Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca nauczyciela

06.06.06, 10:46
    Blisko 2 lata temu skończyłam studia, otrzymałam tytuł mgr inż. Potem poszłam
    na studia doktoranckie. Jednak badania nie wychodziły i bardzo sie
    zniechęciłam do pracy naukowej. najprawdopodobniej zrezygnuje z dalszej pracy
    badawczej. Chciałabym zostać nauczycielem. Jednak nie mam przygotowania
    pedagogicznego. Dopiero planuję skończyc taki kurs. Czy bez przygotowania
    pedagogicznego mam szanse teraz dostac prace jako nauczyciel? Bardzo proszę o
    odpowiedzi.. jestem w małym dołku z tym wszystkim związanym...
    Obserwuj wątek
      • Gość: loki Re: Praca nauczyciela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:09
        mUSISZ MIEC DWULETNIE PEDAGOGICZNE. Sorry caps mi się wcisnął.
      • Gość: a Re: Praca nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:10
        Zapytaj na "forum - nauczyciele":

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22449
      • Gość: . Re: Praca nauczyciela IP: *.atr.bydgoszcz.pl 06.06.06, 11:16
        mozesz uczyc jako tzw. nauczuciel niewykwalifikowany. dostaniesz jakies grosze
        i masz chyba rok na zrobienie uprawnien. nie wiem nieststy jak to jest ze
        stazem, tzn. czy jako niewykwalifikowany mozesz zaczac staz.
        • sky81 Re: Praca nauczyciela 06.06.06, 11:39
          z tego co ja wiem to dostajesz tyle samo co każdy w pierwszym roku i musisz po
          prostu iść na taki kurs do jakiegoś osrodka (w Łodzi MOS i WODN). Zreszta
          właśnie na taki kurs nie moze iśc ktoś kto nauczycielem nie jest więc samo to
          świadczy o tym, że mozna uczyc bez tego kursu. Oczywiście wszystko zależy od
          dyrektora. część ci pewnie powie że nie możesz... Ale MOŻESZ. Życzę powodzenia :)
      • madzia.7 Re: Praca nauczyciela 06.06.06, 11:44
        Dziękuję za odpowiedzi. Jestem bardzo całą sytuacją przygnębiona...Doszłam
        ostatnio do wniosków ze kierunek studiów który skończyłam tak naprawde wybrał
        mi mój Ojciec a ja jeszcze dalej słuchając jego głosu a nie własnego serca
        poszłam na studia doktoranckie... Tak bardzo chciałabym byc nauczycielem, zeby
        się tylko załapać w jakiejś szkole później juz mogłabym sie z łatwością
        przekwalifikowac...
        • sky81 Re: Praca nauczyciela 06.06.06, 11:49
          jesli chcesz się przekwalifikowac to czy jest senszaczynać jako nauczyciel?
          jesli tak na prawdę nie chcesz pracowac w szkole... ie wiem, po prostu wydaje mi
          się że jest to praca którą trzeba lubić. Poza tym jak wiesz pensja niska,
          zapłacisz za kurs i na to przekwalifikowanie sie nie dużo ci zostanie pieniędzy.
          Rozejrzyj sie tez za inna praca może - tak żeby rzeczywiscie starczyło ci na
          jakieś studia podyplomowe.
          Powodzenia!
          • madzia.7 Re: Praca nauczyciela 06.06.06, 11:56
            Ja nie napisałam ze nie chce pracować w szkole... Ja napisałam ze nie chcę byc
            naukowcem, ale chciałabym być nauczycielem... zastanawiam sie nad nauczaniem
            początkowym, może dzieci niepełnosprawnych... Tylko właśnie musiałabym zrobic
            studia dodatkowe a na to muszę mieć kase i tu masz racje... szukam tez innej
            pracy- dopiero od 2 tygodni, byłam na 2 rozmowach ale narazie nic, trochę sie
            łamne....
            • sky81 Re: Praca nauczyciela 06.06.06, 17:47
              madzia, zrozumiałam że nie chcesz byc na dłuższą metę nauczycielem bo napisałaś
              że chcesz się przekwalifikować... No chyba że chcesz się przekwalifikować tak,
              by własnie móc uczyć ;)
              Jesli szukasz 2 tyg to jest bardzo mało, za mało by dostać cokolwiek! często
              firmy odzywają się po 3-4 tygodniach albo i dłużej! Po prostu tyle trwa
              rekrutacja Ważne że chodzisz na rozmowy. Poczekaj cierpliwie i w międzyczasie
              wysyłaj dalej cv do interesujących cie firm, zacznij tez orientować się w
              etatach w szkołach. Tam na ogół trzeba się zgłosić osobiście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka