Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaka pensja?

28.12.06, 13:37
    Witam
    Szukam pracy już około pół roku i bez skutku.Czy przyczyną może być
    wynogrodzenie sugerowane przeze mnie 1800 złotych netto? Dodam ,ze szukam
    pracy jako sekretarka pracownik biurowy w Warszawie. Jestem studentką 4 roku
    psychologii o specjalizacji psychologia przedsiębiorczości i zarządzania,
    angielski znam w miare komunikatywnie. Jaka kwota w jakim przedziale jest
    realna , aby otrzymać w/w prace.?
    Dziękuje za odpowiedż
    Obserwuj wątek
      • sheerer Re: Jaka pensja? 28.12.06, 14:37
        Witam,
        Wg mnie to za dużo.
        Za tyle albo niedużo więcej pracują studenci kończący studia jako programiści
        (w wawie), a jednak kwalifikacje trzeba mieć trochę wyższe pracując jako
        programista niż sekretarka.

Oczywiście sa sekretarki które zarabiają dużo więcej niż 2 czy nawet 3k na
        rękę, ale to albo w dużych firmach, albo ze sporym doświadczeniem, no albo
        asystentki prezesa :-)
        • czauczeski Re: Jaka pensja? 28.12.06, 15:09
          Hm tylko tyle,ze taka pensja pozwala mi na opłate rachunków i jedzenie! To mnie
          przeraża, ja opłat z przedszkolem mam 1300 zostałoby tylko 300 zeta na
          jedzenie, a gdzie tu jeszcze zadbać o siebie , bo to też ważne pracując z
          ludzmi. Właśnie to mnie przeraża , bo już sama nie wiem ile mówić i czy
          naprawde w tym tkwi problem , bo raz zostałam zaproszona na rozmowe gdzie
          wpisałam ,ze chciałabym zarabiać 2000 netto i mnie zaprosili , więc ...? Nie
          wiem co robić , i czy w ogóle znajdzie sie tą robotę, męczą mnie te rozmowy
          już. No dobra to twoim zdaniem jaka kwota jest realna?
        • czauczeski Re: Jaka pensja? 28.12.06, 15:10
          Acha ja pracowałam przez 2,5 roku w koncernie medialnym
      • dorfi123 Re: Jaka pensja? 29.12.06, 18:06
        O wiele mniej dostaje asystent na państwowej uczelni, gdzie pracuje 7 dni w
        tygodniu i często musi wyjeżdżać na zajęcia w punktach konsultacyjnych w innych
        miastach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka