Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla mechatronika

23.11.06, 00:04
    Jestem tegorocznym absolwentem Politechniki Poznańskiej Wydziału Budowy Maszyn
    i Zarządzania o specjalności mechatronika. Od jakiegoś czasu poszukuję
    odpowiedniego pracodawcy, lecz jak do tej pory nie znalazłem takowego.
    Chciałbym znaleźć taką pracę, w której wykorzystałbym swoją wiedzę oraz
    rozwinął swoje umiejętności. Nie znam dobrze rynku pracy i nie wiem dokładnie
    w jakich firmach mógłbym starać się o zatrudnienie. Chciałbym rozpocząć
    staranie o pracę w tych najlepszych. Proszę, więc o pomoc, do jakich firm
    powinienem pójść najpierw oraz na jakie stanowiska pracy miałbym duże szanse
    na zatrudnienie.
    Dziękuję z góry
    Obserwuj wątek
      • downunderguy Re: inzynieryjki z bulboni - roda starygo - 24.11.06, 11:39
        jeszcze gierkowskigo-za moich czasow inzynier wiedziol, co umie i co moze
        robic, a umieli my duzo - gdzie szukac roboty - znali my cala branze w
        polinezyji - chlopy szly na budowy, te w kieckach do parzynio kawy,
        po 3-4lotach do biura projectowac i znow po 3-4lotach dostali my uprawninia do
        nadzoru i projectowania...
        do glowy by mi nie przyszlo pytac sie takich expyrtow jakich tu mocie...
        a tyn dr mechanik to chyba ciungle majstruje w przydszkolu...
        no i te egzutyczne kierunki na polibudzie...i tako w kiecce skonczyla cus i ni
        wie co? pyto sie o rady tych jak mowicie z zmywoka...
        stare inzyniery rozjechaly sie, buduja chicago i sydney-a swiniopasy i
        kartoflorze udaja ...i momy efekty...katastrofy i glupie pytania...
        • dieseltdi Re: inzynieryjki z bulboni - roda starygo - 26.11.06, 21:36
          Wybacz Stary, ale nie wieżę, że znasz się na współczesnej mechatronice.
          Żadna polska uczelnie techniczna cię tego tematu nie nauczy.
          Uczelnie nie mają fachowców, nikt za 2 tys nie będzie uczył tych zagadnień.

A jak jesteś dobry to w motoryzacji nie powinno być problemu

• orlowska.malgorzata Re: inzynieryjki z bulboni - roda starygo - 30.11.06, 09:41
            Rozwiązaniem jest praca w centrach technicznych. To takie duże ośrodki R&D
            lokowane w Polsce przez dużych inwestorów np. z branży motoryzacyjnej,
            informatycznej. Inżynierowie w ramach pracy w zespołach badawczych pracują nad
            innowacyjnymi rozwiązaniami technicznymi. Mają możliwość intensywnie się
            szkolić w innych ośrodkach firmy na świecie, współpracują z bliźniaczymi
            światowymi jednostkami tego samego typu a ponadto mają możliwość pracować nad
            całkowicie nowymi projektami prowadząc zaawansowane badania. Ta praca
            faktycznie bardzo rozwija ale również bardzo specjalizuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka