Gość: mirka IP: 212.191.170.* 05.09.06, 15:28 klamstwo pomoc kucharz otrzymuje ok.400fc + wyzywienie i nocleg pomoc kuchni, kelner 300fc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamila Praca na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:49 to prawda ze na cyprze mozna sie dorobic garba i zylakow nic wiecej.za takie pieniadze to mozna w polsce prwcowac.to prawda ze polcsy kucharze zarabiaja 400 funtow a pomoc kuchni i kelnerzy 200-250 funtow z noclegiem i obrzydliwym wyrzywieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca na Cyprze IP: *.tomaszow.mm.pl 04.02.07, 12:12 To prawda podane tu płace są mocno zawyżone. Rodowici Cypryjczycy moze tyle zarobia ale Polacy niech nie liczą na takie rarobki. Dla nich są o połowę niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:38 pewnie zalezy gdzie trafi Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Praca na Cyprze 01.04.07, 15:57 Raczej tez nie mam dobrego zdania. Upalny, nieznosny klimat. Skaly, piasek, prawie brak zieleni. I zapomnij o pracy ponizej 10 godz. dziennie ... lub nocnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Praca na Cyprze IP: *.bajtnet.lca.pl 23.04.07, 21:04 Witam. Jestem Krzysztof i mam 22 lata W czerwcu koncze studium masazu. Po tym studium będę mial pełne uprawnienia do wykonywania tego zawodu. Słyszałem niestety ze dodatkowo trzeba zrobic do tego "Certyfikat Unijny"- bez ktorego ponoc sie nieobejdzie. Czy bez takiego certyfikatu mozna dostac prace za granica? Oczywiscie będę poszukiwac pracy w swoim zawodzie. Z chęcia bym wyjechal za granice lecz mam pewne obawy co do Cypru (przede wszystkim chodzi o nieznajomosc jezyka ). Niewiem nawet jak i przez kogo załatwiac taka prace. Dla osoby, ktora nigdy niewyjezdzala za granice moze byc ciezko samemu sobie na poczatku poradzic. Jesli sa osoby czytajace to, ktore "siedzą" na stałe za granica i do tego sa w zawodzie masazysty to bardzo prosze o jakies info- jak zalatwic taka prace. Mój adres: scooter6666@wp.pl tel: +48 514 336 151 Mam nadzieje ze znajdzie sie osoba bedąca w stanie mi pomoc. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Praca na Cyprze IP: *.centertel.pl 24.04.07, 01:55 Scooter, proponuje ci zalozenie nowego watku i raczej na forum "Praca za granica" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Praca na Cyprze IP: *.netrun.cytanet.com.cy 18.06.07, 14:58 Mieszkam tu juz ponad 2 lata i z przykroscia stwierdzam ze nie ma ise czym zachwycac fajnie jest jak sie przyjezdza na kilka miesiecy tak najwyzej 4 ale jak juz sie tu jest dlugo to jest tak Praca dom spanie praca dom spanie i tak w nieskonczonosc tu nie ma co robic.Polak na polaka krzywo patrzy bo sie boi ze jak sie zaprzyjazni to ten go moze wykopac.Place dla polakow coraz nizsze plus malo kto placi za ubezpieczenie socjalne a to niestety bardzo wazne.I przede wszystkim jezyk ludzie jezeli jedziecie za granice uczcie sie jezyka jak najwiecej zeby chociaz troche sie porozumiec.Ja pracuje w barze jako kelnerka i za kazdym razem slucham jak cypryjczycy narzekaja na polakow ze nie znaja jezyka a szukaja pracy.Musisz znac cokolwiek zeby sie moc porozumiec a pozniej juz nauka przychodzi szybko ale poczatki musza byc.No i tu juz jest mnostwo Polakow co 5 min moze spotkac rodaka na ulicy.Niestety mozna uslyszec wiele narzekan na nas niestety ostatni nawet zaczelam sluchac dowcipow na nasz temat niemile ale czasami prawdziwe.A wiecie kim jest czlowiek z butelka czy puszka piwa na ulicy?Polak!!!!Niestety opina zaczyna byc Pracowity Polak? Nie Pijacy Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Praca na Cyprze IP: *.umed.lodz.pl 24.06.07, 00:59 A na budowie lepiej płacą niż w hotelach? Slyszalem ze potrzebują rąk do pracy. Czy to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsr3 Re: Praca na Cyprze IP: *.gazownia.pl 20.07.07, 12:57 Jeżeli kasjerka zarabia 350 funtów , to w jak może przeznaczyć na życie 700 funtów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk euro szaleje od stycznia na Cyprze IP: *.backiel.com.pl 19.02.08, 15:23 a wyborcza o jakichś tam funtach cypryjskich pisze - KPINA Odpowiedz Link Zgłoś