Gość: Iza IP: *.pai.net.pl 27.01.06, 22:58 Jestem ciekawa, jak to wygląda w innych zakładach. Czy za wystawienie pracownikom rocznych PITów dostajecie jakieś dodatkowe wynagrodzenie? Na przykład gdy tych PITów jest grubo ponad 200? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz_robert Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: *.chello.pl 28.01.06, 18:02 pierwsze slysze o nagrodach powiazanych z pitami, u mniue nic takiego nie ma, w tym roku wyrazilem pragnienie aby to pracodawca rozliczyl sie za mnie z urzedem skarbowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Manager Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: 80.53.157.* 29.01.06, 14:29 Nie. Nie planuję mojej podwładnej przyznać żadnej nagrody za roczne PITy. A niby dlaczego? Wypełnianie PITów - również tych rocznych - nalezy do jej normalnego zakresu obowiązków. Za wypełnianie których dostaje pensję. W dodatku jest to dość przewidywalny obowiązek, którego wykonanie można sobie z góry rozplanowac. Dlatego żadnej nagrody nie bedzie. Jedynie podziękowania za dobrze wykonaną pracę. I nadgodziny do odbioru, jeśli takowe powstaną i bedą uzasadnione. p.s. nagrode przydzieliłam podwładnym całkiem niedawno, kiedy to nawiedziła nas kontrola i wszystkie miały sporo DODATKOWEJ, NIEZAPOWIEDZIANEJ I NIEZAPLANOWANEJ papierkowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: *.pai.net.pl 30.01.06, 00:15 Dlaczego? Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w zakładzie księgowe dostaną nagrodę za bilans. A należy to do ich zakresu obowiązków i jest co roku a więc też mogą sobie zaplanować pracę. Dla mnie wystawienie tych PITów oznacza siedzenie po godzinach, przychodzenie w soboty i pracę w nocy w domu. I nie dostanę ani grosza więcej niż wynika to z umowy o pracę. Że nie wspomnę o podziękowaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Manger Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: 80.53.157.* 30.01.06, 00:30 no, rzeczywiście - jeśli w tej samej firmie część pracowników za sumienne wykonanie swoich obowiazków poza pensją otrzymuje dodatkową nagrodę, a inna część w porównywalnej sytuacji takiej nagrody nie otrzymuje, to jest to dosyć niesprawiedliwe... A może jednak te ksiegowe dostały nie nagrodę, a premię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: *.pai.net.pl 30.01.06, 22:27 Czy to ma jakieś znaczenie czy to premia czy nagroda? Ważne, że jest to "więcej niż co miesiąc" ;-) U nas premie są do określonej kwoty i wypłacane co miesiąc. Powyżej są już tylko nagrody, wypłacane sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? 31.01.06, 08:58 manager raczej chciałby zeby ludkowie u niego pracujący od czasu do czasu zrezygnowali z wynagrodzenia dla dobra firmy.za nadgodziny trzeba robolom ZAPŁACIĆ a nie mamić ich odbieraniem nadpracowanych godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: Czy dostajecie nagrodę za roczne PITy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:03 Ja mam do wydrukowania ponad 400 pitów a w ciągu roku wydrukowałam 200 za osoby które odeszly z pracy w trakcie roku i jakoś nie siedzę po godzinach ( zwłaszcza, ze na to jest 2 miesiące). Kwestia - dobra organizacja pracy. U mnie znakomicie sprawdza się drukarka igłowa i druki pitów nadrukowane na samokopiującypapier. Trochę siedzenia będzie z krzyżówką, ale było to kontrolowane w trakcie roku wiec nie powinno być problemów. Sorrki ale o co ten cały wrzask? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza do Olala IP: *.pai.net.pl 02.02.06, 00:00 A ja mam program (albo drukarkę), który bardzo wolno drukuje pity (nad każdym bardzo długo "myśli" ;-). Mało tego muszę potem zrobić ksero tych wszystkich PITów, bo ten program nie drukuje na igłówkę. Ty jako praktyk wiesz jak to wszystko wydłuża pracę. Olala, spytam z ciekawości: sama "obrabiasz" 400 osób pod względem kadrowo- płacowym czy tylko jakiś wycinek? Potrzebuję tych danych do negocjacji z zarządem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgoś Re: do Olala IP: *.sentel.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 07:11 Ja niestety nic nie dostaję, ale gdyby wymagało to ode mnie zostania w pracy po godzinach na pewno byłyby godziny nadliczbowe (setki) i premia. Po prostu są to zwykłe obowiązki. Ksiegowść za bilans też nic nie dostaje, choć już dawno wszystko zrobione i nawet bilans zbadany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: do Olala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:58 Sprawdź w ustawieniach drukarki czy drukowanie ma bezpośrednio na drukarkę czy do bufora, bo jak jest bufor to moze przez to tak długo myśli. Ja sama robię całą płacówkę a koleżanka pomaga mi w kadrach ( głownie pisanie umów i inne techniczne rzeczy) Odpowiedz Link Zgłoś