Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    22.09.06, 14:15
    Istnieje organizacja brytyjska o nazwie Institution of Civil Engineers (ICE).
    Czy wstąpienie i podążanie proponowaną przez nich ścieżką kariery zawodowej
    jest przez kogoś z forumowiczów wypróbowane? Jeśli wiecie coś więcej na ten
    temat, ale nie chodzi mi o informacje oficjalne, które można znależć na
    stronie ice.org.uk, tylko takie półoficjalne, z życia wzięte ;-)
    Obserwuj wątek
      • knap.radoslaw Re: ICE 25.09.06, 10:16
        Mogę jedynie powiedzieć, że nie jest to popularna organizacja wśród polskich
        inż. budownictwa, stad ciężko spodziewać się komentarzy na ten temat. Ale może
        ktoś spróbował ?
      • przemobil Re: ICE 02.10.06, 10:57
        Tez sie powaznie zastanawiam nad przystapieniem do tej organizacji. Mieszkam i
        pracuje jako inzynier w UK od 22-02-2004. Z tego co wiem to na dzien dzisiejszy
        w polsce raczej nie mozna liczyc na to ze czlonkostwo w ICE otworzy jakies
        zlote drzwi kariery mlodego inzyniera. Na wyspach brytyjskich natomiast status
        czlonka ICE naprawde moze ulatwic zdobycie lepszej pracy. Mysle ze warto sie
        zdecydowac. Oczywiscie wiaze sie to z kosztami jesli dobrze pamietam to jakies
        £100 na rok, niektore firmy pokrywaja te koszty swoich pracownikow. Osobiscie
        nie przystapilem do tej instytucji poniewaz zamierzam wkrotce wracac do kraju,
        a czlonkostwo wiaze sie ze aktywnym udzialem w konferencjach, prezentacjach i
        roznego rodzaju szkoleniach.

moj aktualny adres: przemek.bilewski@wspgroup.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka