patrice7 26.11.07, 13:00 jak dobrze je przyzadzic?macie jakis fajny przepis? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-ness Re: Zeberka 26.11.07, 13:30 ten przepis jest mojej mamy, proporcji dokładnych nie znam bo jak juz cos gotuje to raczej eksperymentuje:)) dzien przed przyrzadzeniem nasalam( i odrobinka vegety) pózniej potaczam w mace i na patelne, podsmazam i siup do garnka zalewm woda, tak sie dusza dusza a jak juz "dochodza" to przyprawiam:i tu wedle smaku i uznania - lisc laurowy, czosnek duzo czosnku(super smak nadaje), i jak lubisz to suszone grzybki, jest tez przyprawa do zeberek, sól pierprz-to obowiazkowo:). nie trzeba juz zaprawiac sosiku ( maka ze smazenia) a i najwazniejsze: ten tłuszczyk ze smazenie koniecznie zlac do garnka:) palce lizac... uwielbiam zeberka z kluskami slaskimi i ogóreczkiem kiszonym,az mi slinka leci:)))) Odpowiedz Link
burda3 Re: Zeberka 26.11.07, 13:38 Ja pekluje na noc w miodzie i przyprawach- na drugi dzien smaże w takim garnku na parę- oj musze zrobic Staremu, dawno sie jadł, ucieszy się. Odpowiedz Link