znajdzie.

Często jest tak: jakiś bezrobotny dostaje sie jako spec od rekrutacji, robi błedy a ty pracy nie masz.
          Wysyłaj i wysyłaj. Pokaz komuśCV i LM niech ci poprawią. LM powinien mieć 5 akapitów i nie więcej niż stronę. Na dole zgoda na przetważanie danych - bo bez tego do kosza automatycznie.

Szukaj i się nieprzejmuj. Ja z MGr i 2 jezykami niemoge tez dostać pracy, ciągle jakiś PH mi podrzucają, a ja nie po to robiłem własne badania i pare publikacji by garnki firmy Zepter upychać ludziom.

By the way szukanie to tez fajne doswiadczenie. Ja nagrywam na dyktafonie cyfrowym moje jobinterv. i analizuje z znajomą te rozmowy. Jedna osoba nie jest obiektywna.Ale przeważnie jest tak, jak chca cie olać to powiedza ze jestś- za dynamiczna albo za mało dynamiczna. Do mnie się do barwy głosu przyczepili. Dzięki temu mam szanse na prace w normalnej firmie, z idiotami nie chce się bawić.
          • Gość: jacobs Re: gdzie ta praca IP: *.brda.net 04.01.06, 21:23
            > Szukaj i się nieprzejmuj. Ja z MGr i 2 jezykami niemoge tez dostać pracy
            Dwa pytania:
            1. Jak zdales mature z jezyka polskiego?
            3 Jaka uczelnia wydala ci dyplom?
            • Gość: bezrobotna Re: gdzie ta praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:36
              Matura z j.polskiego na 5, dyplom znana szkoła wyższa w Krakowie.
              • Gość: jacobs Re: gdzie ta praca IP: *.brda.net 04.01.06, 21:53
                > Matura z j.polskiego na 5, dyplom znana szkoła wyższa w Krakowie.
                Dziekuje za odpowiedz. Moje pytania zadalem panu, ktory nie umie poprawnie pisac
                po polsku, a tak ladnie sie chwali.
                • Gość: miodek Re: gdzie ta praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:14
                  > Dziekuje za odpowiedz. Moje pytania zadalem panu, ktory nie umie poprawnie pisac po polsku, a tak ladnie sie chwali.

nie pisze się "dziekuje" tylko "dziękuję", nie "zadalem" tylko "zadałem" itd i nie ma wytłumaczenia że brak polskich literek. taki Miodek jak ty niech nie pisze nic niż ma pisać błędy
                  • Gość: jacobs Re: gdzie ta praca IP: *.brda.net 04.01.06, 23:39
                    > nie ma wytłumaczenia że brak polskich literek. taki Miodek jak ty niech nie pis
                    > ze nic niż ma pisać błędy
                    Po pierwsze pisze sie: pisac z bledami, a nie ,,pisac bledy". Nie ma
                    wytlumaczenia? Ten sposob pisania w Internecie jest dozwolony w przypadku
                    kazdego jezyka, nie tylko polskiego.
                    Poza tym dokladnie napisalem w czym rzecz. Polak chwali sie wyksztalceniem i
                    znajomoscia jezyka obcego, a nie potrafi pisac w jezyku ojczystym. W przypadku
                    zdrowego systemu oswiaty nikt taki nie zdalby matury, nawet malej.
          • Gość: bezrobotna Re: gdzie ta praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:34
            Moje CV i LM oceniali na kursie profesjonaliści.Elegancja u mnie na wysokim
            poziomie.Uważam,że jest dużo chętnych i tracę na braku pełnego,wyższego
            wykształcenia.
          • u25 Re: gdzie ta praca 04.01.06, 21:34
            wyjatkowo nieprofesjonalna babka. Jak by mnie cos takiego spotkalo, to bym ten
            e-mail opatrzyla komentarzem w stylu: "co osoba tak gruboskorna moze wiedzec o
            swiecie dzieku, tonach, barwach glosu"; "ze ta subiektywna odpowiedz to
            kompletny brak dyplomacji i profesjonalizmu" i poslalbym to do CEO, jezeli ta
            pani jest tylko asystentka w HR, to zrobilabym jeszcze CC do jej przelozonej.
          • Gość: Marusia Re: gdzie ta praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:40
            Witam. Ja tylko odnosnie stwierdzenia "wciskanie garnkow Zeptera". Pracuje w tej
            firmie od kilku lat i garnkow nikomu nie wciskam. Jakbys poszedl na spotaknie,
            to bys sie dowiedzial ze firma zepter a o wiele wiele wiecej do zaoferowania niz
            garnki. Rozne rodzaje pracy tez mozna wykonywac. Ale nawet nie wiesz jaka praca
            cie ominela skoro sie nie pofatygowales nawet. Pozdrawiam.
      • losiu4 Re: gdzie ta praca 04.01.06, 21:52
        Gość portalu: bezrobotna napisał(a):

> Zastanawiam się czy popełniam gdzieś błąd szukając
        > zatrudnienia,ponieważ posiadam wiele cech dobrego pracownika a praca omija
        > mnie szerokim łukiem.

najprawdopodobniej nie popełniasz... kłopot zapewne tkwi w tym, że konkurencję
        masz dużą, gdyż osób z podobnymi do Twoich kwalifikacjami jest wiele... wiec
        pozostaje uzbroic się w cierpliwość i szukać dalej...

Pozdrawiam i powodzenia życzę

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka