Gość: swallo IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 00:22 Jak wysyłać CV wysyłane pocztą? Po prostu wsadzić CV i LM i nic wiecej? do jakiej koperty? Zwyklej? dokumenty skladac kilka razy? Czy moze w jakis kopertach A4 wysylac. Jakies wskazowki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konopielka80 Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 09:12 Wsadzić razem do koperty, najlepiej takiej dużej A4 lub tej o wielkości zeszytu szkolnego (bodajże A5). W drugim przypadku delikatnie zgiąć na pół. Odpowiedz Link Zgłoś
magnollia11 Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 09:18 W naszym kraju rodzi sie dzial wiedzy pt "jak wchodzic najlepiej w dupe pracowdawcy" Czlowieku a kogo to obchodzi jak wyglada koperta, czy jest taka siaka czy inna jesli jestes dobrym fachowcem i masz do czynienia z madrymi ludzmi to nikt nie zwroci na to uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swallo Re: CV wysyłane pocztą IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 10:25 ale ja czlowieku jestem jeszcze na takim etapie ze nie jestem dobrym fachowcem. a chyba dobre wrazenie rowniez odgrywa role... chcialbys dostac prezent zapakowany w gazete od swojej kobiety, tylko dlatego ze jest twoja kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 14:31 Teoretycznie wysyła się w kopercie A4, aby dokumenty nie były składane, bo to nieeleganckie. W praktyce czym większa koperta (wystajace ponad standardowe małe koperty rogi), tym większa szansa, że zostanie pomięta w trakcie transportu przez naszych kochanych pocztowców i dokumenty będą wyglądać niechlujnie. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 14:45 ja wysłałem poleconym PRIORYTETEM, bez potwierdzenia odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 15:42 może w takiej sztywnej ofertówce? dołącz jeszcze list: w odpowiedzi na ogłoszenie takie i siakie w załączeniu przesyłam moje dokumety aplikacyjne. z wyrazami tego i tamtego ja czy coś w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: CV wysyłane pocztą 24.04.06, 16:52 uasiczka napisała: > może w takiej sztywnej ofertówce? > dołącz jeszcze list: > w odpowiedzi na ogłoszenie takie i siakie w załączeniu przesyłam moje dokumety > aplikacyjne. > z wyrazami tego i tamtego > ja > > czy coś w tym stylu To "coś w tym stylu" to się nazwywa "list motywacyjny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swallo Re: CV wysyłane pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 00:24 chyba jednak chodzi o co innego cv+lm+ "w zwiazku z zainteresowaniem oferta przesylam dokumenty w celu rozpatrzenia kandydatury" :> Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: CV wysyłane pocztą 25.04.06, 08:05 list motywacyjny to list motywacyjny - a pismo przewodnie - co przesyłam i po co to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: CV wysyłane pocztą IP: 87.207.70.* 25.04.06, 15:18 Może nie jestem ekspertem, ale jakies dodatkowe pismo to moim zdaniem juz nadgorliwosc. Przeciez w liscie motywacyjnym musi byc napisane stanowisko, zrodlo ogloszenia, co zalaczamy (CV) itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swallo Re: CV wysyłane pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 15:55 no ja w lm nie pisze ze zalaczam cv :) i tak jest czytane jako pierwsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: CV wysyłane pocztą IP: *.acn.waw.pl 25.04.06, 16:39 Nie zapomnij do Koperty włożyc 100 złotych, przynajmniej na rozmowe cie zaproszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swallow Re: CV wysyłane pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 17:04 z doswiadczenia wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś