Gość: Pytajnik IP: *.kalisz.mm.pl 22.09.06, 13:39 Jesli pracujesz, pracowałeś w ING Banku(w Oddziale) lub Banku Pocztowym - jaka atmosfera, zarobki, plany sprzedażowe etc. Polecasz, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peter Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:27 Moze ja cos powiem o Banku Pocztowym. Mialem okazje tam pracowac przez jakis czas. Na poczatku bylo ok, kierownictwo banku nie przejmowalo sie za bardzo sprzedażą, aż tu nagle od poczatku tego roku wszystko sie zmienilo. Plany sprzedażowe od stycznia wzrosły o ponad 100%!!! Jest duża rotacja pracownikow w oddziałach, zaczela obowiazywac zasada: "nie sprzedajesz tyle ile chcemy to nie pracujesz dla nas", normalnie istny koszmar. Ciesze sie ze w porę ucieklem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.81.rev.vline.pl 23.09.06, 00:14 Nie no,gosciu jesteś przykry.Bank to nie organizacja "non profit".Zdziwiony byłeś że dostałeś rynkowe plany sprzedaży???Pewnie dlatego od razu posrałeś się z przemęczenia i wio na bezrobocie. A co do opisanej przez Ciebie zasady-to obowiązuje ona we wszystkich firmach z działami sprzedaży. Polacam Ci pracę w Caritasie lub wolontariacie-jest mniej stresująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-no Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.elartnet.pl 23.09.06, 00:46 i tu się mylisz. większość organizacji non-profit musi się nieźle spinać, by zdobyć kasę na działalność statutową, fund-raising jest dla nich kluczową sprawą, często nie odbiega to wiele od mechanizmów wypełniania planów sprzedażowych w firmie komercyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medea Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 09:08 firma prywatna czy NGO's, nie wiem dlaczego tak wiele osob wydaje sie byc zaskoczonych, ze dostaja jasno okreslone cele, zadania do wypelnienia. Dla mnie bylo oczywiste ze po kazdym zakonczonym zadaniu jestem oceniana i doskonale wiedzialam, ze pare niezadowalajacych ocen z rzedu skutkuje rozwiazaniem umowy. Takie sa prawa rynku, do tego sie trzeba przyzwyczaic - firma to nie organizacja charytatywna, musi zarabiac, ergo pracownik musi zarabiac dla firmy. Nie pracowalam w oddziale ING, ale w centrali - atmosfera jest swietna, wymagania srednie bym powiedziala, nie cisna bardzo, nie siedzi sie do nocy. Za to rzeczywiscie ten bank robi sie z kazdym rokiem bardziej dynamiczny - ale mnie by to akurat odpowiadalo. Odpowiedz Link Zgłoś