Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CHCĄ MNIE ZWOLNIĆ!

21.02.06, 21:32
    Drodzy "forumowicze"
    Ostatnio atmosfera wokół mojej osoby bardzo się "zagęściła" i mam podstawy
    podejrzewać że mnie zwolnią lub strącą ze stanowiska. Generanie nic na mnie
    nie mają, ale są problemy i ktoś musi być winny.
    Chciałbym przemysleć strategię 2 ww. wariantów - zależnie od propozycji jakie
    moge dostać.
    Czy macie pomysł jak tą partię najlepiej rozegrać ? (umowa o prace na czas
    nieokreślony powyżej 3 lat)
    Obserwuj wątek
      • Gość: manuela Re: chcą mnie zwolnić IP: *.chello.pl 22.02.06, 11:34
        Skoro sytuacja nie fajna, a pomysłu brak na obronę, to może zacznij szukać czegoś nowego. Skoro masz przynajmniej w tej firmie trzy lata doświadczenia, może znajdziesz cos ciekawszego w podobnej firmie, gdzie nie będzie dochodziło do dziwnych scysji.
      • kaaarolinkaa Re: 22.02.06, 11:40
        idz na zwolnienie, bo oprocz tego i znalezienia nowej pracy to nic nie zrobisz.
      • Gość: doris Re: CHCĄ MNIE ZWOLNIĆ! IP: *.gliwice.hyperion.pl / *.gliwice.msk.pl 22.02.06, 11:53
        poczekaj spokojnie na wypowiedzenie - skoro ma być to na pewno niema sensu
        przed nim uciekać! Przeżyłam to na końcu roku 2005, czyli zupełnie świeżo. Co
        ma być to będzie, bierzesz wypowiedzenie, gdzie jeśli nic nie mają na Ciebie to
        Ci napiszą, że stracili zaufanie i że wykorzystywałeś komputer służbowy do
        celów prywatnych (bo kto nie wysłał maila prywatnego?).
        Potem możesz się próbować dogadać - czyli zawrzeć porozumienie stron, ale jest
        to i tak niekorzystne w dalszym Ciągu dla Ciebnie, bo zasiłku nie dostaniesz
        przze 90 dni.
        Jak już wypowiedzenie w toku to zaczynasz chorować, bo po co pracować? A może
        jak Cię zwonią to Cię zwolnią zaraem z wykonywania pracy (w moim przypadku tak
        było)?

A jeśli nie chcesz żeby Ciebie zwolniono, to szukaj szybko innej roboty i sam
        się zwolnij - to najkorzystniejsze rozwiązanie dla wszystkich stron.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka