Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Auchan-kasa

27.02.06, 07:55
    czy kto skiedyś pracowal?jakie są warunki finansowe?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ania Re: Auchan-kasa IP: *.chello.pl 27.02.06, 09:28
        Ja pracowałam jako kasjer w Geant ale zatrudniona byłam z Work Service moge ci
        powiedziec ze tyle ze wynagrodzenie to najniższa krajowa
        • Gość: as Re: Auchan-kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:44
          A odpowiedzialność pewnie straszna?A co na przyklad jak wpadnie falszywka?I ja
          jej nie wylapię?Czy jakoś psychicznie maltretują?Terror?Wykorzystywanie?
          • Gość: SuchyHc Re: Auchan-kasa IP: *.chello.pl 27.02.06, 18:09
            Odpowiedzialność pospisujesz w momencie zawarcia umowy i nie wiem jak to teraz
            wygląda.

Od siebie nie polecam tej pracy. Ochrona w Auchan, w którym pracowałem strasznie
            kontrolowała kasjerki - np. pakowali myszkę komputerową za 80 zeta do pudełka po
            myszce za 20 zeta i sprawdzali czy kasjerka wyłapie (a skąd niby ma się kasjerka
            znać). Z drugiej strony trzeba utrzymywać progresję w liczbie artykułów
            'liczonych' na minutę, także jest presja jeśli chodzi o szybkość pracy. Awantury
            na kasie ze strony klientów są bardzo częste. Strasznie stresująca praca za
            grosze. Aha... jeszcze jedno zatrudniali u nas na 3/4 etatu, płacili za tyle, a
            trzymali w pracy normalnie przez 8 godzin.

pozdrawiam,
            Grzesiek
      • Gość: zerya Re: Auchan-kasa IP: 193.151.48.* 05.03.06, 15:29
        pracowałam w czasie studiów, zatrudnienie na pół etatu faktycznie praca na 3/4,
        po wizycie inspekcji pracy wypłacili nam zaległe nadgodziny, po roku pracy bony
        na świeta(chyba koło 400 zł) do tego wypasiony pakiet socjalny, premia od tzn
        efektywności( a nawet od ilości zuzytych reklamówek(!!!!!), strój kasjerki ;)
        koszt prania wliczony w pensje(chyba koło 10 zł plus 5 zł za obuwie i chyba był
        jakis zwrot za dojazd do pracy), możliwy awans dla wyrózniajacych się np.: dla
        męzczyzn na kasie:), dyscyplinarka za róznicę(spore) w kasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka