Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nieuczciwi pracodawcy - praca chałupnicza

27.05.06, 20:14
    W związku z tym że na forum pojawiają się liczne pytania dotyczące uczciwości
    firm oferujących pracę chałupniczą chciałabym podzielić się swoimi
    doświadczeniami. Swego czasu intensywnie poszukiwałam pracy, w końcu również
    chałupniczej. Miałam do czynienia z kilkoma firmami: (nie wiem czy mogę
    wymieniać nazwy ale to po to aby ostrzeć zainteresowanych ich ofertami)
    Biusser, Total, Prod-Art i firma niejakiego Grzegorza Dudy. Oczywiście na
    początku nalezy wysłać "niewielką kwotę" (10-50 zł) jako opłatę za zestaw
    startowy. Na konto G. Dudy wysłałam 11,50 zł, poczym wysłałam zgłoszenie wraz
    z dowodem wpłaty listem poleconym na adres firmy, niestety list powrócił z
    adnotacja "adresat nieznany", szkoda że 11,50 nie wróciło. Następnie wpłaciłam
    46 zł jako opłatę umożliwiającą zarejestrowanie mnie jako pracownika itp.
    firmie BIUSSER, otrzymałam katalog, w którym znajdowało się kilka ofert firm,
    w tym firma G. Dudy. Prod-Art natomiast zajmuje się produkcją sztucznej
    biżuterii, w katalogu mozna dowiedzieć się że "montaż kolii wymaga jedynie
    minimalnych zręczności manualnych", zamówiłam więc (po kolejnej opłacie)
    zestaw próbny, miałam złozyć 30 cm kolię, z 7 cieniutkich jak włos zyłek,
    które było trzeba przeplatać i naciągać i malutkich różnokolorowych koralików
    miałam złożyć skomplikowaną kolię, te 30 cm składałam 2 dni, po wszystkim to
    co mi wyszło w aden sposób kształtem nie przypominało kolii mimo że
    postępowałam zgodnie z instrukcją, w umowie zaś miałam zobowiązać się do
    złożenia 200 szt. 75 cm kolii w 3 m-ce - niewykonalne!
    Total chyba nawet nie odpowiedział na moje zgłoszenie (po wpłacie ok. 35 zł).
    Na tym moja przygoda z chałupnictwem się skończyła!
    Jednakże jeżeli macie inne doświadczenia, jezeli współpracujecie z uczciwą
    firmą w zekresie wykonywania prac chałupniczych proszę o taką informację!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pixi Re: Nieuczciwi pracodawcy - praca chałupnicza IP: *.futuro.pl 27.05.06, 20:24
        Dziwie sie, ze po pierwszej porazce, brnelas dalej i dawalas sie wykorzystywac
        kolejnym oszustom.
        • Gość: hili Re: Nieuczciwi pracodawcy - praca chałupnicza IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 20:28
          fajnie,że ostrzegasz innych, a myślicie,że oferowana ostatnio praca przez
          internet jest ok? ma ktoś takie doświadczenia, ja nie mam ,ale jestem
          sceptycznie nastawiona!
          • grecja33 Praca przez internet 30.05.06, 10:17
            Jaką pracę przez internet masz na myśli? Jestem zainteresowana. Szukam pracy
            dodatkowej.
            • Gość: hili Re: Praca przez internet IP: *.e-wro.net.pl 30.05.06, 10:24
              poszukaj na forum , było coś o tym wczesniej, ale mi się wydaje ,że to
              ściema??? ktoś ma jakieś opinie lub doświadczenia z tym związane?
              • justynawhatever Re: Praca przez internet 09.06.06, 12:46
                Siema! Mam do zaoferowania prace właśnie z internetem przy wypełnianiu ankiet i
                odsyłaniu. Szczerze powiedziawszy sama dopiero zaczynam ale bardzo mi odpowiada
                taka forma pracy. Należy poświęcić ok 20 min dziennie, a miesięcznie można
                zarobić ok 220 zł. Szczegóły pod adresem justynawhatever@interia.pl
                • Gość: pixie Re: Praca przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:56
                  Doprawdy podziwiam naiwność autorki wątku. Nie zauważyłaś, że to Ty dałaś pracę
                  tym oszustom? Rozumiem, że bezrobocie w tym kraju jest wysokie, że trudno
                  powiązać koniec z końcem, ale ludzie, nie dajmy się zwariować!
                  • skorpionica11 Re: Praca przez internet niedajcie sie naciagac 10.06.06, 12:23
                    ani tez na chalupnictwo
                    jezli kaza wam placic wpisowe to jest g...nie praca

dziwie sie ludziom ze daja sie naciagac a przecierz jest o tym głosno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka