Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Księża jadą do emigrantów

IP: *.bbtec.net 04.07.06, 16:43
    Niech jada. Wszyscy!
    Obserwuj wątek
      • Gość: yak I zobaczą że na pare euro trzeba nieźle popracować IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:49
        :)
        • Gość: mondek I zobaczą że na pare euro trzeba nieźle popracuja IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.06, 18:35
          Cos ty zwariowal? W niemczech ksiezy finansuja biskupstwa/panstwo z podatkow.
          Kazdy ksiadz niemiecki jest na panstwowym garnuszku i dostaje wynagrodzenie A13.
          Dla zagranicznych ksiezy robione sa wyjatki, pensje sa negocjowane
          indywidualnie. Polscy ksieza maja tu bardzo zla opinie jako panowie wielmozowie
          a la Jankowski, niesamowicie konserwatywni w wierze i obrzadkach, dorabiajacy
          sobie na lewo (bez zgloszenia urzedowi finansowemu za kolendy, pielgrzymki itp)
          oraz chciwi na pieniadze, bo maja tak wysokie roszczenia, ze biskupi nie chetnie
          ich zatrudniaja, mimo braku swoich. Poza tym parafianie niechetnie, nawet na
          zastepstwie widza polskiego ksiedza, ktory im tu o jp2, nieskonczonym
          dziewictwie Maryi czy wyzszosci polskiej wiary nad niemiecka chca opowiadac itp
          bzdury. Wiec klechaja sobie przed emigracyjnymi owieczkami, a biskupstwo daje im
          to, co im prawnie przysluguje. A Niemcom bardziej odpowiada ktos z Ameryki Lac.
          czy Afryki.
      • daniel40 Re: Najlepiej by było, gdyby wszyscy się stąd 04.07.06, 16:55
        wynieśli:)
      • Gość: xyz Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.icpnet.pl 04.07.06, 16:55
        I bardzo dobrze, nikt tutaj czarnych nie trzyma.
      • Gość: shitman [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.07.06, 17:08
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • pegazx Księża 04.07.06, 17:16
        Niech wszyscy wyjadą, zabiora ze sobą religię w szkołach, Ojca Dyrektora,
        Giertycha i Kaczyńskich, i te wstrętne betonowe kościoły postawione na boiskach
        i terenach rekreacyjnych
        • raveness1 Re: Księża 19.01.08, 07:05
          Otoz to, otoz to !!! Nic wiecej dodac.
      • Gość: andrzejwszędobylsk Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:20
        Tak wyjeżdżają z całymi rodzinami za chlebem,bo w ojczyźnie mało.Powinni zostać
        i zająć się potrzebującymi.
      • Gość: Rysia w pilotce [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:23
        • Gość: greg0,75 Re: IP: *.net.autocom.pl 04.07.06, 18:03
          Jeśli to ty masz wyznaczać standardy normalności to obawiam się, że zacznę się to czuć jak nie u siebie.
      • Gość: adam81w Prosil ich ktos zeby tam jechali ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:29
        czy tez wmowili sobie jak zawsze ze ktos ich potrzebuje podczas gdy wszyscy
        maja ich gdzies . a z drugiej strony dobrze ze jada . najlepiej niech wszyscy
        ksieza tam pojada
        • Gość: gsg Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? IP: *.et-t.net 04.07.06, 17:49
          Eee tam przesadzacie...
          Zajdzcie do jakiegos polskiego kosciola w londku, to obadacie, czy faktycznie
          nie sa potrzebni :)
          • kotek5050 Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? 04.07.06, 17:53
            Jak zwykle pchaja sie tam gdzie nikt ich nie prosił.Kiedy to czarne wyginie.
        • Gość: Roman Catholic Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? IP: *.nap.wideopenwest.com 04.07.06, 20:21
          Komunisci, skad w was tyle nienawisci? Zapomnieliscie, kiedy prosiliscie
          Kosciol Rzymsko-katolicki(PRWADZIWY KOSCIOL), aby ochrzcic wasze dzieci czy tez
          blogoslawic wasz zwiazek malzenski? Komunisci, zrobcie sobie dobry rachunek
          sumienia i nie walczcie z BOGIEM, bo na pewno przegracie! Jeszcze dzis
          bedziesz potrzebowal Kosciola i nikt ci nie pomoze...
          • angels_dont_kill Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? 04.07.06, 21:55
            Gość portalu: Roman Catholic napisał(a):

> Komunisci, skad w was tyle nienawisci? Zapomnieliscie, kiedy prosiliscie
            > Kosciol Rzymsko-katolicki(PRWADZIWY KOSCIOL), aby ochrzcic wasze dzieci czy
            tez
            >
            > blogoslawic wasz zwiazek malzenski? Komunisci, zrobcie sobie dobry rachunek
            > sumienia i nie walczcie z BOGIEM, bo na pewno przegracie! Jeszcze dzis
            > bedziesz potrzebowal Kosciola i nikt ci nie pomoze...

Nie Tobie oceniać, który Kościół jest prawdziwy.
          • stefanhydraulik Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? 05.07.06, 00:01
            Czemu Kosciol Katolicki to jedyny sluszny i prawdziwy kosciol?
            Nie jestem komunista, wszak mam watpliwosci...
          • raveness1 Re: Prosil ich ktos zeby tam jechali ? 19.01.08, 07:08
            Gość portalu: Roman Catholic napisał(a):

Jeszcze dzis
            > bedziesz potrzebowal Kosciola i nikt ci nie pomoze...

Nigdy go nie potrzebowalem i nigdy nie bede potrzebowal. Religie to
            najwieksza plaga tej planety.
      • terence Re: Księża jadą do emigrantów 04.07.06, 18:26
        Towar eksportowy: księża katoliccy, do wyboru do koloru, w różnych rozmiarach, z
        różnymi poglądami, od fanatyków do liberałów... bierzcie póki gorące, znaczy się
        po semianrium...
        no i może i dobrze, może w Polsce będzie ich mniej przynajmniej...
        • raf73 Re: Księża jadą do emigrantów 04.07.06, 18:36
          Dlaczego tak nienawidzicie księży-bo macie ich pod dostatkiem! Akurat tak się
          złożyło,że mieszkam za granicą i wiem dobrze,co to znaczy, nie mieć
          duszpasterza. Myślę,że wielu expatów rozumie ten problem. Może odcenilibyście
          księży,gdyby w Polsce było ich mniej...
          • Gość: Lou Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.cable.casema.nl 04.07.06, 18:46
            Ja tam się bardzo cieszę z braku duszpasterza - przynajmniej mogę miło spędzić w niedzielę czas z żoną zamiast obowiązkowej coniedzielnej wizyty w tym smutnym miejscu pełnym fałszujących staruszków. Mam nadzieję, że w naszą okolicę nie zawita żaden ksiądz-emigrant.
            • Gość: Mia Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 23:23
              A ktoś Cię zmusza do pójścia do kościoła?> Nawet jak jest w pobliżu nie musisz
              iść.
          • Gość: zaorac was [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.07.06, 19:20
            • Gość: pa Re: nie wypowiadaj sie bucu za wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:04
              O to wypowiedz prawdziwego UB-ka
      • Gość: alexa Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.nowytarg.pl 04.07.06, 18:37
        wspaniała wiadomość........
      • Gość: gingo Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.06, 18:48
        Nikt ich tu nie potrzebuje ,uciekliśmy od czarnych a oni gonią za naszym euro.A
        do Etiopi.
        • Gość: koko Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:59
          Tylko jak jeden z drugim wyciągniesz nogi to rodzina będzie latac do księdza
          żeby cię pochował
          • Gość: gingo Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.06, 19:18
            Nie grozi to mi ,jestem ateistą.W moim testamncie zakazałem wszelkich cyrków
            pogrzebowych.
      • blue911 Re: Księża jadą do emigrantów 04.07.06, 18:58
        Hahahah: niech wszyscy wyjezdzaja z kraju opanowanego przez oblakanych!
        Popieram! Jak zostana sami,to zastanowia sie,jak sie postepuje w nowoczesnym
        swiecie z ludzmi.I,moze pomysla,ze budowanie samych pomnikow i kosciolow,to nie
        jest rozwiazanie skandalicznego problemu bezrobocia itp.
        Mlodziez laknie jakiejs przyzwoitej przyszlosci,a chorzy ludzie nie sa w stanie
        w swoim zacietrzewieniu tego zrozumiec! LOL
        Niech zyje lustracja!!!
      • Gość: 12345 Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.chello.pl 04.07.06, 19:01
        jada strzyc owieczki z euro
      • Gość: ikolo i niech jeszcze te potworki koscioly co pobudowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:07
        w polsce zabiora ze soba to bedzie fajnie, boi psuja bardzo krajobrazy i
        poczucie estetki!! I z Bogiem I nie was Matko Boska broni byscie nie wracali!!! Amen
        • Gość: lili Re: tutaj u nas jest ksiadz z problemem IP: *.pools.arcor-ip.net 04.07.06, 19:16
          alkoholowym. Wierni - nowi - podejrzewaja, ze wylew go w trakcie kazanka
          dopadl. Raz chcieli karetke zamowic, bo pieprzyl belkotliwie. A organista
          powstrzymal i wyjasnil. Takie jaja emigracyjne:)))
      • Gość: zaorac was [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.07.06, 19:16
      • Gość: vortex21 Wyjechałem z Polski do UK nie po to ... IP: *.server.ntli.net 04.07.06, 19:20
        aby tutaj szukać polaków czy polskich kościołów. Gdybym chciał być wśród
        'swoich' ne jechał bym na wyspy. Wokoło są świetne kościoły tradycyjne jak i
        wolne, angielskie i międzynarodowe. Po co mi polski ksiądz? Niech jadą na
        syberię albo antarktydę!

Pzdr z UK
        • Gość: Przyszły_Emigrant Re: Wyjechałem z Polski do UK nie po to ... IP: *.57.jawnet.pl 04.07.06, 20:54
          Ja też planuje wyjazd nie po to żeby czarne za mną jechały. Zreszta: funta,
          franka, dolara, eura, korony, nie dam a jak bedzie chciał sie wpraszac po
          kolendzie to ze schodów zrzuce.
          • Gość: vortex21 Nie martw się, tutaj nie ma łażenia po kolendzie.. IP: *.server.ntli.net 04.07.06, 21:30
            • Gość: Przyszły_Emigrant Re: Nie martw się, tutaj nie ma łażenia po kolend IP: *.57.jawnet.pl 04.07.06, 23:55
              To dobrze. Zorientowalem sie ze zrobiłem błąd w słowie na k.
      • Gość: wald Europo, bój się IP: *.satfilm.net.pl 04.07.06, 19:51
        Na miejscu Europy poważnie bałbym się inwazji czarnych.
      • ks.krzysztof Gdzie te propozycje wyjazdu? Gdzie te potrzebujące 04.07.06, 19:54
        diecezje na zachodzie???
        Jestem księdzem chętnym na wyjazd.
        Szukałem przez internet już w Kanadzie, Austrii i Irlandii i zero odzewu!
        Panie redaktorze Adamkowski, gdzie ci wołający o księży z Polski biskupii??
        Bez zaproszenia biskupa lokalnego i oficjalnej procedury z udziałem np. mojego
        własnego biskupa z Katowic nie można wyjechać. Nasi biskupi są zresztą
        niechętni do wypuszczania księży. Chcą "characzu" od biskupa tamtej diecezji za
        wypożyczenie księdza i kontraktu np. na pięć lat.
        Biskup Katowicki który ma bezmyślną politykę personalną raz ma za dużo księży a
        za rok twierdzi że za mało i niechętnie wypuszcza księży za granicę.
        • Gość: beaver Re: Gdzie te propozycje wyjazdu? Gdzie te potrzeb IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.07.06, 01:04
          Krzysiu, a po kiego grzyba chcesz do Kanady? Kanada ma pod dostatkiem swoich
          bardzo kulturalnych, skromnych ksiezy, wychowanych na wolnosci i demokracji,
          zyczliwych ludziom i prawdziwie im sluzacych, na marnych pensjach wyplacanych
          przez rade parafialna, w bardzo skromnie urzadzonych kosciolach. Mieszkaja w
          rownie skromnych pokojach, jezdza najczesciej starymi zdezelowanymi
          samochodami. Zle sie bedziesz czul, przyzwyczajony do polskej rozpusty,
          przepychu, lenistwa i wysokich wymagan. Tutejsi nie polscy parafianie szybko
          sie na Tobie poznaja i puszcza Cie z torbami. Chyba ze liczysz na ciepla
          posadke u Oblatow w jakiejs polskiej parafii? Oni znani sa z przekretow
          finansowych- stara polska szkola. Czy jednak Wasze miejsce nie jest na misjach
          w biednych krajach? No, chyba ze masz prawdziwe powolanie i chcesz gdzies na
          Prince Rupert, czy do rezerwatu w Nanuvat Teritories sie zalapac, wtedy to co
          innego.
          • cocolinko Re: Gdzie te propozycje wyjazdu? Gdzie te potrzeb 06.07.06, 11:40
            Znasz mnie chamie???? Znasz tempaku sugerując brak kultury, skromności,
            wychowania na wolności i demokracji, życzliwości ludziom i prawdziwej służby
            Kościołowi?? Zamiast ty chamie pisać i obsrywać mnie i podobnych księży lepiej
            się zastanów dlaczego tak naprawdę ja i mnie podobni chcemy stąd wyjechać?!
            Nawet się nikt nie pofatygował przeprowadzić takiego sondażu!
            A może dlatego chcą księża stąd wyjechać bo mają już dosyć tych polskich
            warunków i znają realia zachodnie?!!
            • Gość: beaver Re: Gdzie te propozycje wyjazdu? Gdzie te potrzeb IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.06, 17:08
              Cienki z ciebie prowokator. Nawet jak na polskiego ksiedza, twoj jezyk jest
              zbyt wulgarny. (male litery uzyte nie przypadkowo, by podkreslic marnosc twej
              osoby)
      • Gość: amon Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.satfilm.net.pl 04.07.06, 19:54
        Co, myśleliście emigranci że wam się uda uciec przed kaczyzmem? Nic z tych
        rzeczy, juz jadą was kontolować:)
      • Gość: fiskusdominus Emigracja osaczona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:06
        Polskigo emigranta sciga polski fiskus i polski ksiadz. Kasa, kasa, kasa..
      • neiden gdzie nie widze polskich ksiezy! 04.07.06, 20:24
        polscy ksieza sa " wyjatkowo rligijni"jada tam gdzie moga zarobic.zapominaja ze
        celem ich jest rozglaszanie religji.powinni jechac do krajow muzulmanskich.tam
        sa naprawde potrzebni.nie widac jednak polskich ksiezy w tych krajach -
        dlaczego? tam napewno mogliby duzo sie nauczyc i "zarobic".
        • Gość: vortex21 Wiesz co ile ewangelii jest w nauce KK? IP: *.server.ntli.net 04.07.06, 23:07
        • stefanhydraulik Re: gdzie nie widze polskich ksiezy! 05.07.06, 00:07
          neiden napisał:

> polscy ksieza sa " wyjatkowo rligijni"jada tam gdzie moga zarobic.zapominaja
          ze
          >
          > celem ich jest rozglaszanie religji.powinni jechac do krajow
          muzulmanskich.tam
          > sa naprawde potrzebni.nie widac jednak polskich ksiezy w tych krajach -
          > dlaczego? tam napewno mogliby duzo sie nauczyc i "zarobic".

Odpieprz sie od muzulmanow, to tak samo antyczna religija jak i twoja,
          katolicka (a nawet jest tam mniej hipokryzji, falszu i obludy). Niestety
          muzulmanie nie doczekali sie jeszcze reformacji, ale i to juz niedlugo sie
          stanie (wsrod nich jest masa osob bardziej rozwinietych intelektualnie niz Ty)
          i KK stanie sie jedynym religijnym "betonem" na tej ziemii...
          Amen
      • Gość: Sybirak Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:28
        Jadą żeby tam wyłudzać od tych biednych ludzi haracz na sektę religijną pt kościół katolicki i żeby czasem się przekonali, że inne kościoły (anglikański) są uczciwsze od katolickiego.
        • Gość: oko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:32
      • Gość: zwykly czlowiek Re: do mediow:kiedy to sie skonczy? IP: *.sympatico.ca 04.07.06, 20:47
        po co tak mieszac i oglupiac? w jednym miejscu sie wychwala, w drugim sie
        przekreca itd. itp.
        ogladam sobie relacje na TVN24 z uroczystosci w Kielcach - az tu nagle ciach!
        bo p.Zyta Gilowska ma cos do powiedzenia; wmawiacie zwyklym ludziom "grzechy",a
        sami popelniacie nietakt!
        bardzo dobrze,ze pan prezydent byl w Kielcach,ale chyba ktos kto ustala
        harmonogram jakis wizyt,czy konferencji - powinien powiedziec odwaznie,ze to i
        to jest wazniejsze
      • Gość: ja Re: Księża jadą do emigrantów IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.06, 21:10
        Jak pijawki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka