Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sprzedaż gazet

IP: 80.51.191.* 22.07.06, 19:39
    Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z Was miał już do czynienia z taka pracą -
    chodzi mi o handel prasą np. na nadmorkich bulwarach, plażach, w sensie
    chodzisz i próbujesz sprzedać. Jak to wygląda "od kuchni", ile jest się w
    stanie sprzedać takich gazet, czy to się wogóle opłaca? Z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • truten.zenobi Re: sprzedaż gazet 22.07.06, 20:11
        w zasadzie nie dokońca tobie odpowiem bo wiem tylko jak "od kuchni" wyglada
        prowadzenie firmy kolportarzowej i kiosku.

w zasadzie są dwa warianty
        1 ze zwrotem nie sprzedanych gazet tu prowizja może byc nawet bardzo mała (5%
        ale jak się wykażesz to nawet 15%)
        2 bez zwrotów tu nie wiem ile jest max

gazety zwykle albo dobierasz u dostawcy albo Ci przyworzą w umówione miejsce

wielkośc sprzedaży zależy od punktu i Twojej obrotności. jeśli nie
        bedziesz "sprzedawać z plecaka" to dobrze by było mieć cos jeszcze (papierosy
        karty tel, napoje gumy itp.
        ale pewnie jakiś specjalnych kokosów z tego nie będzie gdyż zwykle konkurencja
        jest dosyc spora a gazet nie kupuje się jak kiedyś - normalne zarobki to max
        napewno tez na początku bedzie słabo szło zanim ludzie sie przyzwyczają a Ty
        sie "wyrobisz"

podsumowując pewnie ryzyko niezbyt duze ale i zarobki nie za wysokie
        • Gość: :) Re: sprzedaż gazet IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.07.06, 00:30
          niekoniecznie.sa firmy(np axel springer w czasie promocji dziennika)ktore płaca
          bardzo przyzwoicie.dniowki byly stale(60zł) plus prowizja od sprzedanych
          gazet.wychodzilo ok80-100zł dziennie.ta firma m teraz promocje nad morzem i jak
          ci sie uda tam załapac to tygodniowy zarobek jest ok 400zł i oplacaja ci
          mieszkanie.pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka