lmblmb 18.05.06, 07:27 "Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami" - boże, mam nadzieję, ze NIE jesteście tacy samy, w końcu chcę tam wyjechać.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieciatko_o_dyrektora Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami 18.05.06, 07:28 No prosze : Polak za granica niekoniecznie musi sie kojarzyc z przechlanym dresem , myslacym jedynie o tym jak oskubac krajowca . Odpowiedz Link Zgłoś
prosto-w-odbyt-mo Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.06, 09:29 Promowanie emigracji czyli upływu narodowej krwi oraz polskich kompleksów to jedno z głównych antypolskich działan GWna ! emigrant nigdzie na świecie nie jest równouprawniony ! a już na pewno nie w irlandii kraiku przez setki lat poniżanego przez innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
prosto-w-odbyt-mo Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.06, 09:31 prosto-w-odbyt-mo napisał: > Promowanie emigracji czyli > upływu narodowej krwi > oraz polskich kompleksów > to jedno z głównych > antypolskich działan GWna ! > > emigrant nigdzie na świecie > nie jest równouprawniony ! > a już na pewno nie w irlandii > kraiku przez setki lat poniżanego > przez innych ! .....Mamy do dyspozycji tylko tysiąc słów na tydzień, czyli tak naprawdę połowę tego, bo piszemy w dwóch językach. Ale staramy się ..... Walczymy ze stereotypem Polaka - pijaka i złodzieja, pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami jak oni. .... he he he ! walka z wiatrakami !!!! nikt nie jest zainteresowany stawiac sie na rowni z obcymi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuga Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:29 Robicie dziewczyny dobrą robote tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Promowanie Upływu Krwi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 14:06 > walka z wiatrakami !!!! Zdecydowanie - sam stanowisz przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrob Re: Kolejny "myslacy inaczej" mozdzek na forum? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.06, 15:59 Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!) ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec pluc na "Wyborcza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de.mi.gradacja Kolejny happy-pomywacz na forum !!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.45.230.* 18.05.06, 16:41 Gość portalu: Mikrob napisał(a): > Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!) > ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety > Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc > ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista > i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec > pluc na "Wyborcza"? jezeli tego typu osiołki jak ten Mikrob wyjeżdżją z Polski trzeba tylko przyklasnąć ! bo to selekcja pozytywna wielu jednak wyjeżdża z pełną świadomością, że wypędzeni zostają na skutek bandyckiego rozkradzenia i wyprzedania Polski przez postkomunistyczny mafijny układ, którego częścią są łżemedia takie jak GWno ps 20 proc. afrykanskie bezrobocie w srodku europy ! 40 proc. bezrobocie młodzierzy w srodku europy ! 3 mln głodnych dzieci w srodku europy ! i multimilionrzy jak michnik, kluczyk, gazowaty itp. i średnia ubecka renta 5000 zł ! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Kolejny happy-pomywacz na forum !!!!!!!!!! 19.05.06, 10:55 Gość portalu: de.mi.gradacja napisał(a): > Gość portalu: Mikrob napisał(a): > > > Panie 'prosto-w cos tam' (jak wielce "inteligentny" pseudonim!) > > ja wyjechalem kilkanascie lat temu choc wtedy "Gazety > > Wyborczej" nie czytywalem... Zdecydowana wiekszosc > > ludzi emigrujacych podejmuje WLASNA, osobista > > i dlugo przemysliwana decyzje. Po co wiec > > pluc na "Wyborcza"? > > jezeli tego typu osiołki > jak ten Mikrob > wyjeżdżją z Polski > trzeba tylko przyklasnąć ! > bo to selekcja pozytywna > Mentalność polactwa: wyjedzie ten, co mówi nie po naszej myśli, to będzie dobrze! (a nieistotne co mówi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.ums.gov.pl 18.05.06, 07:42 Szanowny Redaktorze - Limerick nie leży na południowym wschodzie kraju. Tam jest akurat Waterford. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ILL "Polak - pijak i złodziej" - tak o nas NIE mowia!! IP: *.dbln.cable.ntl.com 18.05.06, 08:49 "Walczymy ze stereotypem Polaka - pijaka i złodzieja" - jestem w Irlandii od jakiegos czasu i nie spotkalem sie z traktowaniem mnie w ten sposob. Przeciwnie przez wielu Irlandczykow, z ktorymi pracowalem, czy tylko rozmawialem jestesmy traktowani jako uczciwie i ciezko pracujcy narod. Te panie nie zauwazyly pewnie ze Polacy, ktorzy sa w Eire przyjechali w 99% do pracy. No ale coz, kazdy sadzi wedlug siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:49 "Dwie Polki mieszkające w Irlandii otrzymały 12 maja prasową nagrodę Media and Multicultural Award (MAMA) za stworzenie w dzienniku "Limerick Leader" dla Polaków, a potem Chińczyków i Rosjan" Nie rozumiem tego zdania! Jakie stworzenie? Dostay nagrode za jakiegos stwora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop z Limerick Re: nie rozumiem IP: 83.70.199.* 18.05.06, 11:16 No nagrode dostal caly zespol Polish Notes, a nie 2 redaktorki. Jak juz ktos wspomnial Limerick lezy na zachodzie Irlandii Mid-West region. Autora artu zachecam do zapoznania sie z mapa Irlandii. Czy ktos sprawdza te wypociny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: 83.71.159.* 18.05.06, 11:23 Jestem jedna z dziewczyn, ktore tworza polska kolumne dla Limerick Leader i przyznac musze, ze jestem z artykulu bardzo niezadowolona - po pierwsze wydrukowali moje nazwisko z bledem, po drugie Limerick znajduje sie w poludniowo - zachodniej, a nie poludniowo - wschodniej czesci Irlandii. Poza tym nagroda przyznana zostala wszystkim grupom etnicznym piszacym do gazety a nie tylko 2 polkom (ktore na marginiesie nie mialy nic wspolnego z utworzeniem kolumny rosyjskiej czy chinskiej)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:26 Myślę że pani redaktor autorka reportarzu coś pokręcila z tym wszystkim polacy bardzo sie sznują w Irlandii dziewczyny które tworzą tą gazetete mają dobre zdanie o polakach Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek-tuska Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam 18.05.06, 13:29 Gość portalu: magda napisał(a): > Jestem jedna z dziewczyn, ktore tworza polska kolumne dla Limerick Leader i prz > yznac musze, ze jestem z artykulu bardzo niezadowolona - po pierwsze wydrukowal > i moje nazwisko z bledem, po drugie Limerick znajduje sie w poludniowo - zachod > niej, a nie poludniowo - wschodniej czesci Irlandii. Poza tym nagroda przyznana > zostala wszystkim grupom etnicznym piszacym do gazety a nie tylko 2 polkom (kt > ore na marginiesie nie mialy nic wspolnego z utworzeniem kolumny rosyjskiej czy > chinskiej)..... nie przejmuj się !!!!!!! to jest tylko łżemedium GWno :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Polska krajem chorych ludzi? IP: *.icpnet.pl 18.05.06, 14:08 > nie przejmuj się !!!!!!! > to jest tylko > łżemedium GWno :)))) Polska krajem chorych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrob I mamy kolejnego anonimowego opluwacza... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 18.05.06, 16:06 Jak to mozna wiec "dziadku" wytlumaczyc, iz ze swoja opinia znalazles sie na tym forum? Przecie mozesz "produkowac" sie na innym forum, innej gazety... Tak, czy nie? Chyba, ze zolc z ciebie wycieka wszystkimi otworami i - do tego - podnieca cie anonimowe plucie na forum> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikrobiolog Ten Mikrob to jakaś bakteria Fekalna :))))))))))) IP: 64.45.230.* 18.05.06, 16:50 Gość portalu: Mikrob napisał(a): > Jak to mozna wiec "dziadku" wytlumaczyc, iz ze swoja > opinia znalazles sie na tym forum? Przecie mozesz > "produkowac" sie na innym forum, innej gazety... he he he ! równie dobrze ten Mikrob mógłby żerować w innym środowisku np. na desce klozetowej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agentmb Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam 18.05.06, 14:23 Artykuł jak artykuł. Tylko po co ukazał się w dziale "praca"? Czy w jakiś sposób pomaga w szukaniu pracy, albo komentuje sytuację na rynku pracy? Raczej nie. Pasowałby do jakiś ciekawostek ze świata, ale nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Limerick Leader IP: 193.120.71.* 18.05.06, 14:26 Chcialabym podziekowac redaktorce Gazety za artykul, jest tam jednak wiele niescislosci. Po pierwsze, i to musze podkreslic nagroda ta jest dal calego zespolu, nie tylko dla mnie i Kasi Lamasz. To prawda, ze bylysmy iniciatorkami tego pomyslu, ale nagroda nalezy sie WSZYSTKIM. Nagroda ta jest przede wszystkim za wklad calego zespolu w integracje ze spolecznoscia irlandzkom i sam pomysl. Co do stereotypu Polaka w Irlandii jest on bardzo pozytywny. Mamy tu nadal niezwykle dobre przyjecie i nie kojarzymy sie, jak napisano ze zlodziejami i pijakami. Irlandia jest bardzo przyjaznym, spokojnym i otwartym krajem, swadczy o tym rowniez ich przychylnosc przy realizacji tego projektu, za co jestesmy im wdzieczni. Beata Malkowska The Polish Notes, Limerick Leader Odpowiedz Link Zgłoś
alkmax Re: Limerick Leader 18.05.06, 14:47 A ja przede wszystkim gratuluję znajomości chińskiego, bo z artykułu wnoszę, że to właśnie Wy otworzyłyście rubrykę chińskojęzyczną. <sorry, przytyk pod adresem pani redaktor> Jeśli natomiast o stereotyp Polaka chodzi, to pani redaktor z GW ma wyraźny kompleks. Te jej skojarzenia Polaków ze złodziejami i pijakami (bo nie sądze, że dziewczyny z LL to wymyśliły) to jakiś chory umysł! Polski pracownik za granicą to wzór solidności i dobrej roboty. A jeśli o stereotypy chodzi, to właśnie Irlandczyk (przynajmniej w USA) jest kojarzony z ochlapusem i radosnym obwiesiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Limerick Leader IP: 83.147.137.* 18.05.06, 17:01 gdzie jest ten artykul?Podajcie jakiegos linka Odpowiedz Link Zgłoś
alkmax Re: Limerick Leader 18.05.06, 17:21 Autorka, Katarzyna Pawłowska, widać zawstydziła się artykułu i wycofała go z linka forumowego (odnośnik przy pierwszym poście). Podaję zatem adres: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3352561.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn Dawida Re: Limerick Leader IP: *.crowley.pl 18.05.06, 21:09 Ale się mozna ubawić jak robią w balona użytkowników różnych forów dyskusyjnych. Artykuł pozostał, ale trafił do innego wątku i nie nazywa się " Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sami" tylko "Polskie redaktorki z Limerick " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: Pokazujemy Irlandczykom, że jesteśmy tacy sam IP: *.range86-138.btcentralplus.com 19.05.06, 23:59 Nie jestesmy tacy sami jestesmy lepsi przynajmniej w pracy,szanujemy pieniadz i nie jestesmy tak zadufanii w sobie Odpowiedz Link Zgłoś