Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w auchan

28.01.06, 13:49
    Mam pytanie czy ktoś z was orientuje się jak wyglada praca w hipermarkecie
    Auchan??? chodzi mi o warunki opracy tzn czy jest grafik jakis czy sie
    pracuje całe 7 dni ... i mniej więcej jak to wyglada od strony finasowej wiem
    ze lipa ale chciała bym poznac waszą opinie i dowiedziec sie czegoś wiecej ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: arnie Re: praca w auchan IP: *.icpnet.pl 28.01.06, 15:39
        Na jakie "stanowisko" aspirujesz w oszą,właśnie opusciłem ten przybytek,do dziś
        czuję skutki(przedźwiganie).Byłem "managerem",pracownik hali czyli to samo co
        manager ale za mniej ma ok 1011 zł brutto,po pół roku pracy tyle mieli moi
        pracownicy.Jeżeli chodzi o wolne to na razie nie miałem okazji sprawdzić ale
        ponoć normalnie.
        • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:48
          Mam sie zgłosić na rozmowę w poniedziałek nie zostałam poinformowana na jakie
          stanowisko dowiem się dopiero po jutrze. Wiem coś o pracy na hali pracowałam
          juz w selgrosie nie dawałam rady dziwgac 1 tonowych palet miałam okropne bole
          kręgosłupa. Prubowałam szukac oczywiscie po za hipermarketami ale straciłam
          resztaki nadzieji. Po za tym najczęsćiej dzwonią własnie z nich. Normalnie to
          znaczy ze nie jak herbata tetli na okrągło??? Dzieki za odpowiedz Pozdrawiam.
          • Gość: arnie Re: praca w auchan IP: *.icpnet.pl 28.01.06, 16:01
            Czyli na cały etat to zarobki ok 1011 złotych.trzymaj się.
            • Gość: Kuehne Re: praca w auchan IP: *.echostar.pl 28.01.06, 21:22
              Moi pracownicy zarabiali po ok 1000 zł brutto (tyle mieli na umowach). Czasami
              do tego dochodziły nadgodziny. Duzy plus to,że za nadgodziny były pieniądze (nie
              zawsze na czas ale były).
              • arnie31 Re: praca w auchan 28.01.06, 23:18
                A ja myślałem,że to ściema z tym że poprawia się nasza jakośc życia.No popatrz
                mają teraz 11 złotych brutto więcej,i płace rosną i wiara jest zadowolona.
                teraz za nadgodziny juz nie płacą,daja przymusowe wolne.
                • Gość: Kuehne Re: praca w auchan IP: *.echostar.pl 29.01.06, 11:29
                  Łatwiej jest dać wolne za nadgodziny ale nie zawsze jest to możliwe więc muszą
                  płacić za nie...
                • ciocia100 Re: praca w auchan 30.01.06, 08:50
                  taaa 11 zł poprostu ludzie pracujacy tam są milionerami .... okropność... boje
                  sie ze ten sklep to druga biedronka wogle nie cierpie hipermarketów można tam
                  robić zakupy ale nie pracowac ... mam stracha jesli mnie zatrudnią jak to
                  będzie wygladało...
            • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:19
              Arnie nie mam pojecia skad wziołeś taka sumę? pierwsze słysze ...... wolge nie
              chca płacić jest fatalnie i nie iwem czy pospisac umowe mam powazne obaway
              c.100.
      • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:25
        jestem niezadowolna babcie klozetowe lepiej zarabiają .... nie mam całego
        etatu mam 5/8 czyli 25 godz tygodniowo wszystko nawet rych w sklepie
        uzlazeżniają od pracy pracowników. A ja myśłałam że powinni od zasobności
        portfeli polaków .... dzwna jestem czy co....
        • drzejms-buond Re: praca w auchan 30.01.06, 12:39
          wszystkim MARKETOWCOM, tzn tym którzy szukają tam pracy, polecam sklepy:
          LEROY MERLIN, PRACTICER..niby praca ta sama za te same pieniądze...ale UKŁADY I
          ATMOSFERKA INNA...

pracy w AUCHAN współczuję WSZYSTKIM!!!!!!!!!
          • Gość: pracująca w auchan Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:36
            tylko co zrobić zeby tak zechcieli przyjąc do któregos z tych sklepów boje się
            tej pracy w tym mowiąc brzydko b***u wyzkiwacze boje się tego wyzysku pracy na
            okragło bo pęsja śmieszna !!!!!!!!!!!!
            • gosiaczek7772 Re: praca w auchan 08.02.06, 21:58
              a ja polecam castoramę. Super atmosferka, dobrze płacą!!!
              • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 06:48
                a w jakich miejscach w warszawie sa castoramy? czy to tylko w jankach? soc mi
                się obiło o uszy a szczerze mowiac nigdy tam nie byłam
              • Gość: Perla Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 01:11
                Co do Castoramy, nie wiem jak w innych miastach ale w Poznaniu nie ma szans
                dostać sie bez znajomości, nawet jeśli posiada się specjalistyczne oraz wyższe
                wykształcenie plus doświadczenie.
                • Gość: Nika Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:04
                  w szoku jestem z ta Catoramą duzo dobrego słyszałam ale nie śadziłam że tak
                  cięzko sie tam dostać? szok
              • Gość: Nika Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 18:24
                a jak sie dostać czy cięzko jest interesuje mnie ta na targóeku na głebockiej
                w Warszawie ...stanowisko może być kasjerki byle by sie dostać?
          • Gość: c 100 Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:37
            sama sobie wspólczuję... nie bede miała czasu na nic i pewnie zgnoją mnie jak
            nie wiem co ale co robić głodować?????
            • Gość: arnie Re: praca w auchan IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 16:47
              1011 brutto czyli chyba ok 750 zł netto miała "moja pracownica" na dziale TDM meble.
              • Gość: gość c 100 Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:24
                ja mam pracowac na kasie za 700z czymś brutto czyli pieniądze śmieszne ico
                prawda nie jest to pełny etat ale wogle załamka zamiast sie cieszy c ze
                wreszcie mam prace to mowiac szczerze jestem załamana..
          • Gość: oko Re: praca w auchan IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:01
            nie masz pojecia o pracy w Auchan to nie zabieraj głosu.
            pracuję tam 5lat,atmosfera ok. i zasady pracy sa jasne juz od poczatku
            zatrudnienia.jezeli ktos mysli ,ze stanie sie milionerem pracujac w hiper to
            lepiej niech szuka pracy na marsie. Z hipermarketów Auchan napewno jest w
            czołówce jezeli chodzi o warunki pracy.I jeszcze jedno dla
            wszystkich "znających sie "na pracy w Auchan, w kazdym sklepie(19 w polsce)
            panuje inna atmosfera(zalezy od ekipy,przelozonego)),zarobki sa uzaleznione od
            regionów kraju i w duzej mierze zaleza od wynikow pracy o czym mogli sie nie
            przekonac ci "uciekajacy " z niego.Praca w handlu nie nalezy do spokojnych,nie
            zarabia sie kokosów,ale dla szukajacych pracy w hiper(nawet tymczasowo) polecam
            Auchan.

• Gość: arnie Re: praca w auchan IP: *.icpnet.pl 01.02.06, 09:24
        Nie dziwię się Tobie,w ogóle to brak mi słów na te "pensje" przeciez to nie jest
        nawet na egzystencję,ja nie wiem na co ma starczyć 700 brutto???????????????
        • Gość: c 100 Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:24
          Własnie... A le co robić próbowałam szczęscia w arkadii ale nie wyszło juz
          byłam zadowolona jak kobieta, która rozmawiałą ze mną ze jest zadowolona i tad
          do momentu w którym powiedziała ze no ale mam jeszcze kilka osób i zadzwonimy
          wtedy to juz zrównała mnie z ziemią ale warunki pracy tam to luksus w
          porównaniu z auchan. Nie umywa się pod zadnym wzgledem oczywiscie chodzi mi o
          sklep nie super market dokładnie big star zarabia się około 1000 zł na 3/4
          etatu starsznie się poczułam jak mi powiedziła że zadzwonimy......:(
          • Gość: c.100 Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:14
            a czy prawdą jest zakaz wychodzenia do ubikacji???
            • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:09
              stanowczo wszystkim odradzam ten sklep jest fatalnie .... jeszcze nie podpisałm
              umowy i chyba jej nie podpisze ....... do tego całego wyzysku dołanczają
              jeszcze kretynskie ubranka i wymagają do nich butów pasujących do tych
              szmat ... wolna co najwyzej co 3 niedziela i co 6 weekend koszmar
              • Gość: gość Mam pytanie odnośnie pracy w auchan IP: *.chello.pl 08.02.06, 16:17
                Ile zarabia do ręki pracownik działu np. dokładający towar? A jeszcze jedno
                mnie interesuje - kto zajmuje sie pisaniem cen promocyjnych na plakatach?? Czy
                to jest stanowisko specjalne, czy dana osoba wykonuje te prace równocześnie
                pracując na jakimś dziale? Ja bym chciała zajmować się pisaniem takich
                plakatów. Proszę o informację :)
                • Gość: Labo.. Re: Mam pytanie odnośnie pracy w auchan IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 08.02.06, 22:43
                  Dekorator 950/1000 brutto jakis rok temu. Ploter wyklejanki wycinanki malowanki
                  wieszanie plakatow bannerow itp itd. Wymagania corel, obs plotera, stanowisko
                  wzglednie niezalezne w por do wykl towaru 899 brutto rok temu. Wola facetow niz
                  kobiety. Po jakiejs agencji reklamowej nie powinno byc problemow z dostaniem
                  pracy choc pieniadze zalosne.
                  • Gość: jolka bart. Re: Mam pytanie odnośnie pracy w auchan IP: *.chello.pl 09.02.06, 08:35
                    Studenci perzy układaniu towaru około 8 zł/godz
              • Gość: oko Re: praca w auchan IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:10
                obys jej nie podpisala(mam takie marzenie) a przynajmniej nie traf do mojego
                sklepu ,bo nie potrzebujemy marudzacych wspólpracowników.
                jak chcesz chodzic w szpileczkach i tym co masz najlepszego w szafie to
                wybierz butik -powodzenia.
                • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 09:27
                  och jak mi przykro że twe marzenie sie nie ziściło oj jaka szkoda
                  buahahahahahhahaha
            • Gość: oko Re: praca w auchan IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:06
              jakas bzdura.skąd wy czerpiecie takie info?
      • Gość: ala Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 08:33
        witaj!
        mogę Ci powiedziec jak jest w Auchan w Częstochowie
        co prawda ja tam nie pracuje ale znam sytuację dośc dobrze i opisuję ja na
        konkretnym przypadku, więc nie wiem jak jest ogólnie
        osoba, która tam pracuje jest sprzedawcą na dziale RTV
        na pełny etat 3 miesiące okresu próbnego, później propozycja pracy (umowa) na
        6-7 miesięcy
        grafik ustala menadzer, baaardzo rzadko się zdarza aby pracować więcej niż 4 dni
        pod rząd,
        praca w soboty i niedziele, raczej w systeemie dwuzmianowym (6-15 albo 14-22).
        NOcki bardzo bardzo rzadko, w razie ewentualnej przebudowy działu lub
        inwentaryzacji.
        Wypłata zawsze do 10 dnia miesiąca, nigdy nei było problemów z wypłaceniem
        kwota do ręki to coś ok 680-720
        podwyzki możliwe po przepracowaniu roku, przysługują co 6 miesięcy, w
        oszałamiającej kwocie 50zł!!!

na chwilę obecną wszyscy stamtąd uciekają, nikt nie chce tam pracować
        • Gość: gość Re: praca w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 17:44
          U mnie jest inaczej trochę tan w warszwie pracuje się dłuzej niz 4 dni mozna i
          8 dni i wiecej nie ma reguł i na hale na wykładanie towaru nie ma szns sie
          dostac przyjmują tylko na kase. Mam przechlapane do tego wszystkiego osobą
          wazniejsza nie iwem menadzerem albo kimś takim jest co prawda młoda dziewczyna
          ale z racji tego ze pracuje tam b długo uwaza się za ważną i na kazda czynnośc
          swoją trzeba jej pokazywac regulamin( to dziwne skoro pracuje tam tak długo i
          nie wie o zmianach np że bluzki nie trzeba wkłądać w spodnice lub spodnice
          koszarny worek za kolano poprostu masakra)mają kretynskie ubrania służbowe)
          powinna to wiedzieć strasznie się panoszy i nie umie normalnie mowić tylko
          odszczekuje ludziom a ja chciała bym jakoś inteligentnie sobie pomuc zanim
          odejdę z tamtąd i jakoś jej dogryść odpowiedziec tak zeby jej w pięty poszło.
          Jest chodzącym koszmarem.!!!!!!!!! terminator taki podła.poprostu podła. Mam co
          6 weekend wolnuy i co 3 niedziele koszmar jest istny koszmar i to wszystko za
          500zł .... miesięcznie netto
          • Gość: Filolog Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.06, 13:54
            Znaczyloby to, ze pracownik zarabia 1000 PLZ brutto, czyli kierownik stoiska
            2000-2500brutto(czyli przy TESCO shit,ta firma placi w handlu najlepiej)
            a kierownik dzialu 4000 a 5000 brutto
            dyrektor 10000 brutto

Moglby ktos odpowiedziec czy mam racje?

Ja robie obecnie staz w Niemczech w Fegro- przedstawiam strukture zarobkow + -
            , gdyz udalo mi sie luknac na oficjalna tabele w Buchhaltung

Alles na "wejscie" i w EURO

pracownik hali bez wyksztalcenia 1300 brutto

- z wyksztalceniem Kaufmann 1700 brutto (nawet jak wypelnia polki albo sprzata
            i taszczy, jesli jest Kaufmann to MUSI dostac ta taryfe minimum)

- Teamleiter, czyli kierownik stoiska 2000 brutto

- kierownik wydzialu tzw Abteilungsleiter 3000 brutto

- Betriebsleiter (jest ich dwoch jeden od 6.00 do 14.30 i drugi 14.30 do 22.00)
            4500 brutto

"na gorze" jest Geschäftsführer, ktory musi dostac minimum 6000 brutto

Podaje to z pamieci, gdyz nie mialem mozliwosci skopiowana, sprintowania, czy
            tez transferu do mojego compa tych danych.
            Dlaczego jest dla mnie to takie wazne i prosze koniecznie o odpowiedz co do
            zarobkow w Auchan
            W Niemczech mam mozliwosc pracy za pol roku za ok 1700 brutto,czyli netto ok
            1140 EURO

Chce pracowac w Polsce(jestem po Germanistyce i dyplomowce-Marketing i
            Zarzadzanie), nawet za mniejsze pieniadze, ale z perspektywa szybkiej kariery w
            handlu.
            Zapytam, czy zarabia ktos w Auchan 4000 PLZ brutto(np Kierownik dzialu)?
            • Gość: iskierka Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:20
              wydaje mi się ze nie raczej marne gorsze zarabiają choc przyznam się że nie
              wiem ile zarabiaja kierownicy działów pracownicy zarabija g**ane grosze.....
              ale zycze powodzenia moze Ci się uda :)zawsze można miec nadzieję trzymam
              kciuki
            • Gość: Pingwin Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:54
              W Carrefour kirownicy zarabiaja podobno dla porownania 1600 zł. netto, a
              sprzedawcy od najniższej do 780 zł. netto, dodatkowo nie mają sprzątaczek,
              przychodzą tylko na kilka godzin ( 2-3) i resztę robią za nie sprzedawcy. Jedna
              osoba10 różnych czynności, jako sprzedawca, jako sprzątaczka a czasami ciut nie
              kierownik i wszystko za najniższą pensję. Czysty wyzysk. Na zmianie 1-2 osoby.
            • Gość: ala Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:01
              z tego co wiem
              kierownik działu zarabia ok 1500zł
              senior menager (zarządza kilkoma działami) ok 5000zł
              • Gość: arnie Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.icpnet.pl 18.02.06, 21:12
                Chciałem tylko jeszcze dodać do kretyńskich ubranek auchan,w życiu takiej
                tandety nie nosiłem,sweter jest z akrylu,gryzie,byłem cały mokry od
                niego,koszula biała która udaje bawełnę,no i ten krawat w
                pasy,brrrrrrrrrrrrr,tydzień tam wytrzymałem jako manager,natomiast jeśli ktos
                pisze,że tam jest fajnie to trudno-jego życie,jego sprawa.
                • Gość: Filolog Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.06, 13:20
                  Dzieki ludzie za info.
                  Czyli TESCO bylaby w rankingu placowo-socjalnym number 1.
                  Sadzilem, ze Auchan, ktory imponuje mi z punktu widzenia klienta, dorownuje
                  TESCO.
                  No nic... aplikacje bede wysylal w Polsce do REWE, TESCO, METRO, AUCHAN od z-cy
                  kierownika dzialu w gore.
                  Jak nie wypali, zostane w Niemczech w FEGRO.

Jeszcze raz dzieki
                  • Gość: Iskierka Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:43
                    powodzenia i staraj sie o jak najwyzsze stanowisko powodzenia albo zostań w
                    Niemczech to tez jest dobre rozwiazanie gdybym miała do kogo wyjechała bym z
                    tad ... brrrr pzd. Pa.
                • Gość: Finezja Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:45
                  to byłes lepszy ode mnie :))))))))) wytrzymałes dłuzej gratuluję :) ja nie
                  wyrobiłam tygodnia :) powodzenia ludzie zycze wszystkim dobrej pracy i wysokich
                  zarobków.
                  • Gość: Matra Re: Zarobki Auchan i FegroSelgros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:35
                    czy ktoś z Was sie orientuje Ile się zarabia w liroy merlin?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka