Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narodu

27.02.03, 12:34

A moze zalozylibysmy Polska Partie Bezrobotnych
    poszlibysmy do wyborow,zdobyli miejsca w budzetowce,
    wyrzucili z nich obecnie tam siedzacych
    i my zatrudnilibysmy sie na ich stanowiskach.
    Po przeprowadzeniu takiej akcji w jednym chociaz polskim miescie
    rzad otworzylby oczy i zaczal cos robic z tym problemem.
    najgorsze jest umieranie w samotnosci...

Obserwuj wątek
      • Gość: orzel Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 203.36.162.* 28.02.03, 16:25
        Prosze o przyjecie mnie !
        -orzel-
        • Gość: kasia Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.sprintserwis.pl 28.02.03, 18:05
          ja też, moge służyć pomoca merytoryczną, bo jestem po politologii
          ha ha bardzo fajnie bardzo, w końcy jesteśmy poważna sdiłąw tym narodzie jak
          byśmy się zorganizowali, chcożby sami absolwenci, to moglibyśmy sobie, jako
          posłowie, za dietki nieźle pożyć (albo na innych państwowych posadkach)
          • Gość: orzel Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 203.36.162.* 28.02.03, 19:01
            "Aby Polska byla Polska " to nie bedzie bezrobocja !
            pozdrowienia dla -Kasi -!
            -orzel-
            • Gość: gosc Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 203.36.162.* 28.02.03, 22:53
              - A tak sie zyje w Polsce !
              -gosc-!!!!!!
            • Gość: ulster_do_sejmu Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 80.51.11.* 28.02.03, 23:05
              Ja chcę! Mogę zostać posłanką, fajnie będzie, będę chodzić w szpilkach po
              sejmowych schodach, och!
              Albo do Ministerstwa Pracy, zemszczę się na "pracujących inaczej" w Urzędach
              Pracy ( zostaną zatrudnieni tylko na umowe zlecenie albo umowe o dzieło), będę
              nasyłać kontrole, zmuszać ich do roboty, do miłego traktowania bezrobotnych, do
              szukania im zatrudnienia. Och! To będzie mój program wyborczy.
              Czy mogę się zapisać?
              • Gość: Doro Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 213.155.184.* 29.08.03, 22:42
                nie wiem dlaczego masz taki stosunek do ludzi z urzędów pracy? Czy wiesz że co
                najmniej połowa z nich też jest bezrobotnymi- tyle żezatrudnionymi w ramach
                robót publicznych?
          • straceniec Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 01.03.03, 13:05
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> ja też, moge służyć pomoca merytoryczną, bo jestem po politologii
            > ha ha bardzo fajnie bardzo, w końcy jesteśmy poważna sdiłąw tym narodzie jak
            > byśmy się zorganizowali, chcożby sami absolwenci, to moglibyśmy sobie, jako
            > posłowie, za dietki nieźle pożyć (albo na innych państwowych posadkach)

Kasiu chcesz mi powiedziec ze robilabys to samo co obecny rzad?
            Moja rada -nie plyn pod prad !Ja to cale zycie robilem i zle skonczylem.Ty jako
            osoba wyksztalcona masz napewno wiecej do zaoferowania w tym watku niz powyzszy
            post.Uwazam ze nawet zarejestrowanie takiej partii z wyraznie okreslonym
            statutem mogloby zainteresowc obecnie rzadzacych.Jako osoby bezrobotne
            stanowicie duza sile spoleczna a przylaczajac do was wasze rodziny jestescie
            sila olbrzymia ktora zadne obecne partie polskie nie moglyby
            powstrzymac.Jestescie tym czym Solidarnosc byla kilkanascie lat temu.
            Mozecie to wykorzystac,trzeba tylko chciec i nie popelnic bledow waszych
            poprzednikow.
            • Gość: kasia Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 213.199.192.* 01.03.03, 14:11
              człowieku, jakbyć szukał pracy ponad rok to by ci sie odechciało poważnie
              oferować cokowiek. Przez 10 miesięcy nie znalazł się nikt komu moje
              wykształcenie byłoby do czegos potrzebne. Jak jestem traktowana jak nie mogący
              sobie znaleźć normLANEJ PRACY DUPEK TO TAK SIĘ ZACHOWUJĘ, nie stać mnie
              psychocznie na żadna elegancję
      • Gość: straceniec Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.proxy.aol.com 01.03.03, 14:22
        Kasiu masz racje-nie miej do siebie pretensji,szukasz czegos czego nie ma w
        Polsce.Uszy do gory.jestes mloda i duzo zmieni sie za twego zycia,tak jak i za
        mojego sie zmienilo.
        • straceniec Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 02.03.03, 20:14
          bezrobotna przyszlosc narodu nie ma dostepu do internetu?
          • vesuvio Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 02.03.03, 23:07
            zapisuję się!
            • jajecznical Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 07.03.03, 08:22
              tez bym wstapil ale jestem pracujacy
      • Gość: Rafi Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 15:56
        Ruch Obrony Bezrobotnych już istnieje. ul.Nowoursynowska 25 lok.37.(pon-pt.15-
        17.00)tel.:(22)825 00 54, 503 065 995, 505 494 995.
        • apollokrid Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 14.04.03, 00:42
          Czy Ruch Obrony Bezrobotnych ma strone internetowa albo
          mozna gdzies w internecie znalezc informacje o
          dzialalnosci tej organizacji?
        • pan_bezrobotny Cele maksymalne 25.08.03, 12:14
          Gość portalu: Rafi napisał(a):

> Ruch Obrony Bezrobotnych już istnieje.

Tak, istnieje. I parę innych stowarzyszeń. Zarejestrowano też 3 "kanapowe"
          partie z bezrobociem w nazwie. Jednak ugrupowania te albo nie stawiają sobie
          celów politycznych, albo poprzestają na minimalnych. Tymczasem wszystko
          wskazuje, że chcąc likwidacji bezrobocia, trzeba postawić cel maksymalny.
          POWINNO NIM BYĆ PRZEJĘCIE WŁADZY W POLSCE!

Żadne z obecnie istniejących ugrupowań politycznych nie opracowało
          prowzrostowego programu gospodarczego. Rząd ostatnio też tylko epatuje
          wskaźnikami, które prawdopodobnie są efektem sezonowych wahnięć. Przecież nie
          programowych działań rządu, bo gdzie te działania, gdzie program? A stworzenie
          i wdrożenie takiego prowzrostowego programu gospodarczego jest warunkiem
          niezbędnym likwidacji bezrobocia jako problemu społecznego. JEŻELI NIKT NIE
          CHCE ZROBIĆ TEGO, TO ZRÓBMY TO SAMI!
      • Gość: Arek Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 153.112.41.* 14.04.03, 07:28
        straceniec napisał:

>
        > A moze zalozylibysmy Polska Partie Bezrobotnych
        > poszlibysmy do wyborow,zdobyli miejsca w budzetowce,
        > wyrzucili z nich obecnie tam siedzacych
        > i my zatrudnilibysmy sie na ich stanowiskach.
        > Po przeprowadzeniu takiej akcji w jednym chociaz polskim miescie
        > rzad otworzylby oczy i zaczal cos robic z tym problemem.
        > najgorsze jest umieranie w samotnosci...
        >
        >

Ciekawy Pomysł: Miałbyś minimum 18% poparcia. :O)
        • Gość: Bezrobotny Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.swidman.pl / 10.0.10.* 14.04.03, 09:04
          Niestety mylisz się... W naszej gminie ponad 20% bezrobocie, marnotrastwo
          pieniędzy (fontanna za 800 tyś !!!!!!), o wszystkich osobach bezrobotnych
          startujących w wyborach samorządowych mówiono, że idą tylko po diety... A jakoś
          żaden z pracujących radnych ani nie zrezygnował z diety ani jej nie przeznaczył
          na cele społeczne. W UM jest dwóch ludzi którzy mają zdobywać fundusze
          strukturalne, jeden się martwi czy nie narzucą nam po wejściu do UE aborcji,
          drugi z UPR...jak wygląda wykorzystanie funduszy można zobzczyć na stronie GW,
          moja gmina to Świdnik. KLIKA.
          • Gość: Arek Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: 153.112.41.* 14.04.03, 12:30
            Gość portalu: Bezrobotny napisał(a):

> Niestety mylisz się... W naszej gminie ponad 20% bezrobocie, marnotrastwo
            > pieniędzy (fontanna za 800 tyś !!!!!!), o wszystkich osobach bezrobotnych
            > startujących w wyborach samorządowych mówiono, że idą tylko po diety...

Napisałem "Minimum 18%"
            • Gość: Bezrobotny Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.swidman.pl / 10.0.10.* 14.04.03, 13:30
              ale ja mówię o możliwości wygrania wyborów... nie o procencie bezrobotnych,
              zresztą próbuję jakoś zebrać bezrobotnych ale większość z nich już w nic nie
              wierzy
              • apollokrid Re: moze zacznijmy od forum 14.04.03, 14:41
                a tak przy okazji zbierania bezrobotnych, tez o tym
                myslale od jakiegos czasu.
                Pare dni temu stworzylem forum o nazwie Bezrobocie na
                ktorym mam nadzieje powstanie prawdziwa dyskusja o tym
                zjawisku i z czasem utworzy sie grupa ludzi aktywnie
                dzialajaca na rzecz walki z bezrobociem.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12926
                • Gość: janosikowa Re: moze zacznijmy od forum IP: *.pool.mediaWays.net 14.04.03, 20:22
                  a potrzebujecie lidera?
                  • apollokrid Re: moze zacznijmy od forum 14.04.03, 21:36
                    wlasnie lidera brakuje
                    • straceniec Re: moze zacznijmy od Swidnika 25.08.03, 06:48
                      co wy na to?
          • pan_bezrobotny Walka polityczna 25.08.03, 11:49
            Gość portalu: Bezrobotny napisał(a):

> o wszystkich osobach bezrobotnych
            > startujących w wyborach samorządowych mówiono, że idą tylko po diety... A
            > jakoś żaden z pracujących radnych ani nie zrezygnował z diety ani jej nie
            > przeznaczył na cele społeczne.

Takie gadanie jest efektem propagandy będącej elementem walki politycznej.
            Trzeba być przygotowanym i na gorsze zagrywki ze strony tych, którzy obecnie
            sprawują władzę. ONI BOJĄ SIĘ NAS!!!
            • maruda13 Re: Walka polityczna 25.08.03, 17:28

> Takie gadanie jest efektem propagandy będącej elementem walki politycznej.
              > Trzeba być przygotowanym i na gorsze zagrywki ze strony tych, którzy obecnie
              > sprawują władzę. ONI BOJĄ SIĘ NAS!!!
              Nikt się nas nie boi, ponieważ wszelcy decydenci mają świadomość że nic nie
              zrobimy, z głodu będziemy zdychać i nic nie zrobimy...
      • Gość: ślepajula Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 07:19
        ja jesetem z Wałbrzycha ,(gdzie za TV Polonia) jest 40% bezrobocia
        .Niniejszym zgłaszam swój akces w PPB.
        A dajecie legitymacje ? Może czas pomyslec chetnie się tym zajmę.
        Może tak sobie załatwie pracę.O nie zle!
        Przedewszystkim musimy sie poznać bo pracę załatwia się po pierwsze rodzinie a
        po drugie znajomym. Czy bezrobotni to rodzina (wszyscy Polacy to jedna
        rodzina ...lala.la,la laa.....) czy znajomi?
        • straceniec Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod 26.08.03, 08:23
          nie moglem znalesc tego watku
          znalazlem go przez wyszukiwarke
          ciekawe
          • Gość: straceniec Re: Polska Partia Bezrobotnych przyszloscia narod IP: *.proxy.aol.com 28.08.03, 12:34
            przyszloscia narodu pozwala temu watkowi isc w zapomnienie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka