Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie znaleźć pracę?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:48
    jestem magistrem filologii germańskiej, pracowałam w prywatnej firmie w
    sekretariacie , mam doświadczenie w organizacji różnego rodzaju wyjazdów
    zagranicznych, spotkań, przygotowywałam targi zagraniczne. Pracuję, ale chcę
    zmienić pracę, gdyż tu gdzie pracuję nie mam szans na rozwój finansowy, ledwo
    mi starcza. Niby praca jest, ale szukam od 3 miesięcy i nic. Zgłaszam się do
    biur podróży, biur tłumaczeń, firm, które mają jakiś kontakt z Niemcami (DHL
    czy Rossmann)i nic. Poszłabym na jakieś studium związane z ekonomią czy
    bankowością, ale nie mam kasy. I koło się zamyka. Co jeszcze mam robić? Ma
    ktoś pomysł?
    Obserwuj wątek
      • gloomy2 Re: gdzie znaleźć pracę? 10.11.06, 09:52
        to moze popracuj w weekendy w jakiejs szkole jezykowej??
        ponoc w niektorych z nich lektorzy maja calkiem niezle stawki...
        sprobuj

powodzenia zycze;)
        • monica_b Re: gdzie znaleźć pracę? 10.11.06, 10:09
          gloomy2 napisała:

> to moze popracuj w weekendy w jakiejs szkole jezykowej??
          > ponoc w niektorych z nich lektorzy maja calkiem niezle stawki...
          > sprobuj
          >
          > powodzenia zycze;)

Zeby uczyc w szkole trzeba miec uprawnienia pedagogiczne, sama znajomosc jezyka
          nie wystarczy.
      • Gość: Malwa Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.chello.pl 10.11.06, 09:53
        Skąd jesteś??
        Jeśli z Warszawy to może napisz do Tchibo??
        Oni kiedys szukali germanistki. www.systemtchibo.pl
        • Gość: Malwa Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.chello.pl 10.11.06, 09:57
          www.tchibo.pl/1322_1493.html
      • gloomy2 Re: gdzie znaleźć pracę? 10.11.06, 09:53
        a moze zrob do tego jeszcze uprawienia tlumacza przysieglego?
        • Gość: aga Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:58
          Dzięki za podpowiedzi, mieszkam w Łodzi, w szkołach niestety też jest ciężko, a
          na przysięgłego też kasy trzeba. Żyjąc tu mam wrażenie zresztą, że nie warto bo
          jak się nie ma znajomości to i to chyba nie pomoże, a ze znajomościami nawet
          kwalifikacji może brakować :(
      • Gość: majka Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.mtvk.pl 10.11.06, 12:17
        Firmy prywatne to droga przez mękę, a na końcu czeka Cię Sackgasse! :)
        Zaczepić się w szkolnictwie, uzupełnić uprawnienia pedagogiczne, to chyba
        najlepsze wyjście. Jesteśmy coraz starsi... A taka nauczycielka ma tyłek
        zabezpieczony na lata i jest "kimś" w opinii społeczeństwa, klepiąc przez lata
        to samo :)))
        • Gość: Ewela Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:37
          Hej, tez jestem po germanistyce, ale się nie obronilam wiec jestem tylko
          licencjatem:( ale mimo to pracuję jako tłumacz w firmie, gdzie Niemcy są
          udziałowcami, generalnie tlumacze jakies papiery, umowy. Nie jest to moze
          ciekawe zajęcie, ale na okres probny dostalam 2500 brutto, oczywiscie złotych.
          Wiem, ze tlumacze zarabiają duzo wiecej, ale coz, jesli sie nie ma
          przysięgłego.. w szkole probowałam i to jest mordęga, taka biurokracja że szok,
          poza tym bez znajomosci pracy w szole się nie dostanie, takie ejst moje zdanie,
          poza tym staż to jakies 700 zł na rękę, nauczyciele z 10letnim stazem zarabiaja
          najwyzej do 2000 zl, dlatego warto szukac w firmach z kapitalem niemieckim.
          Poszukaj na necie jakie firmy znajduja sie w Lodzi i wyslij CV do tych
          niemieckobrzmiących nazw:-)Naparwde uwazam, ze te studia nie są najgorsze, choc
          dlugo tak myslałam, powodzenia
          • Gość: aga Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:53
            dzięki za duchowe wsparcie :) za szkolnictwo to ja podziękuję, chciałabym się
            rozwijać i piąć do góry, jakoś tak ambitniej trochę. A ciepłą posadkę to mam
            teraz, tyle że za 1600 brutto, więc jakby szukam wyzwań ... :)a pomysły na
            firmy z niemieckim kapitałem też już mi się skończyły, jak jakieś znacie to
            dajcie znać :)
      • Gość: aga Re: gdzie znaleźć pracę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:58
        chodzi o niemieckie w Łodzi, powysyłałam do DHL, Bosch&Siemens, Rossmann, biur
        podróży (Neckermann itp)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka