Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zmiana pracy

20.12.06, 10:21
    mam problem. dostałam bardzo korzystną, rozwojową ofertę pracy, z tym, że
    jestem juz w takim wieku, że myślę o dziecku. jak długo musiałabym pracowac w
    nowym miejscu, żeby moja ewentualna ciąża spotkała sie ze zrozumieniem i nie
    była problemem dla żadnej ze stron. nie planuję wychowawczego. w obecnej
    firmie pracuję ładnych parę lat, tak więc mam już ugruntowaną pozycję, z tym,
    że jest to moja pierwsza praca i poczułam, że czas na zmiany w zyciu
    zawodowym.
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: zmiana pracy 20.12.06, 10:34
        sa takie miejsca gdzie ciaza nie spotka sie ze zrozumieniem przed emerytura.
        Zeby sie czegos dowiedziec o stosunkach panujacych w tej firmie z ktorej przyszla propozycja trzeba ja sama zinfiltrowac. najlepiej nawiazac kontakt z jakas kobieta z dziecmi ktora tam pracuje i oprzepytac jak to jest z maciezynstwem. Jesli kobiety z dziecmi tam nei uswiadczysz to tez jasny znak ze albo firma albo rodzina.
        • nowika12 Re: zmiana pracy 20.12.06, 11:23
          anula36 napisała:

> sa takie miejsca gdzie ciaza nie spotka sie ze zrozumieniem przed emerytura.

I zgadzam się z tym. u mnie w firmie jest kobitka, która pracuje już ok 10 lat.
          była jak dotąd pupilką szefa, wychodziła na przerwy kiedy chciała i różne takie.
          odkąd urodziła dziecko zeszła na ostatni plan. szef się z nią nie liczy, nawet
          boi się iść po urlop na wychowanie dziecka i płacze po kątach szok.
          morału może z tego nie wyciągniesz, ale prawda jest taka, że w każdej firmie
          jest inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka