Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

EXPANDER - potrzebne aktualne info

IP: 193.201.167.* 28.01.06, 19:29
    Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda rekrutacja i jakie są zarobki w
    Expanderze? Chodzi o Warszawę. Za każdą informacę dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adrian Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.01.06, 21:28
        Ja miesiąc temu przechodziłem rekrutację we Wrocławiu.
        Dostałem ofertę pracy, ale zdecydowałem się podjąć pracę w innej
        firmie.
        Co do zarobków to w całym kraju podobnie ok. 1200-1400 + prowizja
        od sprzedaży. Z tego co wiem od znajomych oraz z inf. na tym forum (poszukaj)
        bez najmniejszego problemu wyciąga się 3000 na rękę. Myślę że WaWiue jest
        zdecydowanie lepiej.
        Co do rekrutacji to wspominam bardzo dobrze.
        Pierwsze spotkanie z kimś z działu kadr. Pytanie o powód aplikacji i inne
        standardowe. A z tych niestandardowych to:
        - do rozwiązania krótkie zadanko co się bardziej opłaca (banalne)
        - jakie czsopisma czytasz i z ajkich serwisów biznesowych korzystasz

Drugie spotkanie z dyrektorem czegoś tam (nie pamiętam). Na początek te same
        pyt. Potem pytanie o kredyty i stopy procentowe, a także w co inwestować.
        No i putanie na które miałem b.szybko odp.
        Ile jest 36 x 16?
        Odpowiedziałem źle.

Ogólnie bardzo miło i fajnie. Jedyny minus to to że spotkanie odbywa się w tym
        samym miejscu w którym przychodzą klienci (przy jednym ze stanowisk).

Poowdzenia

• Gość: zxc Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 29.01.06, 12:19
          Dzięki za info. Mam jeszcze parę pytań:
          W ogłoszeniu jest napisane, że znajomość produktów bankowych i świata finansów
          nie jest konieczna, a jednak pytają o to?
          Nie było jakiś rozbudowanych testów?
          Nie kazali Ci sprzedawać kalendarza z 2000 roku albo podać inne zastosowania
          widelca?
          • arfer Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info 29.01.06, 12:50
            Nie znam obecnego trybu rekrutacji, natomiast w Warszawie najlepsi spokojnie
            zrabiają po naście tysięcy i więcej. Owe 3 tys. to absolutnie dolna granica
            tego, co w Expanderze możesz zarobić.
            • arnie31 Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info 29.01.06, 14:11
              Ogłoszenie,które znalazłem jest z 19stego stycznia myslicie,że warto jeszcze
              wysłać?czy już po zawodach,nie wiem jakim sposobem mi umknęło,po przeczytaniu
              tego wątku,znalazłem.napiszcie po jakim czasie się odezwali do Was.
              • arnie31 Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info 29.01.06, 14:14
                Jeszcze jedno,w ogłoszeniu tak jest napisane:Na CV (liście motywacyjnym) prosimy
                o dopisanie następującej klauzuli:
                zawsze umieszczałem tylko na cv tą klauzulę czy na liście tez trzeba ją umieszczać?
                • Gość: Adrian Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 29.01.06, 14:58
                  Jeszcze jedno,w ogłoszeniu tak jest napisane:Na CV (liście motywacyjnym) prosim
                  > y
                  > o dopisanie następującej klauzuli:
                  > zawsze umieszczałem tylko na cv tą klauzulę czy na liście tez trzeba ją umieszc
                  > zać?

Ja umiescilem tylko na CV ale nie bylo informacji ze ma byc na liscie.
                  A co do czasu jaki minal od momentu wyslania aplikacji to jakies 10 dni.
                  Ja bym wyslal na Twoim miejscu.
          • Gość: Adrian Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 29.01.06, 14:55
            Co do 3 tys. min. to takie informacje znalazlem i uzyskalem od dalekich znajomych, ale wiem ze zarabiaja wiecej.

> W ogłoszeniu jest napisane, że znajomość produktów bankowych i świata finansów nie jest konieczna, a jednak pytają o to?<
            Z tego co pamietam to w ogloszeniu bylo ciekawosc swiata. Ja skonczylem ZiM i przedmiotow zwiazanych z bankowoscia i finansami mialem malo.
            Pyt. byly naprawde podstawowe: o stope oprocentowania kredytow w EURO oraz zlotowkach, w co zainwestowac 50 tys., jaki kredyt wybrac, itd.
            Chyba kazdy kto chcialby pracowac w tej firmie wie co wiedziec. Poza tym te informacje sa w codziennych gazetach. Chociaz tez mialem pyt. o wys. podstawowej stopy % w UE i USA.

> Nie było jakiś rozbudowanych testów?
            Nie, jedynie zadanie czy lepiej wziasc kredyt na 100% czy na 80% a reszte zainwestowac.

> Nie kazali Ci sprzedawać kalendarza z 2000 roku albo podać inne zastosowania
            > widelca?
            Nie nie bylo czegos takiego.

Rekrutacja naprawde zrobiona profesjonalnie, bez nerwow. Jak to ktos napisal na tym forum, a propo rekrutacji w Expanderze "BADZ NATURALNY" - ja bylem.
            Acha minus za to ze poweidzieli ze dadza odpowiedz w SR-CZW a dali w PT.
            • Gość: arnie Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.icpnet.pl 29.01.06, 16:00
              wysłalem co prawda jestem socjologiem ale co tam,poza tym moje doświadczenie
              zawodowe to misz-masz,nic nie kosztuje wysłanie:)pozdrawiam
      • Gość: zxc Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 31.01.06, 09:43
        a czy o zarobkach ktoś może coś napisać? wiem, że były jużp osty na ten temat,
        ale one tylko mówią o ogólnikach - że są dobre. A co to znaczy dobre?
        Chciałbym również się dowiedzieć jak oceniany jest expander jako pracodawca i
        jaka jest atmosfera? Czy ciężko przejść szkolenia i okres próbny? Dziękuję za
        info.
        • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:54
          I jakie oni mają wymagania co do pracowników? Jakie studia czy wystarczy
          pomaturalna szkoła i dyplom technika ? Czy tylko studia?
          Pozdrawiam
      • Gość: zxc Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 31.01.06, 11:45
        czy nikt tam nie pracuje ani nie ma znajomych, którzy tam pracują? :)
      • Gość: arnie Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 11:59
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=26203719&v=2&s=0,
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=30207071&v=2&s=0
        A sam chciałbym się dowiedzieć,jakie są kryteria przyjęcia.
      • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:03
        Plizzzzzz dajcie jakieś posty, mnie interesuje
        Łódź.....no i to wykształcenie nieszcvzęsne...jakie?
        • Gość: Adrian Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.01.06, 16:14
          Wymagania są na ofertach pracy i ich stronie w zakładce praca lub kariera.
          Z tego co wiem trzebamieć skończone studia, nieważne jakie.
          No i trzeba się interesować finansami - to chyba oczywiste.
          Pracy podobno jest dużo, ale za to płacą nieźle.
          Ile dokładnie nie wiem.
          A co do atmosfery. Z doświadczenia wiem że jeżeli jest dużo do roboty w
          pracy i nie ma rywalizacji (tu nie walczysz o klienta z kolegą), a przy
          tym dobrze płacą to atmosfera jest dobra.
          Zwróć uwagę że o bankach i innych instytucjach piszą b.często źle, a o
          pośrednikach nikt nie pisze.
          Jakby było źle ktoś by na pewno napisał.
          • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 16:34
            Informacje mam własnie z ich strony ale tam nie piszą o wykształceniu stąd moje
            pytania. Szkoda, że nikt kto tam pracuje w tej chwili nie może nam odpowiedzieć.
            Rozumiem, że w pracy nie siedzą na forum bo pracują....Pozdrawiam
            • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:34
              Plizzzzzzz podpowiedzcie....
      • Gość: lodz Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 17:27
        a ile zarabia kierownik oddziału expandera ?
        • Gość: red Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:34
          Proszę o odpowiedź na w.w pytania, dziękuję...
      • Gość: student Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.02.06, 19:28
        Z tego co wiem, to płaca zasadnicza jest niska. Większość wynagrodzenia ma się z
        prowizji. A jeżeli tak to wygląda, to na pewno jest duży nacisk na sprzedaż.
        • Gość: arfer Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.02.06, 20:06
          Hmm..

A co myślałeś ? Że to firma "dobry wujek" - doradzi, pod nos podetknie
          rozwiązanie i nie chce za to wynagrodzenia ?? Za dobre rady dobre pieniądze.
          Standard.
          • Gość: bankier Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 02.02.06, 20:25
            Ja słyszałem, że doradcy zarabiają całkiem nieźle. Podobno rynek tego typu usług
            ma się rozwijać do 2017 roku. Jest to zawód z przyszłością, a niedługo być może
            licencjonowany.
            Podobno kilka tysięcy miesięcznie w tej branży to standard.
            • Gość: gocha Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 03.02.06, 11:07
              kilka tysięcy to znaczy ile?
              • Gość: ty Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 17:52
                ja w tym miesiacu dostalem 8netto
                • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:13
                  Skoro piszesz ile zarobiłes to moze napisz jeszcze odpowiedzi na w.w pytania....
                • Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 04.02.06, 17:27
                  Ale tak na luzie dostałeś 8netto, czy musiałeś ostro zapierniczać? W jakim
                  mieście? Jakie są średnie zarobki miesięczne?
      • Gość: arnie Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 01:34
        Mnie nie zaprosili na rozmowę a szkoda szkoda:(
        • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:15
          Ty- Skoro piszesz ile zarobiłes to moze napisz jeszcze odpowiedzi na w.w
          pytania.... Bede wdzieczna.
          • Gość: ty Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 18:55
            Praca jest fajna, atmosfera przynajniej w moim oddziale tez bardzo dobra,
            młodzi ludzie (nie ma jakiś dziwnych niezdrowych układów)
            pieniądze mozna całkiem dobre zarobic,

sama praca jest ciezka i stresująca, jednak odpowiadasz za czyjes pieniądze,
            uzerasz się z bankami, duzo się pracuje wiec niejest to na zasadzie od 8-16 a o
            15.30 siedzisz juz ubrany i chcesz wyjsc,
            ale napewno ma się satysfakcje jak pomozesz ludzią w trudnej sytuacji czy
            załatwisz dobry kredyt,
            no i dobre pieniądze mozna zarobic
            jezeli chodzi o samą forme, to masz duzy pakiet produktow który mozesz
            klientowy zaproponowac to jest fajne (lepiej niz w bankach) no i klienci raczej
            sami przychodzą(nie pozyskujesz ich na zewnątrz)

czy 8tys było cięzko zarobic, sama praca nie jest łatwa,

jezeli macie pytania to pytajcie (niechce mi sie całgo wątku czytac)

mam nadzieje ze ta moja wypowiedz ma ręce i nogi
            • Gość: anka Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:43
              Dziękuję za odpowiedzi ale prosze napisz jeszcze jakie są wymagania dla
              przyszłych pracowników i jaka jest podstawa pensji bo sadze, ze na poczatku
              kiedy sa szkolenia raczej nie ma szans na prowizje. I czy szkolenia są w
              miastach do których sie aplikuje?
              Pozdrawiam i dzięki.
            • Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 06.02.06, 10:09
              Czy ciężko było zarobić te 8 tysięcy? Jaka jest przeciętna pensja? słyszałem, że
              3-4 tys można zarobić spokojnie. Ile jest w tym prawdy? Ile czasu pracujesz w
              Expanderze? Czy pracujesz w Warszawie, czy w innym mieście? Czy oprócz prowizji
              i podstawy są jakieś premie?
              • Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 06.02.06, 13:51
                Czekan na odpowiedź od "Ty"
              • Gość: Ty Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:25
                troche tych pytan:)
                na rozmowie głownie się pytają o rynek kapitałowy, jakies stopy % jakie kursy,
                od czego zalezy inflacja, czy lepiej wziąć kredyt na 100% a wolne środki
                inwestować, czy tylko kredyt na 60% wartosci inwestycji, takie rózne
                szkolenia są w warszawie przyjezdni mają hotel i vouchery,
                nie wiem jaka jest średnia bo ludzie raczej az tak bardzo się nie chwalą ile
                zarabiają, na pozostałe pytania wole nie odpowiadac bo mnie zidentyfikują i
                jeszcze posądzą ze podaje informacje tajne:)

a czemu tak sie wypytujecie?

• Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 07.02.06, 09:54
                  to w takim razie jaka jest Twoja średnia? :)
                  Chodzi o to czy zarabia się kwoty do 2000, czy spokojnie powyżej? Napisales, że
                  mozna zarobic dobre pieniadzei i chodzi mi o ustalenie jakie mniej wiecej?
                  Napisz, tylko, czy pracujesz w W-wie, czy w innym mieście. Nie chodzi o
                  konkretny oddział.
                  • Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 07.02.06, 23:35
                    ??
            • Gość: frank Re: EXPANDER - potrzebne aktualne info IP: *.chello.pl 06.02.06, 19:02
              ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka