Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Testy numeryczne, werbalne i językowe - szukam!!!

03.08.06, 13:57
    Szanowni Państwo,

chciałbym zapytać czy ktoś z Państwa wie gdzie mogę znaleźć przykładowe testy
    numeryczne, werbalne i językowe, takie jakie stosowane są przez duże firmy w
    procesach rekrutacji pracowników? Pytam ponieważ chciałbym dobrze się do
    takiego testu przygotować i zobaczyć jak one mniej więcej wyglądają. Może ktoś
    z Państwa zna jakąś dobrą pozycje książkową lub wie gdzie znajdę materiały w
    wersji elektronicznej. Pytanie swoje szczególnie kieruję do absolwentów
    kierunków psychologicznych, którzy zajmują się rekrutacją kadry pracowniczej
    lub na studiach zetknęli się z podobnym tematem. Jestem gotów kupić przydatne
    pozycje. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Z Poważaniem

Krzysztof Janusz
    Obserwuj wątek
      • monjan Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 03.08.06, 14:57
        wiekszość testów stosowanych jest testami psychologicznymi a do takich mają
        dostęp tylko psychologowie
        poszukaj może na stronach portali pracy? google?
        • sheerer Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 03.08.06, 17:36
          to jest totalna bzdura. Testy psychologiczne są w zdecydowanej mniejszości.
          • sheerer Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 03.08.06, 17:37
            bez urazy oczywiscie :-) Moja wypowiedź zabrzmiała zbyt ostro - nie chciałem
            tego. Sorry :-) Fakt jest faktem, że testów psychologicznych jest mało, gdyż
            jak uważasz...lepiej ocenić osobowość człowieka na podstawie wypełnionego
            formularza czy na podstawie rozmowy z nim? :-)

Pozdrawiam
      • sheerer Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 03.08.06, 17:35
        napisz do mnie na maila - chyba bede Ci w stanie trochę pomóc.

Ciekawi mnie też do jakiej firmy próbujesz :> Był okres, że zdawałem testy w
        wielu firmach (głównie z branży konsultingowej i FMCG) więc może zdawałem też
        tam gdzie Ty chcesz :-)

Pozdrawiam.
        • cage23 Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 04.08.06, 13:42
          Witam,

dzięki za odpowiedź na mojego posta na forum. A więc staram się do pracy w
          firmach Consultingowych (Accenture, PWC).Czeka mnie aktualnie wyjazd na testy do
          w/w firm i nie chciałbym nawalić. Wiem, że trzeba się solidnie do tego
          przygotować bo jest mało czasu i warto to potrenować. Jeśli tylko masz możliwość
          aby mi pomóc będę serdecznie wdzięczny. Tak więc dzięki z góry i czekam na Twoją
          odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzysiek
      • alex_koz Re: Testy numeryczne, werbalne i językowe - szuka 03.08.06, 20:21
        testy werbalne i numeryczne:
        tinyurl.com/z7raf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka