Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MLM-co to za sciema?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:40
    'znajomi' zaproponowali mi niedawno wejscie w biznes MLM.
    moim skromnym zdaniem to jest naciaganie ludzi i robienie ich w bambuko.
    niemozliwe jest zarobienie z 250 zl w miesiac 7500 zl nie majac doswiadczenia ani prawdziwej pracy.

napiszcie co Wy o tym sadzicie...
    Obserwuj wątek
      • Gość: MLM-owiec Re: MLM-co to za sciema? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.03.06, 17:22
        Jedne to ściema bo wpłać kase i szukaj kolejnych "łosi" inne coś oferują
        (usługi,sprzedaż) a ty budujesz własną siatkę sprzedaży.Na tym się da zarobić i
        znam takich którzy zarabiają baaardzo duże pieniądze.Ale nie przyszły w 1 m-c:))
        Pzdr.
        • joana311 Re: MLM-co to za sciema? 09.06.06, 23:37
          w jeden miesiac to mozesz miec nadzieje ze w lancuszkach dla naiwnych tyle
          zarobisz , ale tylko nadzieje , w MLM zarobisz ale nie w pierwszy miesiac i
          bedzie to duzy wklad czasu i pracy zeby zarobic i zeby twoje poswiecenie
          zaowocowalo , duza kasa w jeden dzien to tylko lotto jezeli na to liczysz , w
          MLM wbrew twojej opinii da sie zarobic i to dosc dobrze

pozdrawiam i życze sukcesów w pracy
          na wyrobienie jakiegos obrazu na temat MLM zapraszam na strone link nizej
      • Gość: gosia1 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: @@@ [...] IP: *.autocom.pl 08.06.06, 13:12
          • Gość: Piotrek Re: MLM-co to za sciema? IP: 83.238.70.* 09.06.06, 21:55
            Marketing sieciowy bez sprzedaży tu się zgodzę trochę naciągana
            teza. Jednak rzeczywiście jest wykładany na większości wyższych
            uczelni ( na działach związanych z marketingiem lub pokrewnych) jako
            jeden z tematów zajęć - również w Polsce. Można nawet bez problemu w
            necie znależć POLSKIE prace magisterskie o Amwayu.
      • Gość: @@@ nie słuchaj tych pajaców IP: *.autocom.pl 08.06.06, 13:07
        MLM to ściema i cokolwiek powiedzą ci nawiedzeni to była, jest i będzie ściemą.
        Oni tutaj też szukają jelonków do strzyżenia więc nie daj się nabrać na te
        teksty o budowaniu struktur itepe. To tekst dla naiwniaków, których muszą
        zwerbować by naciągać ich na kaskę. Twoją kaskę!
        • Gość: gosia1 Re: nie słuchaj tych pajaców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:17
          Wiec te wszystkie programy partnerskie na internecie to sciema,przeciez
          wszystkie oparte sa na MLM.Poprostu sprzedaz wielopoziomowa.Jesli twierdzicie,ze
          to nabijanie ludzi w butelke i oszustwo to pozwijcie te firmy do sadu.Zobaczymy
          kto wyjdzie w skarpetkach z sali sadowej.Ja mam prace wlasnie w MLM,a Wy
          bedziecie jej ciagle szukac.U mnie w sieci nikt nie handluje,kazdy kupuje tylko
          na wlasne potrzeby i z tego obrotu wyplacane sa prowizje.Prawie codziennie
          reklamujecie kolegom lub kolezankom,ze kupiliscie dobre buty lub bluzke w
          jakims sklepie,ale ten sklep nie placi wam za reklame.Ja za to,ze reklamuje
          produkty swojej firmy dostaje od niej prowizje.Przyznam Wam racje tylko w tym,ze
          ten system pracy spieprzyli ci ktorzy kazali ludziom handlowac.MLM polega tylko
          na tym zeby budowac siec z osob kupujacych tylko na wlasne potrzeby a nie
          handlujacych.Ja nie obiecuje nikomu 7500zl w drugim miesiacu bo to rzeczywiscie
          jest nabijanie ludzi w butelke i oszustwo. W kazdej pracy znajdzie sie jakis
          idiota ktory wszystko zepsuje
          • Gość: k.ibisz Re: nie słuchaj tych pajaców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:56
            Gosiu1 to może napisz mi na priva o szczegółach:
            k.ibisz@gazeta.pl

Pozdrawiam
            Karolina
          • dorotka2001 Re: nie słuchaj tych pajaców 10.06.06, 11:35
            Witam cię.Chciałabym sie coś wiecej dowiedzieć na temat tego co robisz.Napisz
            na e-mail gazety.czekam na odpowiedź.
      • Gość: gosia1 Re: MLM-co to za sciema? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:49
        Jesli twoi znajomi obiecali ci zlote gory w drugim miesiacu to niech ci teraz
        pokarza jak do tego zlota dojsc,a jak tego nie potrafia to kopnij ich w tylek
        i niech ci wiecej dupy nie zawracaja.W marketingu siecowym zeby zarabiac
        pieniadze trzeba miec szacunek u swoich znajomych jak go nie masz to bedzie ci
        bardzo trudno przekonac kogo kolwiek,ze to nie kicha.Wiele takich osob jak Ty
        przekonalam,ze MLM to nie nabijanie ludzi w butelke.PO pierwsze nikomu nigdy
        nic nie obiecywalam pokazywalam tylko w jaki sposob mozna dojsc do wiekszych
        pieniedzy niz te ktore zarabiaja do tej pory.Jest wiele firm MLM ktore wymagaja
        wysokiego obrotu wlasnego zeby dostac prowizje od swojej sieci,ale takie firmy
        nie sa dla tych co nie potrafia handlowac.Na szczescie jest pare firm ktore
        wymagaja kupienia jednego produktu tylko na wlasne potrzeby.Pracuje w MLM 16 lat
        i w tym czasie rozsypaly mi sie dwie sieci jedna 2560 osob druga 3500 osob
        wlasnie dla tego,ze mialam do dupy sponsorow ktorzy nie potrafili mi wytlumaczyc
        na czym ten biznes polega.Dopiero jak spotkalam pana SZFARCA z AMWEY dopiero on
        mi uzmyslowil,ze prawdziwy MLM nie polega na sprzedazy lecz na kupowamiu i
        pozyskiwaniu klientow dla firmy ktorzy z mojego polecenia tez beda kupowac w
        mojej firmie a ja z calego tego obrotu za to ze reklamuje firme dostane
        odpowiednia prowizje.Moja firma jest producentem a prowizje ktore miala by
        przeznaczyc na hurtownie sklepy i reklame przeznacza dla takich osob jak ja.
        Czy to nie jest prosty system pracy.Kazdy ma prawo pracowac tam gdzie mu sie
        podoba ja osobiscie jestem przeciwna temu by kogo kolwiek na sile przekonywac,ze
        muj biznes jest najleprzy,bo kazdy ma prawo decydowac sam za siebie gdzie bedzie
        pracowal.MLM TO NIE SCIEMA TYLKO NORMALNA PRACA TYLKO NIE DLA KAZDEGO
        • annajustyna Re: MLM-co to za sciema? 09.06.06, 22:02
          W MLM pracuja polanalfabeci?
        • monikate MLM-co to za sciema? 09.06.06, 22:11
          Gosiu, masz rację, ja mam tak samo jak Ty!
          Może w jednej firmie pracujemy? :)
          Jeśli tak, to polecam.
          • netus81 Re: MLM-co to za sciema? 09.06.06, 22:15
            jaka firmę polecasz? i jakim trzeba być pracownikiem/człowiekiem aby osiągnąc
            zyski w MLM? proszę o wskazówki-cechy osobowości czy .....?
            • joana311 [...] 09.06.06, 23:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka