Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eurobank - doradca klienta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:14
    Witam,

Ide wkrotce na rozmowe w sprawie pracy na stanowisku doradcy klienta w Eurobanku.
    Jestem jeszcze studentem, praca ma byc na 1/2 etatu. Celem nie jest raczej to
    abym dzieki zarobkom mogl sie utrzymywac, raczej zdobyc nowe doswiadczenie,
    zapelnic wolny czas i dorobic przy okazji.

Czy moglby mi ktos powiedziec jesli pracowal na tym stanowisku za co
    dokladniej byl odpowiedzialny i jak wygladal typowy dzien pracy?

Dzieki :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kasia Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.devs.futuro.pl 13.12.06, 15:19
        odpowiedzialny za wiele rzeczy:
        -obsługa klientów, sprzedaż, marketing (łącznie z rozklejaniem plakatów na
        słupach i rozdawaniem ulotek), telemarketing no i za kasę w sejfie!!!
        ja już od kilku miesięcy tam nie pracuję, przeszłam na lidera placówki, ale w
        końcu znalazłam lepsza pracę. jeśli szukasz doświadczenia, to tam znajdziesz,
        jesli kasy to nie za bardzo, choć ostatnio premie podniosły się w górę.
        • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 15:22
          hmmm jesli chodzi o ten telemarketing stanowil on wiekszosc czasu w pracy badz
          tylko dodatek? I co z tym sie wiaze ten telemarketing typowo nachalny czy
          skierowany do klientow obecnych (a nie na chybil trafil z ksiazki adresowej)?

Na samym poczatku na jakis okres podpisywalas umowe?
          • caixa Re: Eurobank - doradca klienta 13.12.06, 16:10
            nie wiem jak jest teraz ale pierwsza umowa 3 miesiące, druga to już zalezy od
            Lidera, tzn. zależy jakie ona ma zasady i da albo na kolejne kilka miesięcy
            albo na nieokreślony.
            jesli chodzi o telemarketing to wszystko zależy od sprzedaży i od oddziału. jak
            nie ma sprzedaży to siedzisz i dzwonisz. w większości do obecnych,ale też do
            potencjalnych klientów, wszystko zależy.
            nie ma stałych zasad, każdy oddział ma swoje zasady w zależności też od
            wyników. niestety młodych pracowników zawsze "wyrzuca" się do dzwonienia, albo
            na tzw. stacza, który stoi przed placówką (w markecie) i rozdaje ulotki, albo
            zaczepia klientów.
            pozdrawiam
            • Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 13.12.06, 17:59
              Ja obecnie pracuję w Eurobanku. Jesli chodzi ci o zdobycie doświadczenia i
              wogóle pracujesz raczej na luzie a nie o kasę wielką to strzał w dziesiątkę.
              Wygląda to tak: na wstepie dostajesz okres próbny i na pół etatu 600 lub 700 zł
              brutto w zależnośći od regionu kraju i różnych dupereli. Potem dostajesz umowę
              na 7 mieśiecy i 800 brutto na pół etatu a potem nieokreślona umowę i jesli
              zdasz egzamin wewnetrzny to 900 brutto. Jesli chodzi o obowiazki to jest to tak
              ze jak jest sprzedaz to mozesz nic nie robić tylko sciemniac i jest luz a jak
              nie ma sprzedaży to zaczyna sie hardcore:-)i obdzwanianie ale dzwoni sie zwykle
              do już istniejącej bazy, do klientów byłych lub obecnych-mn9ie sie nie zdarzyło
              a pracuję 1,5 roku dzwonic zupełnie w ciemno z ksiażki do ludzi. Premie da sie
              wyrobic, plan jest na lacówke, atmosfera jest bardzo fajna. Spoko polecam. Jak
              masz jakieś pytania to pisz odpowiem:-) Pozdrowienia.
              • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:47
                Oddzial na slasku w mniejszym miescie :) Hmmm to raczej ogolnie warunku tak jak
                sie spodziewalem :) Na chwile obecna wystarczajace :)

Jeszcze jedno pytanie obecnie teoretyczne. Co w razie jak zaczne pracowac i
                stwierdze ze nie satysfakcjonuje mnie ta praca - jak sie ma sprawa z wypowiedzeniem?
              • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:48
                ahh i jeszcze jedno.. jak wyglada sprawa grafiku pracy - pracujac na 1/2 etatu -
                jednoczenie studiujac na dziennych - mozna sobie indywidualnie godziny ustalac..
                czy sa narzucone z gory?
                • Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 13.12.06, 21:10
                  Grafik do dogadania z kudźmi z którymi pracujesz - u nas zawsze było spoko. Z
                  wypowiedzeniem żaden problem-lojalek żadnych nie ma. Kłopotliwy jest proces
                  wdrazania pracownika ale to inna historia.
                  • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:38
                    Dzieki za informacje :)
                    • Gość: asia Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.pronet.lublin.pl 13.12.06, 21:47
                      boże 600 brutto!!! współczuje
                      • Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 14.12.06, 19:32
                        Asia ale to chodzi o pół etatu. On będzie pracować 4 godziny dziennie albo
                        zrobi pare ósemek i reszta miesiąca wolne. Poza tym po pół roku pracy będzie
                        mieć 900 brutto-ludzie zarabiają tyle będąc na całym etacie i do tego ciężko
                        harują na lini produkcyjnej. Poza tym dochodzi jeszcze premia która jest wcale
                        niezła-mozna wyrobić nawet drugie tyle.
                        • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:49
                          :) Asia ... biorac pod uwage fakt ze mi tak kasa nie jest potrzebna do
                          utrzymania sie.. jedynie na jakies biezace wydatki bo utrzymuja mnie rodzice..
                          to jest to ok. Szukam pracy maksymalnie na 1/2 etatu w zwiazku ze studiami
                          dziennymi. Ciezko znalezc cos na 1/2 etatu poza praca w knajpie itp. co w jakims
                          chociaz stopniu bedzie wiazac sie z kierunkiem studiow.. Mialem mozliwosc pracy
                          za zdecydowanie wieksza kase ale wszystko to wiazalo sie z przejsciem na studia
                          zaoczne - a to odpada.

• Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:52
                          jeszcze jedno pytanko Mikado :) Co na rozmowie mialas? Jest taka standardowa czy
                          cos ponad?
                          • Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 15.12.06, 20:29
                            Na rozmowie-scenki sprzedażowe i esty psychologiczne i na inteligencję.
                            • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:56
                              :) juz po prace dostalem ;) scenke mialem sprzedazowa... testow zadnych nie :]
                              • Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 16.12.06, 17:38
                                Nie miałes testów????????? Dziwne. Chyba na gwałt kogos potrzebują. A w jakim
                                miescie bedziesz pracować? I w stendzie czy w murowance?
                                • Gość: motoo Re: Eurobank - doradca klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:08
                                  W murowance jesli masz na mysli oddzial normalny w budynku ;)) Tarn. Gory.

• Gość: Mikado Re: Eurobank - doradca klienta IP: 80.54.169.* 17.12.06, 15:07
        E to jak w murowance to luz-premia zwykle jest!!!:-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka