Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca na Cyprze

IP: 212.191.170.* 05.09.06, 15:28
    klamstwo pomoc kucharz otrzymuje ok.400fc + wyzywienie i nocleg
    pomoc kuchni, kelner 300fc
    Obserwuj wątek
      • Gość: kamila Praca na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:49
        to prawda ze na cyprze mozna sie dorobic garba i zylakow nic wiecej.za takie
        pieniadze to mozna w polsce prwcowac.to prawda ze polcsy kucharze zarabiaja 400
        funtow a pomoc kuchni i kelnerzy 200-250 funtow z noclegiem i obrzydliwym
        wyrzywieniem
      • Gość: gość Re: Praca na Cyprze IP: *.tomaszow.mm.pl 04.02.07, 12:12
        To prawda podane tu płace są mocno zawyżone. Rodowici Cypryjczycy moze tyle
        zarobia ale Polacy niech nie liczą na takie rarobki. Dla nich są o połowę
        niższe.
      • Gość: gość Re: Praca na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:38
        pewnie zalezy gdzie trafi
      • raveness1 Re: Praca na Cyprze 01.04.07, 15:57
        Raczej tez nie mam dobrego zdania. Upalny, nieznosny klimat. Skaly, piasek,
        prawie brak zieleni. I zapomnij o pracy ponizej 10 godz. dziennie ... lub
        nocnie.
      • Gość: Scooter Praca na Cyprze IP: *.bajtnet.lca.pl 23.04.07, 21:04
        Witam. Jestem Krzysztof i mam 22 lata W czerwcu koncze studium masazu. Po tym
        studium będę mial pełne uprawnienia do wykonywania tego zawodu. Słyszałem
        niestety ze dodatkowo trzeba zrobic do tego "Certyfikat Unijny"- bez ktorego
        ponoc sie nieobejdzie. Czy bez takiego certyfikatu mozna dostac prace za
        granica? Oczywiscie będę poszukiwac pracy w swoim zawodzie. Z chęcia bym
        wyjechal za granice lecz mam pewne obawy co do Cypru (przede wszystkim chodzi o
        nieznajomosc jezyka ). Niewiem nawet jak i przez kogo załatwiac taka prace. Dla
        osoby, ktora nigdy niewyjezdzala za granice moze byc ciezko samemu sobie na
        poczatku poradzic.
        Jesli sa osoby czytajace to, ktore "siedzą" na stałe za granica i do tego sa
        w zawodzie masazysty to bardzo prosze o jakies info- jak zalatwic taka prace.
        Mój adres: scooter6666@wp.pl
        tel: +48 514 336 151
        Mam nadzieje ze znajdzie sie osoba bedąca w stanie mi pomoc.

Pozdrawiam Krzysztof
        • Gość: klops Re: Praca na Cyprze IP: *.centertel.pl 24.04.07, 01:55
          Scooter, proponuje ci zalozenie nowego watku i raczej na forum "Praca za
          granica"
          • Gość: Ewa Re: Praca na Cyprze IP: *.netrun.cytanet.com.cy 18.06.07, 14:58
            Mieszkam tu juz ponad 2 lata i z przykroscia stwierdzam ze nie ma ise czym
            zachwycac fajnie jest jak sie przyjezdza na kilka miesiecy tak najwyzej 4 ale
            jak juz sie tu jest dlugo to jest tak Praca dom spanie praca dom spanie i tak w
            nieskonczonosc tu nie ma co robic.Polak na polaka krzywo patrzy bo sie boi ze
            jak sie zaprzyjazni to ten go moze wykopac.Place dla polakow coraz nizsze plus
            malo kto placi za ubezpieczenie socjalne a to niestety bardzo wazne.I przede
            wszystkim jezyk ludzie jezeli jedziecie za granice uczcie sie jezyka jak
            najwiecej zeby chociaz troche sie porozumiec.Ja pracuje w barze jako kelnerka i
            za kazdym razem slucham jak cypryjczycy narzekaja na polakow ze nie znaja
            jezyka a szukaja pracy.Musisz znac cokolwiek zeby sie moc porozumiec a pozniej
            juz nauka przychodzi szybko ale poczatki musza byc.No i tu juz jest mnostwo
            Polakow co 5 min moze spotkac rodaka na ulicy.Niestety mozna uslyszec wiele
            narzekan na nas niestety ostatni nawet zaczelam sluchac dowcipow na nasz temat
            niemile ale czasami prawdziwe.A wiecie kim jest czlowiek z butelka czy puszka
            piwa na ulicy?Polak!!!!Niestety opina zaczyna byc Pracowity Polak? Nie Pijacy
            Polak
            • Gość: Marcin Re: Praca na Cyprze IP: *.umed.lodz.pl 24.06.07, 00:59
              A na budowie lepiej płacą niż w hotelach? Slyszalem ze potrzebują rąk do pracy.
              Czy to prawda??
      • Gość: adsr3 Re: Praca na Cyprze IP: *.gazownia.pl 20.07.07, 12:57
        Jeżeli kasjerka zarabia 350 funtów , to w jak może przeznaczyć na życie 700
        funtów.
      • Gość: tk euro szaleje od stycznia na Cyprze IP: *.backiel.com.pl 19.02.08, 15:23
        a wyborcza o jakichś tam funtach cypryjskich pisze - KPINA
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka