Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przepisanie faktury

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 20:12
    Sorry za lekki offtopic, ale to forum czytają różni ludzie. Sprawa jest taka: do nowej pracy dojeżdżam pociągiem. Kupiłem bilet miesięczny, poprosiłem o fakturę na siebie, ale okazało się, że pracodawca prawdopodobnie będzie zwracał za bilety, tyle, że faktura musi być na niego. Czy w związku z tym mogę się zwrócić do PKP o anulowanie starej faktury i wystawienie nowej?
    Obserwuj wątek
      • iberia29 Re: Przepisanie faktury 04.01.06, 20:39
        mozesz, ale jelsi pani bedzie miala program, z ktorego nie moze jej wykasowac,
        ani zmienic to zostaje wystawienie faktury korygujacej.
        • Gość: MP Re: Przepisanie faktury IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 21:54
          Dzięki. Jak sobie pomyślę, co przejdę przy kasie, odechciewa mi się tego zwrotu :-(
      • Gość: MP Jeszcze jedno pytanie IP: 212.244.78.* 05.01.06, 08:24
        Jaki jest termin na wykonanie takiej operacji (od wystawienia pierwszej
        faktury)?
      • Gość: kram Re: Przepisanie faktury IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:53
        Nie musisz zmieniać faktury. Wystarczy, że w Twojej pracy, w księgowości,
        napiszą do niej korektę (oryginał+kopia), gdzie zmienią odbiorcę: jako 'jest'
        wpiszą Twoje dane, a jako 'winno być' dane Twojej firmy. Z tym idziesz do kasy,
        czy biura PKP, zostawiasz im oryginał, a na kopii Ci pokwitują. I księgowo
        wszystko gra.
      • Gość: Kate1972 Re: Przepisanie faktury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:29
        Kram mam rację - to jest zdaje się nota korygująca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka