kaka084 18.03.06, 12:32 czy kiedy pracodawcy mówią to magiczne słowo, tzn., że nigdy nie zadzwonią? Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: "oddzwonimy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:22 Z reguły oddzwaniali lub przysyłali miły mail odmowny, ale zdarzało sie, że na telefon trzeba było trochę poczekać a czasami cisza, chyba nie ma reuły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: "oddzwonimy" IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.03.06, 13:36 Jeżeli mówili że oddzwonią to oddzwaniali, chociaż nie zawsze w terminie który podali. Natomiast bardzo często mówili że jeśli będą zainteresowani to oddzwonią w ciągu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares1970 Re: "oddzwonimy" IP: *.remcom.it.pl 18.03.06, 17:12 przez trzy miesiące ani razu się nie odezwali. W końcu znalazłem taką firmę, gdzie zaczałem pracę już na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bss6 Re: "oddzwonimy" 22.07.06, 13:47 raz dzwonią z hasłem TAK raz dzwonią z hasłem NIE raz piszą maila NARAZIE DZIĘKUJEMY ZA ZAINTERESOWANIE innym razem cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
martak82 Re: "oddzwonimy" 23.07.06, 13:39 jak zalezy im zalezy na tobie to oddzownia jak najszybciej a jezeli nie dzwonia przez tydizen lub dluzej lub minal termin obiecanego kontaktu to na pewno znalezli kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: "oddzwonimy" IP: *.21.pl / *.21.pl 23.07.06, 20:55 Kiedyś była dyskusja ntt. na pl.praca.dyskusja (Usenet). Mam cytat z jednej wypowiedzi (chodzi o poinformowanie o decyzji w sprawie rekrutacji): "Jeśli firma szanuje swoich obecnych i przyszłych pracowników to powinna Ci po prostu udzielić takiej informacji. Tego wymaga elementarne poszanowanie ludzkiej godności, prywatnego czasu i pieniędzy. Nie wstydź się więc zapytać. Przecież masz prawo szukać pracy u innych pracodawców, nikt - nie będąc jeszcze twoim pracodawcą - nie może wymagać od Ciebie aż takiej lojalności, żebyś czekała w nieskończoność na odpowiedź, która może nigdy nie nadejść. Jeśli takie pytanie ich zdziwi lub co gorsza stwierdzą, że jest ono wyrazem postawy roszczeniowej z twojej strony to daj sobie spokój z taką pracą. Jest to pierwszy sygnał ostrzegawczy, że możesz być wykorzystywana i nie będą szanować twoich praw." Odpowiedz Link Zgłoś