Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami

18.05.06, 07:27
    "Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami" - boże, mam nadzieję, ze NIE
    jesteście tacy samy, w końcu chcę tam wyjechać....
    Obserwuj wątek
      • dzieciatko_o_dyrektora Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami 18.05.06, 07:28
        No prosze : Polak za granica niekoniecznie musi sie kojarzyc z przechlanym
        dresem , myslacym jedynie o tym jak oskubac krajowca .
        • prosto-w-odbyt-mo Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.06, 09:29
          Promowanie emigracji czyli
          upływu narodowej krwi
          oraz polskich kompleksów
          to jedno z głównych
          antypolskich działan GWna !

emigrant nigdzie na świecie
          nie jest równouprawniony !
          a już na pewno nie w irlandii
          kraiku przez setki lat poniżanego
          przez innych !
          • prosto-w-odbyt-mo Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.06, 09:31
            prosto-w-odbyt-mo napisał:

> Promowanie emigracji czyli
            > upływu narodowej krwi
            > oraz polskich kompleksów
            > to jedno z głównych
            > antypolskich działan GWna !
            >
            > emigrant nigdzie na świecie
            > nie jest równouprawniony !
            > a już na pewno nie w irlandii
            > kraiku przez setki lat poniżanego
            > przez innych !

.....Mamy do dyspozycji tylko tysiąc słów na tydzień,
            czyli tak naprawdę połowę tego, bo piszemy w dwóch językach.
            Ale staramy się ..... Walczymy ze stereotypem Polaka -
            pijaka i złodzieja, pokazujemy Irlandczykom,
            że jesteśmy tacy sami jak oni.
            ....

he he he !
            walka z wiatrakami !!!!
            nikt nie jest zainteresowany
            stawiac sie na rowni z obcymi !!!!
            • Gość: Papuga Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:29
              Robicie dziewczyny dobrą robote tak trzymać
            • Gość: LMB Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 14:06
              > walka z wiatrakami !!!!

Zdecydowanie - sam stanowisz przykład.
            • Gość: Mikrob Re: Kolejny "myslacy inaczej" mozdzek na forum? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.06, 15:59
              Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!)
              ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety
              Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc
              ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista
              i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec
              pluc na "Wyborcza"?
              • Gość: de.mi.gradacja Kolejny happy-pomywacz na forum !!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.45.230.* 18.05.06, 16:41
                Gość portalu: Mikrob napisał(a):

> Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!)
                > ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety
                > Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc
                > ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista
                > i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec
                > pluc na "Wyborcza"?

jezeli tego typu osiołki
                jak ten Mikrob
                wyjeżdżją z Polski
                trzeba tylko przyklasnąć !
                bo to selekcja pozytywna

wielu jednak wyjeżdża
                z pełną świadomością, że
                wypędzeni zostają na skutek
                bandyckiego rozkradzenia i wyprzedania Polski
                przez postkomunistyczny mafijny układ,
                którego częścią są łżemedia takie
                jak GWno

ps
                20 proc. afrykanskie bezrobocie
                w srodku europy !
                40 proc. bezrobocie młodzierzy
                w srodku europy !
                3 mln głodnych dzieci
                w srodku europy !
                i
                multimilionrzy jak michnik,
                kluczyk, gazowaty itp.
                i
                średnia ubecka renta 5000 zł !

• lmblmb Re: Kolejny happy-pomywacz na forum !!!!!!!!!! 19.05.06, 10:55
                  Gość portalu: de.mi.gradacja napisał(a):

> Gość portalu: Mikrob napisał(a):
                  >
                  > > Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!)
                  > > ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety
                  > > Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc
                  > > ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista
                  > > i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec
                  > > pluc na "Wyborcza"?
                  >
                  > jezeli tego typu osiołki
                  > jak ten Mikrob
                  > wyjeżdżją z Polski
                  > trzeba tylko przyklasnąć !
                  > bo to selekcja pozytywna
                  >

Mentalność polactwa: wyjedzie ten, co mówi nie po naszej myśli, to będzie
                  dobrze! (a nieistotne co mówi)
          • tiales1 prosto-w-odbyt-mo..przez odbyt,uszkodzili ci mózg! 18.05.06, 13:02
      • Gość: Taki jeden Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.ums.gov.pl 18.05.06, 07:42
        Szanowny Redaktorze - Limerick nie leży na południowym wschodzie kraju. Tam
        jest akurat Waterford.
      • Gość: ILL "Polak - pijak i złodziej" - tak o nas NIE mowia!! IP: *.dbln.cable.ntl.com 18.05.06, 08:49
        "Walczymy ze stereotypem Polaka - pijaka i złodzieja" - jestem w Irlandii od
        jakiegos czasu i nie spotkalem sie z traktowaniem mnie w ten sposob. Przeciwnie
        przez wielu Irlandczykow, z ktorymi pracowalem, czy tylko rozmawialem jestesmy
        traktowani jako uczciwie i ciezko pracujcy narod. Te panie nie zauwazyly pewnie
        ze Polacy, ktorzy sa w Eire przyjechali w 99% do pracy. No ale coz, kazdy sadzi
        wedlug siebie.
      • Gość: a nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:49
        "Dwie Polki mieszkające w Irlandii otrzymały 12 maja prasową nagrodę Media and
        Multicultural Award (MAMA) za stworzenie w dzienniku "Limerick Leader" dla
        Polaków, a potem Chińczyków i Rosjan"

Nie rozumiem tego zdania! Jakie stworzenie? Dostay nagrode za jakiegos stwora?
        • Gość: chlop z Limerick Re: nie rozumiem IP: 83.70.199.* 18.05.06, 11:16
          No nagrode dostal caly zespol Polish Notes, a nie 2 redaktorki. Jak juz ktos
          wspomnial Limerick lezy na zachodzie Irlandii Mid-West region. Autora artu
          zachecam do zapoznania sie z mapa Irlandii.

Czy ktos sprawdza te wypociny?
      • Gość: magda Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: 83.71.159.* 18.05.06, 11:23
        Jestem jedna z dziewczyn, ktore tworza polska kolumne dla Limerick Leader i przyznac musze, ze jestem z artykulu bardzo niezadowolona - po pierwsze wydrukowali moje nazwisko z bledem, po drugie Limerick znajduje sie w poludniowo - zachodniej, a nie poludniowo - wschodniej czesci Irlandii. Poza tym nagroda przyznana zostala wszystkim grupom etnicznym piszacym do gazety a nie tylko 2 polkom (ktore na marginiesie nie mialy nic wspolnego z utworzeniem kolumny rosyjskiej czy chinskiej).....
        • Gość: xxx Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:26
          Myślę że pani redaktor autorka reportarzu coś pokręcila z tym wszystkim polacy
          bardzo sie sznują w Irlandii dziewczyny które tworzą tą gazetete mają dobre
          zdanie o polakach
        • dziadek-tuska Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam 18.05.06, 13:29
          Gość portalu: magda napisał(a):

> Jestem jedna z dziewczyn, ktore tworza polska kolumne dla Limerick Leader i prz
          > yznac musze, ze jestem z artykulu bardzo niezadowolona - po pierwsze wydrukowal
          > i moje nazwisko z bledem, po drugie Limerick znajduje sie w poludniowo - zachod
          > niej, a nie poludniowo - wschodniej czesci Irlandii. Poza tym nagroda przyznana
          > zostala wszystkim grupom etnicznym piszacym do gazety a nie tylko 2 polkom (kt
          > ore na marginiesie nie mialy nic wspolnego z utworzeniem kolumny rosyjskiej czy
          > chinskiej).....

nie przejmuj się !!!!!!!
          to jest tylko
          łżemedium GWno :))))
          • Gość: stachu Polska krajem chorych ludzi? IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 14:08
            > nie przejmuj się !!!!!!!
            > to jest tylko
            > łżemedium GWno :))))

Polska krajem chorych ludzi?
          • Gość: Mikrob I mamy kolejnego anonimowego opluwacza... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.06, 16:06
            Jak to mozna wiec "dziadku" wytlumaczyc, iz ze swoja
            opinia znalazles sie na tym forum? Przecie mozesz
            "produkowac" sie na innym forum, innej gazety...
            Tak, czy nie? Chyba, ze zolc z ciebie
            wycieka wszystkimi otworami i - do
            tego - podnieca cie anonimowe
            plucie na forum>
            • Gość: Mikrobiolog Ten Mikrob to jakaś bakteria Fekalna :))))))))))) IP: 64.45.230.* 18.05.06, 16:50
              Gość portalu: Mikrob napisał(a):

> Jak to mozna wiec "dziadku" wytlumaczyc, iz ze swoja
              > opinia znalazles sie na tym forum? Przecie mozesz
              > "produkowac" sie na innym forum, innej gazety...

he he he !
              równie dobrze ten Mikrob mógłby
              żerować w innym środowisku
              np. na desce klozetowej :)))
      • agentmb Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam 18.05.06, 14:23
        Artykuł jak artykuł. Tylko po co ukazał się w dziale "praca"? Czy w jakiś sposób
        pomaga w szukaniu pracy, albo komentuje sytuację na rynku pracy? Raczej nie.
        Pasowałby do jakiś ciekawostek ze świata, ale nie tu.
      • Gość: Beata Limerick Leader IP: 193.120.71.* 18.05.06, 14:26
        Chcialabym podziekowac redaktorce Gazety za artykul, jest tam jednak wiele
        niescislosci. Po pierwsze, i to musze podkreslic nagroda ta jest dal calego
        zespolu, nie tylko dla mnie i Kasi Lamasz. To prawda, ze bylysmy iniciatorkami
        tego pomyslu, ale nagroda nalezy sie WSZYSTKIM. Nagroda ta jest przede
        wszystkim za wklad calego zespolu w integracje ze spolecznoscia irlandzkom i
        sam pomysl. Co do stereotypu Polaka w Irlandii jest on bardzo pozytywny. Mamy
        tu nadal niezwykle dobre przyjecie i nie kojarzymy sie, jak napisano ze
        zlodziejami i pijakami.

Irlandia jest bardzo przyjaznym, spokojnym i otwartym krajem, swadczy o tym
        rowniez ich przychylnosc przy realizacji tego projektu, za co jestesmy im
        wdzieczni.

Beata Malkowska
        The Polish Notes, Limerick Leader
        • alkmax Re: Limerick Leader 18.05.06, 14:47
          A ja przede wszystkim gratuluję znajomości chińskiego, bo z artykułu wnoszę, że
          to właśnie Wy otworzyłyście rubrykę chińskojęzyczną. <sorry, przytyk pod adresem
          pani redaktor>

Jeśli natomiast o stereotyp Polaka chodzi, to pani redaktor z GW ma wyraźny
          kompleks. Te jej skojarzenia Polaków ze złodziejami i pijakami (bo nie sądze, że
          dziewczyny z LL to wymyśliły) to jakiś chory umysł! Polski pracownik za granicą
          to wzór solidności i dobrej roboty. A jeśli o stereotypy chodzi, to właśnie
          Irlandczyk (przynajmniej w USA) jest kojarzony z ochlapusem i radosnym obwiesiem.
          • Gość: ?? Re: Limerick Leader IP: 83.147.137.* 18.05.06, 17:01
            gdzie jest ten artykul?Podajcie jakiegos linka
            • alkmax Re: Limerick Leader 18.05.06, 17:21
              Autorka, Katarzyna Pawłowska, widać zawstydziła się artykułu i wycofała go z
              linka forumowego (odnośnik przy pierwszym poście). Podaję zatem adres:
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3352561.html
              • Gość: ?? Re: Limerick Leader IP: 83.147.142.* 18.05.06, 19:35
                Dzieki!!!!
                • Gość: syn Dawida Re: Limerick Leader IP: *.crowley.pl 18.05.06, 21:09
                  Ale się mozna ubawić jak robią w balona użytkowników różnych forów dyskusyjnych.
                  Artykuł pozostał, ale trafił do innego wątku i nie nazywa się " Pokazujemy
                  Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami" tylko "Polskie redaktorki z Limerick "
      • Gość: Tomik Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.range86-138.btcentralplus.com 19.05.06, 23:59
        Nie jestesmy tacy sami jestesmy lepsi przynajmniej w pracy,szanujemy pieniadz i
        nie jestesmy tak zadufanii w sobie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka