sallvadore To zacznijcie głosować!! 13.03.06, 15:32 ilu z Was nie poszło do urn, bo mialo kaca, bo ruszyc sie nie chcialo, bo moj glos jest niewazny?! wystarczy spojrzec na frekwencje podczas wyborow! a potem narzekaja ze takie kaczory, giertychy i leppery rzadza Polska. Jak dojdzie do wyborow ruszcie swojne tylki i idzcie do konsulatu w Londynie, czy gdzies tam, glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Wlasnie dostalem papier Rezydenta UK !! :-) 13.03.06, 15:59 Doslownie przed dwoma godzinami pierwszy raz trzymalem go w reku :)) Ciekawe kiedy pojawia sie statystyki Home Office dotyczace wlasnie liczby Polakow otrzymujacych rezydenture pobytowa , lub aplikujacych o nia, a moze juz takie informacje sa gdzies udostepnione ? Wie ktos moze? Jak wiadomo dla ludzi w temacie rezydencja pobytowa moze byc bardzo istotnym dokumentem branym przez fiskusa pod uwage w razie 'niejasnej sytuacji podatkowej' ktory to papierek ratuje przed placeniem podatku dochodowego w Polsce za nic, co wynika z podatkowego PRL-owskiego prawa z lat 70-tych , chetnie realizowanego przez gorliwych opluwaczy komunizmu, czyli obecny rzad RP) Pozdrawiam wszystkich rodakow w Polsce i na emigrancji ! Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwa11 Czy to nie Anglia zdobywa tanich Polakow? 13.03.06, 16:14 a Polska nie traci? Co za premier , ktory dziekuje ze inni (dzis Szwedzi) dorabiaja sie na taniej sile roboczej Poakow? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To nie jest tania sila (placa musi byc brytyjska). 13.03.06, 16:19 To raczej Polacy biora prace, ktorych Angol nie chce lub wziac nie moze z braku kwalifikacji - nb. nie wiem dlaczego "nie chce", bo kierowca autobusu w Londynie wyciaga z 40.000 rocznie, a metro - 60 tysiecy (nb. okupowane przez "mafie Muslimska", bo i jezyk srednio potrzebny - to przyczyna, ze w tej swietnie placy Polakow brak). Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis Wyganie Polakow z Polski to dzielo Balcerowicza 13.03.06, 16:18 Dostal za to kase od miedzynarodowego kapitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
pmargiel Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 16:21 bardzo sie ciesze, ze p.Jolanta przy okazji artykulu wspomniala o naszym lotnisku Lodz-Lublinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza1977 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 17:10 ciekawi mnie jaka plec czesciej wyjezdza? ktos sie orientuje? czy w Polsce znow zostana same kobiety jak po wielkiej emigracji lat 70/80? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1702 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 19:06 tylko czekać??? Jak za parę lat pójdę do sklepu a przy ladzie będzie stał Ukrainiec albo kto taki? Nie jestem rasistą!! rodacy gdzie wasz patriotyzm o którym tyle mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza1977 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 19:12 a sa jakies dane , na stronie Home Office? to ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 00:32 krzysiek1702 napisał: > tylko czekać??? Jak za parę lat pójdę do sklepu a przy ladzie będzie stał > Ukrainiec albo kto taki? Nie jestem rasistą!! rodacy gdzie wasz patriotyzm o > którym tyle mówicie? ==== Krzysiu może byś tak podpowiedział jakie to korzyści niesie patriotyzm??? Odpowiedz Link Zgłoś
klootz Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 16:37 > krzysiek1702 napisał: > > > tylko czekać??? Jak za parę lat pójdę do sklepu a przy ladzie będzie stał > > > Ukrainiec albo kto taki? Nie jestem rasistą!! rodacy gdzie wasz patriotyz > m o > > którym tyle mówicie? No i co z tego jak obsluzy cie w sklepie Ukrainiec badz "Kto taki" (sic!) Moze wtedy Polacy naucza sie na nowo zapomnianej tolerancji... Odpowiedz Link Zgłoś
raz.putinn Polscy magistrowie krolami garkuchi w UK 13.03.06, 19:26 Brawo panie Kawsniewski, zrobil pan kawal "dobrej" roboty dla Polski, a niedoszli magistrowie zostaja profesorami. Nowe czasy mamy panie dziejku:( Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford [...] 13.03.06, 19:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk Giwi, zniw sie musze szefom poskarzyc: skasowalas 13.03.06, 23:05 post mowiacy o tym, ze tzw. chefs jak np.Sir Ramsey malo, ze otzrymuja tytuly szlacheckie, ale i zarabiaja miliony, i sa nowymi brytyjskimi celebrities. A wiec szefowanie w garkuchni jest SWIETNA droga do Bentleya, pasowania przez Krolowa i telewizyjnej slawy:))) I tylko zakompleksiony dupek moze taka kariera pogardzac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Polscy magistrowie krolami garkuchi w UK 13.03.06, 20:48 bo takie jest zycie, ale polscy politycy kiedys jak i dzisiaj nie musieli sie utzymywac jak i swoich rodzin jako krolowie kuchni i operatorzy wozkow widlowych, najwyzej byly to wyjazdy wakacyjne, stwierdzili jednczesnie ze polityka to dobry zawod, i jak wiemy czas poswiecili na dorobieniu sie na aferach. Kwasniewski pracowal w pubie w Londynie, ciekawe ze nie byl w stanie jako prezydent Polski przypomniec sobie jak to bylo i powiedziec sobie co ja moge zrobic jako prezydent tego kraju aby moi wyksztalceni rodacy nie pracowali w pubach , czy na budowie czy w hali fabrycznej w Angli , czy Hiszpani Jezeli juz tak jest , to zadna praca nie hanbi i jest to poczatek, jestem pewien ze Polacy beda zajmowali swietne stanowiska i osiagna sukces finansowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_uk W pubach pracuja i mlodzi Amerykanie, gdy chca 13.03.06, 23:07 pojezdzic po Europie - nie kazdy student , chocby i bogaty z domu, ma czelnosc zyc na koszt tatusia jak polskie "wieczne dzieci":))) Odpowiedz Link Zgłoś
pigiwkosmosie Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 20:54 i bardzo dobrze w tym kraju wegla i kartofla zostana tylko emeryci kaleki i ultra katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 21:21 A ja sie zastanawiam ilu z tych, ktorzy tak najbardziej narzekaja na Polske, tych, ktorzy "wyemigrowali" na Wyspy za godna praca i zarobkami, glosowalo w ostatnich wyborach? To ja podpowiem. Na Wyspy wyjechalo ok. 300 tys. Polakow, z czego glosowalo zdaje sie 3 tysiace... Sami sobie odpowiedzcie na pytanie dlaczego w Polsce nie da sie zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 21:29 niektorzy do Anglii wyjezdzaja jeszcze po to aby studiowac Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 22:45 niektorzy tutaj zarzucaja innym Polakow ze nie glosuja , pytam sie na kogo, . w ciagu 17 lat w Polsce rzadzili od liberalow po komunistow, centroprawicowych , centrolewicowych , roznej masci i koloru grup nacisku , grup reformatorow,i co? ,nie rozwiazali problemow , inflacje zdusili kosztem zadluzenia, a przynaleznosc do Uni to zaden sukces, wiecej kazda fala rzadzacych to wszyscy wiemy co robi, ludzie ktorzy chca rzadzic w Polsce sa skazani na nieuczciwosc, wiec na kogo glosowac!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 22:57 Jasne. Najlepiej powiedziec "a na kogo?"... Generalnie wszystkiemu winni ONI... Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 22:57 nie jestem wariatem - ja tak naprawde uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:09 ... wierze ...ci wierze...facynacja i ogrom otwierajacych sie mozliwosci oszalamia...unosi...nie zmarnuj tego pieknego okresu...bo on sie juz wiecej nie powtorzy...))) shpinak napisał: > nie jestem wariatem - ja tak naprawde uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:14 zamiast 'ogrom otwierajacych sie mozliwosci' ja bym powiedzial 'normalne zycie' - bo o to mi bardziej chodzilo, wedlug mnie tak powinno wygladac normalne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:23 ...i tak wyglada normalne zycie...tylko chodzi o to ,ze po pewnym czasie ...czlowiek jest tak skonstruowany...ta normalnosc bedzie stawiac ci wymagania...pojscia do przodu...i to dopiero mozna nazwac normalnoscia... shpinak napisał: > zamiast 'ogrom otwierajacych sie mozliwosci' ja bym powiedzial 'normalne zycie' > - bo o to mi bardziej chodzilo, wedlug mnie tak powinno wygladac normalne zycie > . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e po chicago...londyn ,najwiekszym miastem ...? 13.03.06, 23:00 ...w-wa niedlugo spadnie na trzecie miejsce pod wzgledem wielkosci zamieszkalych polakow...to i moze stolice przeniesc do chicago...))) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Biznes i zarządzanie? 13.03.06, 23:04 Ten największy odsetek w "administracji, biznesie i zarządzaniu" to zapewne sprzątacze w biurach? Odpowiedz Link Zgłoś
olias chory pacjent traci krew 13.03.06, 23:08 człowiek leży osłabiony. Z rany strumieniem wypływa krew. Krew pieczołowicie zbierana przez silniejszych. Nawet kropla się nie zmarnuje. Dookoła tańczą rozradowani politycy, działacze gospodarczy, profesorowie, dziennikarze. Dlaczego tak się cieszą? Kiedy w Polosce pozostaną tylko starzy, chorzy, niezdolni do pracy, menele i mało inteligentni ... jak reaktywują Polskę? Czy to już "finish Poloniae"? Czy to był cel działania elit ostatnich kilkunastu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do oliasa 14.03.06, 00:28 olias napisał: > człowiek leży osłabiony. Z rany strumieniem wypływa krew. Krew pieczołowicie > zbierana przez silniejszych. Nawet kropla się nie zmarnuje. > Dookoła tańczą rozradowani politycy, działacze gospodarczy, profesorowie, > dziennikarze. > Dlaczego tak się cieszą? > Kiedy w Polosce pozostaną tylko starzy, chorzy, niezdolni do pracy, menele i > mało inteligentni ... jak reaktywują Polskę? > Czy to już "finish Poloniae"? Czy to był cel działania elit ostatnich > kilkunastu lat? Podejrzewam, ze bylo to celowe dzialanie naszych zdrajcow - globalistycznych slugusow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:10 Nie rozumiem tego nażekania na polski rząd na to że nie mamy na nic wpływu w naszym kraju. To dlaczego jak są wybory to mamy do k.... nędzy frekwencję na poziomie 30 parę procent. Niech koś mnie oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:20 ...polacy zostali oszukani po roku 89...tzw elity razem z lolkiem...oszukali spoleczenstwo i razem z bolszewikami przejeli polske...zaczynali od tolerancji...oczywicie tolerancji dla bolszewikow...pozniej bylo 100 m...nastepnie wybranie przyszlosci...co doprowadzilo do ostatniego miejca polski w europie...jak pis nic nie zdziala...to w srodku europy pozostanie pole...z niewolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
izamichel Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 13.03.06, 23:16 a ja pracuje w wieziennictwie od pazdziernika jako oficer. Jestem w Anglii od 3,5 roku i najpierw pracowalam jako asystentka managera w pubie a w lecie 2004 roku zlozylam paiery do wiezienia. Coprawda caly proces rekrutacyjny trwal ponad rok ale sie oplacalo i jestem bardzo zadowolona ze sie odwazylam. Niezle zarabiam, dzieki temu, ze pracuje w wiezieniu panstwo pomaga mi kupic mieszkanie. W Polsce nigdy bym sie nie dorobila tego co mam tutaj w 3 i pol roku. Nie wszyscy Polacy w Anglii pracuja jak murzyni.Wystarczy troche samozaparcia i wiary w siebie i mozna tutaj wysoko zajsc. Zycze powodzenia !!!!!!!! Iza Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 00:11 No prosze jaki "budujacy ducha" artykul. Setki tysiecy Polakow zostaly zmuszone do szukania chleba na obczyznie. Balcerowicz oraz czerwoncy (wcale nie rozbici) przez ostatnich 16 lat trzymaja sie swietnie i za zrujnowanie gospodarki polskiej nie poniesli zadnej kary. Zas ich klakierzy oraz oraz biedacy z doszczetnie wypranymi mozgami wrzeszcza, ze Balcerowicz musi zostac bo tak swietnie trzyma zlotego. Nie wiem doprawdy, czy smiac sie, czy plakac?! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 00:28 ...co sie dziwisz...chicacgo...nowy jork...londyn...tam sa polacy...a dlaczego...ano dlatego ,ze wladzy raz zdobytej...bolszewicy z kolesiami nie oddadza...na przeszkodzie stanol im dzisiaj pis...ale i pis pokonaja...a pozniej wszystko wroci do normy jak przez ostanie16 lat...oni pyszni i obiecujacy gruszki na wierzbie...a ludzie psioczacy i wyjezdzajacy za granice...polacy sa duzymi indywidualistami oraz bardzo sa uczuciowi...szkoda im ich wrogow...stad te "sukcesy" bolszewikow i kolesi w trzymaniu wladzy...w spoleczenstwie amerykanskim dawno by zostali przepedzeni...malo tego zostali- by dawno rozliczeni...a w polsce ciagle mamy 1989 rok...))) wet3 napisał: > No prosze jaki "budujacy ducha" artykul. Setki tysiecy Polakow zostaly zmuszone > > do szukania chleba na obczyznie. Balcerowicz oraz czerwoncy (wcale nie rozbici) > > przez ostatnich 16 lat trzymaja sie swietnie i za zrujnowanie gospodarki > polskiej nie poniesli zadnej kary. Zas ich klakierzy oraz oraz biedacy z > doszczetnie wypranymi mozgami wrzeszcza, ze Balcerowicz musi zostac bo tak > swietnie trzyma zlotego. Nie wiem doprawdy, czy smiac sie, czy plakac?! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mee 14.03.06, 00:37 Niestety, obawiam sie, ze sytuacje przewidujesz prawidlowo. Od czasu wyborow mamy ciagle przepychanki oraz proby zdestabilizowania lub obalenia rzadu. Na jakas konstruktywna prace rzad nie ma wlasciwie czasu. Rozowi i czerwoni daja o sobie znac kazdego dnia. Czegos podobnego nie bylo za poprzednich rzadow! Jakiekolwiek proby zrobienia czegos we wlasciwym kierunku napotykaja natychmiast na tame oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e najbardziej zabawne jest to... 14.03.06, 00:56 ...ze media z tulaczki polakow za chlebem robia...wolnosc i demokracje...a nie wstyd przed cywilizowanym swiatem...my tu sobie z bolszewikami rzadzilismy przez 16 lat...i wywalczylismy wam wolnosc...z tobolkiem na kiju za chlebem...czy ktos nie powinnien opowiedziec za ten stan rzeczy...spoloczenstwo zostalo doprowadzone do takiego stanu ...ze w nic juz nie wierzy...nie jest nawet w stanie sie przeczystwic i walczyc o swoje u siebie...tobolek i za chlebem...a po pary latach na wakcje do polski...wspomienaia sa zawsze piekne i sie kreci... ps. czy ktos slyszal zeby jakis bolszewik czy koles z polski wyjechal za chlebem... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Jaka tulaczka! Ci przybici ludzie dopiero w UK 14.03.06, 01:22 zaczynaja sie usmiechac:))) Bo tu szef ich przynajmniej nie obsobacza i "laski" nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jaka tulaczka! Ci przybici ludzie dopiero w U 14.03.06, 01:28 ...wiec tulaczka za usmiechem i chlebem...z telewizyjnego kraju...))) kropek_oxford napisał: > zaczynaja sie usmiechac:))) Bo tu szef ich przynajmniej nie obsobacza i "laski" > > nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Jest tu gdzies post Polki, co poszla do pracy w 14.03.06, 01:35 sluzbie wieziennej (sam bym nigdy tej pracy nie podjal; wolalbym probation, po min. 25 funtow za godzine, ale do tego trzeba miec min. BS z nauk spolecznych, a nasza panna pewnie go nie miala). Dziewczyna jest szczesliwa, bo potrafi myslec i liczyc - sama widzi, ile tu moze miec za swoja prace i w jak krotkim czasie godziwego zycia sie dorobic. A Polska? Coz, stac ja bedzie poleciec co weekend za 30 funtow tam i nazad (bo tyle tu tanie linie do Polski kosztuja), gdyby nostalgia czy historie rodzinne ja do tego zmuszaly. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford PS: Taka Polska jak dzis jest tym ludziom macocha, 14.03.06, 01:36 nie zas matka - tam nie ceni sie pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jest tu gdzies post Polki, co poszla do pracy 14.03.06, 01:43 ...daj spokuj...mysl po polsku... kropek_oxford napisał: > sluzbie wieziennej (sam bym nigdy tej pracy nie podjal; wolalbym probation, po > min. 25 funtow za godzine, ale do tego trzeba miec min. BS z nauk spolecznych, > a nasza panna pewnie go nie miala). Dziewczyna jest szczesliwa, bo potrafi > myslec i liczyc - sama widzi, ile tu moze miec za swoja prace i w jak krotkim > czasie godziwego zycia sie dorobic. A Polska? Coz, stac ja bedzie poleciec co > weekend za 30 funtow tam i nazad (bo tyle tu tanie linie do Polski kosztuja), > gdyby nostalgia czy historie rodzinne ja do tego zmuszaly. Odpowiedz Link Zgłoś
izamichel Re: Jest tu gdzies post Polki, co poszla do pracy 14.03.06, 14:51 no czesc tutaj polka co poszla do pracy. I Polka ma BS z nauk spolecznych. PO prostu wole pracowac w wiezieniu :. Zdecydowanie mnie stac na czeste wyjazdy do kraju tylko czasu nie mam. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpi Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: *.prem.tmns.net.au 15.03.06, 21:03 izamichel napisała: > a ja pracuje w wieziennictwie od pazdziernika jako oficer. > izamichel - Pracujesz jako oficer czy jako officer ? Czyli masz posade w biurze. :-) Mala roznica ? Czy zadna ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
izamichel Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 27.03.06, 02:37 jako oficer z wiezniarkami. nie uzywam angileskich slow jesli mozna uzyc polskich. jak ktos pracuje w biurze to sie nie nazywa officer zdecydowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joey123 ile zarabia informatyk 14.03.06, 02:21 w stanach informatyk na reke 4500 USD robi, srednio 1500 USD koszta zycia ( mieszkanie, nowy samochod splacany, dobre jedzenie, czasami restauracje). ubezpieczenie zdrowotne (oczy, zeby), polisa na zycie ile w Angli mozna zarobic ? piszczie .. chcialbym kraje porownac pod tym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Mniej wiecej tyle w funtach. Na zycie tez wiecej 14.03.06, 02:31 nie wyda - 30% to sporo przy jednak juz przyzwoitym zarobku. Ubezpieczenie zdrowotne odprowadza pracodawca, jest automatyczne, w teorii jest i w nim dentysta, ale dostac sie do tego z ubezpieczalni trudno (chyba, ze ci obiecani z Polski w wiekszej ilosci sie tu zjada). Poziom owej "darmowej" opieki zdrowotnej i szpitalnej bardzo wysoki, dobry sprzet, wszelki leki swiata - kliniki prywatne ludzie tu, nawet zamozni, uzywaja w przypadku chorob wstydliwych (alkoholizm, narkomania, schorzenia psychiczne), chirurgii kosmetycznej oraz jako wspomaganie glownego leczenia w NHS (ubezpieczalnia)czy doplata do prywatnego pokoju. Raty za samochopd sa smieszne, pewnie od 30 funtow na tydzien, ale Bentleya ci raczej tu na raty nie dadza - musialbyc wziac bankowy kredyt;) Oczywiscie zarobki zaleza od tego jaki informatyk i w jakiej firmie, ale owe 4500 funtow miesiecznie to odpowiednik zarobkow kierowcy w londynskim metro, a wiec tez zaden szczegolny cymes jak na osobe wyksztalcona. Odpowiedz Link Zgłoś
joey123 Re: Mniej wiecej tyle w funtach. Na zycie tez wie 14.03.06, 03:08 kropek_oxford napisał: > nie wyda - 30% to sporo przy jednak juz przyzwoitym zarobku. Ubezpieczenie > zdrowotne odprowadza pracodawca, jest automatyczne, w teorii jest i w nim > dentysta, ale dostac sie do tego z ubezpieczalni trudno (chyba, ze ci obiecani > z Polski w wiekszej ilosci sie tu zjada). Poziom owej "darmowej" opieki > zdrowotnej i szpitalnej bardzo wysoki, dobry sprzet, wszelki leki swiata - > kliniki prywatne ludzie tu, nawet zamozni, uzywaja w przypadku chorob > wstydliwych (alkoholizm, narkomania, schorzenia psychiczne), chirurgii > kosmetycznej oraz jako wspomaganie glownego leczenia w NHS (ubezpieczalnia) czy > doplata do prywatnego pokoju. Raty za samochopd sa smieszne, pewnie od 30 > funtow na tydzien, ale Bentleya ci raczej tu na raty nie dadza - musialbyc > wziac bankowy kredyt;) > Oczywiscie zarobki zaleza od tego jaki informatyk i w jakiej firmie, ale owe > 4500 funtow miesiecznie to odpowiednik zarobkow kierowcy w londynskim metro, a > wiec tez zaden szczegolny cymes jak na osobe wyksztalcona. szukajac w internecie znalazlem ,ze sredni koszt utrzymania to 1000 GBP to dajmy extra 150 GBP ... nie wiem jak jest w anglii ale zyjac srednio uzwgledniam internet, kablowka, tel kom szukajac na necie prace od 25,000 do 65,000 GBP maks czyli sadze ,ze ludzie generalnie na prace od 25,000 do 40,000 GBP sie zalapuja ... moze jestem w bledzie, poprawcie mnie i powiedzcie ,ze zarabiacie 60,000 GBP i wiecej .... generalnie wszystkie prace wymagaja jednak bardzo szczegolowej wiedzy poprzedzonej certyfikatami, wiem ,ze w polsce jest z tym gorzej bo ludzie kasy nie maja na certyfikaty, a polski informatyk jest wysokiej klasy mc gaverem, duzo umie, sobie poradzi ... ale jezeli chodzi o reference i certyfikaty to ich nie ma ... pracodawcy nie kusi nie wiem jak jest z podatkiem dlatego interesuje mnie ile moze miec informatyk na reke ... ? piszcze ... Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Podobno już wybuchają konflikty o brudne kible 14.03.06, 09:32 do szorowania! Odpowiedz Link Zgłoś
ankietowiec Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 13:46 Korzystam z forum by zachecic was do wypelnienia mojego kwestionariusza na temat ruchliwosci miedzynarodowej: vdelbart1.free.fr Szukam mlodych od 18 do 25 roku zycia mieszkajacych aktualnie w Polsce... DZIEKUJE za ewentualna pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
wslizg Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 14:09 Fabryki zmywarek plajtuja. Plajtuja wysypiska smieci Nasi umyja wszystko szybciej lepiej i taniej, wyliża talerze i nie ma odpadów gastronomicznych. Szczury Londynu zapowiadaja masowe protesty głodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 14.03.06, 19:58 Nie oceniaj wszystkich po sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a w Londynie pada Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: 62.173.94.* 15.03.06, 09:57 a ja tam rzadow nie obwiniam bo sie na polityce nie znam, nigdy im nie ufalem i nigdy nie zaufam, jak potrzebowalem wiecej kasy to zawsze moglem dorobic, nigdy mi nie brakowalo na normalne zycie... i tak zylem 26 lat :) pewnego dnia wyjechalem do Londynu, przypadek, moglo to byc jakie kolwiek inne miasto w Europie, i zobaczylem ze nie dosc ze zarabiam jak anglicy, mam etat, pelen pakiet swiadczen, placa mi za nadgodziny ktore w polsce robilem notorycznie za darmo to jeszcze moge odlozyc polowe pensji bo nie barzo wiem na co ja wydac. starcza mi na wszystko, podrozuje, bawie sie jak mam ochote, co weekend siedze w pub'uch, mam satysfakcje z pracy i k... czytam co sie w kraju dzieje, boje sie wracac!!! jedyne z czym mi sie kojarzy POlska obecnie po wyborach to swiat Batmana w ktorym zadzi kaczor, zreszta bliski krewny pingwina. Ma wladze absolutna. Zeby jeszcze dzialo sie lepiej ale nie, nie w Polsce. Jedyne czego mi brakuje to moich przyjaciól i rodziny... po nastepnych wyborach wracam hehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:46 Wiecie co? Mam 23 lata. Niedługo kończę studia. W czasie nauki pracowałem dorywczo . A to w markecie, a to na produkcji, a to zdalnie. Po prostu żeby dorobić i móc spokojnie studiować. Kończę dobry kierunek na uczelni technicznej. Mam już za sobą praktykę w zawodzie. Znam biegle 2 języki. I wiecie co? Jak skończę studia, to od razu wyjeżdzam. Aha, zarejestruję się w PUP-ie aby moja rodzina mogła otrzymywać mój zasiłek. Porządne pieniądze będę robił na zachodzie i tam się rozwijał. Nie za płacę ani złotówki podatku z mojej pracy temu państwu. A jak dzisiejsze pokolenie 40 latków będzie na emeryturze, to życzę im, aby jedli suchy piach i popijali wodą. To moje podziękowanie w stostunku do ojczyzny. Buehehehe... Pozdrawiam Btw. jak byłem w Anglii to wstydziłem się przyznawać, ze jestem polakiem. Wstydzę się tego do dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 17.03.06, 12:52 > Btw. jak byłem w Anglii to wstydziłem się przyznawać, ze jestem polakiem. > Wstydzę się tego do dzisiaj! tak bardzo chcesz z polski uciec - jednoczesnie bedac najgorszym typem polaka, lepiej zostan i oszczedz sobie wstydu. jestes zalosny, zal mi cie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: *.chello.pl 31.03.06, 20:58 Po skończeniu studiów nie należy się żaden zasiłek... A reszty nie komentuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: 83.168.106.* 21.03.06, 10:45 jak długo mafia będzie wykorzystywać polaków w anglii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 22.03.06, 22:19 to nieprawda ze zaden z Polakow nie pracuje w wieziennictwie. Znajomej chlopak wlasnie pracuje w wiezieniu w Bristolu i prace sobie chwali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutkaNiwiedzaca Re: Jak Polacy Anglię zdobywają IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.06, 19:28 Chcialam sie zapytac czy mozna tam pracowac nie majac ukonczonych 18 lat? bo planuje sie wybrac na wakacje a urodzinki mam dopiero w listopadzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
izamichel Re: Jak Polacy Anglię zdobywają 27.03.06, 02:41 mozesz pracowac od 16 roku zycia na pol etatu czyli 20 godzin tygodniowo legalnie, reszta godzin placona bokiem do raczki. powodzenia pa Odpowiedz Link Zgłoś