Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ochroniarze łączą się dla 10 złotych

22.05.06, 07:39
    Pisowski sposob na "bezpieczne panstwo" - Ochroniarz dla kazdego obywatela .
    Obserwuj wątek
      • indianski Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 07:53
        tylko dla tych z kasą
        • Gość: karol Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.jmdi.pl 22.05.06, 08:12
          Gratulacje dobrego pomysłu. Jestem za tylko to 10 zł to dla tych co mają
          licencje prawdopodobnie a co z tym bez licencji? tych jest tez duzo ktorzy
          obecnie maja 2,80 , 3,20, 3,80 lub 4 na godz. i pracuja po 24 godz. pozdro!
          • moroux Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 08:13
            Jakoś nie czuję się bezpiecznie w obecności tych "ochroniarzy"...
          • Gość: babsko Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:25
            slusznie :) beda splacac alimenty :D
            a tak naprawde kazdemu nalezy sie wieksza kasa, a nie marne kilka zloty na
            godzine, szczegolnie tym ochroniarzom ktorzy maja licencje i umiejetnosci
        • Gość: śpiooch Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:01
          5 zł na godzine - oczywiście mowa o zarobkach brutto,
      • Gość: tolek Dajcie porządzić PO - zarobicie 1(0) zł/h IP: 83.238.88.* 22.05.06, 08:18
        Dzieciątko dyrektora (pewnie nieślubne) widocznie tęskni za polskim
        LUMPENLIBERALIZMEM.
        • tubarzadowa Złodziejska solidarność 22.05.06, 09:03
          nigdy nic nie zrobiła dla narodu.Najpierw rozliczyć tę bandę z pieniedzy która
          dostali a dopiero mozna bedzie dyskutować.Towrzycho pasozytów nieźle sie
          obłowiło przez ostatnie 26 lat.
          • Gość: artur Re: Złodziejska solidarność IP: 195.116.183.* 29.05.06, 08:05
            10zł.na godzinę za tą pracę?! Co to jest zasiłek socjalny?!
      • arahat1 spoko- polska zaczyna przeobrazac sie w panstwo 22.05.06, 08:20
        policyjne to niedlugo rzad bedzie sprowadzac bojownikow o wasza i nasza wolnosc
        z czeczeni i afganistanu .....
      • toja3003 kiedy przestaniemy być tą "potęgą" i staniemy 22.05.06, 08:24
        się bezpiecznym państwem bez armii
        ochroniarzy, strzeżonych parkingów
        i innych polskich kuriozów?
        • Gość: roberto Re: kiedy przestaniemy być tą "potęgą" i staniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:32
          Firmy ochroniarskie sa prywatna wlasnoscia.Ciekawe ktory wlasciciel da taka
          podwyzke...Predzej powie-jak sie wam sie podoba to prosze sie zwolnic a nastepni
          do pracy sie znajda.Do ochrony najlatwiej sie dostac i najlatwiej zarobic grosze
          to grosze ale zawsze cos.
          • Gość: billy Re: kiedy przestaniemy być tą "potęgą" i staniemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:36
            ciecie wszystkich krajów-łączcie się.
          • Gość: umghhh Re: kiedy przestaniemy być tą "potęgą" i staniemy IP: *.eed.ericsson.se / 212.117.81.* 22.05.06, 09:30
            zadaniem pracodawcy jest ciagnac w swoja strone.
            Zadaniem pracobiorcy jest ciagnac w swoja tak aby sie pracodawca nie przewrocil
            (no ba jak nie napotka na opor przy ciagnieciu).

Jak ci sie wydaje ze nie zostaniesz zwolniony bo potulnie ciagniesz ogon pod
            tylek to sie mylisz. Jak ma cie zwolnic to i tak cie zwolni. Z czego wynika ze
            lepiej walczyc i moze cos ugrac niz poddac sie bez walki.
            Kazda przesada szkodzi oczywiscie. Po obu stronach.

Inna sprawa ze firm ochorniarskich i plotow chroniacych rzekomo przed
            przestepcami i plebsem pelno w Polsce - pomaga to w jakis sposob czy stanowi
            jeszcze jedna fasade nieudolnie probojaca pokryc nieladna rzeczywistosc???

//
          • Gość: badygard1 Podwyżki dla ochroniarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:16
            Słuszna uwaga da prywaciasz ze asz i dopędzi pomarzyć takiej kasy
      • adwach Re: Gdybyście byli państwową branżą.... 22.05.06, 08:39
        tak jak np. służby mundurowe - to byście coś wywalczyli. A tak to nic tylko
        powiedzieć: POWODZENIA!!! :)
      • zigzaur Polska potęgą nie tylko w ochroniarstwie, także 22.05.06, 08:40
        w dziedzinie płatnych i niestrzeżonych parkingów.
      • Gość: bloody_rabbit Zwiększyć ilość policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:42
        Skoro w Polsce jest 250 tys. ochroniarzy, to znaczy że jest popyt na
        bezpieczeństwo. Nie lepiej, żeby zamiast tych ochroniarzy było więcej policjantów?
        • Gość: Tomek Re: Zwiększyć ilość policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:56
          No nie lepiej.. NIe rozumiesz? za policjantów płaci państwo, a za ochroniarzy płacisz Ty>? Już wiesz o co chodzi? Nie będą zatrudniać więcej policjantów bo wiedzą,że jak ktoś potrzebuje bezpieczeństwa to sobie wykupi ochronę ;-)
      • Gość: germanik Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 08:55
        zdaje sie, ze ochroniarzy to wymyslilo raczej sl dupe
        • Gość: per Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 80.54.27.* 22.05.06, 09:42
          >Tymczasem większość ochroniarzy zarabia do 900 zł miesięcznie na rękę. Niskie
          >stawki otrzymują nie tylko stróże w mundurach agencji ochrony, lecz także
          >wykwalifikowani i dobrze wyszkoleni pracownicy z przeszłością w policji.

Hehe dobre sobie - chyba z przeszloscia w milicji - popatrzcie sobie co sie
          dzieje np w takich szpitalach - pseudoochrona - emeryci i rencisci po 50 lat na
          karku ,przyjmowani do pracy bo zusy oplacone , a mlodziez pali trawke pod
          blokiem ,bo nie ma roboty.Zenujace.
      • Gość: l1ber ja sie zbuntują toich zwolnią i tyle IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.05.06, 08:57
        j.w.
        • Gość: security co ty? ludzi z takimi kwalifikacjami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:28
          :)
          • ar.co Re: co ty? ludzi z takimi kwalifikacjami? 22.05.06, 09:47
            Bardzo mnie kiedyś wzruszył widok ochroniarza w jakimś niewielkim banku, na oko
            miał 150 cm wzrostu (licząc z czapką), jakieś 65 lat, wielki brzuch, okulary i
            ewidentne problemy z kręgosłupem. Oczywiście mógł być mistrzem sztuki walki,
            ale widząc jego sposób poruszania się - podejrzewam raczej emerytowanego
            nauczyciela.
      • dr.szlafrok Agencja ochrony 22.05.06, 09:30
        Jestem właścicielem niewielkiej agencji ochrony i jestem zdumiony tym co ci ludzie chcą osiągnąć.
        Po pierwsze zarobki uzależnione są od danego kontraktu, im lepszy kontrakt większa stawka na godzinę dla pracownika.
        Po drugie w ochronie pracują ludzie raczej słabo wykształceni, więc dlaczego mieliby zarabiać więcej niż człowiek po studiach.
        Po trzecie gdyby nie praca w ochronie to pewnie byliby na zasiłku dla bezrobotnych.
        Wiem, że na zachodzie ochroniarze zarabiają więcej, ale jak na Polskie warunki to nie ma co narzekać, a to że pracuje się po 12 godzin to nic dlatego, że przeważnie ma się póżniej cały dzień i noc wolne.

Pozdrawiam wszystkich ochroniarzy.
        • dziadek72 Po części masz rację... 22.05.06, 10:15
          ...tyle, że we wszystkich firmach ochroniarskich z jakimi miałem styczność wygląda to trochę inaczej. Faktem jest, że większość ochroniarzy to ludzie bez wykształcenia lub po zawodówkach. Co nie oznacza, że są gorsi od tych z wykształceniem wyższym!!! W tym zawodzie jak w niewielu innych liczy się fachowość a nie świadectwa szkolne. Jeśli chodzi o czas pracy, to może w pana firmie tak jest, ale nie oznacza to, że to norma. Wręcz przeciwnie. jeden z łódzkich hipermarketów: średni czas pracy ochroniarzato 16 - 18 godzin na dobę, czasami więcej bo ludzi brakuje, Inny obiekt: czas pracy 24/24 bo ludzi brakuje itd. Mógłbym tu wymieniać jeszcze wiele obiektów i firm. A zapomniałem w obu przypadkach stawka godzinowa 4,50 netto. Rozumiem, że stawki wynikają z kontraktów zawieranych z usługobiorcą, tyle, że usługobiorca patrzy wyłącznie na kasę a nie na kwalifikację i to samo dotyczy firm sprzątających. Nieważne, że ochroniarze czy sprzątaczki będą pracowali za psie pieniądze po 200 - 250 godzin miesięcznie, że nie będą mieli pojęcia jak należy wykonywać swoją pracę lub będą spali na stojąco z przemęczenia. Najważniejsze jest to, żeby zapłacić jak najmniej za świadczone usługi. I moim zdaniem taka sytuacja jest conajmniej chora. Dopóki firmy ochroniarskie nie dogadają się ze sobą, lub jeszcze lepiej, nie powstaną związki zawodowe, to sytuacja nie ulegnie zmianie.
        • Gość: 18L stazu Re: Agencja ochrony IP: *.system.szczecin.pl 22.05.06, 12:09
          Czlowieku!puknij sie w glowe!Jesli tacy goscie o ktorych piszesz pracuja u
          Ciebie to tylko wspolczuc-Klientom a nie Tobie!Zalosne jest to co piszesz:(
        • Gość: cichy Re: Agencja ochrony IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:27
          jesstes zwykłym durniem ty zgarniasz kase a ochroniarze to co ci od geby
          odpadnie nie stac cie na dobrą zapłate to zawoes działalnośc zresztą za
          niedługo i tak nikt nie przyjdzie do ciebie pytac o prace jesteś żałosny
        • Gość: hal Re: Agencja ochrony IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.05.06, 12:44
          Generalnie uslugobiorcy w polsce placa ile placa i nikt sobie nie wytarguje
          10pln/h za samo bycie. Pozatym osoby po zawodowce bez matury niech nie licza na
          to ze jak sie postawia to nagle dostana kupe kasy.
          Moze wszyscy nagle zastrajkujmy , ze chcemy po 10pln/h potem podniosa sie ceny ,
          siadzie eksport , i tak de facto kazdemu w kieszeni zostanie tyle samo.
          • Gość: rosomak Re: Koszt równaja do Europy to niech i płace równa IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 13:59
            Ale jedno jest pewne zarabiamy tyle co pies nasrał. Koszt równaja do Europy to
            niech i płace równają.
          • Gość: CICHY Re: Agencja ochrony IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:14
            usługobiorcy też są frajerami jak by myśleli to by doszli do wniosku takiego:
            jeżeli płacą 60 zł. misiecznie za monitoring to na co mogą liczyć ze strony
            ochroniarzy a zarobki za najniższą krajową żaden ochroniarz nie bedzie d...y
            nadstawiał i nie bedzie się spuszczał .jaka może być motywacja do pracy ttylko
            kasa żadna tam ideologia kasa cóż a mamy teraz tak pracodawca udaje że płaci
            pracownik udaje że pracuje kiedyś sie przeginało czas dojazdu do obiektu 3 min.
            oj frajerzy z tych klientów a teraz zgodnie z przepisami pracodawcy zamontowali
            nam GPS i szpiegują nas ale to działa w obie strony bo jak jesteśmy na drugim
            końcu miasta to nie da sie dojechać na przeciwłegły obiekt w czasie KLIENCI
            AGENCJI OCHRONY OBUDZCIE SIE PYTAJCIE FIRMY ILE MA PATROLI I SPRAWDZCIE TO BO
            PREZES I TAK POWIE żE JEST OSIEM A JEST JEDEN TAKA JEST PRAWDA PRZYNAJMNIEJ W
            RZESZOWIE NIE BąDZCIE FRAJERAMI ZA 60 Zł TO MOżECIE MIEć PSEUDOOCHRONE HAHAHA
            • Gość: Pogromca Monitoring GPS dobra rzecz :D IP: *.chello.pl 28.07.06, 11:31
              Ludziom mozna placic, ale trzeba wymagać. Z tego co wiem to po instalacji GPSa
              trzeba ludziom dac wiecej kasy albo rezygnuja z pracy (bo wtedy niema
              sciemniania). Polecam Elte lub XTrack.

-►Monitoring GPS◄-
              • kramera Re: Monitoring GPS dobra rzecz :D 30.09.15, 21:02
                Jak dla mnie dobry monitoring gps to www.finder.pl - od razu wchodzi się do systemu ze strony, coś się zepsuje (rzadko) to podjadą albo skonfigurują zdalnie. Firma frontem do klienta.
        • Gość: cichy Re: Agencja ochrony IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:53
          tak masz nick odpowiadający twojej inteligencji szlafrok może lepiej myjak?ale
          jeszcze chwila i sam zostaniesz w tej swojej pseudo agencji tu nie chodzi o
          wykształcenie pracowałem z różnymi ludzmi wykształcenie możesz sobie wsadzić w
          bajki tu chodzi oto kto co ma w głowie a najakiej podstawie sądzisz że z wyższym
          wykształceniem są lepsi niż bez tytułu magistra magistrowie owszem ale tylko w
          ścisłej specjalności widać jesteś szefem agencji ale o robocie nie masz
          zielonego pojęcia współczuje twoim pracownikom oczywiście standart patrol
          interwencyjny jednoosobowy?a twoi klienci oniczym nie wiedzą płacą za
          pseudoochrone ale to nie wina pracowników to sknerostwo i brak elementarnej
          wiedzy właściccieli firm ochroniarskich liczy sie tylko kasa a puki nic sie nie
          stało to jest ok ale czas tych półśrodków sie już kończy w końcu za d...e się
          wam wezmą a raczej weżmiemy dość tandety na rynku ochroniarskim

wszyscy ochroniarze łączmy się przeciwko wyzyskowi i tandecie w ochronie
      • Gość: gość portalu jećcie do anglji tam płacom po 5 funtuw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 09:31
        a po mordzie i bez jenzyka morzna dać
      • Gość: CORNEK Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 83.168.106.* 22.05.06, 10:23
        HAHAHHAHAHHHA już to widze , pracowalem w firmie ochroniarskiej w szczecinie
        nie za 5 zł (chciałbym tyle) a za 3,20 zł. Po 247 godzinach pracy dostałem 700
        zł paranoja jakaś, moja firma płaci masakrycznie niskie stawki, np kierownik
        ochrony dostaje 1000 to też dzikie jak za odpowiedzialność jaką ma na Swoich
        barkach. Szczerze to niewiem czy to wypali, o ile jest kilka lepszych firm w
        których można coś zarobić (ok 1500 zł) to zdecydowana większość to po prostu
        wyzyskiwacze. Ale jak to sie uda to chętnie wruce do ochrony
        • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 11:39
          Ludzie nie przesadzajcie z tym wyksztalceniem znam takich ktorzy maja wyższe i
          pracuja w ochronie sa emerytami z policji lub wojskowymi. nara!
      • Gość: neli wyjedźcie za granicę!!!!! IP: *.icpnet.pl 22.05.06, 11:54
        Akurat ochroniarze nie maja problemów ze znalezieniem pracy, przynjmniej w UK,
        stawka to minimum 6L za godzinę, te 3.70 zl/ha to po prostu karygodne...
        albo zakładajcie własne firmy ochroniarskie- skrzyknijcie się z kolegami z
        innych firm i zostawcie na lodzie tych cudownych pracodawców, którzy na was
        zarabiają- niech szukaja innych frajerów za 3.70 albo sami za tyle pracują
      • Gość: to ja 8 do 16 ochroniarz, potem kibol lub obszczymurek. IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.05.06, 12:25
      • Gość: rosomak Re: Czekam aż ruszą kolejarze. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 13:54
        Czekam aż ruszą kolejarze. Może przyjdzie i na mój zawód pora. Petardy i laski
        z dynamitem już szykuję na tych spaślaków, stylisko z kilofa już mam.Tylko
        mafia ze zwiazków kolekjjowych blokuje.
      • icc217 25.000 ochroniarzy w W-wie 22.05.06, 14:17
        Watpliwy zaszczyt ...
      • Gość: agencja ochrony Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:45
        Ciekawe, czy panowie z Solidarności zorientowali się, ile firma ochroniarska
        dostaje za godzinę pracy ochroniarze, bo ja wiem i z chęcią zapłaciłabym
        pracownikom nawet 20 zł za godzinę. Tylko wiedzcie solidarni panowie, że żeby
        zapłacić panu ochroniarzowi 10 zł to firma ochroniarska musiałaby dopłacić
        jakieś 2-3 zł do tego co sama dostaje. Tak, tak. Takie są stawki dla agencji
        ochrony w Warszawie. Niestety mamy krwawy kapitalizm. Każdy za usługę chce
        zapłacić jak najmniej ale zarobic jak najwięcej. Jako uczestnik rynku i
        konsument usług doskonale to rozumiem. Ja tez chciałbym zarabiać więcej, ale
        tak to już jest, że po zapłaceniu pracownikom i całej reszty obciążeń wobec
        państwa i kontrahentów ledwo zostaje mi na kredyt za 1 pokojowe mieszkanie.
        10 zł na godzinę to ja też chciałabym zarabiać....
        • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 18:20
          No może 10 zł to przsadzili ale z Licencja to chociaz 7-8 zł powinni miec a bez
          licencji min 4-5 zł na godz.
          Chociaż tez jest i tak że na zminie pracuje młody chlłopaczek 23 lata z Licencja
          (trzy miesięczny kurs) z dwoma emerytami po 20 latach słuzby w polcji bez
          licencji i ktory z nich ma wieksze doswidczenie ?????? on ma wiekszą stwke od
          nich bo ma Licencje i co z tego jak w sytuacji groźnej łapie go panika i nie wie
          co robić brak doświadczenia.
          Dużo emerytów policji czy wojskowych nie przyznaje sie w środowisku że pracował
          w tych słuzbach i jest na emeryturze aby nie wzbudzać zazdrości kolegów że ma
          jeszcze inny dochód i udają głupa.Tak że nie jest to prosta sprawa dać wszystkim
          po 10 zł. sa różni ludzie od chłopa małorolnego przez średnie do ludzi z wyższym
          wyksztalceniem którzy tez często sie do tego nie przyznają ze wstydu że tu musi
          pracowac bo nie może znaleźć inne dobrze płatnej pracy.nara!
        • Gość: builly. Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:20
          jestem cieciem wykszt.wyższe. licencja 2 stopnia. emeryt.4.95 zeta/godz.
          to ze małolaty palą trawkę gdzieś pod murkiem wisi mi zgniłym kalafiorem. mam
          swoje zadania które staram się wykonać minimalnym wysiłkiem. wiem ze firma w
          której pracuje dostaje 13,50 za godz. mojej roboty.wobec tego=-noc jest do
          spania a nie do pracowania.oszukuijemy szefostwo ile wlezie. oni zreszta wiedzą
          o tym.i raczej zdają sobie sprawę z tego ze nic nie zmienią.
          a w temacie kontroli pracowników firmy-obiektu w którym pracujemy-jesteśmy po
          tej samej stronoe barykady co oni.

spotkałem kiedys facia z bydgoskiego.gdzieś tam jacys ciecie robią no
          zgadnijcie za ile?1,80zeta.
          • Gość: billy. Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:22
            zeby nie było watpliwości-50 na karku, ale 1 dan w judo.
            • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 18:34
              Billy mowi sie: "wisi mi jak kilo kitu na agrafce". mnie tez to wisi tez jestem
              emerytem 4 z/godz. a młodzi wola walic piwko niz za te pieniadze marne pracować.
              a ktoś osiedli musi pilnować.pozdro!
        • Gość: proxo Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.chello.pl 31.05.06, 11:17
          zgadzam sie z Pańskąwypowiedzią. W dużej mierze przyczyniły sie do tego rowniez
          Zaklady Pracy Chronionej ;) PRAWDA!!!! Ogólnie to stawki powinny byc wyzsze to
          prawda!!!! Agencje ochrony powinny sie dogadać i ustalic stawke minimalna taka,
          ktora by nie sprowadzala pracownika do pozycji żebraka a i pracodawcy dala
          jeszcze zysk !!!!
      • Gość: Jerzy Ochroniarze chcą zarabiać troszeczkę lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:00
        Ochroniarze faktycznie zarabiają grosze. Przy tym bardzo ciezko pracują. To nie
        ciecie pilnujący, żeby do budynku nie wszedł np. pijany tylko ludzie w licznych
        konwojach, grupach interwencyjnych stojących w centralnych punkatach miasta i
        pędzacych do wezwania, to ochrona banków, już coraz mniejsza, itd.
        Własciciele firm dorabiaja sie na ciężkiej pracy ludzi zatrudnionych na umowy
        zlecenia lub na stawkach 3-5 złotowych.
        Ochroniarze są zmęczeni i nie mają ochoty na ryzykowaniem swym życiem. Tym
        niemniej robią co mogą żeby swą pracę wykonywać jak najlepiej. Wystarczy
        popatrzeć wokół siebie.
        Bardzo dobrze postępują walcząć o swoje zarobki. Zleceniodawcy i pracodawcy
        musza zacąć szanować ten zawód a nie widzieć w nim ludzi do wykorzystania.
        Ogromna liczba osób zarabiająca co miesiąc po kilka tysięcy złotych nie potrafi
        nawet pojąć jak można zarabiać 5 zł na godzinę. To ile trzeba wypracować godzin
        żeby dostać na rękę 1000 zł ?
        • Gość: GDA Re: Ochroniarze chcą zarabiać troszeczkę lepiej IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 22.05.06, 20:10
          10 zł dla pracownika tj ok 15 brutto, Godne rozważenia i każdy pracodawca
          chciałby mieć pracowników tak opłacanych bo skończyłaby się rotacja (teraz
          rezygnuje sie z pracy z dnia na dzień), wieczne problemy z wysoce
          nieodpowiedzialnymi "ochroniarzami", ciągłe szkolenia nowych, pilnowanie na
          każdym kroku, tłumacznie przez kadre najprostszych rzeczy i pilnotowanie prawie
          wszystkich prac zleconych, skończyłoby sie biodpowiedzialne podchodzenie do
          pracy, która wtedy może byłaby zawodem, a nie zwykłym przeczekaniem, albo
          dorabianiem. Wszyscy właściciele firm mają obecnie problemy z pracownikami -
          masowe wyjazdy zagraniczne "za chlebem", itp itd. Branża ochrony to niestety
          dno- ludzi na skraju przeżycia pilnują majątku za miliony - to niestety
          paranoja.
          5 zł w Wwa to rarytas - w Trójmieście zarabiają tyle nieliczni, głównie w
          sklepach i na interwencji - reszta, w zalezności od kontraktu (BO TO SZANOWNI
          OBUrzENI zależy od Zleceniodawcy!!) ok 2,5 - 4 zł " na ręke" dla pracowników
          bez licencji.
          Dlatego wśród firm ochrony szerzy się łamanie prawa - umowy o dzieło - bez
          ZUSu , rozpisywanie pieniędzy itp.
          Pracodawcy też chcą normalności - tylko gdzie znaleźć kogoś kto zapłaci 15zł +
          ok. 3 zł dla firmy (podatek,mundur,obsługa biura,patrolu,kontroli,telefonu,
          latarek,obsługa merytoryczna itp) no i VAt....
          A więc akcja słuszna, tylko nieco bez perspektyw.....
          Co do godzin pracy to realnie jest tak, że praacuje się 24/48!, wtedy kontrola
          trzyma reszte przy życiu!!!
          Pozdrawiam
          • billy.the.kid Re: Ochroniarze chcą zarabiać troszeczkę lepiej 22.05.06, 20:22
            ruch w tej branży zaczął się na poczatku lat90. wtedy panowie bodyguardowie
            zarabiali przyzwoite pieniądze. pamietam znajomka ok 92 r40000zł. tyo tak jaby
            dziś12-15. a jaki prestiż. siusiumajtki z podziwem spoglądały:taki to brjusa li
            zawiązałby w supełek. pozniej namnożyło sie firm i umowy zdobywali zaniżająć
            poziom ale i obniżając ceny za usługi.ci co zaczęli na początku jakoś sobie
            całkiem niezle radzą.
      • Gość: obrotnyadas Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 217.96.44.* 22.05.06, 20:43
        jestem ochroniarzem mam licencje i jestem za wypierdo.....m wszystkich
        emerytow i rencistow ktorzy pracuja jako pracownicy ochrony kto daje renciscie
        licencje skoro ma rente czyli nie jest zdrowy i niepowinien przejsc badan co
        3 lata po drugie emeryci to w wiekoszci byli milicjanci ubecy sbecy itd ze mna
        pracuje 2 takich magikow pokazywal kiedys kwitek z emeryturka 2450 zl na raczke
        i mowi ze niema co robic w domu to przychodzi za 600 zeby z baba nie siedziec w
        domu a nawet jak bybyly 3 stowki na miesiac!!!! tez by przyszedl ich wywalic i
        mysle ze poprawilo by sie w ciagu miesiaca i zarobki by poszly w gore o 100% i
        ilu mlodych zdrowych ludzi by dostalo prace ale ja to tylko sobie moge o tym
        napisac pozrawiam wszystkich to moj mail jak ktos chce mnie zrugac lub poprzec
        obrotnyadas@o2.pl
        • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 21:31
          cós małolacie marudzisz. kwitka ci nie pokazywał bo takowego nikt nie dostaje-
          pieni.ążki na konto.twoja licencja jest niestety dżówno warta. 2-miesięczny
          kurs-to niestety za d€żo nauczyć się nie możesz.

i miło bedzie jak z założenia ciecie będą się żrec między sobą-stara gwardia
          nilicyjna i młode wilczki. toż to frajda dla szefów tych firm.
          • basia19633 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 22:01
            tak mnie korci rzeby coś powiedzieć. Mój mąż jest ochroniarzem, własnie wrócił z
            pracy i pojechał znowu na nocke dorabia jako, jak Wy to tu mówicie "cieć". I co
            z tego ma???????Po drugie, Ci emerytowani policjanci mnie tak wkurzają,
            że........., jakie on ma doświadczenie? stary ledwo sie rusza a jak by mial
            przez płot przeskoczyć to pewnie by mu portki sie podarły prędzej...., po
            trzecie, gdzie Ci mlodzi nawet po kursie mają odbyć ten staż i wprawić sie,
            kazdy mądry ale niech sobie przypomni jak sam zaczynał. Popieram całkowicie
            rządania Pana Todorskiego i reszty, bede trzymać kciuki, choć nie bardzo w to
            wierze.
            Pozdrawiam ochrone "........" ze szczecina.
            • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 22.05.06, 22:26
              tylko poo to żeby młody odbył staz ja mam zrezygnować z roboty??? no mógłbym
              oddać swoje miejsce twojemu nęzowi. wtedy byłabyś zadowowlona i troszke
              polubiła tych emerytowanych??
              • basia19633 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 23.05.06, 11:22
                nie mam nic do emerytowanych policjantów, ale skoro czujesz sie jeszcze na siłam
                aby pracować trzeba było zostać w policji, daj szanse młodym , ty masz dochody i
                ci nie wystarcza ? Więc co ma powiedzieć ten któremu blokujesz miejsce. Nie ma
                innego wyjscie jak tylko zmiana w ustawie.
          • Gość: cichy Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:21
            co taki milicjant na emeryturze wie o naszym zawodzie jak przez całą służbe
            wydawał gacie zomolom a glauberyta w rekach nie miał a co mówic o strzelbie i
            tacy dostają licencje bez egzaminów a i ustawa o ochronie jest inna jak o
            milicji jedynie co chłopaki z AT są w porządku a taki esbek wnuki bawić
      • Gość: morelka Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 82.139.41.* 23.05.06, 14:11
        moj ojciec jest w tym momencie ochroniarezm i co?? i ta praca go zniszczyla,
        jak codziennie patrze na niego jak sie meczez to az mi sie przykro
        robi...niewazne, ze ma wyksztalecenie, jest osoba, ktora cos soba
        reprezentuje..., w naszym zjebistym kraju to i tak sie nie liczy...
        uczciwosc...lojalnosc...a po co byc takim?? pytam po co?? patrzac na mioch
        rodzicow,ktorzy zawsez takimi byli i co dzieki temu osiagneli to watpie w
        slusznosc i prawdziwosc tych slow...
        • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 23.05.06, 16:54
          fajnie. jak te ochroniarze zanim zaczną użerać się z szefami o pieniąchy,będą
          między sopbą lustrację przeprowadzą-bedzie z tego wielkie dżówno.patrząc po
          ogłoszeniach w gazetach-tej roboty jest dużo. a skutek zależy od stopnia
          zorganizowania.
          basiu-to dlaczego odszedłem z organów to jest tylko i wyłącznie moja brocha.
          nie pasuje ci-zapisz małżonka do policji.tam bedzie miał kokosy.
          • basia19633 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 23.05.06, 21:06
            billy, nie wiem czyja to brocha i dlaczego odszedłeś z policji skoro takie tam
            kokosy, nie ważne nie to jest tematem dyskusji. Już nie chodzi tu o emerytów
            dorabiających w ochronie, ale wogóle - skoro emeryt, rencista siedz dziadu na
            dupie w domu i nie zabieraj miejsca młodym chcącym pracować, a potem sie dziwią,
            młodzież rozrabia.....zostawiam reszte bez komentarza. zycze miłego wieczoru
            • Gość: cymański Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.chello.pl 24.05.06, 07:32
              Na szczeście jest wolny rynek, nie podoba się nierobom to won na zbity pysk
              , siedzą matoły i gapią się w monitorki, kto was trzyma ?
              Smiesznymi licencjami możecie sobie tyłki podcierac, tyle są warte.
              Zmusicie klientów żeby więcej płacii czy co .
              Co za barany roszczeniowe!
              Załócie swoją działalnośc i spróbujcie czy to takie proste .
              Aż się żygac chce na takie debilstwo !
              • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 08:27
                ...apropo jeszcze emerytów tez jestem emerytem po 22 latach słuzby mam 43 lata i
                od roku pradcuje w ochronie jak widze tych mlodych śpiących po katach bo zasówa
                słuzbę za słuzbą w innej agencji czyli 48/24 to mi sie ich żal robi. mam takiego
                kolege on nie ma nic do mnie że jestem emerytem mundurowym tylko teraz żałuje że
                nie poszedł do policji czy do wojska. ale przecież ja lub inny kolega nikomu nie
                zabraniał i nie zabrania iść do Policji czy wojska to nie wiem do kogo Basia ma
                pretensje o to ze mlody emeryt chce popracować i dorobić do marnej
                emerytury????? celem wyprostowania to emeryci mudurowi nie dostaja żadnych
                kwitków czy odcinków emerytura jest przelewana na konta i niech nie bredzi ten
                kolega co pisze że mu pokazywał odcinek i to jeszcze z taka kwota tyle emerytury
                to biora oficerowie ktorzy poniżej pasa maja prace w ochronie jako zwykły
                ochraniarz albowiem tacy sa przeważnie włascielami agencji.Poprostu przez ludzi
                przmewia zwykła zazdrość niestety na to nie ma lekarstwa. Własnie zszedłem z
                dyzuru i idę spać nara!pozdrawiam choraniarzy z W-wy!
                • billy.the.kid [...] 24.05.06, 08:46
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: cichy Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.d / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:15
                  kwitek?a może to był wyciąg z konta pomyśl młody emerycie a praca w policji tam
                  dostają się tylko garbaci.wujek załatwi tatuś mamusia biskup facet o czym ty
                  mówisz ja też sie starałem(1 kyu w judo,skoczek spadochronowy były komandos )ale
                  jedna wada nie miałem pleców a zarobki słabe?bzduru gościu opowiadasz a zresztą
                  ty byłeś milicjantem a nie policjantem mylisz pojęcia
                  • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 13:20
                    cze! nie trafiłeś "cichy" nie bylłem ani milicjantem ani policjantem może
                    zgadniesz kombinuj, no kombinuj ...hahaha! poza tym nie wierze aby jakiś
                    mundurowy pokazywał swoje dochody jakiemuś gościowi to jest po prostu
                    prowokacja. narka!
              • Gość: juwe Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 24.05.06, 09:52
                A ja jebałem za 3,20 na godzine przez półtora roku i dostałem podwyżke na 3,50.
                2 lata pracy i jeszcze kur.. na umowe zlecenie. OCHRONA TO SYF i jeszcze na
                dodatek skończyłem studia w tym kierunku i kur.. mam jeżdzić na patrolu za 5,50
                w Krakowie
                albo hi hi hi za 3,50 u mnie w miejscowości.
                yalla
      • Gość: drozd Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:33
        .....
      • Gość: chy@poczta.onet.pl Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.06, 14:30
        gosciu z tym mailem mial racje "obrotnyadas@o2.pl" wszystkie dziadki i zaklady
        pracu chronionej psuja interes zanizaja ceny i dokladnie kto im daje licencje a
        badania, pracuje od 3 lat w jednej agencji w grupie interwencyjnej jestem
        studentem i skaczylem szkole dla pracownikow ochrony (2lata) przed ta praca
        pracowale w innej agencji, pracuje 280-300godz w miesiacu za 1000 jeden plus to
        ze wolne moge miec kiedy chce :) kierownik oddzialu to kretyn stary wojskowy
        bez licencji wszystkie obiekty zalatwiamy sami sami jezdzimy z fakturami,
        konwoje inkaso itd wiec znam stawki i rynek i wg mnie to 8 zlna godz za norme
        godz bylo by ok(lic II stopnia + pozwolenie na bron) moze bardziej oplacoalo by
        sie powalczyc o skrocenie czasu do emerytury bo normalnie podlega sie pod MSWiA
        a (badania itd)a z tym sie wypieli i do 65chyba, po2 zadnych zakladow pracy
        chronionej bo to jest wielka pomylka no chyba ze ktos " obmyslil ze na tym
        mozna zarobic ", po 3 razsadne stawki za ochrone obiektow itd np konkurencja
        ochrania lekarza za 30zl z vat smieszne co
        po 4 jar znacie rynek i stawki i do tego wlascicieli to zalozcie swoja agencje
        ochrony tak jak my wlasnie robimy, Pozdro dla wszystkich z logo za mundurze.
        chy@poczta.onet.pl
        • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 16:23
          Coś chyba marnie te twoje studia wyglądają.
          a który tam skończył "studia" w zakresie ochrony. jakaś szkólka u hochsztaplera
          rutkowskiego -to nie studia.
          • basia19633 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 17:16
            billy, jestem ciekawa jakie Ty skończyłęś studia ???? Teraz sie zastanawiam po
            co ludzie studiują ??? Jaka by nie była szkółka,rutkowski czy jakaś tam inna, na
            ładne oczy nikt nie zdaje. A szkolenia w zakresie ochrony osób i mienia to nie
            takie proste, ciekawe billy czy znasz prawo użycia broni, wątpie.......
            Widze , że zupełnie już odbiegliście od głównego tematu.
            • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 18:53
              o tym użyciu broni możesz dowiedzieć się u szanownego małżonka. wszak kursa u
              rutkowskiego uczą tego wszystkiego.co do moich szkół-mam licencję 2 stopnia Z
              URZĘDU. pomyśl co za studia.
              • Gość: ON Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:05
                billy pewnie, nie masz wyższego wykształcenia, zwyczajnie. Bo II dają juz po
                maturze
                • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 24.05.06, 20:07
                  na zsadzie nie matura lecz chęć szczera...
                  no kombinuj, kombinuj....
          • Gość: chy@poczta.onet.pl Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.06, 13:22
            marne sa twoje wypowiedzi aby krytykujesz, nie wiesz jakie robie studia i
            jaka "szkółke "skończylem to sie nie odzywaj, bo wydaje mi sie ze jestes jakims
            starym mundurowym co nie ma co robic tylko sobie krytykuje wiare i odbiera kase
            mlodym
      • Gość: ochroniarz Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: *.astra-net.com 25.05.06, 11:58
        A gdzie byla "Solidarnosc" jak zwiazek ochroniarzy prosil o pomoc przy
        negocjowaniu wyzszych stawek? To po ch....lerę teraz wchodzą? Bo zamarzyło im
        się 200 tysięcy jeleni płacących składki? Wszystko, tylk onie "Solidarność" w
        ochronie.
        • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 25.05.06, 21:40
          trochę się sprzeczałęm tu z różnymi ale ochroniarzu zdecydowanie przyznaję ci
          rację. te gamonie poczynając od maryjana i jakichś jego nastęoców[śniadek czy
          jqakoś tak] nic dla zwykłych lódków nie wymyślili.
          • billy.the.kid Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 27.05.06, 16:34
            chy,chy. nie przypomninam sobie zebym ci jakies pieniąchy ukradł.życzliwie
            napisałem ci ze 12 godzin w robocie i jeszcze nadgodziny jakoś nie sprzyjają
            solidnej nauce a ty szurum burum na dobrego wujka billy.the.kida. a wstydz sie.
            coś tam o jakiejś wierze napisałeś,ni bardzo rozumiem o co ciebie biega.
            • pragus1 Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych 27.05.06, 16:58
              ..słuchjcie nie ma co sie kłócic bo to nie oto nam chodzi fakt jest że stawki
              mamy niskie jak na kraj uni europejskiej i należy robic wszystko aby to zmienic
              dla tego popieram takie akcje.nara!
              • Gość: artur Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 195.116.183.* 29.05.06, 08:09
                10 zł. na godzinę za tą pracę?! Co to jeast zasiłek socjalny?!To jest
                niewolnistwo!!!
                • Gość: szef szefów Re: Ochroniarze łączą się dla 10 złotych IP: 213.76.140.* 03.08.06, 12:22
                  Kto Waa roszczniowe małpy trzyma ?????

Założcie swoją firmę zamaist pierdzieć i narzekać !

A jak nie to wypad !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka