Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w ING Banku, Bank Pocztowy

IP: *.kalisz.mm.pl 22.09.06, 13:39
    Jesli pracujesz, pracowałeś w ING Banku(w Oddziale) lub Banku Pocztowym - jaka
    atmosfera, zarobki, plany sprzedażowe etc. Polecasz, czy nie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: peter Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:27
        Moze ja cos powiem o Banku Pocztowym. Mialem okazje tam pracowac przez jakis
        czas. Na poczatku bylo ok, kierownictwo banku nie przejmowalo sie za bardzo
        sprzedażą, aż tu nagle od poczatku tego roku wszystko sie zmienilo. Plany
        sprzedażowe od stycznia wzrosły o ponad 100%!!! Jest duża rotacja pracownikow w
        oddziałach, zaczela obowiazywac zasada: "nie sprzedajesz tyle ile chcemy to nie
        pracujesz dla nas", normalnie istny koszmar. Ciesze sie ze w porę ucieklem
        • Gość: ??? Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.81.rev.vline.pl 23.09.06, 00:14
          Nie no,gosciu jesteś przykry.Bank to nie organizacja "non profit".Zdziwiony
          byłeś że dostałeś rynkowe plany sprzedaży???Pewnie dlatego od razu posrałeś się
          z przemęczenia i wio na bezrobocie.
          A co do opisanej przez Ciebie zasady-to obowiązuje ona we wszystkich firmach z
          działami sprzedaży.
          Polacam Ci pracę w Caritasie lub wolontariacie-jest mniej stresująca.
          • Gość: no-no Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.elartnet.pl 23.09.06, 00:46
            i tu się mylisz.

większość organizacji non-profit musi się nieźle spinać, by zdobyć kasę na
            działalność statutową, fund-raising jest dla nich kluczową sprawą, często nie
            odbiega to wiele od mechanizmów wypełniania planów sprzedażowych w firmie
            komercyjnej.
            • Gość: medea Re: Praca w ING Banku, Bank Pocztowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 09:08
              firma prywatna czy NGO's, nie wiem dlaczego tak wiele osob wydaje sie byc
              zaskoczonych, ze dostaja jasno okreslone cele, zadania do wypelnienia. Dla mnie
              bylo oczywiste ze po kazdym zakonczonym zadaniu jestem oceniana i doskonale
              wiedzialam, ze pare niezadowalajacych ocen z rzedu skutkuje rozwiazaniem umowy.
              Takie sa prawa rynku, do tego sie trzeba przyzwyczaic - firma to nie organizacja
              charytatywna, musi zarabiac, ergo pracownik musi zarabiac dla firmy.

Nie pracowalam w oddziale ING, ale w centrali - atmosfera jest swietna,
              wymagania srednie bym powiedziala, nie cisna bardzo, nie siedzi sie do nocy. Za
              to rzeczywiscie ten bank robi sie z kazdym rokiem bardziej dynamiczny - ale mnie
              by to akurat odpowiadalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka