Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

administr.państwow.-pomocy!

IP: *.atol.com.pl 04.04.06, 10:47
    mam problem typu, czy pracę w urzedzie skarbowym zalicza się do pracy w
    administracji państwowej? moze to pytanie wyda się komuś śmieszne , ale ja
    juz sama niewiem. brałam udział w kilku konkursach gdzie wymagano stażu
    pracy na stanowiskach administracji państwowej. okazało się że w jednych
    instytucjach prace w urzedzie uznano mi jako prace w adm. państwowej a w
    innych nie . więc jak to jest , jest to praca w adm. państwowej czy nie.moze
    ktoś z Was orientuje się bardziej. prosze o pomoc
    Obserwuj wątek
      • Gość: nowy Re: administr.państwow.-pomocy! IP: *.atol.com.pl 04.04.06, 11:16
        help!!!!!!!!!!!!
        • annajustyna Re: administr.państwow.-pomocy! 04.04.06, 12:01
          Nie ma juz administracji panstwowej (od 1998 r.), tylko administracja
          publiczna... Odsylam do ustawy na www.sejm.gov.pl Moim zdaniem jest...bo podlega
          Min. Finansow (tak samo jak uczelnie podlegaja Min. Edukacji)...
          • Gość: pomoc Re: administr.państwow.-pomocy! IP: *.atol.com.pl 04.04.06, 12:45
            jak zwała tak zwal . w ogłoszeniu duzej instytucji państwowej jest napisane w
            administracji państwowej i stąd moje pytanie czy urzedy skarbowe zalicza się do
            admin. państwowej czy nie. jak sądzisz
            • garraretka Re: administr.państwow.-pomocy! 04.04.06, 13:00
              żeby uwierzyć potrzebujesz wykładu z prawa administracyjnego?
              proszę bardzo:
              Administracja publiczna jest pojęciem szerszym niż administracja państwowa
              (czyli rządowa) i obejmuje także działalnośc organów samorządów, zakładów
              publicznych, administrację działalności organizacji społecznych itp.
              Administracja państwowa (rządowa) obejmuje aktywność organów administracji
              państwowej.
              Urzędy skarbowe to organy podatkowe państwa (dokładnie naczelnicy, dyrektorzy
              izb skarbowych) - tak więc praca w urzędzie skarbowym na stanowisku związanym z
              wykonywaniem zadań organów podatkowych jest pracą zarówno w administracji
              publicznej jak i państwowej.

Szerzej: Z. Leoński "Zarys prawa administracyjnego", Warszawa 2004 r., pierwszy
              rozdział.
              • Gość: pomoc Re: administr.państwow.-pomocy! IP: *.atol.com.pl 04.04.06, 13:04
                ja nie potrzebuję wykładu z prawa admin. ale dzięki . bardziej wykłady przydały
                by się urzednikom w takich instytucjach którzy odrzucają podania o prace nie
                uznając tego co napisałaś.moze jak kolejny raz odrzuca mi podanie to ciebie
                zacytuję. pa
      • garraretka Re: administr.państwow.-pomocy! 04.04.06, 12:04
        w administracji publicznej - tak.
      • Gość: s_mi Re: administr.państwow.-pomocy! IP: *.it-net.pl 04.04.06, 21:30
        Tak. Jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka