dorciaaa 14.01.06, 15:48 Czy ktoś może coś powiedzieć na tema Tele Pizzy. Idę na rozmowe na stanowisko asystentki ds. sprzedaży. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monik Re: Tele Pizza IP: *.dialup.telenergo.pl 16.01.06, 19:19 W TelePizzy jest dobrze do pewnego momentu. Jeśli liczysz na jakąś karierę w Telepizzy to się przeliczysz. Ta firma nastawiona jest na zysk za wszelką cenę. Karierę robią tylko Ci którzy mają albi dobre układy albo .... dobre układy. Sama pracą niczego nie osiągniesz. Możesz trochę popracować ale nie nastawiaj się na coś dłuższego. To nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martunia Re: Tele Pizza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:04 Pracowałam w TElePizzy w zeszłym roku półtora miesiąca na tym stanowisku: -najbardziej skomplikowana rozmowa kwalifikacyjna w moim życiu (dostałam tą pracę) -pensja netto 900 PLN -praca polega na wychodzeniu rano z dzieciakami-ulotkarzami na miasto. Oni chodzą po klatkach (Ty z nimi)zostawiają ulotki a Ty zapisujesz w protokole ile sztuk tam zostawili. Po 6 godzinach chodzenia po blokach/schodach (+aura za oknem) nie chce Ci się żyć! Poza tym: jesteś pizzerem na doczepkę, odbierasz tel.WSZYSKO! Dla mnie praca dla DEBILI. Jeśli nie masz dzieci na utrzymaniu i masz z czego żyć nie warto ruinować sobie zdrowia dla 900 PLN (lepiej zatrudnij sie jako kasjerka w GEant: masz na rękę ok 1300 PLN na etat) Uciekłam po 1,5 miesiąca nie oglądając się za siebie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Tele Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:33 całkowita prawda ja byłem w krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
laleczka17 Re: Tele Pizza 17.01.06, 15:31 prawda prawda...to koszmar..a rozmowa kwalifikacyjna jest jak na stanowisko asystentki dr. generalnego. Zadania matematyczne, humanistyczne, logika. Jak sie dostaniesz to wyciagniesz ok. 1000 zl. ale nie jest to warte zachodu. Wszyscy rezygnuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flap Analiza IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:57 Dwa lata temu robiłem tam analizę na potrzeby mojej firmy (zewnętrznej dla Tele Pizzy). Przymierzaliśmy się do zaproponowania im pewnego systemu. Wnioski analizy były fatalne dla Tele Pizzy. Management robił podstawowe błędy strategiczne, dotyczące rynku polskiego, wręcz podręcznikowe. W swojej arogancji nie są w stanie zrozumieć, dlaczego ten fatalny proces trwa już ładnych parę lat. Ich produkt sprzedaje się bardzo słabo. A co za tym idzie trwa tam notoryczny stan przejściowy w oczekiwaniu na zyski. Myślę, że bardziej bystry student zarządzania dałby sobie tam radę lepiej, niż te zapatrzone w siebie bufony z importu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była tele-pizza Re: Analiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:23 Ja potwierdzam wszystkie odpowiedzi, tez tam pracowałam tylko w Poznaniu i mam takie same zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rifkin Uważajcie na TelePizzę 26.01.06, 16:35 Całkowicie się z Tobą zgadzam. Pracowałem tam 1.5 roku i miałem okazje przyjrzeć się dobrze zarządzaniu w tej firmie od wewnątrz. Tematykę zarządzania traktuję raczej hobbystycznie ale pomimo małej wiedzy niektóre zjawiska wydają się wręcz absurdalne, a samouwielbienie wyższych "managerów" sięga granic ludzkiego pojęcia. Stanowczo odradzam tę firmę osobom, które na rynku pracy stawiają soje pierwsze kroki. Znam wiele osób, które dosłownie bały sie później podejmować pracę gdzie indziej, ponieważ obawiały się równie brutalnej eksploatacji. To samo w temacie McDonald's. Odpowiedz Link Zgłoś
malaiwet Re: Analiza 30.03.06, 10:02 witam, ma pytanie, pracowałam w TP 4 lata, bardzo ciekawi mnie to jakie "podstawowe błędy strategiczne, dotyczące rynku polskiego " robił management? wiele decyzji z centrali oraz sam prosem marketingowy firmy był zastanawiajacy dla mnie. jesli mozessz podziel sie swoimi uwagami na ten temat. ja juz nie pracuje, prace wspominam nawet dobrze, ale sama centrala firmy i ludzie na "gorze" nie prowadza chyba firmy w dobrym kierunku. czekam na jakies info, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś