Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wkurzająca koleżanka

27.10.06, 12:53
    Mam w pracy strasznie denerwującą koleżankę, nasze biurka stoją obok siebie i nie ma możliwości zmiany miejsca z kim innym. Denerwuje mnie u niej to, że jak nie ma nic do roboty to odwraca się w moją stronę i się na mnie gapi. Trwa to nieraz bardzo długo. Śledzi wzrokiem każdy mój ruch. Najbardziej mnie drażni kiedy gapi się jak jem. Innym wkurzającym zachowaniem jest to, że gdy coś robię na komputerze, ona potrafi stanąć za moimi plecami i gapić mi się w mointor. Nie obchodzi ją, że akurat piszę osobistego maila czy coś. Kiedyś wyszłam na chwilę do toalety, to bez pytania siadła przy moim biurku i zaczęła coś czytac w internecie (tylko na moim komputerze jest internet, jak inne dziewczyny chcą skorzystać to pytają czy je puszczę na chwilkę i czy czegoś nie robię w tym momencie). No i co ja mam zrobić? Nie chcę jej chamsko zwracać uwagi, ale dłużej tego nie wytrzymam.
    Obserwuj wątek
      • muka77 Re: Wkurzająca koleżanka 27.10.06, 13:08
        Kup jej jakas ciekawa ksiazke, jak zacznie sie nudzic daj do poczytania .
        • Gość: gośćiówa Re: Wkurzająca koleżanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 13:18
          Nie masz innego wyjścia, tylko powiedzieć jej ze Ci to nie pasuje, rzuć jej
          jakieś zartobliwe hasło ( co by się nie pogniewała) moze zroumie sugestię, a
          jak nie to trzeba takim ludziom "walić" prosto między oczy, choć zdarzają się
          osoby do których nic nie dociera - sama znam taką :))
          powodzenia i miłej pracy ...
      • krzysztofsf Re: Wkurzająca koleżanka 27.10.06, 14:15
        >Nie chcę jej chamsko zwracać uwagi, ale dłużej tego nie wytrzymam.

jesli jestes w stanie sie do tgo zmobilizowac (ale chyba raczej masz na to zbyt slabe narwy), rzuc jej przelotnie raz i drugi uwage, ze mezczyznie sa okrapni i njpiekniejsze sa zwiazki pomiedzy kobietami. Potem, gdy zacznie cie sledzic wzrokiem, poprawiaj fryzure, usmiechaj sie do niej itp....Sama zacznie sie mieszac, chyba, ze akurat hmmm...No to juz gorzej ;)
        • ultraviolet6 Re: Wkurzająca koleżanka 27.10.06, 14:22
          :) Wiesz co, obie mamy mężów, ona jest w wieku mojej mamy i ma dwóch synów w moim wieku ;)

To jest w sumie fajna kobita, dlatego nie chciałabym jej urazić ani sama wyjść na idiotkę. Ale ten jej natrętny wzrok i stawanie za moimi plecami bywa straaaasznie irytujące.
      • panilu Re: Wkurzająca koleżanka 27.10.06, 14:28
        Po zachowaniu widać ,że jest to taki typ który sugestii nie zrozumie pozostaje
        Ci powiedzieć prosto w oczy grzecznie acz zdecydowanie,że męczy Cię ta ciągła
        jej adoracja. Byle krótko i zwiężle bez rozwijania tematu bo może wyjść z tego
        pyskówka.Może to pomoże czego Ci życzę.
        • ultraviolet6 Re: Wkurzająca koleżanka 27.10.06, 14:30
          Chyba wreszcie tak zrobię. Dzięki :)
      • Gość: Aggie Re: Wkurzająca koleżanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:44
        Jesli zacznie się gapić na Twój monitor, zminimalizuj dokument czy coś, nad czym
        akurat siedzisz, spojrzyj na nią i zapytaj: "Moge Ci w czymś pomóc"? Jesli
        zaprzec i nadal będzie stała za Twoimi plecami, zerkaj to na monitor, to na nią
        z coraz to większym zapytaniem w oczach. W końcu tego nie wytrzyma i odejdzie.
        • Gość: gość Re: Wkurzająca koleżanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:06
          widocznie macie mało pracy, a ona chyba w ogóle nie ma nic do robienia jak ma
          czas na gapienie się, wiesz, bez urazy, dlaczego ktoś ma pytać, że chce
          skorzystać z twojego komputera, jeśli chodzi o internet, dlaczego ty masz dawać
          wszystkim pozwolenie, jak jest jeden komputer z dostępem do internetu, to co
          inni mają w tym czasie robić jak nie mają pracy, to chcieliby robić to co ty,
          jak tej pracy nie wykonujesz czyli czytać sobie coś w internecie lub pisać
          prywatne maile :)), trochę zrozumienia dla potrzeb innych :))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka