Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Binder Dijke Otte POLSKA

IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 10.11.02, 00:37
    Czego moge sie spodziewac na pierwszym etapie rekrutacji w tej firmie audytorskiej??? Dodam, iz w centrali w
    Warszawie. I dlaczego to wlasnie mnie zapraszaja na rozmowe, w sytuacji kiedy nie mam w konsultingu,
    glebszego wyksztalcenia?? Prosze o konkretne odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • axe Re: Binder Dijke Otte POLSKA 10.11.02, 14:22
        Gość portalu: Maksym napisał(a):

> Czego moge sie spodziewac na pierwszym etapie rekrutacji w tej firmie
        audytorsk
        > iej??? Dodam, iz w centrali w
        > Warszawie.

Masz dostęp do Internetu, prawda?
        www.pwcglobal.com
        na przykład
        albo
        www.pracuj.pl - sekcja audyt i doradztwo podatkowe - czy jakoś tak

> I dlaczego to wlasnie mnie zapraszaja na rozmowe, w sytuacji kiedy n
        > ie mam w konsultingu, glebszego wyksztalcenia?? Prosze o konkretne odpowiedzi

1. to po co do nich pisałeś skoro teraz się dziwisz?

2. pracę w audycie można zacząć od zera, firma Cię do tego przeszkoli.
        Doświadczenie potrzebne jest w konsultingu strategicznym (organizacja, finanse,
        procesy przemysłowe, IT), ponieważ aby doradzać jakiejś firmie w kwestii np.
        odpowiedniego systemu IT dla danego procesu potrzeba wiedzy zaróno nt. rynku IT
        oraz specyfiki danej branży w któej się doradza. "Na sucho" dalego się nie
        zajedzie bez doświadczenia - zostaniesz obśmiany przez klienta, który pyta się
        Ciebie o radę a sam wie więcej niż Ty.

Audyt, przynajmniej na poziomie niższych stanowisk polega na sprawdzaniu
        (audit) zgodności zapisów księgowych firmy z obowiązującymi przepisami oraz
        pewnymi przyjętymi ogólnie zasadami księgowymi w światowej praktyce
        gospodarczej (jeśli chodzi o to czego nie obejmują przepisy).

pzdr,
        axe
        • Gość: Maksym Re: Binder Dijke Otte POLSKA IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 10.11.02, 16:14
          axe napisał:

> Gość portalu: Maksym napisał(a):
          >
          > > Czego moge sie spodziewac na pierwszym etapie rekrutacji w tej firmie
          > audytorsk
          > > iej??? Dodam, iz w centrali w
          > > Warszawie.
          >
          > Masz dostęp do Internetu, prawda?
          > www.pwcglobal.com
          > na przykład
          > albo
          > www.pracuj.pl - sekcja audyt i doradztwo podatkowe - czy jakoś tak
          >
          > > I dlaczego to wlasnie mnie zapraszaja na rozmowe, w sytuacji kiedy n
          > > ie mam w konsultingu, glebszego wyksztalcenia?? Prosze o konkretne odpowie
          > dzi
          >
          >
          > 1. to po co do nich pisałeś skoro teraz się dziwisz?
          >
          > 2. pracę w audycie można zacząć od zera, firma Cię do tego przeszkoli.
          > Doświadczenie potrzebne jest w konsultingu strategicznym (organizacja, finanse,
          >
          > procesy przemysłowe, IT), ponieważ aby doradzać jakiejś firmie w kwestii np.
          > odpowiedniego systemu IT dla danego procesu potrzeba wiedzy zaróno nt. rynku IT
          >
          > oraz specyfiki danej branży w któej się doradza. "Na sucho" dalego się nie
          > zajedzie bez doświadczenia - zostaniesz obśmiany przez klienta, który pyta się
          > Ciebie o radę a sam wie więcej niż Ty.
          >
          > Audyt, przynajmniej na poziomie niższych stanowisk polega na sprawdzaniu
          > (audit) zgodności zapisów księgowych firmy z obowiązującymi przepisami oraz
          > pewnymi przyjętymi ogólnie zasadami księgowymi w światowej praktyce
          > gospodarczej (jeśli chodzi o to czego nie obejmują przepisy).
          >
          >
          > pzdr,
          > axe
          ogloszenie brzmialo: poszukujemy absolwentow wyzszych uczelni ekonomicznych, znajacych j. angielski lub
          niemiecki, pragnacych zwiazac swoja przyszlosc z nasza firma i zrobic kariere (czego mozna chciec wiecej?:)) Do
          skladania podan zachecamy osoby lubiace pracowac w zespole, cechujace sie otwartoscia i zdolnoscia do pracy w
          zmieniajacych sie warunkach. Czyli zero konkretow i mnostwo okolinkow.
          Dziekuje za Twojego posta, lecz o co innego pytalem, tj. o przebieg rozmowy rekrutacyjnej w ww. firmie.
          Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka