Gość: niepewny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:47 Czy ktos slyszal cos o tej firmie? czy warto jechac na rozmowe dotyczaca bycia przedstawicielem tej firmy czy od razu sobie odpuscic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RogerThat Re: medical-in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:58 Medical-In. Ja tam sie kiedys staralem o prace. Obecnie potrzebuja kilka osob na dolny slask, rejon oława. Trzeba miec wlasny samochod do pracy, za paliwo oddaja 0.4 pln za kilometr - oczywiscie jezeli wyrobi sie norme, bo jesli nie to niestety dojazdy do pracy (srednio do 50 km)na koszt wlasy. Ogolnie sprzedaje sie materace magnetoterapeutyczne ktore kosztuja okolo 3000 - 3300. praca polega na tym ze jezdzi sie po osrodkach zdrowia gdzie umowieni sa ludzie i robi sie darmowy seans.W miedzyczasie namawia sie ich do zakupu tychze materacy. trzeba sprzedac min okolo 8 na miesiac, uczestniczy sie w ośmiu dwudniowych prezentacjach (jeden osrodek - 2 dni). Trzeba miec dzialalnosc gospodarcza choc mowia ze nie trzeba. Na poczatek trzeba liczyc sie z malymi kosztami jak: rozmowa kwalifikacyjna - prawdopodobnie opole (dojazd wlasnym samochodem), po przejsciu przez rozmowe (dosyc prosta)odbycie jednej prezentacji z przedstawicielem - prawdopodobnie gdzies w woj opolskim, ja bylem kolo raciborza,(dojazd wlasny samochodem), pierwszy dzien szkolenia, gdzies w okolicach olawy - (dojazd wlasny samochodem).Odbedzie sie ono prawdopodobnie w sobote gdzie dostaje sie umowe do przejrzenia. Mozna ja sobie wziac do domu, tylko ze glowne szkolenie rozpoczyna sie w poniedzialek i raczej w niedziele trudno jest znalezc osobe znajaca sie na prawie, z ktora mozna skonsultowac ta umowe pod katem prawnym.Ja znalazlem. umowa ta jest pomiedzy podmiotami gospodarczymi czyli tak jakbym mial dzialalnosc gosp. Potem juz z gorki poniedzialek - sroda - trzydniowe szkolenie w dabrowie gorniczej (dojazd wlasny do dabrowy) ale jest ono darmowe tak jak i jedzenie. Na samym poczatku podpisuje sie zobowiazanie ze "w przypadku nie podjecia dzialan zwiazanych z realizacja umowy zawartej w dniu ..... zobowiazuje sie do zwrotu kosztow 1500 PLN... no i koszta sądowe tez ja nizej podpisany pokrywam". Tylko teraz tak: z uwagi na to ze nie mialem dzialalnosci gosp (co wczesniej zglaszalem i nie bylo z tym najmniejszego problemu) musialem podpisac umowe - zlecenie, tylko ze umowa zlecenie bedzie wypisana dopiero wieczorem a teraz prosze podpisac to zobowiazanie z tymi 1500 PLN (nie czytajac umowy - w ciemno. Jak to sie wyrazila pani: niech pan sie nie martwi, tam nic sprzecznego z prawem nie bedzie a nawet jakby bylo to w sadzie jest pan gora i spokojnie wygrywa sprawe. Heh, bylo nas tam trzech z czego ja jestem na 99% przekonany ze jeden koles byl podstawiony. Mial okolo 50 lat, mowil grubym glosem. On jako pierwszy wszystko wypelnial, mowil jaka ta firma jest super i wogole oh eh. Gdy ja powiedzialem ze przed rozpoczeciem szkolenia i podpisania tego zobowiazania chce przeczytac jednak umowe, to on sie oburzyl ze strasznie zle sie czuje w tym towarzystwie, jest mu conajmniej niekonfortowo i to nie z powodu pani prowadzacej oczywiscie. Troche mnie wkurzyl koles. Mowil ze on to sie na prawie zna bo siedzial w tym pol zycia a podpisywal zobowiazanie nie czytajac umowy hehe (on tez nie mial dzialalnosci gosp i musial podpisac umowe zlecenie ktorej nie widzial na oczy. Prawnik od siedmiu bolesci LOL. Podsumowanie: Ja nie podpisalem tam niczego. Wrocilem do domu. Praca ogolnie jak dla mnie moglaby byc, tylko jakos wszystko dziwnie wygladalo z tymi zobowiazaniami i zmuszaniem do podpisywania zabowiazan na 1500 PLN nie przeczytawszy umowy. NO i ten, wg mnie, podstawiony koles ....żenua Nikomu nie mowie zeby tam nie szedl. Jezeli od strony prawnej byloby ok, to ja napewno bym tam zgodzil sie pracowac. AHA ! Najwazniejsze. Przed przystapieniem do pracy w charakterze przedstawiciela w Medical-in nalezy u nich zakupic zestaw demonstracyjny za 3000 PLN. Niestety nie wypozyczaja, trzeba zakupic. Oni pozniej oddaja po 300 PLN co miesiac przez 10 miesiecy niby za ten zestaw, ale zeby przyslugiwal zwrot nalezy miec przekroczone limity sprzedazy. Jesli nie to nie daja kasy - za bezyne jest tak samo. Czyli na poczatek aby podjac prace trzeba zainwestowac 3000 zl w sprzet. Jesli nie macie 3000 albo macie ale wam zal sie z nimi rozstawac to raczej nie macie co u nich szukac - tylko na dojazdy stracicie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: medical-in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 11:00 Dzieki za odp. Osoba ktora starala sie tam o prace jest juz w innym karju. A co do 1 rozmowy to byla ona w zabrzu. Jednak pani dyrektor ktora przedstawiala rozowe warunki pracy w tej firmie i kusila swietnymi zarobkami wygladala jaby sama zarabiala 600zł i ubierala sie na bazarze. Coz chyba dyrektor tak duzej firmy (tak mowila ta pani) powinien jakos wygladac! Odpowiedz Link Zgłoś