Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CO DALEJ robić??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 17:36
    Witajcie!Po krótce przedstawię swój hmm..problem;).Od jakiegoś czasu szukam -
    pierwszej pracy- (ok.2mies.),jestem absolwentem,przy czym ograniczyłem się do
    wysyłania ofert mejlowo. Efektem tego wysyłania okazało się być kilka rozmów
    o pracę,w mniejszych i większych firmach,w tym w jednej,na której mi zależało
    (i zależy).Zresztą w tej "zależącej" mi firmie po rozmowie powiedzano mi,że
    planują zatrudnienie i mogę liczyć na kontakt.Jednakże na tych rozmowach się
    skończyło.Po rozmowie powiedzano mi,iż zarówno w przypadku pozytywnej jak i
    negatywnej decyzji,zostanę o tym poinformowany.Czekałem i czekałem,w końcu po
    ok.4 tygodniach zadzwoniłem sam.W tej "zależącej";) mi firmie,usłyszałem,że
    mam czekać na telefon w przyszłym tygodniu (był to ostatni tydzień
    kwietnia),jednakże nikt nie zadzwonił.W innej firmie trwa jeszcze
    restrukturyzacja,pamiętali o mnie,ale żadnych decyzji nikt nie chce
    podejmować teraz.A z jeszcze innej chyba sam zrezygnowałem (doszedłem do
    wniosku,że to jednak nie to).I TERAZ mam zapytowywanie do Was:co robić dalej??
    Czy zadzwonić raz jeszcze do tej firmy,na której mi zależy??Czy po prostu
    czekać??Jaki ma być ten następny krok??I na koniec jeszcze jedno pytanie
    mam:jak szukać pracy dalej?Czy odiwedzić firmy (rzecz jasna nie
    wszystkie;) ),do których wysłałem mejle??Generalnie to lepiej osobiście
    składać podania o pracę,czy nie ma różnicy??Jestem już troszkę
    zdesperowany,bo inczej sobie to wyobrażałem,tzn.że znajdę szybciej pracę
    (papiery mam niczego sobie).Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i radę!!
    Pozdrawiam!!
    Obserwuj wątek
      • korkix78 Re: CO DALEJ robić?? 02.05.06, 21:08
        Zalezy co masz na mysli piszac o papierach niczego sobie.Jesli jest w nich np
        roczna konkretna praktyka zagraniczna na stosunkowo odpowiedzialnym stanowisku,
        to mysle ze predzej czy pozneij dostaniesz niezla prace.
        Ale jesli masz na mysli same 'papierki' to wydaje mi sie ze wbrew polskiemu
        przyslowiu,powinienes chwytac duzo wiecej srok za ogon, a nie tylko jedna i
        czekac co sie stanei bo mozesz sie nigdy nie doczekac.
        Powodzenia
      • Gość: programista Re: CO DALEJ robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:59
        Proces przyjmowania nowego pracownika zwykle trwa proporcjonalnie długo do
        wilekości firmy. Dużo decydentów - długi czas. Dopytywanie się może być
        zaliczone jako: "Zależy mu to się pyta" lub "jest upierdliwy więc lepiej go
        olać". Oczywiście szukaj dalej pracy bo czekać na odpowiedzi i nic nie robić nie
        ma sensu.
        Lepiej zawsze rozmawiać z osobą przyjmującą, więc osobiście składać o ile jest
        taka możliwość. Zwykle jest napisane w jaki sposób składać oferty i tego się
        należy trzymać.
        btw podobno srednio poszukiwanie pracy w kraju trwa rok... więc 2 miesiące...
        • Gość: jobseeker Re: CO DALEJ robić?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:05
          Dz za posty.Jasne,że szukam dalej,poprawiam język żeby nie zapomnieć itd.Ładnie
          napisałeś,rok...JA pierdziele.Namolny nie jestem,ale tyrknę w przyszłym
          tygodniu,żeby nie było;).Zobaczymy jak to się wszystko rozwinie...
          • Gość: praca Re: CO DALEJ robić?? IP: 218.14.187.* 04.05.06, 03:49
            po interview dobijaj sie czesto, zadaj dokladnego dnia odpowiedzi, ze bedziesz
            jeszcze dzwonic, az do skutku albo powiedza ci definitywnie NIE, NIe mart sie
            ze bedziesz upierdliwy, przypominaj sie czesto - to twoj plus w porownaniu z
            innymi chetnymi do pracy

wlasnie malem czlowieka, nawet chcialem go przyjac, ale nie skontaktowal sie po
            interview, nawet po moim e-mailu - albo mu nie zalezy, albo potrzebuje nianke,
            wiev w obu przypadkach do bani

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka