Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NUDA W PRACY

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:38
    Praca jest super... jak jest!!! jas sie przeważnie nudze!!!
    moze ktos mi podpowi co mam robic, aby tego uniknąć??? wiem, ze to dla wielu
    jest banalne, ale ja nie ma nic do roboty, komlpletnie!
    moze tez jest tu jescze ktos kto sie nudzi razem ze mna??
    Obserwuj wątek
      • Gość: Monika Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:41
        Ja się często nawet nudzę ale teraz mam zajęcie później może coś więcej
        napiszę:-). Ptraca biurowa ale nie tylko,czasem wyjeżdżam do klientów,więc jest
        jakieś urozmaicenie :-),robię zakupy dla firmy :-) no ale i tak czasem mnie
        tyłek boli od siedzenia :-).
        • kly Nudziarze tylko sie nudza. 30.08.06, 10:44
          Licz spinacze i rozginaj co dwunasty.
          Moze masturbacja jedna albo dwie?
          • Gość: mrowa Re: Nudziarze tylko sie nudza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:57
            ok! to jestem nudziara, to może ty nie nudny/a podpowiessz mi co mam robic???
      • Gość: mrówka Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:44
        Fajnie masz, że wyjezdzasz do klientów! ja siedze na tylku przez 8 godzin i nic
        poza tym...:(
        myslałam, ze praca biurowa jest bardziej fascynujaca:(
        • Gość: OlaOla Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:46
          a czym dokładnie się zajmujesz? Ja oststnio mam trochę zajęć ale zwykle rano bo
          później już jest beznadziejnie.
          • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:58
            jestem sekretarką
        • Gość: Monika Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:46
          Ale to czasem jeszcze gdzieś dwa miesiące temu to prawie codziennie wyjeżdżałam
          a tak to zaledwie gdzieś trzy tygodnie temu ostatni raz byłam ale u klienta też
          siedzę i nie lubię tego co u niego robię zazwyczaj (wdrażam program księgowy) i
          marudni są :-(.
      • Gość: zizia Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:57
        Solidaryzuje sie z Toba!!! Ja nie mam co robic juz od okolo 2 tygodni:( Jest mi
        z tym bardzo zle, to niby taki moment w roku, ze generalnie u mnie jest zastoj,
        ale czas mi w ogole nie leci! STRASZNE!
        • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:02
          nie marwt sie ponudzimy sie razem:)))
          masz jakis pomysł?
          ja na razie obserwuje to forum i wpisy, jednak jest nas duzo:)))
      • vervain Re: NUDA W PRACY 30.08.06, 10:59
        Wiesz co? Ja też się koszmarnie nudzę, ale tłumaczę to sobie tym, że jestem na
        praktykach... Cały czas łudzę się, że w "prawdziwej" pracy to będzie inaczej.
        Bo nie ma dla mnie nic gorszego niż siedzenie i brak sensownego zajęcia. Nie
        wiem czy to już jakieś początki pracoholizmu się u mnie ujawniają?? Ale jakoś
        tak już jestem skonstruowana, że wolałabym pudła przerzucać niż siedzieć i sie
        nudzić. Co nie oznacza, że moim marzeniem jest praca fizyczna ;)

Może coś razem wymyślimy, żeby się nudzić ??
        • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:01
          ja na praktykach zawsze sie nudzialam...
          a co do pracohilizmu, to nie matw sie nie jestese, tylko siedzienie samo w
          sobie wkurza1 ja mam porównanie bo bylam juz w takiej pracy ze był zapieprz non
          stop i czlowiem marzył aby sobie troche usiąść i nic nie robic, natomiast teraz
          mam znowu na odwrót...
          i tak źle i tak nie dobrze..........
        • Gość: cv Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:09
          Idźcie do pracy w hipermarkecie, tam na pewno nie będziecie sie nudzić.
      • Gość: Markus w nielogu Re: NUDA W PRACY IP: *.kredytbank.com.pl 30.08.06, 11:06
        Ręce opadają jak się takie rzeczy czyta. Jeśli nie masz nic do roboty, to co co
        w ogóle tam pracujesz? Każdy pracownik powinien umieć odpowiednio rozplanować
        sobie zajęcia, tak aby nie miał ani dłuższych przestojów, ani potrzeby
        zostawania po godzinach żeby dokończyć zadania w terminie. Dziwię się, że Twój
        pracodawca uważa za opłacalne utrzymywanie takiego stanowiska, na którym
        pracownik nie robi prawie nic. A nie mozesz w wolnym czasie w jakiś sposób się
        dokształcać - czytać publikacje i książki takie, które mogłyby Ci pomóc w
        rozwoju zawodowym?
        • vervain Re: NUDA W PRACY 30.08.06, 11:23
          Powiem ci tak, mimo że jestem tylko na praktykach i mógłbyś uznać, że nie ma
          nic do gadania, to jak powinno być a jak jest w dużym stopniu się od siebie
          różni. To, że wielu jest takich ludzi, którzy w pracy nudzą sie, a nie powinni
          dowodzi tylko tego, że dalej daleko nam do dobrej organizacji, może jest jednak
          ratunek...
          U mnie problem jest taki, że moje praktyki dobiegają końca. Przez ten miesiąc
          miałam troche do zrobienia, jednak udało mi się wykonać wszytskie zadania przed
          czasem i dlatego teraz już drugi dzień siedzę i zupełnie nie mam nic do roboty.
          Tak tak wiem mogłabym się dokształcać, ale na tym etapie chyba jeszcze nie
          jestem, bo przez cały rok akademicki się dokształcam. Wiem, mogłabym lepiej się
          zorganizować, ale gdy cos mnei wciągnie to nie moge się oderwac puki tego nie
          skończę i przez to często kończę przed czasem.
        • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:27
          ja jestem tu potrzebana, jak nagle jest pelno pilnych spraw do zrobienia, to
          kto to robi...ja!ale tez zastanawiam sie, czy nie zmienic pracy, tylko, ze po
          co? skoro tutaj mam super warunki: i finansowe i atmosfere itd.???
        • Gość: zizia Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:42
          Akurat nie na kazdym stanowisku i nie w kazdej pracy da sie rozplanowac sobie
          zajecie, bo nie zawsze to czy masz co robic zalezy od twojej pracowitosci czy
          tez jej braku. To, ze u ciebie w pracy jest inaczej nie znaczy ze jest tak
          wszedzie...
      • Gość: anecia Re: NUDA W PRACY IP: *.portnet.pl 30.08.06, 11:08
        podzielam wasz los.siedze tu w biurze i az tylek mnie boli.nie ma co robić.może
        ktos zarzuci jakies ciekawe stronki www?
      • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:11
        b oli tylko to, ze czlowiek sie do takiej nudy przyzwyczaja i sie strasznie
        roleniwia!!!
        i oczywiscie brak rozwoju zawodowego tez nie jest mila rzecza...
        • Gość: XYZ Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:29
          A wiecie jaka jest nuda na bezrobociu !!!!!!!!!
          • Gość: bezrobotny Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:32
            Ja się nie nudzę, bo przynajmniej szukam pracy...
            A ta w pracy się nudzi, płacą jej za to i jeszcze jej źle..!
            Bez komentarza.
            • Gość: mrowa Re: NUDA W PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:39
              tez szukalam pracy, i to w tym roku i tez sie tam nudzilam, ale generalnie mnie
              nie rozmuies nie narzekam na to ze sie nudze tylko, ze sie nie rozwijam
              zawodowo i rozleniwiam...
              a wierz mi, ze jak juz znajdziesz prace to nudic sie nie bedzie za fjanie...
              pozdrwiam i zycze powodzenia
              • Gość: bezrobotny Re: NUDA W PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:45
                Dziękuję..:) Ale dlaczego po prostu nie zmienisz pracy..?
                Chętnie się z tobą zamienię...
      • jsolt Re: NUDA W PRACY 30.08.06, 16:48
        a ty nie masz żadnych zainteresowań i pasji?!?
        wtedy chociaż miałabyś po co siedzieć w necie, bo szukałabyś informacji na
        tematy z tym związane